Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 Technical Preview for Phones

Τελικά η Microsoft, αν και μας παίδεψε λίγο με τους γρίφους της, κυκλοφορεί από σήμερα την Windows 10 Technical Preview for Phones. Μπορείτε να την κατεβάσετε κι εσείς, και να την εγκαταστήσετε σε έξι smartphone που είναι προς το παρόν διαθέσιμα, Lumia 630, Lumia 635, Lumia 636, Lumia 638, Lumia 730 και Lumia 830.

Η Microsoft υποσχέθηκε ότι θα επεκτείνει τις συσκευές που θα μπορούν να λάβουν το Technical Preview στο κοντινό μέλλον.

Η Αμερικάνικη εταιρεία επισημαίνει ότι αυτή η έκδοση είναι πολύ ωμή, γεγονός που σημαίνει ότι κάποιες λειτουργίες μπορεί να διακοπούν, ή να σταματήσουν να δουλεύουν εξαρχής. Σίγουρα θα παρουσιαστούν πολλά bugs, και υπάρχουν ήδη καταγεγραμμένα πολλά σφάλματα. Η εμπειρία χρήσης δεν είναι ακόμα ολοκληρωμένη, και θα δείτε αρκετές ατέλειες. Η Microsoft αν μη τι άλλο αναμένει και τα σχόλια των δοκιμαστών της έκδοσης, με σκοπό στην βελτίωση της τελικής έκδοσης των Windows 10.

Όσον αφορά τις δυνατότητες των Windows 10, η λειτουργία “Ομιλία σε Κείμενο” έχει βελτιωθεί σημαντικά, και η νέα εφαρμογή προβολής φωτογραφιών (Photos) θα ενώσει τις φωτογραφίες της συσκευής σας με αυτές που έχετε αποθηκευμένες στο OneDrive. Η Cortana θα είναι περιορισμένη μόνο στις ΗΠΑ και θα δουλεύει μόνο με την Αγγλική γλώσσα, αν κι αυτό είναι ένα πισογύρισμα της τελευταίας έκδοσης Windows Phone 8.1. Η Microsoft ωστόσο ενημέρωσε ότι μέχρι το τέλος της δημιουργίας των Windows 10, η Cortana θα είναι πιο “ανθρώπινη” από πότε. Άλλες εφαρμογές που μπορούμε να δούμε είναι το νέο Office, το νέο e-mail και ανανεωμένο ημερολόγιο, και το Skype.

Σε περίπτωση που επιθυμείτε να δοκιμάσετε την Technical Preview, θα πρέπει να εγγραφείτε στο Windows Insider. Στην συνέχεια εγκαθιστάτε την εφαρμογή Windows Insider,ωδηλώνετε την συσκευή σας και πηγαίνετε στην αναζήτηση για ενημερώσεις. Όταν εγκατασταθούν τα Windows 10, θα λαμβάνετε όλες τις νέες εκδόσεις που θα κυκλοφορούν ανά τακτά χρονικά διαστήματα, και φυσικά, όταν θα και είναι έτοιμη βέβαια, την τελική έκδοση των Windows 10.

Windows 10 Technical Preview for Phones, Διαθέσιμα από σήμερα τα Windows 10 Technical Preview for Phones

Πηγή

Κώστας Κοσμόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Για το HTC 8s θα μπορούμε να πάρουμε την αναβαθμίση έστω και ως developers ???

Βασίλης

Φιλε George εσυ καταφερες στο htc 8s να βαλεις τα 8.1 ως developer?? Γτ εχω ενα φιλο π προσπαθει κ δεν μπορει!!

Κώστας

Για τώρα είναι διαθέσιμη μόνο στις άνωθεν συσκευές. Να τονίσω επίσης ότι ΔΕΝ παρέχεται η Ελληνική γλώσσα σε μενού και πληκτρολόγιο προς το παρόν. Άρα μέχρι κάποιο επόμενο built θα κάνουμε λίγη υπομονή για την γλώσσα μας.

koutsis

Χθες την έβαλα στο 630ds και υποστηρίζει μια χαρά ελληνικά.(από εκεί γράφω τώρα)
απλα κάποιες λέξεις στα μενού και στις επιλογές είναι στα αγγλικά.
επισης δεν παρατήρησα κάποια σημαντικά πρόβληματα ακόμη.
περιμένουμε το χρόνο να δείξει!

Nickolas

@ Βασίλης
Στο 8S που έχω, πέρασα κανονικά τα 8.1 ως developer και το 8.1 update 1 και τώρα έχει και φακέλους στην αρχική οθόνη, όπως και διακόπτη δεδομένων. Μήπως δεν έχει αρκετό χώρο στη μνήμη και χρειάζεται να κάνει καμιά επαναφορά εργοστασιακών ρυθμίσεων;
Πάντως με το 10 είναι ακόμη η αρχή οπότε πολλά πράγματα θα αλλάξουν. Απ’ οτι φαίνεται μέχρι και οι ρυθμίσεις και ο dialer θα αναβαθμίζονται όπως οι υπόλοιπες εφαρμογές, πράγμα που σημαίνει οτι θα έρχονται συνεχώς αναβαθμίσεις, το θέμα είναι οτι ή πρέπει να αλλάξουν και το υπόλοιπο λειτουργικό ώστε να ταιριάζει με το νέο στυλ ή πρέπει να αλλάξουν το στυλ των νέων εφαρμογών.

Γιάννης σε λέω

Αναμένουμε και για Lumia 930. Σίγουρα η Microsoft μας κρατάει σε αναμονή για να δούμε το βέλτιστο αποτέλεσμα.

George

Και εγώ στην αρχή δεν μπορούσα να βάλω τα 8.1 ως developer με το δικό μου mail αλλά έβαλα ενός φίλου μου και έγινε. Ύστερα από 7 μήνες ξανασυνδεθηκα ως developer και μου έκανε άλλες πέντε αναβαθμίσεις….λετε θα αντέχει τα WP 10 το 8s???

Genesis

George

φυσικά και θα τα αντέχει πέρα από τα bugs που έχει το TP είναι πολύ smooth διαβάζω και στα 512

φίλε μου καταρχάς πρέπει να κάνεις εγράφη σαν developer για να πάρεις και τα builds….

Nickolas

@George

Το πιο πιθανό να τα αντέχει αφού είπαν οτι θα τα δώσουν στο 520 δεν υπάρχει λόγος να μην τα αντέχει και το 8S το οποίο στην ουσία έχει ίδιο επεξεργαστή και ram. Απλά δε θα πάρει όλα τα χαρακτηριστικά και τις εφαρμογές, ίσως για παράδειγμα να μην μπορεί να “σηκώσει” το νέο office ή να μη δέχεται wallpaper στο background.
Το θέμα είναι αν θα τα δώσουν μέσω του προγράμματος για developer γιατί η htc αποκλείεται να ασχοληθεί και να τα δώσει επίσημα.

Genesis

Nickolas

το office στο 630 νομίζω το τρέχει δεν είμαι σίγουρος ακόμη περιμένω κάποιο review να δω και σίγουρα τρέχει της wallpaper background έχω δει βίντεο.

Genesis

update#

άκυρο το office δεν είναι αναβαθμισμένο ακόμη σε αυτό το build. αλλά πιστεύω οτι το 630 θα το σηκώνει είναι κάτι απαραίτητο όπως και το outlook δεν θα το αφήσει έξω η MS.

Nickolas

@Genesis

Απλά παράδειγμα έφερα με το Office, δε ξέρουμε ακόμη όλα τα νέα χαρακτηριστικά που θα έχει η νέα έκδοση, οπότε μπορεί να λείπει και κάτι που δεν έχουμε δει ακόμη.

Genesis

Nickolas

ναι το ξέρω ότι παράδειγμα έκανες απλά το ανάφερα.

αυτό πιστεύω και εγώ θα λυπεί κάτι που δεν έχουμε δει αν και πιστεύω δεν θα είναι σημαντικό τύπου office outlook.

θα το βάλω και εγώ αυτές της μέρες στο 630 μου αλλά περιμένω να φτιάξω κάποια πράγματα πρώτα πριν το βάλω.

Νίκος

αντε περιμενουμε και εμεις να δουμε τα 10 στο HTC 8S , πως θα πηγαινει !!!!

George

Ποτε περίπου λέτε να βγει για το 8s?

Sot11

George η υποστήριξη του 8s έχει σταματήσει εδώ και πολυ καιρό!

Genesis

Sot11

εν νομίζω μοντέλο του 2012 δεν είναι? αν ναι προλαβαίνει να πάρει και την 10 ολόκληρη αν όχι τότε δεν θα την πάρει.

George

το ξερω οτι εχει σταματησει η υποστηριξη για το 8s. απλα ρωτώ ποτε περιπου και πως θα μπορουμε να παρουμε την αναβαθμιση ως developer

Genesis

αν έχει σταματήσει h υποστήριξη δεν νομίζω να την πάρει έστω και ως developer.

edd

Παιδιά, δε θέλω να σας απογοητεύσω, αλλά από αυτά που κοίταξα σε windowscentral, πιθανόν να έχει σαν απαραίτητη προϋπόθεση την denim έκδοση ή/και να απελευθερώσει το build για την εκάστοστε συσκευή η microsoft.

“Many questions abound about the update, as some phones are getting it, and others are not. Our AT&T Lumia 830, fresh out of the box with build 14157 of the Windows Phone 8.1.1 OS is getting the update while our Lumia 830 (UK, with Developer Preview) is not.”

https://www.windowscentral.com/how-install-windows-10-preview-windows-phone

ΚΡ

Παιδια καλησπερα σας, εχω το Nokia 635 και στην αναβαθμιση δεν βρισκει κατι…. Μηπως ξερετε τι μπορει να συμβαινει???? Θα βγει σταδιακα???? Ευχαριστώ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software Apple Apple Music Apple TV

Οι εφαρμογές Apple Music, TV και Devices διαθέσιμες στα Windows

Η Apple ετοιμάζεται εδώ και καιρό να φέρει τρεις βασικές εφαρμογές της στα Windows και, μετά από μήνες σε μορφή beta, τα app είναι διαθέσιμα.