Windows Phone 7, Αναβαθμισμένο Bing με δυνατότητες αλά Shazam και όχι μόνο

Η Microsoft σχεδιάζει μια σειρά από αλλαγές και αναβαθμίσεις για το Bing των Windows Phone 7. Σύμφωνα με όσα είπε ο Brandon Watson Director των Windows Phone 7 το ανανεωμένο Bing θα μπορεί να κάνει πολλά περισσότερα από σήμερα, όπως αναγνώριση και αναζήτηση ενός τραγουδιού αλά Shazam και αποστολή γραπτών μηνυμάτων μέσω speech-to-text τεχνολογίας.

, Windows Phone 7, Αναβαθμισμένο Bing με δυνατότητες αλά Shazam και όχι μόνο

Η Microsoft συνεχίζει ακάθεκτη την ανάπτυξη των Windows Phone 7 παρά την μέτρια ως τώρα πορεία τους. Με το major update του Mango να αναμένεται, η εταιρία σχεδιάζει μια αναβάθμιση του Bing στο επόμενο χρονικό διάστημα. Αυτή θα αφορά ουσιαστικά την επέκταση της εφαρμογής σε νέους τομείς, όπως η αναγνώριση και αναζήτηση μουσικής και η οπτική αναγνώριση barcodes μέσω της κάμερας.

Εξίσου σημαντική προσθήκη είναι και αυτή της turn-by-turn πλοήγησης μέσω των Bing Maps, βαδίζοντας στα βήματα των Google Maps. Βέβαια πρέπει να θυμίσουμε ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τα νέα μοντέλα της Nokia με Windows Phone 7 αυτά θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τους πολύ καλύτερους Ovi Maps.

Τέλος, αναμένεται να προστεθεί η αναγνώριση ομιλίας και κατ’ επέκταση η δυνατότητα αποστολής γραπτών μηνυμάτων με φωνητικές εντολές, κάτι που αρχίζει να γίνεται σιγά σιγά δημοφιλές και στις υπόλοιπες πλατφόρμες μέσω του αντίστοιχου προγράμματος της Vlingo.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

κατσε να μπει κ η νοκια στο παιχνιδι και μετα θα δουμε ποσο μετρια ειναι η πορεια του!.. περα απο το bing και το ui του θελει δουλιτσα..

marvel

τα υπόλοιπα κινητά εχθως από τα nokia δεν θα πάρουνε τα ovi maps?

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Microsoft και Nokia εχουν ξεκαθαρισει οτι θα ενωσουν τα services τους και κυριως τα maps. Ολα τα Windows Phone κινητα -οχι μονο τα Nokia- θα εχουν τα ovi maps.
Εγω παντως θα παω σε Nokia για αλλους λογους (ο ενας ειναι επειδη ειμαι φανατικος Ευρωπαιος, ο αλλος ειναι λογω του customization που θα εχουν τα Nokia)

georgecm

Εγω τελικα πιστευω οτι θα συνεχισουν να υπαρχουν και οι δυο, ισως οι bing maps να ερχονται σαν προεγκατεστημενοι και οι Ovi maps να ειναι διαθεσιμοι μεσω του Marketplace. Εννοειται οτι στα Nokia και οι Ovi Maps θα ειναι προεγκατεστημενοι.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@georgecm Μπορει να συνεχισει να υπαρχει διαχωρισμος στο ονομα, πχ στα HTC να λεγονται Bing maps και στα Nokia Ovi maps, αλλα και τα δυο θα χρησιμοποιουν Navteq

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.