Windows Phone, Αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό τους στην αγορά. Στάσιμα τα iOS και Android

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων Canalys, το λειτουργικό σύστημα Windows Phone ανέβασε το ποσοστό του στην αγορά το τρίτο τρίμηνο, ενώ τα iOS και Android παρέμειναν ως επί το πλείστον στάσιμα. Οι αποστολές smartphones με Windows Phone αυξήθηκαν κατά 185%, στα 9,2 εκατομμύρια τεμάχια σε παγκόσμιο επίπεδο το τρίτο τρίμηνο. Αυτό επέτρεψε στο λειτουργικό σύστημα της Microsoft να κατακτήσει ποσοστό 4% στην παγκόσμια αγορά.

Οικονομικά κινητά τηλέφωνα όπως τα Nokia Lumia 520 και Lumia 521 βοήθησαν σημαντικά για να αυξηθεί το ποσοστό.

Η εταιρεία προβλέπει ότι το λειτουργικό σύστημα Windows Phone θα συνεχίσει να αυξάνει το ποσοστό του σε βάρος των iOS και Android, ειδικά μετά την κυκλοφορία και των Nokia Lumia 1520 και Lumia 929 (στην Αμερική μόνο, για την Verizon) που ενσωματώνουν το ίδιο σχεδόν κορυφαίο hardware (Snapdragon 800, 2GB RAM κ.λπ) αλλά διαφορετική διαγώνιο οθόνης Full HD (6 ίντσες και 5 ίντσες αντίστοιχα) και βασίζονται στο Windows Phone 8 GDR3 update.

Σε 19 χώρες, τα Windows Phone είναι το νούμερο δύο σε δημοτικότητα. Στην Φινλανδία, κατέχει το 39% της αγοράς ενώ άλλες χώρες που είναι η #2 πλατφόρμα είναι το Βιετνάμ (16%), Ιταλία (15%), Ταϊλάνδη (11%), Τουρκία (11%) και Ρωσία (8%). Συνολικά, 250 εκατομμύρια συσκευές διατέθηκαν το τρίτο τρίμηνο, παρουσιάζοντας αύξηση 44% σε σχέση με το 2012. Η Samsung οδηγεί την παγκόσμια αγορά με ποσοστό 34% ενώ η Apple κατέχει ποσοστό 15%. Στις επόμενες τρεις θέσεις έχουμε τις Huawei, Lenovo και LG κατά σειρά.

Windows Phone αύξηση, Windows Phone, Αυξάνουν συνεχώς το ποσοστό τους στην αγορά. Στάσιμα τα iOS και Android

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
tasos

Καλά τα νέα και ευχάριστα, αν συνεχύσουν να το αναπτύσουν περισσότερο θα περάσει σίγουρα τα iPhone. Κώστα μήπως γνωρίζουμε πιο είναι το ποσοστό του στην Ελλάδα ?

Κώστας Βλαχάκης

Καλή ερώτηση Τάσο… δεν το γνωρίζω.

fenomeno

Η σκληρη δουλεια ανταμειβεται .Κριμα που πουλησε τις συσκευες της η νοκια.. οσο παει εβγαζε και πιο ωραιες συσκευες !!!!
Παντως ειναι καλο που μπηκε για τα καλα στο παιχνιδι τα WP καθως οι καταωαλωτες εχουν πιο πολλες επιλογες ποια !!!!

ir4klis

Αντε να ανεβαίνει το ποσοστό, μηπως και ψηθεί κανας σωστός developer να βγάλει και μια εφαρμογή της προκοπής και δε μιλάω για παιχνίδια. 3 χρόνια τώρα τα ίδια και τα ίδια.

Stefanos29

Κώστα εγώ θέλω να σε ρωτήσω αν πιστεύεις ότι το market των windowsphone έχει φτάσει σε σημείο να το αποκαλούμε πλήρες? Επίσης παρατηρώ ότι σαν smartphones είναι πολύ πιο value for money σε σχέση με αυτά άλλων λειτουργικών κ νομίζω η αγορά θα οδηγηθεί τα επόμενα χρόνια εκεί…

ΣτέλιοςΚ2000

Μπράβο χαίρομαι…!! Πρόσφατα έγινα κάτοχος Nokia Lumia 920, και δηλώνω και κάτι παραπάνω κι από ευχαροστημένος! 😶

Magas

@ΣτέλιοςΚ2000

Φίλε μου σκέφτομαι να αγοράσω το 920, να σε ρωτήσω, με το Amber Update το αγόρασες ή το έκανες μόνος σου?

Έχεις zoom την ώρα που τραβάς βίντεο?

iceman

@ Magas,
λογικα το Amber Update, θα το περασεις αφου το αγορασεις. με το Amber Update ερχονται τα 925 και 1020. zoom μονο με την nokia pro camera,(και πολλα αλλα καλουδια), την οποια θα κατεβασεις απο το store αφου αναβαθμισεις σε amber.

Magas

Ωραία. Zoom σε βίντεο με ενδιαφέρει κυρίως οπότε κομπλέ. Και με 299 ευρώ στην Vodafone πιστεύω καλή τιμή. Αν και το 1520 το καλοκαίρει ίσως έχει πέσει στα 400, αλλά δύσκολο.

Alex Grgs

Εχω εδω κ ενα μηνα το Lumia 920 και ειχε ηδη μεσα την αναβαθμιση Amber !
Η καμερα με την εφαρμογη Nokia camera απλα απογειωνεται αλλα χωρις ζουμ στο βιντεο ! Το συνιστω ανεπιφυλακτα και παρολο που στις εφαρμογες υπαρχει καποια ελλειψη, ολες οι βασικες υπαρχουν και μπορεις ανετα να κανεις τη δουλεια σου .

Magas

Έχει pinch-to-zoom διάβασα, δηλαδή λέει 1.8x lossless zoom στα 1080p καταγραφή.

Τάσος Βαρνάβας

@Alex Grgs,
Και εγώ έχω το Nokia Lumia 920. Πριν περίπου μερικές μέρες, η Pro Camera αναβαθμίστηκε σε Nokia Camera και έχω κανονικά zoom στο video, πριν πατήσω την εγγραφή, αλλά και κατά την διάρκεια που τραβάω video.

ΣτέλιοςΚ2000

@Magas … Ναι οταν το ανοιξα για πρωτη φορα πηγα ρυθμισεις και ειδα πως ειναι ήδη αναβαθμισμένο σε Amber. Επίσης υπάρχει και Nokia Pro cam, kai to kolp;aki me to Ζοομ kai ;ola! Mην το σκέφτεσαι ταχύτατο και σε καλή τιμή πλέον!! Λίγα καλά θα βρεις σε αυτην την κατηγορία τιμής να το ανταγωνιστούν!!

Νικος Χ.

Μειοψηφία όσοι ξέρουν και όμως επιλέγουν να έχουν windows phone. Χάλια οι βασικές εφαρμογές (ελλειπείς και αργές) και δυσκολία προσθήκης του παραμικρού χαρακτηριστικού είτε σε επίπεδο εφαρμογών είτε στο ίδιο το λειτουργικό.

Ένας που την έχει “πατήσει” με Windows Phone 7, αλλά και Windows 8 συσκευή.

Sotiris

Αστειότητες… και το android έχει φτάσει στο 80 τοις εκατό με την Ms στο 4 τοις εκατό. Όσο κι αν προσπαθούν έρευνες να παρουσιάσουν οτι τα wp έχουν δυναμική δεν τα καταφέρνουν μόλις δει κάποιος όλα τα νούμερα.

tiamat

μακρια απο windows phone για το καλο σας!

αν ποτε γινουν ολοκληρωμενο os ,να τη ξαναδουμε τη περιπτωση τους. μεχρι τοτε android και παλι android!!

b16bkostas

Ο nikos x μάλλον έχει καιρό να δουλεψει windows phone όσες εφαρμογές έχουν γίνει σοβαρά είναι καλύτερες απο τα αλλα λειτουργικά και πιο όμορφες και πιο γρήγορες πχ IMDB τώρα που έχουν ανέβει σε λαο όλο και περισσότερη κάνουν σοβαρές εφαρμογές και όχι απλα για να υπάρχει και στα windows phone σίγουρα ακομα έχει εκεί εις όχι τόσο σε εφαρμογές αλλα σε ευκολίες όλα αυτα ερχοντε με το 8.1 απο το καινούριο έτος..
αλλα έχει και πολλές ευκολίες που δεν τα έχουν αλλα λειτουργικα

agvp

@Sotiris
να σου θυμήσω πως το Android έχει “άπειρες” συσκευές να προσκηνούν στο όνομά του, με το WP να έχει λιγότερες από 20 με WP8 (αρκετές από αυτές να μην έχουν κυκλοφορήσει ακόμα). εννοείται πως δεν παίζει ρόλο μόνο αυτό, αλλά είναι ένα γεγονός που δεν μπορείς να το προσπεράσεις.
φιλικά

heydensto

Τι μ…..ιες ειναι αυτες ποιο ειναι το καλο μας και ποιος θα το καθορισει ο tiamat? Η αγορα ειναι ελευθερη για να αγοραζει ο καθενας οτι θελει και το ολοκληρωμενο λειτουργικο που υποστηριζει κανει οντως τα παντα, κανει παππαδες εκτος απ το πιο βασικο για το οποιο χρησιμοποιεις ενα κινητο να παρεις ενα τηλεφωνο,τρια android περασανε απο τα χερια μου και εχω και ενα tablet τετραπυρηνο android και ολα ακομη και το tablet λαγγαρουν τα δε κινητα χιλιαδες φορες δεν μπορουσα απ τα κολληματα να παρω ενα τηλεφωνο οταν υπηρχε αναγκη λοιπον πως καθοριζεται το καλο λειτουργικο με το βαζεις live wallpaper και να αλλαζεις γραμματοσειρες στο πληκτρολογιο ή με την πρακτικοτητα στην καθημερινη χρηση και επαναλαμβανω ειμαι και νυν χρηστης android με το tablet το οποιο σκεφτομαι και αυτο στο μελλον να το δωσω γιατι μου εχει σπασει τα νευρα.

tasos

KEEP CALM AND SWITCH TO LUMIA

JohnWave

@Heydensto και όσοι κατηγορείτε το android περί λαγκαρισμάτων και λοιπόν προβλημάτων , θα ήθελα να σας ζητήσω μια χάρη χωρίς να αμφισβητώ την προσωπική σας αρνητική εμπειρία : Επειδή με κάνετε να νιώθω σαν τον υπερτυχερό του Λόττο που πέφτει σε αλαγκάριστες και απροβλημάτιστες συσκευές android, θα ήθελα να αναφέρετε τα ονόματα των android συσκευών που είχατε.Επίσης αφού τις κατονομάσετε θα ήθελα άλλοι κάτοχοι των ίδιων ακριβώς συσκευών να αναφέρουν αν είχαν τα ίδια προβλήματα με εσάς. Στην αγορά κυκλοφορούν πάρα μα πάρα πολλά android κινητά και το γνωρίζουμε όλοι αυτό.Επίσης όσοι συμμετέχουμε σε fora κινητής τηλεφωνίας γνωρίζουμε ότι ακόμα και σε ένα συγκεκριμένο android μοντέλο μπορεί να υπάρξουν 80 κάτοχοι που να αναφέρουν ότι τους λειτουργεί άψογα το κινητό και 20 που να αναφέρουν πρόβλημα για το ίδιο ακριβώς κινητό.Αυτό τι σημαίνει? Ότι το android έχει πρόβλημα? Όχι.Σημαίνει ότι α) σε μερικές συσκευές οι εταιρίες δεν έχουν φροντίσει να συνδυάσουν σωστά το android OS με το hardware της συσκευής και β) η ίδια ακριβώς android συσκευή μπορεί να κυκλοφορήσει σε ελαττωματικές παρτίδες. Δεν είστε τρελοί όσοι αναφέρετε ότι πέσατε σε μάπα android κινητά και το γυρίσατε σε Windows και δεν είμαστε τρελοί όσοι έχουμε έχουμε πέσει σε πολύ καλά… Συνέχεια »

tasos

@JohnWave Okay εγώ να σκάσω τα λεφτά για android., κανένα πρόβλημα…ΑΛΛΆ ποιος μου εγγυάται ότι θα πάρω την επόμενη αναβάθμιση του λειτουργικού στο κινητό που έχω πάρει ΑΝΕΞΑΡΤΉΤΩΣ αν είναι low ή high end ? Η Apple και Microsoft δίνουν τις αναβαθμίσεις και είσαι σίγουρος ότι για τα επόμενα 3 χρόνια θα λαμβάνεις τα updates στο κινητό σου.

kVel

@johnwave θα σου πω την δικια μου εμπειρια και γιατί λέω ότι το android “lagάρει”… Πήρα το gs3 με το που ήρθε Ελλάδα. Στην αρχή δεν μπορούσα να φανταστώ ότι υπάρχει καλύτερο κινητό και καλύτερο λειτουργικό. Δεν είχε το παραμικρό… Όπως είπα όμως αυτό μόνο στην αρχή… Στον χρόνο περίπου άρχισε να κολλάει αρκετά να κάνει μόνο του επανεκκίνηση να κλείνουν οι εφαρμογές ξαφνικά. Δεν ξέρω μπορεί όπως είπες και εσύ απλά εγώ να είμαι άτυχος. Σίγουρα θα υπάρχουν ατομα που θα πουν ότι τόσο καιρό δεν είχαν το παραμικρό πρόβλημα και δεν αμφιβάλω… Αλλά ότι έγινε με το δικό μου έγινε και με δύο άλλων φίλων μου τα gs3… Δεν αμφιβάλω για τις δυνατότητες του android αλλά έχουν περάσει από τα χέρια μου και άλλες κορυφαίες συσκευές και όλες λίγο πολύ μου κάνανε τα ίδια την ώρα που το iPhone 4 που έχω από το 2010 απλά έγινε πιο αργό τώρα με το ios 7. Καλά και για υποστήριξη ούτε λόγος… ( μην ακούσω για custom Rom όταν πληρώνω 600+ ευρώ έχω την απαίτηση να υπάρχει υποστήριξη από τον κατασκευαστή) μετά από αυτό λοιπόν εγώ ξαναγυρναω σε iPhone. Η επιλογή μου αυτή όμως δεν σημαίνει ότι το android ειναι… Συνέχεια »

Pantelis

Να ρωτησω κατι. Γινεται να αγορασω το Lumia 929 και να γινει να λειτουργει στην Ελλαδα? Γιατι το βρισκω πολυ υπεροχο και με καλες ινστες. το 1520 ειναι τεραστιο..

mixtri

Όσοι έχετε android και περάσατε πάνω από 2 αναβαθμίσεις και δεν έχετε κολλήματα τώρα στο λαχειοπώλη. Τζακ ποτ θα κερδίσετε! Πιο ηλίθιο λειτουργικό σύστημα δεν έχω ξανασυνατήσει… Έχει βγάλει και τη βρώμα και το λίνουξ.

heydensto

Johnwave θα συμφωνησω μαζι σου οτι οντως ειναι το πιο ολοκληρωμενο λειτουργικο οτι μπορει να μην ειχα εγω τις top συσκευες στα χερια μου αν και τα δυο απο τα τρια κινητα την περιοδο που τα πηρα ηταν μεσα στα top υποτιθεται τα 2 ας πουμε top που ειχα ηταν sonyericsson δηλδη xperia x10 και xperia s και το αλλο ηταν ενα samsung δεν θυμαμαι το μοντελο ηταν mid range παντως, εκεινο που μου την βαραει και δεν κατηγορω τις εταιρειες να το ξεκαθαρισω ειναι οτι στο θεμα του tablet πηρα android και οχι ipad γι αυτο τον λογο που λετε ολοι δηλαδη την παραμετροποιηση και ολα τα καλα που εχει και παλι λαγγαρει sony xperia tablet s γιατι; τον αυγουστο αποφασισα να παω πρωτη φορα σε windows πηρα το 920 που ειναι vfm κατ’εμε ενταξει δεν ειναι τελειο εχει ελλειψεις το δεχομαι αλλα σας πληροφορω αν ξεφυγεις απο το θεμα της παραμετροποιησης το κινητο δεν κολλαει πουθενα στην καθημερινοτητα θελω να πω ειναι εκει ετοιμοπολεμο γιατι το κινητο κακα τα ψεματα απο μια ηλικια και μετα δεν ειναι μονο παιχνιδια και live wallpaper ειναι και εργαλειο δουλειας ε με τα android που ειχα που μπορει να μην ηταν καλα… Συνέχεια »

JohnWave

@Taso,όσο αφορά τις αναβαθμίσεις, έχεις δίκιο ότι πολλά android κινητά παίρνουν λίγες,αργοπορημένα πολλές φορές και όχι για 3 χρόνια.Πάνω σε αυτό το θέμα η άποψή μου διαφέρει ωστόσο από την πλειοψηφία : Δεν με ενδιαφέρει αν θα πάρω ένα android κινητό που θα πάρει πολλές ανούσιες αναβαθμίσεις ( πόσο μάλλον όταν είναι μικρές του στυλ 4.1.2 -> 4.2.2 ) αλλά η έκδοση android που φοράει από τη μάνα του το κινητό να κυλά άψογα.Πάντως διόρθωσέ με αν κάνω λάθος,τα lumia 800 900, είχα διαβάσει ότι δεν προχώρησαν στα Windows 8 και ότι απλά πήγαν από την 7.5 στην 7.8 και τέλος.Δεν ξέρω αν στη συνέχεια έχει αλλάξει η Microsoft την πολιτική αναβαθμίσεων, οπίοτε διόρθωσέ με αν λέω βλακεία. @kVel και heydensto ,όπως είδατε στο προηγούμενο post μου, δεν ήταν τυχαίο ότι χρησιμοποίησα το Galaxy S3 ως παράδειγμα πιθανού λαγκαρίσματος.Δεν είχα στην κατοχή μου ποτέ αυτό το κινητό αλλά είχα διαβάσει κι εγώ αρκετά σχόλια περί λαγκαρισμάτων.Παρόλα αυτά δεν είμαι σε θέση να βγάλω συμπέρασμα για το συγκεκριμένο κινητό γιατί δεν ξέρω αν όλοι οι κάτοχοί του είχαν lag ή άλλα προβλήματα με αυτό το κινητό.Αν γινόταν δημοσκόπηση για το συγκεκριμένο κινητό και έβγαινε ένα 60% κατόχων που θα ψήφιζε “δεν… Συνέχεια »

dimitrisk

Το Lumia 520, έχει κάνει ρεκόρ πωλήσεων, προσφέροντας αρκετά περισσότερα από το κόστος του.

tsou re

Καλά πάνε αλλα έχουν πολλές ελλείψεις ακομα..Νομιζω πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στην Ελλάδα που ακουω ως δικαιολογία για να μην αγορασουν windows phone είναι 1ο το μενού που έχει ελάχιστα χρώματα και δεν υπάρχει αχρικη οθόνη και widget 2ο αργούν η αναβαθμίσεις 3ο Το ότι δεν έχουν μεταπώληση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.