Windows Phone 7 με Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο; Πότε;

Καλά, χρυσά τα Windows Phone 7 κινητά αλλά… αν δεν μπει η Nokia στο παιχνιδι δεν τα βλέπω καλά. LG με Optimus 7 και HTC με HD7, Trophy 7 και Mozart δεν έχουν μείνει ευχαριστημένοι από την πορεία των κινητών τους στην Ελληνική αγορά και τουλάχιστον ένας από του δύο (δεν μπορώ να γίνω συγκεκριμένος) το σκέφτεται να φέρει νέα μοντέλα όποτε αυτά παρουσιαστούν.

Οι φήμες που δυναμώνουν όλο και περισσότερο και οι οποίες θέλουν τη Nokia να συνεργάζεται με Microsoft μακάρι να είναι η πραγματικότητα γιατι τα πολυπόθητα updates των Windows Phone 7 που περιμένουμε πως και πως από “πέρισυ”, μαθαίνω ότι θα καθυστερήσουν χαρακτηριστικά….

Copy-paste “ακούγεται” ότι θα έρθει με update πριν από το καλοκαίρι (και πάλι πολύ αργά) ενώ σε ότι αφορά το πολυπόθητο για εμάς τους Έλληνες ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο… δεν θέλω να σας στεναχωρήσω αλλά… μάλλον θα πρέπει να σημειώσετε Χριστούγεννα 2011 (μαθαίνω ότι αυτή την περίοδο η Microsoft μεταφράζει σε Ρώσικα και Κινέζικα).

Να μου πεις και τι θα κάνει η Nokia με υποτιθέμενες Windows Phone 7 συσκευές στην Ελλάδα; Αν κρίνουμε από την “ταχύτητα” που κυκλοφορεί τις συσκευές της… (βλέπε Nokia E7 που ανακοινώθηκε το Σεπτέμβριο του 2010 και θα κυκλοφορήσει Απρίλιο 2011) θα έχουμε την έκδοση Windows Phone 7.1 με ελληνικά, ελληνικότατα!

, Windows Phone 7 με Ελληνικό μενού και πληκτρολόγιο; Πότε;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

11 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Όταν λες με τις υποτιθέμενες wp7 συσκευές της nokia;
Έχεις πληροφορίες εκ των έσω ή το συμπεραίνεις αυτό από το memo του ceo της nokia;

George

Α οκ…απλά επειδή πολλές φήμες κυκλοφορούν χωρίς να ξέρουμε τι είναι αλήθεια και τι όχι είπα να ρωτήσω μήπως ξέρεις κατι παραπάνω…

πετρος

επισης να διορθωσω πως ηδη αρχιζει κυκλοφορια του Ε7 και μεχρι 16 και σε αλλες αγορες, δες την αναρτηση στο myphone.gr

Χάρης

στους developers εχει δωσει το copy-paste εδω και κατι μερες, μπορω να πω οτι δεν μου πολυ αρεσε αλλα λογικα θα βελτιωθη…….

Χάρης

για εμας τους προγραμματιστες τωρα τελευταια μας την δωσανε, τωρα απο ποτε την εχουν οι κατασκευαστες δεν το γνωριζω 🙂
αυτη ειναι η σειρα προτεραιοτητας:

1)κατασκευαστες

2)προγραμματιστες (εφαρμογες/παιχνιδια)

3)καταναλωτης

οπως λες και συμφωνω, για να δουμε ποτε θα το δωσει στους καταναλωτες…….

panOS

Παιδιά να ρωτήσω… όσοι προγραμματίζετε σε windowsphone 7. Το market βλέπει ελλάδα ή πρέπει να δηλώσω Αγγλία κλπ (τα καλά του xbox360 δηλάδη) και δευτερόν υποστηρίζει δωρεάν εφαρμογές μόνο ή και εφαρμογές με πληρωμή;

Marios

@ George Έχει επιβεβαιωθεί η κίνηση. Η Nokia πλέον πάει ολοταχώς για Windows Phone 7 συσκευές μετά την συμφωνία που έγινε ανάμεσα στις δύο εταιρίες σήμερα.
@panOS Το δίκτυο Xbox Live είναι εδώ και λίγο καιρό διαθέσιμο επίσημα και για την Ελλάδα και μάλιστα μπορείς να κάνεις migrate τον λογαριασμό που είχες στην Αγγλία ή άλλου στην Ελλάδα. Στο Windows Phone 7 χρησιμοποιείς ακριβώς τον ίδιο λογαριασμό με το 360. Υποστηρίζει και δωρεάν εφαρμογές και επί πληρωμή με το επιπλέον χαρακτηριστικό ότι σχεδόν όλες οι εφαρμογές διατίθονται με δωρεάν δοκιμαστική έκδοση στο ίδιο πακέτο, κατεβάζοντάς τες μία φορά.

Χάρης

@panOS για να φτιαξεις η για να αγορασεις ?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.