Windows Phone 7 vs. Apple iOS 4

Λίγες εβδομάδες πριν την επίσημη κυκλοφορία των πρώτων συσκευών με λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7 (WP7) και οι μάχη έχει ξεκινήσει. Μαζί είδαμε το πρώτο ελληνικό βίντεο με τα Windows Phone 7 και από τα σχόλιά σας κατάλαβα ότι δεν σας άρεσε καθόλου η κεντρική οθόνη (home screen). Δείτε αυτό το βίντεο που τράβηξαν τα παιδιά από το Pocketnow και συγκρίνουν τα WP7 με το iOS της Apple.

Οι εντυπώσεις σας παραμένουν ίδιες για το λειτουργικό σύστημα Windows Phone 7;

, Windows Phone 7 vs. Apple iOS 4

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Gabriel

Μια χαρά είναι το home screen του (και όλο το υπόλοιπο λειτουργικό). Απλά το “διαφορετικό” συνήθως είναι συνώνυμο του “χάλια” (στην αρχή τουλάχιστον).

Alan

Είναι πολύ σαν στυλ υπολογιστή. Νομίζω πως η ιδέα ήταν να είναι η κεντρική οθόνη σαν τα εικονίδια, και το πέτυχαν, και το μενού να μοιάζει με την έναρξη. Είναι λίγο ιδιότροπο λειτουργικό αλλά δεν κολλάει καθόλου.

stavros

για τα μπαζα οπως παντα. απορω γιατι κυκλοφορει ακομα η microsoft αυτο το δυσχρηστο λειτουργικο!!!!!!!!

Nightmare

Συμφωνῶ στο ότι τα καινούρια πράγματα μᾶς φαίνονται “χαλια” και διαφορετικά…και αυτό μάλιστα συμβαίνει ΠΟΛΥ στην Ελλάδα….για τα WP7 έχω να πῶ πῶς έχουν ωραία εφέ και δεν κολλάνε πουθενά (αλλά με τέτοιους επεξεργαστες που να κολλήσουν….)…και ίσως η απλότητα εῖναι ένας λόγος παραπάνω ποῦ δεν κολλάει…. εμφανισιακά (το κεντρικό μενοῦ) εῖναι ολίγον τι μάπα…απο την άποψη ότι μοῦ φαίνεται λίγο χύμα…. θα μπορούσαν να το κάνουν λίγο πιο όμορφο…..δυσχρηστο γενικά δεν μοπυ φαίνεται…αλλά το πῶς εναλλάσεις εφαρμογές εῖναι απαίσιο….λες και ήθελαν το κάτι διαφορετικό ποῦ δεν κατάφεραν να βρουν τίποτα κια αρκέστηκαν σε ένα αίσχος… πίστευω πῶς σε μια SuperAMOLED οθόνη θα δείχνει πολύ καλύτερο καθῶς παντου επικρατεί αυτό το μάυρο… πάντως δεν θα με ενοχλοῦσε να είχα ενα τέτοιο κινητό… για μένα εῖναι πιο ωραίο από του iPhone αλλά το Android δεν το φτάνει τίποτα….

Stratos

Που πας ρε ms. Που πας;;;;;

giannis

πώς τα καταφέραν πρίν να κυκλοφορήσει να μοιάζει ήδη παλιό?

leonidas tn

mono kai mono h ejwterikh emfanish einai xalia se sxesei me to iphone 4

Tek_KIlla

Προσωπικα πιστεύω πως τα 7 είναι πανέμορφα και πολύ μίνιμαλ. Πλακάτα, τεραγωνισμένα, με ωραιότατη μεγάλη τυπογραφία και με μια δόση κίνησης και εφε, όσο ακριβώς χρειάζεται. Πιστεύω πως θα είναι και εύχρηστα… Και το iOS είναι όμορφο και εξίσου λειτουργικό αλλά σχεδιαστικά τελείως διαφορετικής σχολής.
Έχω βαρεθεί στο σχεδιασμό των λειτουργικών να προσπαθούν να με πεισουν πως όλα πάνω στην οθόνη είναι ανάγλυφα και με συγκεκριμένη υφή… Φτάνει πια! Οθόνη είναι…Έχουν την ελευθερία να κάνουν ότι θέλουν. Γιαυτό και μόνο, δίνω εμφανισιακά έναν παραπάνω πόντο στα 7…

Αυτά από έναν γραφίστα που 10 χρόνια αντιστέκεται στους πειρασμούς της Apple! 😛

Tasos_84

Οταν πρωτοειδα τα 7 δεν μ αρεσαν καθολου. Τωρα ομως που τα βλεπω διπλα στο iphone, μου αρεσουν πιο πολυ… Αυτο το iphone εδω και ποσα χρονια εχει το ιδιο μενου, παλιωσε πια και το βαρεθηκαμε… Τα 7 τελικα ειναι πολυ εντυπωσιακα, τοσο που ξανασκεφτομαι την αγορα του iphone 4. Ειδικα αν μπορεις να αλλαξεις αυτο το μαυρο φοντο σε συνδυασμο μεενα χρωμα που θα κανει αντιθεση στο μενου θα φαινονται πολυ ωραια.. Ομως το μενου επιλογης εφαρμογων πρεπει να αλλαξει επειγοντως, πολυ προχειροδουλεια και χαλαει ολο το συνολο

Spyroscesarsc

Κ εγώ στην αρχή για τα 7 είχα την χειρότερη των εντυπώσεων. Αλλά τώρα μ φαίνονται πολύ καλύτερα. ‘Ετυχε το καλοκαίρι να δοκιμάσω κ άλλα λειτουργικά κ τελικά δεν μ άρεσε τίποτα. Αν κ δεν έχει κ καμιά σημασία γτ το άθλημα το έκοψα. Πούλησα και το OmniaPro και τώρα την βγάζω με ένα Samsung Champ! 😀

takis

Η αλήθεια είναι ότι το νέο menu με τα tiles έχει πολύ πιο βάθος από το πολύ απλοικό του iPhone.

Αν κυκλοφορήσουν όμως με τόσες ελλείψεις, απλώς θα αποτύχουν.
( Οι παλιοί των WM δεν θα το αγοράσουν, οι νεότεροι παίρνουν Android και τα ψώνια iPhone. )

Προσωπικά είμαι της παλιάς σχολής (pocket pc) και δεν βρίσκω κάτι νέο ουσιώδες..
Θα προτιμήσω WM + SPB shell, sorry!

Solon

Όπως έγραψα και στο προηγούμενο post τα 7 είναι μεν λειτουργικά αλλά από design είναι χάλια.
Κι όταν ξέρεις ότι ένα μεγάλο μερίδιο της αγοράς πλέον είναι γυναίκες ή άσχετοι που τους ενδιαφέρει πάνω από όλα η εμφάνιση τότε το να μην δώσεις σημασία σε αυτό το σημαντικό ποσοστό δήχνει πως δεν είσαι σοβαρός. Όπως δεν είσαι σοβαρός όταν καταργείς σημαντικές δυνατότητες όπως το copy paste. Κρατάω μια μικρή επιφύλαξη γιατί αυτό που βλέπουμε δεν είναι το τελικό προϊόν.
Αν όμως η MS το βγάλει έτσι στην αγορά και χωρίς copy paste τότε σε ένα χρόνο από τώρα θα λέμε “υπήρχαν κάποτε και τα Windows Mobile”.
Χωρίς καμιά προκατάληψη από έναν χρήστη Win Mobile 6.1 .

teker6

όποιος είχε wm και πήγε σε android η σε iphone
δεν πρόκειται να ξαναπάει σε windows
εγώ προσωπικά δεν θα ξαναπάρω windows
τουλάχιστον δεν μπορούσαν να μην τα ονομάσουν windows
αν τους έδιναν άλλη κωδική ονομασία θα είχαν περισσότερες πωλήσεις
ακούμε windows και σταυροκοπιόμαστε …. τυχαίο … δεν νομίζω…

constantine

Χρησιμοποιώ εδώ και 6 μήνες το Omnia 2 (wm 6.5 professional). Με εφαρμογές τρίτων μόνο μπορείς να δεις τις δυνατότητες που έχουν τα windows mobile. Υπάρχουν developers που φτιάχνουν μοναδικά πράγματα, όπως η SPB, η οποία έχει βγάλει και ένα πολύ δυνατό, εύχρηστο, γρήγορο και όμορφο interface. To καλό (;) με τα windows είναι ότι μπορείς να έχεις πρόσβαση οπουδήποτε μέσα στη συσκευή. Μπορείς να πειράξεις ακόμα και τη συχνότητα λειτουργίας του επεξεργαστή!
Για μένα το μεγαλύτερο μειονέκτημα της Microsoft, είναι το Market place. Είναι σίγουρα η τελευταία από άποψη εφαρμογών..

Θα ήθελα να δοκιμάσω πάντως τα wp7, τα οποία είναι συμβατά και σε λίγο παλιότερες συσκευές, όπως το omnia. Και απο εκεί και πέρα, αναμένουμε τις εφαρμογές των άλλων, όχι της microsoft..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.