Windows Phone 7, Ανακοινώθηκε το νέο λειτουργικό για smartphones

Η Microsoft Corp., μαζί με τους συνεργάτες της, παρουσίασε σήμερα εννέα νέα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Με τη συνδρομή άνω των 60 παρόχων κινητής τηλεφωνίας, σε περισσότερες από 30 χώρες παγκοσμίως, εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι αναζητούν ένα τηλέφωνο διαφορετικό από τα άλλα, θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε μία ποικιλία τηλεφώνων από κορυφαίους κατασκευαστές.

, Windows Phone 7, Ανακοινώθηκε το νέο λειτουργικό για smartphones

«Έχουμε μια υπέροχη σειρά συσκευών στο πρώτο αυτό “κύμα” διάθεσης Windows Phone 7», δήλωσε ο Steve Ballmer, Chief Executive Officer της Microsoft Corp. «Η Microsoft και οι συνεργάτες της προσφέρουν ένα διαφορετικού τύπου κινητό τηλέφωνο και μια νέα εμπειρία, όπου ο καθένας μπορεί να πραγματοποιεί τις καθημερινές του εργασίες ταχύτερα, επιτυγχάνοντας περισσότερα με λιγότερες κινήσεις και αποκτώντας την πληροφορία που χρειάζεται, με μια ματιά».

Η Microsoft και οι συνεργάτες της επικεντρώθηκαν στο να δημιουργήσουν ένα διαφορετικό τύπο τηλεφώνου που θα προσφέρει νέες εμπειρίες, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα όσα ενδιαφέρουν το σημερινό χρήστη. Τα Windows Phone 7 θα είναι διαθέσιμα παγκοσμίως σε μία πλούσια ποικιλία κομψών συσκευών από κατασκευαστές, όπως η Dell, η HTC (HTC Surround), η LG (LG Optimus 7) και η Samsung (Samsung Focus).

Στην ελληνική αγορά οι Windows Phone 7 συσκευές θα διατεθούν κατά την εορταστική περίοδο του 2010, ενώ περισσότερες συσκευές θα κυκλοφορήσουν το 2011. Με τις υψηλές προδιαγραφές των συσκευών που θα υπάρχουν στην αγορά, οι χρήστες θα μπορούν να απολαύσουν μοναδικές εμπειρίες.

Τα Windows Phone 7 σχεδιάστηκαν για να προσφέρουν μια διαφορετική εμπειρία κινητής τηλεφωνίας, η οποία καθιστά το τηλέφωνο πιο χρηστικό, συγκεντρώνοντας σε ένα σημείο όλα τα πράγματα που ενδιαφέρουν το χρήστη, επιτρέποντάς του να πραγματοποιεί τις εργασίες του ταχύτερα. Τα Windows Phone 7 ανατρέπουν τα σημερινά δεδομένα των smartphones και επιτρέπουν στους ανθρώπους να βρίσκουν και να αξιοποιούν γρήγορα και εύκολα δεδομένα, πληροφορίες και υπηρεσίες από τον Παγκόσμιο Ιστό και τις εφαρμογές. Τα νέα κινητά διακρίνονται για το μοναδικό design και τις υπηρεσίες που ενσωματώνουν από το πλούσιο portfolio της Microsoft, όπως το Xbox LIVE, Microsoft Office Mobile, Zune, Windows Live, Bing και άλλα.

Για παράδειγμα, η ευέλικτη αρχική οθόνη με τα Live Tiles εξασφαλίζει μια προσωπική εμπειρία, προβάλλοντας στους χρήστες το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει. Τα Live Tiles ανανεώνονται σε πραγματικό χρόνο με δεδομένα από τον Παγκόσμιο Ιστό, όπως ειδήσεις, επαγγελματικά ραντεβού ή το status των φίλων. Επιπλέον, νέα Live Tiles μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν βάσει οποιουδήποτε περιεχομένου θέλει ο χρήστης, όπως εφαρμογές, ιστοσελίδες και μουσική.

Η αναζήτηση γίνεται ακόμα ευκολότερη, καθώς έχει τοποθετηθεί ένα ειδικό κουμπί που βοηθάει τους χρήστες να βρουν ό,τι χρειάζονται, είτε αυτή η πληροφορία βρίσκεται στις επαφές τους, είτε στο email, είτε στον Παγκόσμιο Ιστό. Από την αρχική οθόνη το κουμπί αναζήτησης αξιοποιεί το Bing για κινητά τηλέφωνα, παρέχοντας αποτελέσματα από τον Παγκόσμιο Ιστό, χάρτες και άλλα.

Παράλληλα, η λύση Windows Live βοηθά του χρήστες να διαχειρίζονται τις εικόνες τους, το Windows Live Calendar, το Office OneNote Mobile και άλλα. Ακόμα, η νέα δωρεάν υπηρεσία του Windows Live, Find My Phone, μπορεί εξ αποστάσεως να καλέσει, να κλειδώσει, να διαγράψει ή να εντοπίσει την τοποθεσία του τηλεφώνου στο χάρτη.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones HTC HTC Mozart Windows Phone 7

HTC Mozart, Θα αναβαθμιστεί σε Windows Phone 7.8

Αρθρογράφος ιστοσελίδας από την Πολωνία, ρώτησε το τοπικό γραφείο της HTC για την επερχόμενη αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8 και έλαβε την απάντηση ότι το HTC Mozart είναι μέχρι στιγμής το μόνο μοντέλο που είναι σίγουρο(;) ότι θα αναβαθμιστεί – τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Από την Πολωνία επίσης είχαμε μάθει πριν από μερικούς μήνες […]

Software Nokia Nokia Lumia 800 Nokia Windows Phone Smartphones

Nokia Lumia 800, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8

Χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους του Nokia Lumia 800 μιας και είναι το πρώτο Windows Phone smartphone που καταγράφεται να αναβαθμίζεται στην έκδοση Windows Phone 7.8. Οι πληροφορίες έρχονται από την Ολλανδία ενώ διαβάζω ότι και στην Πορτογαλλία είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση. Όσοι έχετε το Lumia 800 κάντε ένα κόπο να τσεκάρετε για πιθανό update […]

Smartphones Nokia Nokia Windows Phone Smartphones Windows Phone 7

Nokia Lumia 505, Με οθόνη 3.7 ιντσών και Windows Phone 7.8

Για την αγορά του Μεξικού ανακοινώθηκε το Nokia Lumia 505 με λειτπουργικό σύστημα Windows Phone 7.8. Ενσωματώνει οθόνη αφής 3.7 ιντσών AMOLED τεχνολογίας ClearBlack με ανάλυση 800×480 pixels, ραδιόφωνο FM (Ναι!), κάμερα 8 Megapixel χωρίς LED flash και μπαταρία 1300 mAh. Το Lumia 505 έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 800MHz και μνήμη RAM 256MB.