Windows Phone smartphones, Στην Αμερική αυξάνουν το μερίδιό τους

Στην Αμερική το λειτουργικό σύστημα Windows Phone κερδίζει έδαφος με μπροστάρη τα προσιτά Nokia Lumia smartphones. Σύφμωνα με στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η εταιρεία αναλύσεων Kantar Worldpanel ComTech για το τρίμηνο έως και τον περασμένο Απρίλιο, στην Αμερική και μόνο στα smartphone, οι Windows Phone συσκευές το 5.6% καταγράφοντας αύξηση σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Windows Phone smartphones, Windows Phone smartphones, Στην Αμερική αυξάνουν το μερίδιό τους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νιο

Εχοουν πολυ δρομο μπροστα τους.

Darth

βλέπω όσους έχασε η apple πήγαν στο wp μεριά

android συνεχίζει σταθερά στα 50%+
rim τα ίδια
sybian αύξηση (series 40 phones)

σε μια άλλη ερευνά που πέτυχα

η πλειοψηφία των windows phone είναι φτηνά κινητά όπως και στο android (Αν και στο android άλλαξε τελευταίο χρόνο αυτό)

sisufos

Φτηνά κινητά όπως και στο android αλλά ταχύτητα λειτουργικού κοντά σε ios. Το να έχεις κλειστό κώδικα έχει και τα θετικά του 😉 lag free 😀

takis

Η άνοδος θα επεκταθεί και σε Ευρώπη σε σχετικά μικρό χρονικό διάστημα.απο τη στιγμη που το Nokia lumia 710 συναγωνίζεται η και ξεπερνά σε ταχύτητες το sgs2 με διπλάσια specs…..
Μην μου πείτε για marketplace. Υπάρχουν εφαρμογές όπως metrotube οι οποίες προσφέρουν αλλά features όπως το preloading που προσωπικά με βοηθούν περισσότερο.

demon

takis μηπως εισαι μελλοντολογος ?τα ιδια και τα ιδια λετε εδω και δυο χρονια περι επεκτασεως των wp αλλα μεχρι τωρα δεν… Σε καμια εικοσαρια χρονια ισως και να φτασει σε διψηφιο ποσοστο!

Πέτρος Π

Καλύτερα να μην φτάσουν ποτέ σε διψήφιο ποσοστό όπως λέει ο φίλος παραπάνω… δεν θα ήθελα να γεμίσουν τα WP με ιούς, malware και άλλες τέτοιες σαχλαμάρες… Ας μείνουν όπως είναι τώρα, το πιο smooth λειτουργικό, με τις χαμηλότερες απαιτήσεις, για πιο “ψαγμένους” χρήστες… Και ας ψάχνει το 51,7% των χρηστών του android πως θα κάνουν το κινητό τους με τους 8 πυρήνες να μην λαγκάρει στα μενού….

takis

Συμφωνώ με τον Πέτρο Π. Το android ποσά χρόνια χρειάστηκε για να φτάσει εδω που είναι? Τα windows phone προοδεύουν και με τον καιρο γίνονται πιο εύχρηστα και ομορφα. Η microsoft ακουει τους πελάτες της και ξεκληδωνει ανόητα κολλήματα όπως π.χ το Bluetooth

Teo

@takis ..
θες να μου απαντήσεις εσύ από ποτε υπάρχουν κινητά με λειτουργικό Android και windows phone???
@Πέτρος Π ..
Και γιατί κάθε χρόνο προσθέτουν μεγαλύτερους και περισσοτερους πυρήνες(Wp-iPhone) αφού δεν τους χρειάζονται όπως το Android???
(Τα ίδια ακούμε κάθε χρόνο,μέχρι να τους πουν ότι βγήκε το επόμενο μοντέλο με λίγο καλύτερα specs).

Sent from my Galaxy Note II , γιατί απλά μπορώ !!!

Πέτρος Π

@Teo : Αυτό που είπα είναι οτι τις επιδόσεις που πετυχαίνει ένα οκταπύρηνο smartphone android, τις πετυχαίνει και ένα διπύρηνο WP, και μάλιστα με λιγότερο lag….
Αφού μπορείς με τέτοια γκουμούτσα σαν το Note II μπράβο σου, εγώ πάλι δεν…. 🙂

Teo

@Πέτρος Π..
Χαίρομαι που μιλάω με ένα άτομο που έχει χρησιμοποιήσει και τις δυο εναλλακτικές(οκταπύρηνο και διπύρηνο) και έχεις άποψη.Δυστυχώς εγώ δεν έχω.
Όσο για την *γκουμούτσα που είπες..τι να κάνουμε,στα δικά μου χέρια δεν είναι(έχω μακριά δάχτυλα).Απλά ότι και να κάνω με το Smartphone μου δεν κάνω zoom in.
Αυτά σαν παρένθεση. Ας επιστρέψουμε στα του άρθρου τώρα.

Sent from my Galaxy Note II , γιατί απλά μπορώ !!!

Πέτρος Π

Επιστροφή στα του άρθρου τότε…
Πραγματικά πολύ θεαματική άνοδος του ποσοστού των WP, σε αντίθεση με το IOS (πτώση) και το Android (σχεδόν στάσιμο)… Ειδικά αν ισχύουν αυτά που έλεγαν οτι μέχρι πέρσι τα WP είχαν ποσοστό 0,3%, τότε η αύξηση είναι σχεδόν εξωπραγματική!!
Well done Microsoft, HTC και Nokia, τελικά φαίνεται οτι η καλή δουλειά πιάνει τόπο!!

takis

Teo για ρωτά πόσοι θα ήθελαν ένα note 2 με wp8; πολλοί και πιστεύω πως και εσύ.Σιγα σιγά η Microsoft θα αυξήσει το μερίδιο της. Είναι θέμα χρόνου και τρόπου που θα χειριστεί η Microsoft & Nokia το θέμα

Teo

@takis..
Φίλε μου καλέ,νομίζω πως αυτό το εγχείρημα δεν έπιασε με το ΑTIV S(σε 4,8″ οθόνη βέβαια) αντίθετος με το NOTE που έχει πουλήσει τόσες συσκευές όσες έχουν πουλήσει όλες οι εταίρες μαζί σχεδόν (note+note II μαζί).
Ok,το μερίδιο αγοράς της έχει ανεβεί αισθητά..από 0,7 πήγε 5,6 μέσα σε 5-6 χρονια.καλά πάει σχετικά.

Pas13

Top Smartphone OEMs
3 Month Avg. Ending Apr. 2013 vs. 3 Month Avg. Ending Jan. 2013
Total U.S. Smartphone Subscribers Age 13+
Source: comScore MobiLens
Share (%) of Smartphone Subscribers
Jan-13 Apr-13 Point Change
Total Mobile Subscribers
Apple 37.8% 39.2% 1.4
Samsung 21.4% 22.0% 0.6
HTC 9.7% 8.9% -0.8
Motorola 8.6% 8.3% -0.3
LG 7.0% 6.7% -0.3

Και μια άλλη άποψη από το marketwatch.com

moutros

Nokia lumia το μελλον τν smartphones……εγω το είπα από τν μέρα που WP κιν ότι η λογική του μέλλοντος ειναι τα WP…….οσο για τα διπυρινα WP βλέπεις ότι συγκρίνονται με android 8πυρινα…..δν κοιτάω να αλλάξω γνώμη σε κανέναν αλλα νομίζεται ότι είστε ευχαριστημένη με το lagndroid δν έχετε γευτη τν ποιοτιτα-ομορφια-ευκολια και γρηγοραδα τν WP….

γιαννης

το οτι θα φταναμε να τσακωνομαστε για το ποιος το εχει πιο ”μεγαλο” το τηλεφωνο του δεν το ειχα φανταστει….εγω εχω ενα Nokia 3310 ξερει κανεις πως βαζω την αναγνωριση κλησεων ως προεπιλογη????

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.