Windows Marketplace, Τώρα πια έχει 70.000 apps

Με το λανσάρισμα των Windows Phone στην Κίνα, ανακοινώθηκαν και κάποια επίσημα νούμερα για το πόσες εφαρμογές μπορεί να βρει στο σύνολο στο κατάστημα apps για τα κινητά τηλέφωνα με το λειτουργικό σύστημα της Microsoft. Έτσι οι αριθμοί μιλάνε για 70.000 εφαρμογές, με μία τάση που δείχνει ότι προστίθενται 300 apps την ημέρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μαζί με αυτή της Κίνας, το Windows Marketplace έχει πλέον παρουσία σε 63 χώρες, ενώ 100.000 developers είναι εγγεγραμμένοι σε αυτό. Η πιστοποίηση για μία εφαρμογή διαρκεί 3 ημέρες, ενώ οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο ότι θα έχει φτάσει στις 100.000 εφαρμογές προτού να έχουν παρουσιαστεί τα Windows Phone 8, καθώς το ενδιαφέρον των developers παραμένει υψηλό.

, Windows Marketplace, Τώρα πια έχει 70.000 apps

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Άκης

Ελα και τα καλά τα νέα!!!!!!!!!!!!!!!!!Και είχα αρχίσει να απογοητεύομαι

makis88

Η microsoft κάνει καλή και αθόρυβη δουλειά αλλά θέλει λίγο χρόνο ακόμα για να με πείσει να αφήσω στην άκρη το αγαπημένο μου symbian belle για κάποιο windows phone… Αν με το Apollo γίνει πληρέστερο το λειτουργικό και μπορεί να προσφέρει ελευθερία κινήσεων αντί για κλειδώματα και περιορισμούς παράλληλα με την ταχύτητα για την οποία φημίζεται το συζητάμε… Τα νούμερα είναι περισσότερο marketing παρά κάτι ουσιαστικό απο ένα σημείο και μετά.

thunderc8

Αντε να βγουν τα 8 να αναβαθμισω το smartphone μου.
Σαν χρηστης wm 6.5 δοκιμασα android και ειναι πολυ απλο και αργο.
καλα το iphone το εμαθα και το βαρεθηκα σε 30 λεπτα το ιος ειναι για παιδια με συνδρομο down η ατομα που δεν πολυασχολουνται με τεχνολογια η παραμεηροπηποιηση και roms.
Ωρα για νεο κινητο με wimdows 8 ελπιζω μονο μα βγει και κανα καλο μοντελο.

Max91

thunderc8 +1

Voyager13

Φοβερή δήλωση από τον thunderc8 . Με μια φράση μηδενίζουμε το πιο καλοπουλημενο smartphone με τις περισσότερες και καλύτερες εφαρμογές . Όλα αυτα τα εκατομμύρια που αγοράζουν iPhone έχουν ειδικές ανάγκες ή είναι άσχετοι με την Τεχνολογία και όλα αυτά μετά από 39 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΛΕΠΤΑ ενασχόλησης με το iOS . Στο θέμα μας , με χαροποιεί το γεγονός της αύξησης των εφαρμογών για ένα λειτουργικό σύστημα που μου αρέσει αρκετά και δείχνει να βαδίζει σε σωστα βήματα . Ο ανταγωνισμός μόνο καλό μπορει να φέρει .

makis88

thunderc8 -1:P
Το θέμα δεν είναι να μάθεις ένα λειτουργικό, όλα μαθαίνονται! ούτε σημαίνει οτι κάποιος που ασχολείται με την τεχνολογία περνάει rom στο κινητό σονυ και καλά(που στην τελική αυτός που το κάνει συνήθως δεν είναι αρκετά ευχαριστημένος απο την υποστήριξη που έχει η συσκευή του)! Το ζητούμενο είναι να μπορεί να κάνει αυτά που θέλει γρήγορα και απλά.. Η ευχρηστία είναι πλεονέκτημα και όχι μειονέκτημα! Προσωπικά αν εξαιρέσεις τα κλειδώματα του ios είναι ένα πολύ ευθύ λειτουργικό απλό smooth με πολλές και ποιοτικές εφαρμογές και παιχνίδια για όσους καλύπτονται απο τα + και τα – του και τελικά το επιλέγουν. Καλά μοντέλα με wp8 θα βγούν σίγουρα αφού υπάρχει η nokia!

Panagiotis

Skype έχουνε βγάλει ? Το 300 εφαρμογές την μέρα σαν νούμερο δεν μου λέει κάτι , από τη στιγμή που λείπουν οι βασικές εφαρμογές.

Cons

@Panagiotis

blogs.skype.com/en/ από ie σε WP7

Περιττό να αναφέρω πόσο super duper wow εμπειρία προσφέρει, παρόλου που παίζε σε beta ακόμη…
Περιμένω το update του Tango στο Optimus 7.

edangel

εμενα μου φαινεται πλακα μας κανουν!τι 70.000?εγω δεν βλεπω ουτε 10000 εφαρμογες στο marketplace..ολα ειναι τα ιδια και τα ιδια…!και απο τις 70.000 οι 69.500 εφαρμογες ειναι οτι να ναι…εχουν βαλει σκουπιδια μεσα..!οποιος εχει windows phone το γνωριζει..το κακο ειναι οτι δεν εχει καλες εφαρμογες κακα τα ψεμματα και επισης το πιο TRAGIC..ενα παιχνιδι οπως το need for speed pursuit που ειναι ενα παιχνιδι παλιο που εχει σχεδον ενα χρονο που κυκλοφορησε δεν ειναι δυνατον να το εχουν 5 ευρω στο marketplace..η κατι ψευτο xboxlive games που βαρανε 7 ευρω που ειναι οτι να ναι,αμαρτια απτον θεο ειναι να μας κλεβει ετσι το marketplace των wp οταν σε android και iOS αυτα κοστιζουν λιγοτερο απο 1 ευρω..!
προσωπικα τα wp για μενα ειναι απλα φοβερα..smooth και πεταει αλλα το marketplace θελει συμμαζεμα…

tainia

@thunderc8 και @makis88 μπράβο που είσαστε super duper χρήστες των κινητών… όταν βρείτε μια δουλειά όμως και σηκωθείτε από τον καναπέ σας θα καταλάβετε ότι το να ασχολείσαι με ROMs και απανωτά format στο κινητό σου είναι πολυτέλεια για κάποιον που δουλεύει 8 ώρες τουλάχιστον και έχει και κάποιες οικογενειακές υποχρεώσεις… οπότε ευχαριστηθείτε το τώρα που έχετε χρόνο..!!! 😉

thunderc8

taneia ειμαι παντρεμενος και με 2 παιδια και χτηπαω 10-12 ωρες δουλεια για να τα βγαλω περα.
Ναι το ιος ειναι το καλυτερο λειτουργικο για εναν που δεν ασχολειτε και απλα θελει να κανει tap στην εφαρμογη και τελος.
Και το wii ηταν μαπα σε games/specs αλλα πουλησε σαν τρελο γιατι το αγορασαν αυτοι που θελουν ενα παιχνιδι που απλα πηδας στα κεφαλια αλων και ειναι και ασπρο, ο πιο πολυ κοσμος θελει να του λενε τι να αγορασει λεγοντας του πως ειναι καλο κατι,και δεν θελει και πολυπλοκα πραγματα.
Εγω wii/iphone τα βαζω στην ιδια κατηγορια σαν hardware/marketing.
Τωρα αν καπιος περνει το iphone ξερωντας τι ειναι και το τι δεν μπορει να κανει τοτε μπραβο του.

makis88

@tainia είσαι offtopic… Μπράβο σου λοιπόν που έχεις μια δουλειά και σηκώθηκες απο τον καναπέ σου! Δεν ήξερα οτι γνωριζόμαστε και έχουμε μιλήσει για τον ελεύθερο χρονο μας και τα σχετικά! Περιορίσου στο να σχολιάζεις τα αρθρα και τις απόψεις των σχολιαστών και όχι τους σχολιαστές:)

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, ειρήνη ημήν! Ο καθένας έχει την άποψή του αλλά μην το κάνουμε και προσωπικό. Για τεχνολογία συζητάμε και η τεχνολογία μας ενώνει! 🙂

tainia

@thunderc8 συμφωνώ, όπως και τα WP7 είναι για άτομα που δεν θέλουν να ξενυχτούν πειραματιζόμενοι με τη νέα ROM του κινητού τους..!! 😉

@makis88 όντως δεν γνωριζόμαστε προσωπικά αλλά γνωρίζεις τα εκατομμύρια του κόσμου που έχει iphone (όσο καλή ή βλακεία συσκευή είναι για σένα) και ανήκουν στην κατηγορία που έγραψε ο thunderc8: “το ιος ειναι για παιδια με συνδρομο down η ατομα που δεν πολυασχολουνται με τεχνολογια η παραμεηροπηποιηση και roms.”
Δηλαδή αν κι εγώ έγραφα ή συμφωνούσα με κάποιον ότι τα WP7 είναι για καθυστερημένους εσύ τι θα έγραφες;;;;

thunderc8

Καλά μην τρελαινόμαστε τότε το ίδιο πράγμα λέμε το ιος είναι για χρήστες που δεν θέλουν να ασχολούνται με το λειτουργικό αλλά με τα apps μόνο.
Εγώ είμαι πχ στην κατηγορία που θέλω να έχω gps και bluetooth και να μπορώ να αλλάξω την θύρα com…
Μην κολλάς στο σύνδρομο down αυτό πήγαινε μεταφορικά γιαυτό συνεχίζω και λέω για άτομα που δεν θέλουν να ασχολούνται με το λειτουργικό και απλά θέλουν να κάνουν tap στα apps.

oldboy

ναι υπαρχει Skype εδω και σχεδόν ένα μήνα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.