Windows Phone 8, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσιάστηκαν από τη Microsoft

Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές έχει μόλις ολοκληρωθεί το event της Microsoft για την παρουσίαση των νέων χαρακτηριστικών των Windows Phone 8. Εκτός από τη νέα οθόνη με τα live tiles που θα μπορεί να τα αλλάζει ο χρήστης και το Wallet Hub, το νέο λειτουργικό έχει πολλά και ενδιαφέροντα να μας παρουσιάσει.

Τα Windows Phone 8 θα είναι διαθέσιμα σε 50 διαφορετικές γλώσσες (εννοείται και στα ελληνικά) και σε 180 διαφορετικές χώρες του κόσμου. Οι κατασκευαστές που θα παρουσιάσουν συσκευές με το νέο λειτουργικό, όπως σας είχαμε ενημερώσει νωρίτερα το μεσημέρι, θα είναι η Nokia, η Huawei, η Samsung και η HTC, στις οποίες θα βρίσκονται εγκατεστημένοι επεξεργαστές της Qualcomm. Ειδικά η Nokia έχει μια σειρά από νέες εφαρμογές έτοιμες, με τις οποίες θα συνοδεύει τα Lumia smartphones.

Θα ήταν σημαντικό στο σημείο αυτό να τονιστεί ότι τα κινητά με Windows Phone 7.5 δεν πρόκειται να πάρουν το Apollo ως update, αλλά θα φτάσουν με update στο 7.8. Οι συσκευές με Windows Phone 8 θα είναι πολλαπλού πυρήνα και η οθόνη τους θα υποστηρίζει αναλύσεις WVGA, WXGA, 720p. Πλέον θα υπάρχει microSD σε όλες τις συσκευές, ενώ σαφώς βελτιωμένα θα είναι τα γραφικά, θα υπάρχει multitasking, οι εφαρμογές θα τρέχουν στο παρασκήνιο και θα επικοινωνούν φωνητικά με τον χρήστη, ο οποίος και θα μπορεί να δίνει πλήρεις εντολές στις εφαρμογές με φωνητικό τρόπο και να επικοινωνεί με κάθε app με τη φωνή του.

Ένα στοιχείο που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι το Windows Phone 8 θα έχει ενσωματωμένο το Internet Explorer 10, ο οποίος θα έχει αυξημένες διαδικασίες ασφαλείας για να εντοπίζει τα sites με επικίνδυνο υλικό, τα οποία έχουν σημειωθεί ως επισφαλή. Η Microsoft υποστήριξε ότι η ταχύτητα περιήγησης του ίντερνετ θα είναι μεγάλη και θα χτυπά σοβαρά τον ανταγωνισμό. Ίδωμεν…

Ένα άλλο σημείο ενδιαφέροντος είναι η ενσωματωμένη μηχανή GPS και χαρτών της Nokia στα Windows Phone 8, πράγμα που σημαίνει ότι θα είναι διαθέσιμες οι οδηγίες κατεύθυνσης, η offline λειτουργία των χαρτών και η αναλυτική χαρτογράφηση όλων των πόλεων.

Βελτιωμένη θα είναι η χρήση των Windows Phone 8 για την επιχείρηση, με τα τμήματα IT να μην έχουν ανησυχία για την ασφάλεια των επιχειρηματικών δεδομένων με τη χρήση Windows Phones. Το νέο SDK για τους developers θα είναι διαθέσιμο μέσα στο καλοκαίρι.

, Windows Phone 8, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσιάστηκαν από τη Microsoft

, Windows Phone 8, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσιάστηκαν από τη Microsoft

, Windows Phone 8, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσιάστηκαν από τη Microsoft

, Windows Phone 8, Όλα τα νέα χαρακτηριστικά όπως παρουσιάστηκαν από τη Microsoft

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
panos13

Η MS εκανε αυτο που επρεπε και που εγω προσωπικα περιμενα. Θα ηθελα να δω βεβαια και αν η λιστα με τις εφαρμογες θα παραμινει η ιδια η αν θα αλαξει και εκεινη.

Γιωργος Αγριανιτης

Συγνωμη κιολας αλλα οι αναλυσεις αυτες πιστευω ειναι τελειως ακυρες…
Γιατι και 720p και WXGA??Για 48 pixels διαφορα και αλλο aspect ratio??
Χαζο τελειως…
Αντι να ειχε τις “νορμαλ” για smartphone WVGA,QHD,720p και να ειχαν μια σωστη διαβαθμιση μεταξυ τους εχει την WXGA και 720p…ετσι,μπραβο…
Ακομα και για tablet(αν αυτος ηταν ο σκοπος) θα μπορουσε να ειχε καλλιστα μονο την 720p…
Κανεις να πει γνωμες παιδια??

μάρκος xperia

θα ήθελα να ξέρω αν οι επεξεργαστές που χρησιμοποιούν ειναι snapdragon πάλι η TI OMAP, η και τα δύο. Γιατί φαντάζομαι πως σε ένα android rooted κινητό, με το ίδιο hardware,θα τα δέχεται τα wp8 όπως το htc hd2 που δέχεται wp7.5 tanto.
Κατατ’αλλα μια χαρά ειναι το UI. Ελπίζω να βγουν πολλές εφαρμογές και ελπίζω να πέσουν οι τιμές στα παλιά windows phone.

Γιωργος Αγριανιτης

Φιλε μαρκο λυπαμαι αλλα απ’οσο εχω ψαξει εκτος του οτι θα ειναι snapdragon παλι η εξαιρεση με το hd2 και αλλα windows mobile κινητα που τρεχουν android γινεται μεσω ενος προγραμματος που λεγεται haret και επιτρεπει την φορτωση android μεσω windows!
Δεν εχω δει κανενα κινητο που τρεχει native android να τρεξει windows phone η windows mobile ποτε!
Το αντιθετο γινεται,αυτο που λες οχι δυστυχως…(θεωρητικα θα μπορουσε συμφωνω μαζι σου αλλα πρακτικα και closed source ειναι το windows phone,και drivers θα ηθελε για καθε συσκευη ξεχωριστα και αλλα πολλα προβληματα…)

γιαννης

κριμα παντως γιατι σκοπευα να παρω το 710 και θα ηθελα μια πληρη αναβαθμιση ! Ολες οι κινησεις της μς ηταν ολοσωστες και σιγα σιγα επανερχεται ανακαμψη και για την νοκια.! Περιμενουμε κινητα με απολλο!!

Καμια προταση για κινητο εως 250.? το λουμια 710 ,κατι αλλο, η να περιμενω συσκευες με 8αρια ..ακουω γνωμες!

alexis

γιαννη περιμενε για 8αρι lumia pureview!!!!

md03582

@Γιάννη εννοειται οτι πλεον περιμενουμε 8αρια!! Κάνε λίγο υπομονή!!!

mihelthod

+ πλήρες ntegration με Skype, + ίδιος πυρήνας με win8 για άμεση μεταφορά εφαρμογών, +++! Νομίζω πως η MS παίρνει πάλι τα πάνω της!

Solon

Επιτέλουουουουους!!!!!! Βάλανε μυαλό τα παλικάρια της Microsoft. Όλα τα σημεία κλειδιά στην επόμενη αναβάθμιση διαθέσιμα. Τώρα πλέον έχει επιτέλους το Android έναν άξιο αντίπαλο. Τώρα έχουμε επιτέλους μια πλατφόρμα που συνδυάζει την ευελιξία του Android με την αξιοπιστία της Apple. Περιμένω το επόμενο διπύρηνo Nokia με Amoled και microSD στις 4 – 4,3 ίντσες στα 720p!!! Και φύγαμε για WinPhone8 !!!

ΘΑΝΑΣΗΣ

Να ρωτησω και εγω κατι? Τα Windows RT που θα τρεχουν σε tablets και σε συσκευες με επεξεργαστες τεχνολογιας ARM, δεν ειναι το ιδιο με τα windows phone 8?? ‘Η ειναι διαφορετικες εκδοσεις και θα υπαρχουν tablets με windows RT και tablets με windows phone 8???

μάρκος xperia

και σε rooted πάντα κινητά τηλέφωνα θα τρέχουν τα RT γιατί διάβασα πως για να τρέξουν θέλουν 1GHz και 512 RAM?

Γιώργος

Κώστα άμα μπορείς θέλω να μου απαντήσεις σε μια ερώτηση γιατί μπερδεύτηκα. Το GPS και οι χάρτες της Nokia θα είναι διαθέσιμα σε όλα τα windows phone 8 κινητά ανεξάρτητα από τον κατασκευαστή ή θα είναι μόνο για Nokia κινητά; Ευχαριστώ.

giorgos

@ΓΙΩΡΓΟΣ Θα ειναι για ολες τις συσκευες. Απο οτι φενεται πλεον η nokia ειναι κοματι της ms και η επιτυχια των wp8 ειναι πολυ σημαντικη και για της δυο εταιριες, ειδικα για τη επιβιωση της nokia.

Γιώργος

@giorgos σε ευχαριστώ φίλε μου.

md03582

@μαρκος xperia σύμφωνα με αυτο το άρθρο θα ειναι snapdragon s4 plus

https://wmpoweruser.com/windows-phone-8-devices-to-use-snapdragon-s4-plus/

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.