Windows Phone 7, Ήταν καταδικασμένα προτού καν να κυκλοφορήσουν

Γιατί μας χαλάς τώρα, βρε Microsoft, πάνω που έχουμε αρχίσει να ασχολούμαστε με το mobile λειτουργικό σου με χαρά; Ο λόγος είναι ότι σε συνέντευξή του, ο Greg Sullivan, o senior product manager των Windows Phone, είπε ότι η εταιρεία είχε ξεκινήσει να εργάζεται πάνω στο Windows Phone 8, προτού να ξεκινήσουν τα 7 την εμπορική τους πορεία τον Οκτώβριο του 2010.

Συγγνώμη, αλλά αυτό εμένα μου φαίνεται ως epic fail, ειδικά όταν το παραδέχεσαι εκ των υστέρων. Είναι λες και έβγαλες μια υποδεέστερη έκδοση ενώ έχεις στο παρασκήνιο ξεκινήσει να ασχολείσαι με ένα λειτουργικό με σαφώς περισσότερες δυνατότητες. Η εξέλιξη του Apollo ξεκίνησε παράλληλα με το Windows Phone 7, ίσως και λίγο νωρίτερα, αλλά το καταναλωτικό κοινό είχε μόνο μία επιλογή, την κατώτερη έκδοση, μετά το update σε 7.5 και μετά το πολύ το 7.8. Το Apollo είναι μια νέα αγορά, άρα περισσότερα έξοδα για όσους θέλουν να έχουν το πλέον εξελιγμένο εκπρόσωπο του Windows Phone οικοσυστήματος…

Ποια είναι η γνώμη σας;

, Windows Phone 7, Ήταν καταδικασμένα προτού καν να κυκλοφορήσουν

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
MANOS

Επιβεβαιώνονται και επισήμως πλέον τα γαφομενα κάποιων περί πειραματικού λειτουργικού. Έβαλαν στην αγορά ένα λειτουργικό “πρόγευμα” για να ακουστεί το όνομα τους, να αρχίσει να συνηθίζει ο κόσμος τα πλακάκια προετοιμάζοντας την αγορά για το κυρίως πιάτο. Ευτυχώς τα πράγματα στρώνουν από εδώ και πέρα με την υπόσχεση αναβάθμισης 18? μηνών και δείχνει πως μπαίνουν σε σωστό δρόμο.
Θα ήθελα πολύ να δοκιμάσω τις συσκευές με τα 8αρια και γιατί όχι αν καλύπτει τις δικες μου ανάγκες να αγοράσω και κάποια από αυτές αλλα είναι κρίμα για τους κατόχους Lumia 800/900 που έσκασαν ένα καρο λεφτά και τους κρέμασαν…

MANOS

Προσθέστε και την προσέλκυση Developers στο πρόγευμα ώστε να υπάρχει ήδη ένα σχετικά δυνατό Store με την άφιξη του κυρίου πιάτου 🙂

Ravisher34

Κωστα πιστευω θυμασαι τι εγινε στο workshop που ελαχιστοι “επαιξαν” με το lumia 900 που μας ειχες φερει..Χαιρομαι που δεν προχωρησα στην αγορα ενος windows phone γιατι περιμενα να σκασει το apollo για να δω τι πραγματικα θα γινει και δυστυχως επιβεβαιωθηκα.Τουλαχιστον ας ερθει το apollo με τις καινουριες συσκευες ωστε να μπορουμε να το κρινουμε καλυτερα και και να προχωρησω στην αγορα ενος windows phone 🙂 Δυστυχως το Fragmentation στα windows phone εχει ξεκινησει, απλα ελπιζουμε να μη συνεχιστει..

iceman(the original)

η κατασταση αυτη ειναι για γελια και για κλαματα (τουλαχιστων για οσους αγορασαν wp με mango), αλλα εγω προσωπικα εκνευριζομαι με την νοκια που δεν αναπτυσει παραπανω το symbian ενω εχει απιστευτες δυνατοτητες, βλεπε π.χ. νοκια 808, και προτιμα τετοιες “φουσκες”

ioannis

ετσι μονο ονομα δεν φτιαχνουνε στο χωρο!χειροτερα τα κανουνε…..εγω λυπαμαι τους κατοχους με wp που δωσανε ενα καρο λεφτα για την αγορα ενος wp κινητου και τωρα θα παρουν μια κουτσουρεμενη εκδοση απο την νεοτερη…

Anastasios-Antonios Toulkeridis

Ας υποθεσουμε οτι δεν ειχαν βγει τα WP 7.x. Τι θα ειχε η Microsoft? WM? Ηταν ξεπερασμενα, και οσο lifting αν κανεις σε μια γρια δεν γινεται Scarlett Johanson. Το porting του NT kernel σε ARM απαιτουσε 3+ χρονια, επρεπε να εχει μια λυση εν’τω μεταξυ στην αγορα (Ασε που τοτε δεν υπηρχαν πολυπυρηνα SOCs οποτε ο CE kernel αρκουσε).
Η μεταβαση αυτη τη φορα θα ειναι πιο ανωδυνη για τον εξης λογο: Τα wm apps δεν ετρεχαν σε wp7.x αλλα τα wp7.x θα τρεχουν σε wp8.x. 🙂 Οποτε η νεα πλατφορμα ξεκιναει με 100,000+ apps

Κωνσταντίνος Αθ.

Όπως όλα τα πράγματα, έτσι και το software χρειάζεται κάποιο χρόνο ανάπτυξης και δοκιμών πριν κυκλοφορήσει.

Π.χ. τα νέα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, έχουν αρχίσει να σχεδιάζονται 2-3 χρόνια πριν. Μην πει κάποιος ότι το software είναι πιο απλό… Και να μη μιλήσω για συσκευές android που δεν πήραν ποτέ αναβάθμιση (βλ. non-branded Alcatel OT-990)!

Υπάρχουν πολλά πράγματα να ελέγξεις και να πετύχεις πριν κυκλοφορήσεις κάτι.

Σωτήριος Παπαδόπουλος

Μάλλον το “the beta testing is over” σήμαινε ότι τα WP 8 πέρασαν το στάδιο beta και είναι πλέον GOLD.

Απλώς κάποιος τρελός μερκετίστας το άκουσε και νόμιζε ότι ήταν για τα 7ρια.

Δεν εξηγείται αλλιώς….

Θα έλεγα και άλλα αλλά έχω πει τόσα και τόσα τόσους μήνες που μόνο βρισιές μου έμειναν και δεν θέλω να αρχίσω να βρίζω. Πλέον τα WP7 θα μπουν στο συρτάρι μου ή θα δώσω το LGe900 σε κάποιον φίλο μου που έχει κινητό δεκαετίας, κρίμα και πάνω που είχα πάρει την απόφαση να ασχοληθώ σοβαρά με τον προγραμματισμό για WP7 μιας και στο ΤΕΙ μου τα πάει πολύ ένας καθηγητής μου και μπορώ να πάρω πτυχιακή πάνω σε αυτά.

Βασικά…… μάλλον θα το κρατήσω για αυτό το λόγο……. αλλά δεύτερο κινητό θα έχω το παλιό μου U8800…. με άλλη μπαταρία ….. 25€ οι 2 από ebay….. και EDW Launcher Pro….. πολύ off topic όμως ε!!!!

Haduuken!

Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για τη μικρομαλακή, τα έχουμε πει 100 φορές έφτασε εκεί που έφτασε βλέποντας τον πελάτη σαν θύμα για να του ξηλώσει ότι $$$ μπορεί , και να σκεφτείς ότι υπάρχουν άνθρωποι που την αγαπάνε και πίνουν νερό στ’όνομα της χαχα.

spyros

μακρια απο wp γιατι η ιστορια επαναλαμβανετε με τη microsoft,πριν 2 χρονια με τα 6.5 τωρα με τα 7,στο μελλον θα το δουμε ξανα απο τη microsoft.

alex

Η γνώμη μου είναι πως δεν πρέπει να πέφτεις και απο τα σύννεφα ούτε να θυμώνεις με το όλο θέμα,όλες οι εταιρίες τεχνολογίας,πουλούν τεχνολογία που έχουν ήδη ξεπεράσει για λόγους κερδοφορίας.

Giannis Charp

Αν και το wp7 το πήρα από προσφορά(Lg optimus 7 με 200€) και είμαι ικανοποιημένος ότι αφορά το κομμάτι του λειτουργικού(είναι πραγματικά γρήγορο χωρίς κολλήματα),την άλλη φορά μάλλον με βλέπω προς android μεριά. Ειδικά αν συνεχιστεί αυτό το χάλι με έλειψη βασικών εφαρμογών.Κάναμε υπομονή δύο χρόνια για σωστές εφαρμογές και ακόμη τίποτα,ίσα ίσα που μερικες αρχίζουν να αποχωρουν από το market. Σε καμία περίπτωση δεν με ενδιέφερε ο αριθμός των εφαρμογών αλλά οι ποιοτικές και πρακτικές εφαρμογές. Από εκεί και πέρα με το πρόσχημα των win 8 η ms μας έριξε άκυρο ακόμη και στο 7.8 update.Εντάξει δεν περιμένω υποστήριξη για sd κάρτες η nfc εφόσον το ίδιο το κινητό δεν τα υποστηρίζει ως hardware,αλλά δεν νομίζω πως αν αλλάξεις το σχήμα από τα τουβλάκια στην start screen μπορεί να θεωρηθει major update. Ξεκίνησε όπως πάντα καλά η ms(αυτή την φορά και στην πράξη,όχι μόνο στα λόγια όπως άλλοτε) άλλα μάλλον καπου αρχίζει και το χάνει το παιχνίδι. ΥΓ:όταν βλέπω ακόμη και την nokia να ψάχνει plan B,τότε μου έρχονται δύο πράγματα στο νου: 1)όταν <> να σε παρατάνε και οι κορυφαίοι συνεργάτες σου τότε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ κάτι δεν πάει καλά. 2)Λυπάμαι αφάνταστα όλους τους nokia lumia 800-900 users που έσκασαν… Συνέχεια »

DiMiSs

Ετσι οπως ξεκιναω θα με θεωρησετε off topic αλλα θα καταλαβετε στην συνεχεια.Χθες διαβαζα ενα θεμα με το προτζεκτ ας το πω on{x} της ms.Καπου αναφερθηκε οτι το κανει ολο αυτο στην android πλατφορμα για να το ενσωματωσει μετα στο δικο της λειτουργικο και ετσι να τραβηξει κοσμο.δεν θα σταθω σε αυτο για το κατα ποσο στεκει σαν σκεψη αλλα θα πω οτι αν οντως παει ετσι τοτε εδω τα εχει κανει χαλια και διωχνει κοσμο.απο τη μια θελει να βγαλει ενα καλο λειτουργικο και απο την αλλη διωχνει κοσμο με την αθλια πολιτικη της που σου κοπαναει στα μουτρα κατι τετοια.Εχω υποστηριξει στο παρελθον τα WP χωρις να τα εχω δοκιμσει και σκεφτομουν να προβω σε αγορα μιας συσκευης.Για καλη μου τυχη δεν το εκανα.Δεν μπορεις να φερεσαι ετσι στο κοινο σου που σου εμπιστευεται τα λεφτουδακια του γιατι δεν ειμαστε ολοι πλουσιοι και οταν σκεφτομαστε να παρουμε μια συσκευη το ψαχνουμε πολυ γιατι καθε cent για μας μετραει.Δεν εχω την απαιτηση να αλλαζω συνεχεια συσκευες και γι αυτο το λογο οταν θα δωσω λεφτα θελω να αξιζουν και οχι μετα απο λιγο να βγει η εταιρια και να μου πει και σε αυτο το σημειο κυριες και κυριοι… Συνέχεια »

kosmerios

Εγω παλι παιδια σε αυτο που ηθελα να σταθω ειναι οτι πιο πανω καποιος ειπε οτι ενα software δεν μπορει να βγει απο την μια στιγμη στην αλλη.Πραγματικα πως μπορει να σταθει αυτο σαν δικαιολογια δεν μπορω να καταλαβω.Αν εισαι ετοιμη για ενα software το βγαζεις αλλιως το ανακοινωνεις αν θες αλλα δεν το κυκλοφορεις αν δεν το τελειωποιησεις.οχι να το παιζεις και κινεζος απο πανω.δωστε λεφτα να το αγορασετε ειναι γαματο και συνεχιζουμε με updates και παει λεγοντας.Το οτι εμεινες πισω σαν εταιρια και βιαστηκες να το βγαλεις για να δειξεις και εσυ κατι δεν μου λεει και πολλα.Αντιθετως λανσαρετα και τα δυο σου λειτουργικα αφου οπως λες εχουν κοινα σημεια και συνεργαζονραι τελεια με μια κοινη ημ/νια και κανε το μεγαλο μπαν να σε σεβονται ματα απο χρονια απουσιας που ειχες παλι ολοι.Η Apple δηλαδη γιατι βγαζει ολοκληρωμενα προιοντα και οχι πειραματικα;πιο γαματη ειναι;Προφανως η απαντηση ειναι ναι.
Υποψην δεν ειμαι φαν μποι αλλα μετα απο πολυ καιρο καταλαβα το κολλημα τους τωρα και τους δινω πλεον ενα πολυ μεγαλο δικαιο τελικα.

manolinio7

Εγω προσωπικα τα windows phone τα θεωρω εντελως βλακεια.. Προσπαθουν να ξεχωρισουν με τα τουβλακια παραθυρα που πιανουν ολη την οθονη λες και εχουμε πρεσβυωπια.. Μ@λ@κιες.. Ουτε στο pc mou den θα αναβαθμισω σε 8.. Δεν υπαρχει λογος..

Κώστας ΠΑΣΒΑΝΤΗΣ

Μια χαρά κινητά είναι. Έχω ένα LG το οποίο για τα χαρακτηριστικά του το πήρα τσάμπα και ειμαι πολύ ευχαριστημενος. Περισσότερο από ότι στο Sony Ericsson neo v που έβαλα αναβάθμιση και σέρνεται. Άμα δεν σηκώνει το κινητό γιατί να το αναβαθμίσεις. Τα ίδια δεν γίνεται και στα pc χρόνια τώρα.

nikmour

Προσπαθούσα να μην σχολιάσω αυτό το post αλλά… Δεν μπορώ να καταλάβω το κόμπλεξ ορισμένων με την MS. Τα WP7 όταν θα κυκλοφορήσουν τα 8 θα έχουν ηλικία σχέδον 2 χρόνων. Το iOS6 θα μπει σε iphone 1 ή 2 ή και 4? Πολύ λίγες εφαρμογές θα τρέχουν. Πόσα κινητά android που κυκλοφορούν έχουν ICS ή JB? Οι εταιρίες το κάνουν για να βγάζουν λεφτά γιατί έτσι συνεζίζουν να μας προσφέρουν όλες τις καινοτομίες τους. Η apple (47% κέρδος σε κάθε συσκευή) και η google είναι πιο ηθικές? Δεν νομίζω. Οι εταιρίες όλες όπως και όλοι εμείς είναι κερδοσκόποι (αποσκοπούμε όλοι μας στο κέρδος). Το ότι οι τωρινές συσκευές δεν θα αναβαθμίζονταν σε apollo ήταν γνωστό (για όποιον παρακολουθούσε τα site του εξωτερικού από τον Μάιο ίσως και νωρίτερα. Ακόμα και τώρα εγώ σκέφτομαι το lumia 610 και όταν βγουν τα 8 θα πάρω άλλη συσκευή. Όσο για αυτούς που πήραν το 800 ή 900 μάλλον οι περισσότεροι δεν έχουν πρόβλημα με τα λεφτά (όπως και αυτοί που αλλάζουν καθε φορά το iphone ή το S3). Όσο αφορά το metro, μάλλον αυτοί που γκρινιάζουν δεν το έχουν δοκιμάσει. Καταρχήν άμα δεν σου αλεσουν τα tiles, πατάς ένα κουμπάκι και έχεις… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.