Windows Phone 7 update, Εξαρτάται και από τους operators

Εδώ και μερικές ημέρες ξεκίνησε η διάθεση του δεύτερου update για τα smartphones με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7. Σε αντίθεση με τα Android που ο κάθε κατασκευαστής ξεχωριστά αποφασίζει για τις αναβαθμίσεις των μοντέλων του, η Micorosoft διαθέτει ταυτόχρονα σε όλες τις συσκευές τα updates αλλά και πάλι υπάρχει μια μικρή χρονική διαφορά που οφείλεται στις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας.

Μέσα από αυτό το βίντεο ο Joe Belfiore, Vice President of Windows Phone program management εξηγεί ότι το πότε θα λάβει ο κάθε χρήστης ενημέρωση για τα νέα updates εξαρτάται από το πότε οι mobile opetors (εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) ολοκληρώνουν τις διαδικασίες ελέγχου των updates στις συσκευές που διαθέτουν. Το πιο πρόσφατο update περιλαμβάνει επιτέλους και λειτουργίες copy-paste και το περιμένουμε με ανυπομονησία.

Εγώ με Vodafone στο HTC HD7 και Cosmote στο HTC Mozart δεν έχω λάβει ακόμα κάποια ενημέρωση, εσείς;

, Windows Phone 7 update, Εξαρτάται και από τους operators

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

35 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dr.TZEF

Φιλε Κωστα μηπως ξερεις αν μαζι με το copy paste θα ερθει και υποστηριξη flash 10.1 στο ιντερνετ?Προσωπικα,αν και φανταζομαι πως και για αλλους,αυτος ειναι ο λογος που δεν σκεφτομαι να αγορασω καποιο windows7 smartphone,παρολο που οι τιμες τους εχουν πεσει πολυ!!!

hd7

και εγω με hd7. ακομα αναμένω…

marvel

εγώ με wind από την πρώτη ημερα διάθεσης του update το έβαλα

killbill

και εγω σκεφτομαι για windos7 phone να αποκτησω αξιζει η να παραμινω σε se android?????

marvel

και εγώ για αυτή αναφέρομαι κανονικά copy paste έχω..είναι η 7.0.7390.0 ..μου ήρθε ειδοποίηση στο κινητό..

Κωνσταντίνος

Πιθανότατα το δικό σου (marvel) ήταν carrier free. Τυχερέ!!!

marvel

δεν ξέρω τι να σου πω εγώ είχα περάσει πριν βγει το update από την xda την 7.0.7389.0 που είχε πάλι copy paste δεν ξέρω μήπως για το λόγο αυτό μου ήρθε κατευθείαν η 7390 που δεν νομίζω όμως

Panagiotis G.

επειδή με ενδιαφέρει αρκετά να αγοράσω ένα WP7 HD7 θα ήθελα να ρωτήσω σαν κινητό πως σας φαίνεται η εμπειρία και γενικά η μπαταρία του (για όσους το έχουνε). είχα ακούσει κάποια θέματα με την οθόνη του και κατά πόσο το Marketplace δουλεύει Ελλάδα. Ευχαριστώ και συγνώμη για το off topic

Panagiotis G.

ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση. το είχα βρει κάπου αρκετά φτηνά και είπα να το χτυπήσω

Kostashd2

αμα το εχεις ξεκλειδωσει υπαρχει και κανονικο πληκτρολογειο γιατι αυτο της vodafone μονο για email και sms και αναζητηση στο bing κανει επαφες δεν μπορεις να γραψεις ελληνικα η να τις ψαξεις αν τις εχεις.

Nikos

Στο https://forum.xda-developers.com εχει οδηγιες για να βαλεις οτι γλωσσα θες.Εγω εβαλα στο δικο μου vodafone lg optimus 7 και εχω κανονικα ελληνικα οπουδηποτε και οχι μεσω της χαζοεφαρμογης της vodafone.

Kostashd2

με προλαβε ο Νικος 😉 ευκολο αρκη να το εχεις ξεκλειδωτο..

Michael

Έχω ένα htc mozart και σκέφτομαι να το ξεκλειδώσω. Αν το ξεκλειδώσω υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα στη συσκευή ?( Θα μπορώ να λαμβάνω κανονικά τα update?)

Constantinos

ο φίλος μάλλον εννοεί αυτό εδώ… https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=917886

δεν έχω wp7 αλλά μάλλον θα με ενδιέφερε αν καταλάβω ακριβώς αν θα μπορώ να κάνω απλά πράγματα όπως
να βάζω μουσική από το πισί μου, ή
να κατεβάσω καμιά εφαρμογή επί πληρωμή ή
να κατεβάζω cabs και να τα περνάω….
να διαβάζω κανένα ebook

+ είμαι ανάμεσα σε mozart kai omnia 7, τί προτείνεις;

Νikos

To απογευμα που θα ειμαι σπιτι θα σας πω για οποιον ενδιαφερεται τι εκανα ακριβως με το ελληνικο πληκτρολογιο.Παντως προυποθετει ξεκλειδωμα του κινητου μεσω τουChevronWP7 unlocker που ειναι ευκολη διαδικασια.Μετα το ξεκλειδωμα βρηκα εφαρμογες και να βαζω δικα μου ringtone.Το μονο κακο ειναι οτι οποτε συνδεσω το κινητο με το pc ξανακλειδωνει αλλα τρεχω επιτοπου το unlocker και ξεκλειδωνει.Μπορω να πειραξω και τη registry για να ξεκλειδωσει μονιμα αλλα δε θελω προς το παρον.

tns

και εγω στο hd7 μου απο τις οδηγιες του forum που προανεφεραν και οι από πάνω μεσω του προγραμματος chevronwp7 το ξεκλειδωσα και εβαλα ελληνικα, ουσιαστικα ενα app ειναι με ονομα native keyboard που βαζει τους ελληνικους χαρακτηρες πανω στα γερμανικα η στα ισπανικα. Ωστοσο παιδια μολις εκανα το προηγουμενο update 7.07008.0 το chevronwp7 δεν δουλευει από τότε και από οτι είδα και στο xda-forum και στους υπολοιπους συνεβη αυτο. το keyboard παντως δουλευει κανονικα μεχρι σημερα.

Anastasios-Antonios Toulkeridis

@Constantinos Ναι μπορεις να τα κανεις αυτα. Τα CAB των WP7 ονομαζονται XAP. (Τα αρχεια CAB δεν ειναι συμβατα). To Omnia 7 εχει Super-Amoled οθονη και ειναι σαφεστατα καλυτερο κινητο απο το Mozart, αλλη κατηγορια. (Αλλα φυσικα και πιο ακριβο).

Συνιστω να ξεκλειδωσετε τις συσκευες σας οχι μεσω Chevron αλλα μεσω επισημης συνδρομης. 99 δολαρια και θα εχετε επισης τη δυνατοτητα να δημοσιευσετε δικες σας εφαρμογες στο Marketplace! Ποιος ξερει, μπορει να βγαλετε περισσοτερα και να βγειτε και κερδισμενοι απο πανω 😉

Νikos

Tην εκδοση 7.0.7008 εχω και εγω αλλα δεν εχω προβλημα.Μπορω να το κανω unlock ανα πασα στιγμη.Απλως τρεχω πρωτα μια εντολη στο registry και υστερα το unlocker.

tns

Κωστα για τις εφαρμογες που λες οτι δεν μπορεις να τις αγορασεις στην Ελλαδα δεν ισχυει το ιδιο κ για τα games? σε ρωταω γιατι ενας φίλος εχει αγορασει το i dig it συγκεκριμενα χρησιμοποιωντας χρεωστικη…

vasilis.

Κωστα απο παιχνιδια τι λεει?
χρονια κατοχος win mobile ημουν και ακομα σαν την παλια την κοπελια με ελκυει.
εγω που εχω xbox live με γυρω στα 250 arcade κατεβασμενα με συμφερει?εννοω καπου ειχα διαβασει οτι περνανε μερικα arcade και στο κινητο…
απαντησε αν θελεις.σε ευχαριστω.

Stayros

ΠΑΙΔΙΆ ΝΑ ΡΩΤΉΣΩ ΓΙΑ 330 ΕΥΡΟ ΑΞΊΖΕΙ ΤΟ HTC HD7 ΕΊΝΑΙ ΚΑΛΌ Η ΕΊΝΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΑ ΟΠΟΣ ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΟΎΝ ΜΕΡΙΚΟΊ??

Michael

Paidia exei erthei se kanenan enimerosi gia to update???
Perimenw edw k Kati meres alla tpt.

Michael

Euxaristw gia tin apantisi.Sorry gia ta greekglish alla grafw apo t kinito.

tns

εχει απαντησει ο Κωστας ρε φιλε πιο πανω για το κινητο…ειναι super παντως μια π το εχω κ εγω ειδικα αν εμενες Αμερικη λογω windows..

maxeraz

εγω το εβαλα στο htc hd7 και παει μπαλα αλλα δεν εχει flashplayer

panagiotis

μπορει καποιος να κανει το hd7 android…???

Nikos

Παιδια αν μπειτε στη σελιδα

https://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=938106

και εκει που λεει Unlocking with Chevron WP7 εχει αναλυτικες κ ευκολες οδηγιες πως κανεις unlock ενα κινητο wmp7.Κατεβασα τα αρχεια που εχει στα link και το εχω ξεκλειδωτο.Εχει κ οδηγιες λιγο πιο κατω για το πως να διατηρησεις μονιμα ξεκλειδωτο το κινητο.Το μονο κακο ειναι οτι τωρα με το nodo update δεν ισχυει το chevron unlock και προτιμησα να μη το εγκαταστησω(το update) γιατι ουσιαστικα μονο copy paste προσφερει που εμενα δε μου ειναι χρησιμο.

Hakeem

παιδιά το bluetooth για μεταφορά αρχείων από κινητό σε κινητό το ξεκλειδώνει?

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones HTC HTC Mozart Windows Phone 7

HTC Mozart, Θα αναβαθμιστεί σε Windows Phone 7.8

Αρθρογράφος ιστοσελίδας από την Πολωνία, ρώτησε το τοπικό γραφείο της HTC για την επερχόμενη αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8 και έλαβε την απάντηση ότι το HTC Mozart είναι μέχρι στιγμής το μόνο μοντέλο που είναι σίγουρο(;) ότι θα αναβαθμιστεί – τέλη Φεβρουαρίου με αρχές Μαρτίου. Από την Πολωνία επίσης είχαμε μάθει πριν από μερικούς μήνες […]

Software Nokia Nokia Lumia 800 Nokia Windows Phone Smartphones

Nokia Lumia 800, Ξεκίνησε η αναβάθμιση σε Windows Phone 7.8

Χαράς ευαγγέλια για τους κατόχους του Nokia Lumia 800 μιας και είναι το πρώτο Windows Phone smartphone που καταγράφεται να αναβαθμίζεται στην έκδοση Windows Phone 7.8. Οι πληροφορίες έρχονται από την Ολλανδία ενώ διαβάζω ότι και στην Πορτογαλλία είναι διαθέσιμη η αναβάθμιση. Όσοι έχετε το Lumia 800 κάντε ένα κόπο να τσεκάρετε για πιθανό update […]

Smartphones Nokia Nokia Windows Phone Smartphones Windows Phone 7

Nokia Lumia 505, Με οθόνη 3.7 ιντσών και Windows Phone 7.8

Για την αγορά του Μεξικού ανακοινώθηκε το Nokia Lumia 505 με λειτπουργικό σύστημα Windows Phone 7.8. Ενσωματώνει οθόνη αφής 3.7 ιντσών AMOLED τεχνολογίας ClearBlack με ανάλυση 800×480 pixels, ραδιόφωνο FM (Ναι!), κάμερα 8 Megapixel χωρίς LED flash και μπαταρία 1300 mAh. Το Lumia 505 έχει μονοπύρηνο επεξεργαστή στα 800MHz και μνήμη RAM 256MB.