Windows Phone 8, Στις 29 Οκτωβρίου τα επίσημα αποκαλυπτήρια

Ε-ε-έρχεται (πάμε όλοι μαζί, ρυθμικά!) η 29η του Οκτώβρη, ημερομηνία που η Microsoft θα μας παρουσιάσει τα Windows Phone 8 μυστικά της. Η εταιρεία έστειλε σχετική πρόσκληση σε δημοσιογράφους του εξωτερικού, όπου σημειώνει ότι έχει κάτι να μας δείξει για το νέο λειτουργικό σύστημα των smartphones.

Φυσικό είναι να οργιάζουν οι φήμες για το τι θα μας παρουσιάσει η Microsoft εκείνη την ημέρα, αλλά τίποτα δεν είναι σίγουρο, εκτός ίσως ότι η Microsoft θα έχει πολλή δουλειά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου. Από την άλλη, θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο ότι η HTC και η Nokia θα έχουν έτοιμες και άλλες Windows Phone συσκευές να μας παρουσιάσουν.

Ανυπομονείτε;

, Windows Phone 8, Στις 29 Οκτωβρίου τα επίσημα αποκαλυπτήρια

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Οχι! IOS ΚΑΛΥΤΕΡΟ

GiannisMix

@Vasilis ασε τα σχολια για αλλους που ενδιαφερονται τοτε κ μη δημιουργεις κοντρες. (ολοι ξερουμε οτι μολος πεταξει καποιος την ατακα παντα καποιος θα απαντησει).
— Επι του θεματος, 29/10 θα δωθουν στο κοινο?? εμενα πως μ εχει κολλησει στο μυαλο μου οτι ηδη ειχαν παρουσιαστει;;

Κώστας Βλαχάκης

Σωστός ο GiannisMix! Μην ανοίγουμε κόντρες σε άρθρα με περιεχόμενο που δεν μας ενδιαφέρει. Δόξα το Θεό για όλες τις εταιρείες γράφουμε και έχετε χώρο να σχολιάσετε. 😉

26 Οκτωβρίου λέγανε, τώρα το έκαναν 29. Δεν έχουν κυκλοφορήσει ακόμα τα Windows 8.

manolis tsagkarakis

δεν ανυπομονώ.. θεωρώ ότι είναι ακριβά γι’ αυτά που προσφέρουν…

Conx

Ναιιιιιιιιιιι lumia 920 vs all!!!

Tony Cool

Αντε να δουμε.Απο εδω θα εξαρτηθει το κατα ποσο το lumia 920 (και ολα τα μελλοντικα wp8 flagships) θα μπορουν να κοιταξουν στα ματια τα μεγαθηρια του android.Μακαρι!Αν και κατα τη γνωμη μου θα πρεπει το λογισμικο να συνοδευτει και με μια τεραστια αλλαγη νοοτροπιας στο marketplace.

ορεστης

θελω νεα απο huawei w1 αλλα δε βρισκω τιποτα πουθενα!

Πέτρος Π

Καλά τόσο πολύ hype με την καλή έννοια είχαμε καιρό να δούμε στον κόσμο των κινητών… (τις βλακείες με το S3 και το Iphone 5 που τα περίμεναν τα πρόβατα 6 μήνες και έκαναν και ολόκληρες παρουσιάσεις – υπερπαραγωγές για να μας δείξουν μια τρύπα στο νερό δεν τις σχολιάζω καν!!) Εγώ πάντως νομίζω οτι θα τα πάνε περίφημα τα WP8 και γενικά θα έχουμε μια μετατόπιση από τα Android στα WP8… Νομίζω οτι ο κόσμος έχει κουραστεί πια με το android, με τις 3 αναβαθμίσεις σε ένα εξάμηνο, με συσκευές που δεν ξέρουν αν θα αναβαθμιστούν, με τα λαγκαρίσματα κλπ κλπ…. Time for something fresh!!! 🙂

alexandros

Δεν ξέρω αν τα WP8 θα είναι καλύτερα από τα άλλα δυο (ios και android). Σκοπός της microsoft για τώρα δεν είναι να βγάλει ένα καλό λειτουργικό (άλλωστε τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν με known bugs που θα διορθώνονται με updates), αλλά θέλει να κάνει αίσθηση με ένα λειτουργικό που να ‘τρέχει’ παντού και να ενώνει τα πάντα. Εκεί που ποντάρει η microsoft είναι στο interoperability που έχουν τα windows και δεν έχουν οι ανταγωνιστές τις. Θα μπορεί ο χρήστης να έχει τις ίδιες (σε αρκετά μεγάλο βαθμό) λειτουργίες, εφαρμογές κτλ στο laptop, στο tablet, στο κινητό. Αυτό είναι ένα δυνατό χαρτί της microsoft και βλέπω μακροπρόθεσμα να ανεβαίνει αισθητά το μερίδιο του windows mobile και να πέφτουν τα μερίδια όχι τόσο του android αλλά του ios. Αισθάνομαι ότι η apple δεν παρουσίασε δυνατά πράγματα για το 2013 ενώ αντίθετα ο ανταγωνισμός γιγαντώνεται απέναντί της.

Vasilis

@alexandros +10 ! Αλλά ειναι θέμα χρόνου να ξυπνήσει η apple και να δούμε περισσότερο ενδιαφέροντα πράγματα! Χρήματα έχει, κοινό έχει , δεν νομίζω πως ειναι βλάκες τα στελέχη της να μην προβλέπουν πράγματα. Απλά ίσως ξέρουν καλύτερα το timing από ότι εσύ και εγω

alexandros

@Vasilis το θέμα είναι ότι ξύπνησε η microsoft και επιτίθεται στα κινητά. Ξέρεις πόσο σημαντικό είναι για τον μέσο χρήστη αυτό που βλέπει στο laptop, να μπορεί να το δει και στο tablet και στο κινητό και οπουδήποτε αλλού. Η apple ποτέ δε θα μπορέσει να το καταφέρει αυτό γιατί έχει ένα κλειστό προϊόν. Αντίθετα εγώ βλέπω η αγορά να κατακλύζεται με άπειρες συσκευές (tablets, mobiles, laptop κτλ.) που όλα θα τρέχουν windows, όχι μόνο τα laptops. H apple στο χώρο των συσκευών έχει αρχίζει να μπαίνει σε κορεσμό. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρουσιάσει κάτι καινούριο εκτός αν λανσάρει κανένα νέος είδος, αντίστοιχο του google project glass, αλλά και κάτι τέτοιο θέλει πολύ καιρό να εδραιωθεί. Για το άμεσο μέλλον, θα δείτε να συρρικνώνονται τα μεγέθη της, όχι όσο είχε φτάσει στα 90’s που παραλίγο να χρεοκοπήσει, αλλά θα περιοριστεί αισθητά. Να θυμίσω πως τότε την apple την έσωσε ο Jobs που κυκλοφόρησε τα ipods. Τώρα όμως ζούμε σε μια φάση που νέα gadgets θα αργήσουν να βγαίνουν, και το σκηνικό έχει αλλάξει , με πάρα πολλές εταιρίες να πυρπολούν την apple. Πολύ χλωμό να παραμείνει εκεί που είναι.

GiannisMix

Υπαρχει περιπτωση να μας εκπληξει ευχαριστα κ να δωσει στο λαο κανα microsoft surface phone???????? https://techblog.gr/mobile/microsoft-surface-phone-windows-phone-8-90242/

Teo

@Πέτρος Π
ανέβα και ξανά διάβασε αυτά που έχεις γράψει και είμαι σίγουρος πως θα γελάσεις πολύ(όπως κάνουν αυτή την στιγμή πολλοί άλλοι που διαβάζουν το σχόλιο σου).
Δεν θέλω να ξεκινήσω να σου απαντώ γιατί θα με πάρει το πρωί.
😉

JohnWave

Κι εγώ πιστεύω πως τα κινητά που θα φορούν windows 8 θα τα πάνε περίφημα μιας και :
>θα είναι η 1η φορά που θα υπάρξει τόσο μεγάλη ταύτιση μεταξύ των windows των pc και των κινητών.
>Από όσα έχω ακούσει και από τον Βλαχάκη στα review του για τα Lumia, τα Windows είναι ήδη ένα πολύ smooth/γρήγορο/απροβλημάτιστο λογισμικό.

O συνδυασμός αυτών των δύο πραγμάτων πιστεύω θα κάνει τα κινητά με Win8 να σκίσουν.

Να ρωτήσω : Τα κινητά με 7,5 παίζουν fm ραδιόφωνο,out of the box videos και μουσική,ή έχουν τους περιορισμούς του iOS? Αν τα 7,5 έχουν παρόμοιους περιορισμούς,έχουμε μάθει αν θα τους έχουν και τα 8? Επίσης θα επικοινωνούν με άλλα κινητά μέσω bluetooth ή θα πρέπει να πληρώνουμε οπωσδήποτε internet για να στέλνουμε τα αρχεία μέσω email?

Tony Cool

Johnwave τα κινητα με wp7.5 εχουν σχεδον 100% ταυτιση με το ios οσον αφορα τους περιορισμους!Για τα 8 εχω ακουσει πολυ ενθαρρυντικα πραγματα,πως θα αφαιρεσουν πολλους απο τους περιορισμους,αλλα μεχρι να δουμε την τελικη τους εκδοση κραταμε μικρο καλαθι!

Yiannis

Δεν ξερω Teo για ποιο ακριβως σχολιο του Πετρου Π γελας,παντως κι εγω ακριβως ετσι νιωθω. Ειχα android εχω iphone και εχω βαρεθει πραγματικα και με τα δυο. Καλα το iOS ειναι τρελλη βαρεμαρα, στο ποσο προσωπικο μπορει να το κανει καθε χρηστης αναφερομαι, ε και στο android αντε να αλλαξεις κανα θεμα και να βαλεις καποια widgets. Εχω δει διαφορα βιντεο για windows phone και πλεον παω κι εγω εκει στις γιορτες. Κατι φρεσκο,διαφορετικο,smooth, κατα τη γνωμη μου πολυ ομορφα και εξυπνα τα live tiles και τεσλοσπαντων οχι απλα ενα πλεγμα με εικονιδια εφαρμογων παλι! Δεν ειμαι κολλημενος,οι λογοι που με κανουν να παω εκει ειναι υποκειμενικοι και το ξερω, αν καποιος πχ θελει απειρες εφαρμογες στο κινητο του δε θα παει σε wp8,οχι ακομα εστω. Anyway,HTC 8x here i come!

Πέτρος Π

@TEO,
Το ξαναδιάβασα το σχόλιο μου και μου φαίνεται μια χαρά, όπως και όταν το έγραφα… Και απότι βλέπω σύμφωνα με τα περισσότερα posts αρκετοί συμφωνούν μαζί μου και μάλλον μόνο εσύ γέλασες, οπότε…. κρίνε μόνος σου!

Makarios Ousta

πιστεύω πως η Microsoft έχει κινηθεί πολύ καλά εκτός το ότι δεν θα βγάλει αναβάθμιση για τα προηγούμενα κινητά με windows phone 7.5 και το ότι δεν έχει σκεφτεί τα live tiles να χρησιμοποιούνται και σαν widgets (να μπορείς να τα χειρίζεσαι, να έχουν λειτουργίες).

George

Άντε με το καλό!

Αν και δεν τα έχω δει το μόνο σίγουρο είναι ότι C# και XAML θα πρέπει να σκοτώνουν σε ταχύτητα. Μόνο και μόνο εαν σκεφθεί κανείς ότι η XAML είναι στην ουσία declarative XML, τότε μάλλον μιλάμε για σφαίρα..

P.S. Εχω δει τα Windows 8 σε RC και πραγματικα, εχω εντυπωσιαστεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.

Software featured Microsoft Windows 11

Η Microsoft καταργεί το WordPad από τα Windows 11 μέσα στη χρονιά

Η εφαρμογή WordPad αποτελεί μέρος των Windows από τα Windows 95, αλλά η Microsoft ανακοίνωσε πέρυσι ότι την καταργεί από τα Windows 11.

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.