Windows 10 for Phone: Το νέο UI

Λόγω του Build 2015 η Microsoft μονοπωλεί το ενδιαφέρον και όχι άδικα. Μετά τις εντυπωσιακές ανακοινώσεις που έκανε για τα επερχόμενα Windows 10 μεταξύ των οποίων είναι Microsoft Edge, Windows 10 Continuum, Windows Holographic, τώρα στρεφεται το ενδιαφέρον στις mobile ανακοινώσεις.

Από το μέτωπο του Windows 10 phone μάθαμε ήδη ότι η Microsoft ανοίγει διάπλατα τις πόρτες στους developers Android και iOS. Ωστόσο κατά τη διάρκεια του Build 2015 ο Joe Belfiore μας μίλησε για διάφορα χαρακτηριστικά και δεν μας έδωσε εικόνα για το πως θα είναι το νέο UI.

Το επίσημο Windows blog δημοσιεύει κάποιες εικόνες και η εφαρμογή του ημερολογίου μας δίνει να καταλάβουμε ότι το Windows 10 for phones μπορεί να γίνει διαθέσιμο τον Σεπτέμβριο.

Διαβάστε εδώ όλες τις ανακοινώσεις του: Build 2015.

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

windows 10 phone ui, Windows 10 for Phone: Το νέο UI

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Sotiris

Ένας αχταρμάς από Material L, Fb, Hello Dialer, Outlook design που πάλι θα αποθεώσουν οι wp fans κάνοντας αποτυχημένες προβλέψεις για την υποτιθέμενη κυριαρχία της Ms στα mobile λειτουργικά.

Dimitris_Samos

Θεωρουσα το παλιο UI εξαιρετικά δύσχρηστο. Πολύ μεγάλες γραμματοσειρές και η οθόνη απλά δεν έφτανε με απότελεσμα να χρειάζεσαι άπειρο scrolling για τα βασικά, με αποκορύφωμα εκείνο το ηλίθιο app store και την απαράδεκτη χωροταξία του. Ας “κλέψουν” από τους πιο έμπειρους αν καταφέρουν να το βελτιώσουν!

vaskor

Διαφορετικό απ’ τ’ άλλα. Εμένα μου αρέσει πάντως, σε όποιους δεν αρέσει ας μείνουν σε αυτά που τους αρέσει. Παρακαλώ μη γίνεστε τοξικοί, σπέρνωντας αρνητικότητα με τα σχόλιά σας. Αφήστε αυτό το χώρο στα λίγα θετικά που υπάρχουν ακόμη στις ζωές μας.
Ευχαριστώ.

Manuelo

vaskot +1
Ανυπομονω για τα win10! Μου αρεσει οπως το βλεπω το UI πολυ! Διαφορετικο οντως και και δεν ξερω γτ αλλα οπως και τα 8 δεν μου φαινεται βαρετο οπως τα αλλα. Οσοι δεν γουσταρετε ξυδακι!!! Τα κουβαδακια σας και σε αλλη παραλια και να μεινετε κι εκει…

βασιλι ζαιτσεφ στυλ

Απαραδεκτο! Δεν ειναι δυνατο να δινω 700και ευρω και παλι να βλεπω και να παιρνω τα ιδια χαλιά. Ουτε κινηση καλη ουτες χρωματα δες επιλογη ω φιλε την πατησαμε κριμα τα ευρω ..αμααν κ περιμεναμε κατι αλλο καλο οχι σαν τα αθλια antroid και τη σαπιλα aios μη μιλησω για την κοπια του σιανοτζεν ..πωωω ελεος δλδ τι να λεμε

Junkermann

vaskor +w10

_Junkermann

Junkermann

«UI εξαιρετικά δύσχρηστο» (!)

Μου θυμίζεις πωλητές του «Πλαίσιο», όταν τους ρωτάς για Lumia…

_Junkermann

GiannisMix

Πολυ όμορφο είναι. Οποιος εχει σκοπό να τρολαρει ή να σταθεί χολή για εξυπηρέτηση – ποιος ξέρει ποιανού – συμφερόντων, ας το κάνει αλλα οι υπόλοιποι δεν χρειάζεται να δίνουμε συνεχεια.
ειδικά η υπηρεσία με το dual boot και την ενοποίηση που παρουσιασε η Microsoft καθώς και ο καινούριος explorer και το hologram ειναι κορυφαία..
εχω ξαναπεί παλαιότερα πως θέλοντας και μη το μέλλον ειναι η microsoft και ο,τι αυτη ορίζει. αυτο διότι οι περισσότεροι έχουμε υπολογιστές με το δικο τους UI. λογικό να συνηθίσει ο άνθρωπος στα windows και με μια ενοποιημένη πλατφόρμα να χρησιμοποιεί αυτα. είτε καλα είτε κακα. οποιος θέλει ας σκάσει τα τριπλά να κανει το “κορυφαίο” συγχρονισμό της apple ή το ειμαι “παντού και πουθενά ταυτόχρονα” της Google. Καληνύχτα σας και σε περιπου 10 λεπτά Καλή Πρωτομαγιά!

island

Οποιος δε γουστάρει WP έχει και android με 85 % της αγοράς….η sara και η mara

panakart

Το UI έίναι σίγουρα ομορφότερο. Γενικά βλέπω ενδιαφέροντα πραγματα από MS. Θα τα δουμε βεβαια και στην πραξη. Σε αυτους που αναφεροντα αρνητικά χωρις να εχουν κυκλοφορήσει, παιδια για εσας είναι το Android. Στην μάζα, στην μαζα

dimitrsdm14

Πολύ ωραιο φαίνεται με μια πρώτη ματια … και εχω δοκιμάσει και λίγο το πρεβιου στο 925 και είναι όντος ωραιο αν και είναι πολύ πρώιμο ακόμα … τώρα πως μπορείτε κάποιοι και λέτε δύσχρηστο χωρίς καν να το έχετε δοκιμάσει …..??

stavroZZ

Οσον αφορα τα WP, ο μονος λογος να αγορασεις μια τετοια συσκευη ειναι αν εχεις χαμηλο budget <250Ε . ΟΙ αντιστοιχες android συσκευες σε αυτα τα λεφτα στο 8μηνο βγαινουν προβληματικες, αντιθετα τα WP ειναι σκυλια.
κατα τα αλλα ειναι απαισιες!!!

Νίκος 31

@Junkermann

Όλοι όσοι τα αγοράζουνε τα επιστρέφουνε μετά απο 10 λεπτά και κάνουνε παράπονα για την …δυσχρηστία τους; Την ίδια καραμέλα σε όλους τους πελάτες, σπρώχνοντας ταυτόχρονα την κινητάρα όλων των εποχών, Turbo…

Δείχνει βελτιώσεις το καινούριο; λειτουργικό, αλλά ποτέ δεν θα κρίνω θετικά ή αρνητικά κάτι το οποίο πρώτα δεν έχω δοκιμάσει, πόσο μάλλον όταν δεν έχει καν ολοκληρωθεί και κυκλοφορήσει στην αγορά.

Sotiris

Τώρα οι wp fans το γυρίσανε στο οτι “διαφέρουν από τη μάζα”. Δεν είναι στραβός ο γιαλός, ούτε βρέχει.

Τελης

Γιατί πετάει τζάμπα χρήματα η Microsoft σε ένα λειτουργικό (WP) που δεν πάει πουθενά δεν το κατάλαβα ποτέ.

Genesis

Τελης

Για τον ίδιο λόγο που η google συνεχίζει ακόμη με το lagdroid

Έτσι είμαστε εμείς τελη μας αρέσει να αγοράζουμε πεθαμένο λειτουργικό όπως σε άλλους αρέσουν τα λειτουργικά που κολλάνε τι κάνουμε έτσι είναι αυτά.

Δεν πειράζει κράζετε γιατί το θαυμάζεται.

Τελης

Εγώ όντως θαυμάζω όσους έχουν WP , το να αγοράζεις ένα λειτουργικό χωρίς βασικά apps με συσκευές της πλάκας τύπου 530, 535 κτλ. όντως θέλει μια δόση τρέλας που εγώ δεν την έχω. Είναι σαν να οδηγάς στην εθνική στο αντίθετο ρεύμα και να αναρωτιέσαι γιατί όλοι πάνε ανάποδα όπως λέει και το ανέκδοτο.

Genesis

Και ποιες είναι οι βασικές app για σένα ? Games ? Όσο για τις συσκευές τις πλάκα που λες, αυτές οι συσκευές πατάνε κάτω κάτι συσκευές android και με διπλάσια τιμή.

Το android μόνο με τιμές 300-400 και πάνω αξίζει να έχεις.

Όταν μάθεις να αξιολογείς ένα λειτουργικό και συσκευές ξαναμιλάμε.

Τελης

Είχε φίλος μου το 730 αλλά ευτυχώς το πούλησε έστω και σε τιμή χάρισμα (τα κορόιδα που αγοράζουν το συγκεκριμένο λειτουργικό είναι λίγα αλλά ευτυχώς τα κατάφερε). Οπότε ξέρω τι λεω και κράτα τα μαθήματα για τον εαυτό σου έτσι και αλλιώς με αυτά που γράφεις (πατάνε κάτω κτλ) είτε άσχετος είσαι είτε φανατικός.

George

Παιδιά ας περιμένουμε .η ms δεν τα κάνει τυχαία….

Genesis

Χαχα άσχετος λέει

Φανατικός δεν είμαι

Και εγω είχα ένα φίλο που είχε το s4 και το έδωσε σε μισή τιμή τι πάει να πει αυτό ?

Για κάποιους κάποια λειτουργικά δεν είναι, σίγουρα τα WP έχουν δουλειά ακόμη και είναι πίσω σε σχέση με τα άλλα δυο αλλά όχι και να μου λες γιατί MS ασχολείται με αυτό επειδή εσύ έχεις μάθει με ένα λειτουργικό και δεν κοιτάς άλλο.

Δεν πατάνε κάτω android είπες ε ? 530 58 ευρώ το βρίσκεις πλέον και ρίχνει κάτω android με 120 ευρώ. Και θα έπρεπε να ξέρεις ότι τα android έχουνε θέματα στα low end , δεν βγήκε τυχαία το παρατσούκλι lagdroid.

Τέλος πάντων δεν θα ασχοληθώ άλλο με άτομο που δεν ξέρει τίποτα και νομίζει ότι ξέρει και λέει τους άλλους φανατικούς ενώ ο ίδιος είναι.

Sorry που είμαι επιθετικός αλλά να μου έλεγες ότι εσένα δεν σου αρέσει θα το καταλάβαινα γούστα είναι αυτά.

Και αυτό θα το έλεγα αν και το λειτουργικό που μίλαγες ήταν είτε android είτε ios δεν εχω θέμα με κανένα λειτουργικό όλα έχουν τα θέματα τους κανένα δεν είναι τέλειο.

Και πάλι συγνώμη.

Lefteris

Έλα ντε δύσχρηστο τι κακίες είναι αυτές… Πώς κλείνεις όμως τα δεδομένα όταν δεν έχεις πιάσει πότε Windows Phone στα χέρια σου; https://www.windowsphone.com/el-gr/how-to/wp8/connectivity/whats-data-roaming
Τόσο απλά και φανταστείτε ότι τα δεδομένα είναι ενεργοποιημενα από προεπιλογή όπως σχεδόν σε όλα τα smartphone… το έψαχνα τόση ώρα που τελικά το γκουγκλαρα… τι άλλο να πω βρε παιδιά… είμαι άσχετος και κακός!

Constantine

Ρε Τελη φιλε μου γτ κοροιδα, εκτιθεσε μ αυτα που λες προσβαλοντας τους αλλους, δλδ εγω ειμαι κοροιδο που πηρα το 630 το φθινοπωρο η συσκευη τρεχει νερακι κοληματα δν εχει , στο browsing ειναι ολα οκ, τα βασικα που χρησιμοποιουμε ολοι τα εχει skype, messenger κλτ πηρα το update μου, θ παρω και τα 10 λογικα για καθημερικνη χρηση ενος τυπικου χρηστη ειναι οκ, ειδικα τωρα που εχει πεσει και η τιμη του, δλδ τι αλλο θελεις ν κανεις μ μια συσκευη?
Θα αισθανθω πραγματικα κοροιδο αν κανει η M$ την ιδια πατατα που εκανε οταν εγινε η μεταβαση απο τα 7 στα 8 και τα παρατησε τελειως, δωσε μου τα 10 και θ ειμαι ακομα πιο ευχαριστημενος.

tolkien

Περαν απο τις κοντρες που διαβαζω εγω μπορω να πω (ως χρηστης κινητων τωρα αμεσα Microsoft Lumia 535 και Htc one M8) οτι το καθενα εχει την δικη του χαρη. Αναλογως τι θελει ο καθενας για την χρηση σε ενα κινητο. Εγω ειμαι καθαρα της αποψης οτι κυριως (λεω κυριως) το android δεν εχει πιασει για το και καλα ελευθερο λειτουργικο που θελει να λεγεται οτι ειναι, αλλα για το οτι οποιον γνωριζω που το εχει “και το εχουν παρα πολλοι” εχουν μονο κλεμμενες εφαρμογες. Αρα δεν ειναι οτι το αγοραζουν το κινητο για το τελειο design σαν συσκευη ή για το πλουσιο store που εχει αλλα για οτι ανεφερα. Τωρα απο την αλλη πλευρα ο λογος που πηρα και δευτερο κινητο ειναι λογο δουλειας και προτιμησα να δωσω παλι μια ευκαιρια σε Lumia κινητο απλα πηρα ενα φθηνο μεν αλλα υπερβολικα καλυτερο απο οτι αντιστοιχο android σε τετοια τιμη. Το store οκ εχει θεμα ακομα αλλα δεν ειναι οπως ηταν παλια, η Cortana αμα καποιος εχει ιδεα και ξερει να την χρησιμοποιει ειναι αψογη σε interest που της εχεις δηλωσει ή ακομη και να παρει καποιον τηλ το κανει απλα αψογα και σαν λειτουργικο μπορει μεν να μην εχει… Συνέχεια »

Dimitris77

Τελη, καταρχας, οταν αναφερεσαι στη MS, να θυμασαι οτι αναφερεσαι στον Αυτοκρατορα του Software. Παμε παρακατω. Για να κατεβαζεις Fart apps και παιχνιδακια το Android καλο ειναι. Μεχρι εκει ομως, προσωπικη μου αποψη. Τωρα εσυ ποιες θεωρεις “βασικες” εφαρμογες που μας λειπουνε απο τα WP, πες το μας να το ξερουμε. Εγω εχω κατεβασει καμια 40ρια εφαρμογες στο 530 που θεωρεις της πλακας και ειμαι καλυμμενος 200%. Επισης, ειναι σαν να μη περασε μια μερα που το αγορασα. Φορτωσε σε ενα Android των 80 ευρω 40 εφαρμογες κι ελα μετα να μας γραψεις τα αποτελεσματα.

Πληροφοριακα, εγω τα αποτελεσματα τα ξερω διοτι δουλεψα φθηνες android συσκευες. Στις 5-6 πρωτες εφαρμογες που θα εγκαταστησεις θα σου βγει μηνυμα ελλειψης χωρου, η αυτονομια της μπαταριας θα πεσει δραματικα και θα θεωρειται θαυμα αν λειτουργει ακομα σωστα το κινητο εστω και με lagging, αν και πιο πιθανο ειναι να εμφανιστουν και τα κλασικα Android προβληματα (boot loop, quick battery drain, sleep of death κτλ) .

Υ.Γ. Για θεματα updates απο τους OEM δεν αναφερω καν, ετσι; Εκει απλα προσευχεσαι και περιμενεις…

nikos

Ωραιο το UI…ευκαιρια αμα βρω κατι καλο να φυγω απο το android που κολλαει.
Εχω low-end android(Galaxy S Duos 2) με 15 apps μεσα και root.
Ο χωρος μου ειναι λιγος(απο τα 4GB και τα 2 διαθεσιμα).
Εχω αναγκαστει να μπαινω στο facebook με opera mini και οχι απο το app που ειναι παναργο,εκνευριστικο και μεγαλο.
Εχω τρελαθει να εχω τα Google Services να κανουν οποτε τους καπνισει battery drain.
Εχω βαρεθει να κανει οταν ανοιγω 5-6 tabs στο browser(android browser) να κανει redraw.Εχω βγαλει το chrome γιατι κολλαει,ενω στο pc ειναι καλυτερος.
Το 530 dual sim φιλου παει καλυτερα με το facebook και με ολα τα αλλα.Το λειτουργικο γαζωνει

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.