Windows Phone 8.1, Νεό gesture keyboard

Η Microsoft συνεχίζει να μας εκπλήσσει με τις προσθήκες της στο Windows Phone 8.1, που όπως όλα δείχνουν προσπαθεί να το εξοπλίσει με τα πιο περιζήτητα χαρακτηριστικά. Η τελευταία αξιοσημείωτη προσθήκη που ήρθε στο φως της δημοσιότητας είναι το νέο πληκτρολόγιο το οποίο υποστηρίζει gesture typing.

Όπως και στο iOS, οι χρήστες των Windows Phone δεν έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν άλλο πληκτρολόγιο εκτός από το default keyboard της πλατφόρμας. Παρότι το τωρινό πληκτρολόγιο δουλεύει άψογα, δεν υποστηρίζει swipe και υπαγόρευση. Αυτά λοιπόν τα δύο χαρακτηριστικά πρόκειται να αποτελέσουν τις προσθήκες της Microsoft πάνω στα νέα WP 8.1. Μάλιστα, η υπαγόρευση αναμένεται να αποτελέσει μέρος του προσωπικού βοηθού “Cortana”.

Στο βίντεο το οποίο ακολουθεί εμφανίζεται για πρώτη φορά το νέο πληκτρολόγιο σε ένα Nokia Lumia 920. Όπως θα δείτε, το gesture typing λειτουργεί χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ εμφανίζονται και κάποιες ενδιαφέρουσες δυνατότητες, όπως για παράδειγμα η παρότρυνση για χρήση ενός χαμογελαστού emoticon όταν κάνεις swipe την λέξη “happy”.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα Windows Phone 8.1 θα είναι διαθέσιμα για τους προγραμματιστές τον Απρίλη, ενώ το καταναλωτικό κοινό θα πρέπει να περιμένει λίγο περισσότερο μέχρι το καλοκαίρι.

, Windows Phone 8.1, Νεό gesture keyboard

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
GiannisMix

Απορω πόσοι ειναι εκεινοι που χρησιμοποιούν αυτο το gesture;;

Grigsgr

Εγώ είμαι ένας απο αυτούς και είναι και απίστευτα βολικό!

GiannisMix

@Grigsgr
Δεν αμφιβαλλω για να υπαρχει θα βολευει αλλα θα θελει συνηθεια λογικα. Ποσοι ειναι ομως αυτοι που το χρησιμοποιουν στο συνολο.. αυτο ρωταω. Γιατι αν δεν ειναι πολλοι τοτε μπραβο που ασχολειται η MS και με τους λιγους

Panagiotis GP

Εγώ πάντως το χρησιμοποιούσα πάρα πολύ και είναι κάτι που μου έχει λείψει πολύ στα WP

tech21man

Και εγω το χρησιμοποιουσα παρα πολυ, αλλα με βολευε σε μικροτερα σε μεγεθος πληκτρολογια. Στο ativ s π.χ. δεν ειναι καν “ευκολο” να συρεις περα δωθε, (δεν υπαρχει αλλα δοκιμασα και σε αντιστοιχα μεγαλα android) οποτε προτιμω την κλασσικη μεθοδο.

Παντως η αποκριση του πληκτρολογιου ειναι λογος αγορας πραγματικα. Αψογη.

Μιχάλης

Επειδή από ότι βλέπω δεν καταλαμβάνει το κενό δεν θα είναι και τόσο βολικό τελικά . Στα android με το swiftkey μπορείς να γράψεις ολόκληρο κείμενο χωρίς να σηκώσεις το δάχτυλο και μου έχει λείψει αυτό πολύ στα wp8

Δημήτρης

Εγω στο κινητο μονο με αυτο τον τροπο γραφω. Τα WP γινινται ολο και καλυτερα. Με βλεπω σε κανενα χρονο να μετακομιζω προς τα εκει.

JohnWave

Αν είναι αντάξιο των Swype, Swiftkey, Touchpal του Android τότε θα πρόκειται για μια φοβερή προσθήκη για όσους γράφουμε με γλύστριμα του δαχτύλου. Δυο χρόνια τώρα γράφω άψογα και ταχύτατα με swipe και θα μου ήταν πολύ άσχημο να γύριζα στην κλασική πληκτρολόγηση. Είναι ένας από τους βασικούς λόγους μέχρι τώρα που έβριζα το windows store. H πληκτρολόγηση είναι άκρως σημαντικό πράγμα σε ένα κινητό.

@GiannisMix, είμαστε πολλοί και λογικά θα γίνουμε ακόμα περισσότεροι. Είναι σαφώς πιο άνετος και γρήγορος τρόπος πληκτρολόγησης εφόσον εξοικειωθείς με αυτόν. Προσωπικά το έμαθα πολύ γρήγορα.Το να μου έλεγε κάποιος να γυρίσω στην κλασική πληκτρολόγηση θα ήταν σαν να σου ζητούσε εσένα κάποιος να γυρίσεις πίσω στο T9 ή στο πληκτρολόγιο όπου πατούσες μέχρι 3 φορές κάθε γράμμα ( αν το πρόλαβες ). 🙂

Gleft

κι εγω το χρησιμοποιω συνεχεια, βεβαια το λεξικο πρεπει να μαθει στην αρχη τις λεξεις που χρησιμοποιεις

Βαγγέλης

Κι εμείς στην οικογένειά μου όλοι χρησιμοποιούμε το swype… Είναι πολύ πιο γρήγορο και βολικό και σίγουρα μου λείπει στο ATIV S. Παρόλα αυτά το πληκτρολόγιο της MS είναι ότι πιο smooth έχω χρησιμοποιήσει ακόμη και από αυτό του iPad. Για να δούμε! Από θέμα συνήθειας δεν θέλει πολύ να το μάθεις… σε 2 μέρες είσαι σαΐνι! 😉

LeTak

Απ ότι φαίνεται είμαστε πολλοί που θα το θέλαμε!έστω για τις μικρές λεξεις!στο HTC μου έχω κι εγώ swype που το έχω αγορασει κιόλας!το καλύτερο πληκτρολόγιο που έχω δει σε android ΧΩΡΙΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟ!Τώρα που έχω το Lumia 925 μπορώ όμως να πω πως το πληκτρολόγιο της Microsoft είναι ότι πιο ποιοτικό σε θέμα απόκρισης και ακρίβειας αλλα και σε διόρθωση λέξεων! Οποτε τώρα θα γινει ακομα καλύτερο!

obi

Στο τέλος μόνο το iPhone θα μείνει μόνο του χωρίς swype.
Apple κράτα γερά!

GiannisMix

@JohnWave
είχα φάει τα δαχτυλα μου για να γραφω ποιηματάκια τότε σε ενα siemens τεραστιων διαστάσεων!!! Ωραία ήταν όμως!! 🙂

Maras

Παιδιά θα ήθελα να ρωτήσω κατι σχετικά με τα Windows phones κινητά.. Ειναι αρκετή 512 μνήμη ραμ η χρειάζεται περισσότερη για να τρέχει το κινητό χωρίς κολλήματα;

LeTak

Φιλε Μάρα δεν θα σου κολλάει αλλα μην περιμένεις και επιδόσεις!

Maras

Ευχαριστω πολυ φιλε letak γιατί λεω για λυμια 625

LeTak

Φιλε Μάρα αν θέλεις πολυ να πας σε Windows γιατί να μην κάνεις λίγο οικονομία και να μην πάρεις το 720 που έχει και καλύτερη μπαταρία; Η το 820!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.