Steve Balmer Microsoft, “Έντονος ο ανταγωνισμός από Android και iPhone”

“Μέχρι σήμερα έχουν πουληθεί 1.5 εκ. smartphones με Windows Phone 7, παρά τον έντονο ανταγωνισμό από Android και iPhone”, παραδέχτηκε ο Steve Balmer, Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft στην εφημερίδα USA Today. Δεν ξέρω αν το νούμερο κρίνεται ικανοποιητικό όμως το iPhone 4 πούλησε 1.5 τεμάχια σε 3 ημέρες ενώ καθημερινά πωλούνται 300.000 κινητά με Android.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα πρέπει να δώσουμε πίστωση χρόνου στα Windows Phone 7 και να τα εμπιστευτούμε.

, Steve Balmer Microsoft, “Έντονος ο ανταγωνισμός από Android και iPhone”

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

8 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MoreAndroid

Εγώ πιστεύω πρέπει να κάνουν κάτι πολύ εντυπωσιακό για να προχωρήσουν. Καλώς ή κακώς πολλοί είναι ακόμα με την εικόνα των Windows Mobile. Επίσης, βλέπω οτι η MS ακολουθεί τακτικές άλλων εταιριών. Άργησε να μπει στο παιχνίδι και πρέπει να κάνει πολλά βήματα…ή άλματα, που προς το παρόν τουλάχιστον δεν το κάνει…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@MoreAndroid Εχουν ηδη κανει κατι εντυπωσιακο (το WP7). Θα συμφωνησω πως επρεπε να αλλαξουν το ονομα (Να αφαιρεθει εντελως η λεξη “windows”). Γιατι λες πως αργησε να μπει στο παιχνιδι? Επειδη στον δυτικο κοσμο εχει και η γιαγια smartphone? Σε αναπτυσομενες αγορες οπως Κινα και Ινδια τα feature phones (dumb phones) ειναι ακομη η πλειονοτητα των συσκευων. Θεωρω πως η παγκοσμια αγορα οχι απλως ΔΕΝ ειναι κορεσμενη αλλα εχει ΤΕΡΑΣΤΙΑ περιθωρια περαιτερω αναπτυξης και η Microsoft εχει πλεονεκτημα γιατι ο κοσμος θα στραφει στο καινουργιο (Το iOS ειναι 5 ετων και το Android 2 ετων, σε τεχνολογικη κλιμακα θεωρουνται “αντικες”)

Lovernil_

Πρεπει να βγει update..και γρηγορα!!!
Θα ειναι κριμα να το αφησουν στη μοιρα του το νεο λειτουργικο διοτι πιστευω πως ειναι μακραν
το καλυτερο απο iOS Android -Σε ταχυτητα menu,browser (οτι καλυτερο υπαρχει τωρα) ,ομορφο περιβαλλον (τα αλλα δυο πιστευω δεν εχουν καν περιβαλλον) και η ολη αισθηση ειναι απιστευτη!!
Αν δεν βοηθησουν Marketplace & το OS τοτε θα μετανιωσουμε ολοι που το επιλεξαμε :/

MoreAndroid

@Anastasios-Antonios Toulkeridis δεν εννοώ με αυτή την έννοια οτι άργησε. ακόμα και την χώρα μας να πάρεις σαν παράδειγμα οι πιο πολλοί έχουν dumb-phones. Μπήκε στο παιχνίδι όμως σε περίοδο που η Apple & Google (& RIM) είχαν κάνει άλματα με τις εκδόσεις. Ενώ ακόμα περιμένουν οι χρήστες update από την MS για να βάλει copy-paste. Θα μου πεις και η Apple δεν είχε στην αρχή , και συμφωνώ, αλλά την στιγμή που θες να κυκλοφορήσεις ένα λειτουργικό πρέπει να κοιτάς και ο ανταγωνισμός σε τη φάση είναι και τι έχει. Δεν ξέρω αν πιάνεις το σκεπτικό μου.

GeorgeD

Μετά από τις δηλώσεις που έκανε η lg οτί ήταν δυσαρεστημένη με τις πωλήσεις των wp7 βγήκε ο steve και της χρύσωσε το χάπι…Οκευ…
Πραγματικά όμως δεν μπορώ να καταλάβω με ποιά λογική έκανη η ms ότι έκανε,γιατί να επιλέξω μια wp7 συσκευή απ την στιγμή που τα wp7 έχουν τους ίδιους περιορισμούς με το iOS αντί για ένα iphone οπού είναι και trend εδώ που τα λέμε και έχει και πολύ πιο ανεπτυγμένο app store;

Solon

Το είχα πει από την πρώτη στιγμή πως εφόσον τα WinPhone7 δεν προσφέρουν κάποιο μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τις ανταγωνιστικές τους πλατφόρμες είναι καμένα από χέρι. Τα νούμερα μιλάνε από μόνα τους κι όταν ο ίδιος ο διευθύνων σύμβουλος της Microsoft κάνει συγκρίσεις που δεν κολακεύουν την εταιρεία νομίζω πως το έχουν καταλάβει πλέον κι αυτοί. Τα απαραίτητα updates άργησαν πολύ να βγουν και χάσαν την εορταστική περίοδο που παγκοσμίως γίνονται μεγάλες πωλήσεις.
Η προσωπική μου πρόβλεψη είναι πως αν δεν κάνει κάτι εντυπωσιακό σε επίπεδο software η Microsoft αλλά και οι κατασκευαστές σε επίπεδο hardware ώστε να δώσουν μια ώθηση στο λειτουργικό μέσα στο καλοκαίρι θα ανακοινωθεί η εγκατάλειψη του project. Εκτός κι αν το πάρει πατριωτικά η μικρομαλακή και το στηρίξει παρά τις ζημιές του. Η εκτίμησή μου είναι ότι τίποτα δεν θα αλλάξει. Αρκεί κανείς να κοιτάξει τις ανακοινώσεις νέων συσκευών για να βγάλει συμπέρασμα που έχουν αποφασίσει να επενδύσουν οι κατασκευαστές smartphones. Σχεδόν όλες οι νέες συσκευές με τα εντυπωσιακά χαρακτηριστικά θα τρέχουν Android.

STEVE JOBS

Εντάξει παιδιά μην λέμε και οτι να ναι. Μην υποτιμήσουμε ένα λειτουργικό που μόλις βγήκε.

Εγώ αν και δεν το έχω δουλέψει όσο χρειάζεται το λειτουργικό βλέπω οτι έχει αρκετά καλά στοιχέια και δεν προσπάθησε να αντιγράψει το iphone όπως κάποιοι άλλοι ατυχέστατα. Δείχνει πολύ σταθερότερο λειτουργικό απο το android που εμένα δεν με πείθει επειδή έχει πολύ σημαντικά bugs. Και ας αφήσουμε τα παραμύθια με open και closed λειτουργικά. Το θέμα είναι, δουλεύει σωστά?

Απλώς εγώ δεν θα έτρεχα αυτή τη στιγμή να δώσω τόσα λεφτά για ένα τόσο καινουριο λειτουργικό. Σε καναν χρόνο βλέπουμε. Είναι και το θέμα αν θα υποστηριχθεί σοβαρά και απο τους developers.

Long live the king λοιπόν (iOS) ;-P

giannis

Καλά και εμένα μου φάνηκαν καλά τα wp7 αλλά δεν διατίθεμαι να αφήσω το android κινητό μου τώρα για να πάω σε wp7. Αν βγάλουν και αυτά εφαρμογές αντίστοιχες και αλλάξουν επιτέλους την αρχική home screen -πραγματικά μόνο σε μένα δεν αρέσει?- μπορεί. Αλλά και πάλι τι περισσότερο θα κάνει και θα το κάνει και καλύτερα απο το android μου? Ειδικά τώρα που το συνήθισα το android δε νομίζω να κάνω άλλη μετάβαση ξανα..Απο ιος σε αντροιτ είχαμε κάποια θεματάκια αλλά πλέον ολα οκ. Να είναι καλα και ο darky που έχω πύραυλο στα χέρια μου και πραγματικά μετά το calibration της μπαταρίας νομίζω ότι έχω πολυπύρηνο κινητό (που δεν εχω) και είναι cool το πόσο αντέχει! και ήμουν αρνητικά προδιαθετημένος σε custom ρομ, πόσο αναθεώρησα.. Αφού τα έμαθα όλα αυτά πλέον λέω να μην αφήσω να πάει χαμένη η γνώση. Αρχίζω και πιστεύω ότι τα android δεν είναι απλά smartphones. Είναι τα φορητά netbook του μέλλοντος. Μετά το pc μου, με τη σημερινή κατάσταση το netbook μου έμεινε στο ράφι..Δεν υπάρχει κάτι που να κάνει καλύτερα απο το πλέον στημένο smartphone μου on the go. Δε ξέρω πως θα πάνε τα μελλοντικά cpus, αν θα βγουν και 3πύρηνα, 4πύρηνα… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.