Τα Windows Phone ξεπερνούν σε ποσοστό αγοράς το 9% στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εταιρεία αναλύσεων και ερευνών της αγοράς, Kantar Worldpanel, τα smartphones με Windows Phone σημείωσαν το υψηλότερο ποσοστό αγοράς που έχουν αγγίξει ποτέ, σε πέντε μεγάλες Ευρωπαϊκες αγορές (Μ.Βρετανία, Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ισπανία). Στην Γαλλία, το ποσοστό του mobile OS της Microsoft άγγιξε το 12%, ενώ στην Μ.Βρετανία έφτασε στο 10,8% των smartphones που πωλήθηκαν τους τρεις τελευταίους μήνες έως στο τέλος Αυγούστου.

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία του λειτουργικού συστήματος της Microsoft που άγγιξε διψήφιο ποσοστό!

Windows Phone ποσοστό αγοράς 9%, Τα Windows Phone ξεπερνούν σε ποσοστό αγοράς το 9% στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών και αναλύσεων, η συγκεκριμένη επιτυχία οφείλεται κατά κύριο λόγο στην επέκταση της Nokia στα low-end και mid-range τμήματα της αγοράς, με αιχμή του δόρατος τα Nokia Lumia 520 και Lumia 620, που είναι τα πλέον δημοφιλή smartphones που τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Windows Phone (WP). Τα δύο αυτά κινητά, έχουν βρει το “sweet spot” στην αγορά και είναι ιδιαίτερα ελκυστικά σε ηλικίες από 16 έως 24 χρόνων και από 35 έως 49 χρόνων.

Αν και η Microsoft λογικά πρέπει να χαίρεται για αυτή την εξέλιξη, τα πράγματα δεν είναι το ίδιο καλά σε κάποιες άλλες αγορές. Έτσι, στην Ιταλία το λειτουργικό σύστημα του γίγαντα του λογισμικού μειώθηκε από το 10,3% στο 9,5%. Στην Κίνα, μία αγορά η οποία έχει τεράστια δυναμική και η Microsoft θέλει να πρωταγωνιστήσει, το ποσοστό έπεσε κατά 2,6% και πιο συγκεκριμένα από το 4,7% της αγοράς, στο 2,1% της αγοράς.

Στην Αυστραλία πάντως και στις ΗΠΑ, τα WP “ανεβαίνουν” συνεχώς. Στην Αυστραλία τα Windows Phone κατέχουν το 6.5% της αγοράς, με ετήσιο ρυθμό αύξησης 2,8% ενώ και αν και στις ΗΠΑ δεν σημειώνεται ο ίδιος ρυθμός αύξησης (0,4%) το ποσοστό έχει αγγίξει το 3%.
Συνολικά, το λειτουργικό σύστημα της Google, Android κατέχει την μερίδα του λέοντος με ποσοστό που στην Ευρώπη αγγίζει το 70,1%. Το ποσοστό του iOS της Apple είναι μόλις 16,1% ενώ τα Windows Phone είναι τρίτο με ποσοστό 9,2%. H BlackBerry έρχεται τέταρτη με ποσοστό 2,4%, και έχει χάσει περισσότερο από το μισό ποσοστό της από το 2012.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

32 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
gian

τα windows θα περάσουν στην Α θέση γιατί πολύ απλά το 95% του κόσμου θέλει ένα τηλέφωνο που να δουλεύει καταρχήν απροβλημάτιστα σαν ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!

stavros1211

Καλά νέα για την Microsoft!
Καλά νέα και για εμάς το ότι ένα τρίτο λειτουργικό μπαίνει
στο παιχνίδι πλέον…

JohnWave

Μακάρι αυτό το σταθερό λειτουργικό να γίνει πιο παραμετροποιήσιμο στο μέλλον και να αποκτήσει ένα πολύ καλό appstore ώστε το άψογο ( στο δικό μου κινητό τουλάχιστον ) android να αποκτήσει ανταγωνιστή.

giannis

τι πινετε και δν μας δινετε μερικοι εδω στα blogs.?
Βγειτε να πιετει κανα καφε και αφηστε το pc.!

gian

έτσι giannis πες τα!! μας έχουν τρελάνει με τα σούπερ χαι τηλέφωνα!

skace13

Εγώ πάντως χρυσή έκανα την δικιά μου να πάρει το lumia 520 και παρότι άσχετη με την τεχνολογία μόλις είδε το UI προτίμησε το ACE 2.Καλά και ωραία τα windows αλλά αν είχαν και μια στοιχειώδη παραμετροποίηση θα είχαν διπλάσιο ποσοστό.

Kostas K.

@ gian αν το 95% του κοσμου ηθελε ενα τηλεφωνο που να ειναι απλα ΤΗΛΕΦΩΝΟ τοτε μια χαρα ειναι και τα future phones
Στην ειδηση τωρα ειναι φυσικο να γινεται αυτο.οταν κινητα σαν το 920 και Ativ s τα βρισκεις πλεον με 180-230 ευρω..Τωρα γιατι εχει φτασει εκει η τιμη τους…αυτο ειναι μια αλλη ιστορια

gian

φίλε Κώστα έγραψα “καταρχήν απροβλημάτιστα σαν ΤΗΛΕΦΩΝΟ!!” … καταρχήν … γιατί με αντρόιντ έχω πάθει τα πιο κουλά πράγματα … από το να παίρνει τηλ. μόνο του, να κλείνω μια κλήση και να επανακαλεί ΜΟΝΟ ΤΟΥ (για όνομα του θεού δηλαδή) και άλλα τέτοια κουλά. άσε τα ρεστάρτ και τα κολλήματα που σε πολλές περιπτώσεις καταλήγουν σε χαμένες κλήσεις (ίσως σημαντικές). όταν λοιπόν παθαίνω τα παραπάνω σε όλα τα ανδρόιντ που είχα …(τώρα έχω ένα κινητό της πλάκας των 20 ευρώ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΟΥ και βλέπω το νόκια της μάνας μου πόσο μπροστά είναι… που θα το πάρω και εγώ.) και το ίδιο και ΟΛΟΙ οι φίλοι/συγγενείς μου με htc/sony/huawei/samsung kαι δεν έχει να κάνει με τι… τότε όχι ρε φίλε δεν είναι τυχαίο. δηλαδή σταματάει να είναι ΤΗΛΕΦΩΝΟ το μηχάνημα ρε φίλε, πως να το κάνουμε! εγώ προσωπικά δεν θέλω να παίζω ούτε να κάνω ιστορίες με ρουτ ξερουτ. θέλω ένα ΤΗΛΕΦΩΝΟ με καλή ποιότητα μικροφώνου/ακουστικού/ηχείου καλή κάμερα για τα μεσεγκέρια μου και μια οθόνη άνω των 4 για να σερφάρω άνετα. Αυτό τώρα είναι που θέλει και το 95%. μη βλέπεις εδώ στα blog/forum που λένε όλοι για πειράγματα για ρομ και ιστορίες. πόσοι είμαστε… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@gian, οκ πάρε ένα I phone τότε και κράτα το μια ζωή, την καλύτερη δουλειά θα κάνεις για αυτό που θες :Ρ

30filla

το κακό με τα windows phones είναι ότι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ!
μπορώ να αφήσω όλα τα άλλα στην άκρη (παραμετροποίηση, εμφάνιση κλπ) αλλά το ότι δεν έχουν εφαρμογές είναι ο κύριος ανασταλτικός παράγοντας αγοράς τους. Αλλά και πάλι αυτό δεν ισχύει για το σύνολο των καταναλωτών αφού οι μισοί 50+ συγγενείς που βλέπω με smartphone δεν έχουν ανοίξει ούτε μια φορά το store..
κατά τ’άλλα το 520 που έχω δουλέψει λίγο δεν τρέχει απροβλημάτιστα όπως θέλουν να φαντάζονται κάποιοι. Ο browser ήταν αργός στην απόκριση και η λήψη σήματος wifi & 3g αδύναμη.
Σημαντικότερο πλεονέκτημa των ΝΟΚΙΑ είναι η τιμή στη low end κατηγορία. Με 170€ δεν παίρνεις ανδρόιδ της προκοπής

gian

φίλε Αλέξανδρος αυτό είναι το κόλπο!!
όχι iphone στα 700 αλλά WP από 150 ευρώ! από εκεί κάνουν παιχνίδι οι μάγκες της ΜΣ.

@30filla 160κ+ δεν έχουν? μέχρι να τις δοκιμάσεις θα έχουν πιάσει το εκατομμύριο.

Kostas K.

@ gian δεν ξερω τι android συσκευες ειχες αλλα με το Galaxy nexus τον τελευταιο εναμιση χρονο δεν εχω χασει κληση ποτε.Ουτε εχει κανει ποτε κληση μονο του, και εχει φαει κολλημα ολον αυτο τον καιρο 2-3 φορες κανοντας restart.Αnyway δικαιωμα του καθενος ειναι να πιστευει οτι θελει..Εδω ειμαστε να δουμε την τυχη των windows phones..Αν συνεχισει ετσι βεβαια η microsoft με το Marketplace και γενικα με τις παιδικες ασθενειες που κουβαλαει το λειτουργικο δεν τα βλεπω καλα τα πραγματα…Οσα λεφτα και να σκασει για να το προωθησει

30filla

@gian
ξέρεις πώς είναι αυτά με τους αριθμούς των εφαρμογών. Το play store έχει κοντά στο εκατομμύριο με ~40χ εφαρμογές να προστίθενται κάθε μήνα.
το 90% αυτών είναι σκουπίδια 🙂

tech21man

Μια χαρα εφαρμογες εχουν νομιζω αν και αυτο αλλαξε τον τελευταιο καιρο. Καποτε το moto της ηταν, οι 50 δημοφιλεστερες υπαρχουν και στα wp8 (εννοουσε διασυστηματικα) τωρα ομως ειναι κοντα στις 200000. Το οποιο σημαινει, οτι πανω κατω η δουλεια γινεται ουτως η αλλως. Προσωπικα και symbian να χρησιμοποιουσα δεν νομιζω οτι θα μου ελειπε τιποτα (skype, browser (s), torrent client, viber, χρονομετρα, καιροι, εορτολογια, comic viewer, επεξεργασια φωτο, ms office αρχειων, file manager (ναι αν και σε beta μορφη), wi-fi hotspot δημιουργεια, emulators και ενα σωρο αχρηστες η μη εφαρμογες. Πολλα παιχνιδια πλεον επισης αν και με καποια καθυστερηση (εναντι των αλλων σε χρονο παρουσιασης).

Υποψην οτι ταπετσαριες, link στο Internet για τον αγαπημενο σου καλλιτεχνη, ανουσια walktrough, update ρουφιανους και λοιπα συμπαρομαρτουντα δεν τα θεωρω εφαργμογες, στην πυρα!

Alexboom

κρίμα ή όχι, λίγοι ξέρουν τί θα πει ‘καλό κινητό’….όταν σερφάρω με μονοπύρηνο στο 1γηζ τη στιγμή που το 2πύρηνο με ανδροειδές με το ζόρι φορτώνει, με τα 1γβ ραμ τη στιγμή που εγώ έχω 576μβ…με…με…τότε καταλαβαίνω γιατί τo windows phone OS είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσα να έχω….κομψό, μετρημένο….διαφορετικό…γρήγορο…

fenomeno

gian…θα συμφωνησω μαζι σου αρκετα …μην κοροιδευομαστε το 90% των κατοχων smartphones τα θελουν μονο για ιντερνετ,φωτογραφια και κανα facebook..

fenomeno

Οσο για τον browser τον ΙΕxplorer 10 απλα πεταει!!!! καμια σχεση με με αυτον στο pc …..Η ειδηση παντως δεν μου κανει εντυπωση λογικο ηταν το κοινο να ανταποκριθει στη πολυ καλη προσπαθεια κυριως της ΝΟΚΙΑ γιατι οι πιο πολυ χρηστες WP δεν αγοραζουν το λογισμικο αλλα για την συσκευη της νοκια .Πιστευω πως του χρονου η 2η θεση θα ανηκει στα WP .

30filla……το wp store εχει τις περισοτερες απο τις γνωστες εφαρμογες για να μην πω ολες ..το να εχω 450Κ εφαρμογες και οι 449Κ να ειναι για τα μπαζα δεν μου λεει τιποτα εμενα !!!! προτιμω να εχω 200Κ και να μπορω να βρισκω τις καλες πιο γρηγορα απο το να ψαχνω ασταματητα …

fenomeno

Να θυμισω και οτι τα WP ειναι 2ρα σε Νοτια Αμερικη,Μεξικο,και Ανατολη !!!!Του χρονου οπως παει η κατασταση το κοβω και για δευτερη θεση ευρωπη .H πρωτη θεση δεν συζητιεται καν ουτε σε πολλα χρονια !!!!
Παντως δεν θα θελα να δω τα WP σε πολλες εταιριες οπως to android ..προτημω να ειναι σε λιγες και καλες οπως γινεται τωρα σε NOKIA,SAMSUNG,HTC .

machinegun

gian σε αυτο που λες συμφωνο οτι τρεχουνε απροβληματιστα αλλα ο καθενας επιλεγει τι του ταιριαζει, αν ειχανε βεβαια εφαρμογες οσο τα android εκει θα καθομουνα.αναλογως και τι android ειχες αν ειχες των 20 ευρο android λογικο ειναι να μην σου κανει τι δουλεια που θες.πρωτη φορα ειχα android (nexus s)και μου καηκε η οθονη μετα απο 13 μηνες,τωρα εχω σ4 μινι αν μου ξανα καει και αυτο.τελος για τα android για μενα.

30filla

@fenomeno
ποιες εννοείς γνωστές εφαρμογές?
εγώ χρησιμοποιώ κυρίως rss readers (feedly, pulse, flipboard, pocket κλπ) και βρήκα μόνο μία από τις γνωστές και μάλιστα επί πληρωμή.
και αυτό είναι το δεύτερο ζήτημα. όσες εφαρμογές αξίζουν είναι επί πληρωμή, και όχι τα μονόευρα που δίνουμε στη google αλλά 2-3€ για εφαρμογές που δεν τις ξέρεις είναι παράλογο.

dimisk

Wphone…

Panagiotis G.

@30filla για rss δες το phonly. Είμαι beta tester και η εφαρμογή είναι και η πιο ωραία και η καλύτερη. Έχει κάνει πολύ καλή δουλειά και βασίζετε στα api του feedly οπότε δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα. Και είναι και δωρεάν. Ότι εφαρμογή θέλετε υπάρχει. Ακόμα και το 6tag που είναι το instagram (100% api support με τις ευλογίες του instagram και με ένα UI που κάνει τα πάντα και βάζει τους σχεδιαστές του instagram πάλι στο drawing board). Τα wp8 μέχρι και hipstamatic oggl έχουν κάτι που τα Android δεν. 🙂 πάντως επειδή μιλάμε για τηλέφωνα κατά κύριο λόγο η ποιότητα στις κλήσεις που έχει η Nokia δεν την έχει καμία άλλη εταιρεία.

Kostas

Μετα απο 2 ανδροιδ, το ενα αξιας 300 και το αλλο 400 σε τρια χρονια με ατελειωτα laggαρισματα εδω και μια εβδομαδα ειμαι ενας πανευτυχης κατοχος lumia 820 ! To λογισμικο ειναι αιθεριο αν και εχει καποιες μικρες ατέλειες αλλα μπροστα στην ευκολια που δινει στον χρήστη το παραβλεπεις! Σε 2 χρονια πιστευω θα ειναι τελειοποιημενο!

JohnWave

@gian, το ότι εσύ και κάποιοι άλλοι χρήστες είχατε android κινητό που εμφάνιζε προβλήματα δεν συνεπάγεται ότι ΟΛΑ τα android κινητά θα συμπεριφέρονταν σαν το δικό σου.Δλδ όσοι έχουμε android και είναι απροβλημάτιστο είμαστε πάρα πολύ τυχεροί? Μη γενικεύουμε λοιπόν το πρόβλημα.Πες απλά ότι πήρες android κινητό και δεν σου έκατσε οπότε πέρασες στα Windows.Αυτό το δέχομαι.Αν έπαιρνα εγώ ένα Windows κινητό και είχε πρόβλημα πχ το wifi θα έπρεπε να μπω να γράψω ότι “Χάλια τα Windows,έχουν θέμα με το wifi” ???? Όσο αφορά το market των Windows μην τρελαθούμε τελείως.Πρόοδο σημειώνει αλλά δεν έχει φτάσει σε καμία περίπτωση τα επίπεδα του market της Apple και της Google.Έχει την ποικιλία media players του Google Play? Έχει την ποικιλία των πληκτρολογίων του Google Play? Έχει την ποικιλία των browsers του Google Play? Σου αναφέρω ενδεικτικά 3 κατηγορίες.Υπάρχουν και πολλές άλλες.Έχω μπει στο marketplace των Windows και δεδομένα δεν έχει αυτή την ποικιλία. Σε αυτό που συμφωνώ μαζί σου είναι ότι αν κάποιος είναι να δώσει 200 ευρώ πχ και θέλει το κινητό του για να το χρησιμοποιεί ως τηλέφωνο και όχι ως smartphone τότε ναι κι εγώ όπως έχω ξαναπεί θα του πρότεινα Windows κινητό μιας και τα φτηνά android… Συνέχεια »

sisifos

Μια χαρά εφαρμογές έχει.. δεν λείπει τίποτα απλά εδώ είμαστε λιγο κολλημένοι… κατσε όμως να γινουν μόδα σε 2 χρόνια να τους δω τι θα λένε κάποιοι

christos

Πέρασα για χρόνια από ios και από android με συσκευές ναυαρχίδες.
Σαν τα wp8 τίποτα. Lumiara λέμε.

iceman

εχετε χασει ολοι την μπαλα. εχετε κολησει με τις εφαρμογες…. που ειναι οι παλιες καλες εποχες που επερνες ενα κινητο (κατα βαση nokia symbian) και ειχες “out of the box” τα παντα! σας βαρανε ενα ρυθμο και χορευετε! ομηροι των εταιριων και των developers…..

iordanis

Panagiotis g, με έφτιαξες με το phonly. Χρηστής Lumia. Thanks

ed

Όσοι ξέρω έχουν android σε συσκευές που πιάνουν όλη τη κλίμακα τιμών. Όλοι έχουν το ίδιο πρόβλημα. Κολλάει η συσκευή (ανάλογα με τη τιμή περισσότερο ή λιγότερο). Όλοι! Δε δέχομαι όσα λεφτά και αν έχω δώσει να με κοροϊδεύουν. Γιατί αυτός που έδωσε 100 ευρώ να καταλήγει χωρίς κινητό επειδή κολλάει; Πλήρωσε, δε το έκλεψε. Εγώ έδωσα 200 για μια συσκευή που 9 μήνες πριν είχε 450 (galaxy s advance) θεωρώντας ότι το προηγούμενό μου android κολλούσε και έκανε επανεκκινήσεις γιατί ήταν φθηνό. Μέγα λάθος μου. Το λειτουργικό έχει απίστευτα bugs. Είναι απαράδεκτο να κολλάει η συσκευή στα καλά καθούμενα. Και να πω ότι έχω πολλές εφαρμογές… 20 εφαρμογές έχω ο έρμος. Το s2 της κοπέλας μου το ίδιο, αν ανοίξει και κανά παιχνίδι όπως το Plague Inc, το κινητό μεταμορφώνεται σε βραστήρα και κλείνει. Το s3 φίλου κολλάει επίσης και γίνεται ακόμα πιο ζεστό αν ανοίξει παιχνίδι. Πρώτα ας κοιτάξει η google να φτιάξει αξιόπιστο λειτουργικό για καθημερινή χρήση, και ας αφήσει τους εντυπωσιασμούς. Δε δέχομαι το λάπτοπ που έχω να είναι 7ετίας 2πύρινο και να σηκώνει ακόμα και after effects (χωρίς να κολλάει, αλλά με αναλογική ταχύτητα με τα specs του) και το κινητό να κολλάει με την… Συνέχεια »

JohnWave

@ed, πάρε ένα Optimus G τώρα που έχει πέσει στο μισό η τιμή του και πίστεψέ με θα αλλάξεις πλήρως άποψη για τα περί λαγκαρισμάτων του android 🙂 Μην κολλάς στα Galaxy επειδή είναι trendy ( στο λέω γιατί ανέφερες 3 galaxy κινητά ).Yπάρχουν αρκετά android κινητά που λαγκάρουν αλλά και αρκετά αλαγκάριστα στην αγορά 🙂

Kostas K.

@ ed μια χαρά εχει φτιάξει το λειτουργικό η Google..Αν είχες μια Nexus συσκευή με vanilla android θα καταλαβαινες τι εννοώ..Galaxy Nexus με 4,3. Με 1 gb ram και διπυρινο Α9, εχω πανω 120 εφαρμογες ΟΥΤΕ lagαρει ΟΥΤΕ κολλαει ΟΥΤΕ εχει χασει κληση ποτέ..Τους εντυπωσιασμους να τους αφήσουν οι εταιριες στυλ Samsung, Sony που εκμεταλευοντε τον ανοιχτό κωδικα προσθέτουν bloatware στη συσκευή και κάνουν όλη τη ζημιά. Πάρε στα χερια σου ενα Nexus 4 (289 ευρω εχει πλεον) Και αν καταφερεις να το κολλήσεις μετά ελα πες για την Google.’Η το Optimus G που σου ειπε ο JohnWave στο οποίο εχει γίνει εξαιρετική υλοποίηση από την LG.στο θέμα του λειτουργικου.. Ακομη και το Galaxy S που εχω με μονοπυρινο 1 ghz και 512 ram εχοντας περασει Vanilla Android 4.1.2 το τρεχει αξιοπρεπεστα…
Και μην συγκρινεις επεξεργαστη Χ86 με Arm. Ειναι αστείο.
Οσο για τα Wphones ειναι αστειο να μιλάμε για ενα λειτουργικο οτι ειναι παναλαφρο οταν οι minimum απαιτήσεις του λειτουργικού ειναι διπύρηνος Krait επεξεργαστής. Οτιδήποτε έχει κυκλοφορησει με τον συγκεκριμενο επεξεργαστή σε android (βλεπε πρωτες παρτιδες Οne S) ηταν απλα απροβληματιστο και γρηγορο.

ed

Βρε παιδιά, οι συσκευές που αναφέρετε είναι πολύ καλές, συμφωνώ. Αλλά δε ζήτησα συσκευή των 300 ευρώ. 200 έδωσα. Δηλαδή μόνο με 300 ευρώ και άνω μπορώ να έχω ένα αξιοπρεπές android; Στα WP με 200 μπορώ να έχω όχι απλά αξιοπρεπής συσκευή, αλλά που να χτυπάει και ακριβότερες android συσκευές. Ο λόγος που δεν πήγατελευταία φορά εκεί είναι το αποστειρωμένο λειτουργικό. Και τι πράγμα είναι αυτό με το “τι θα σου τύχει”. Δε θέλω να παίξω τζόκερ, κινητό θέλω. Και πάντα κάνω έρευνα πριν πάρω κάτι, άρα έχω καταλείξει ότι συνήθως οι απόψεις διαμορφώνονται από το τι έχει πάρει ο καθένας και το πόσο αντικειμενικός μπορεί να είναι. Αντικειμενικά λοιπόν, ότι και να λέμε, και το iOS (άσχετα που είναι αχώνευτη για μένα η apple) και το WP είναι κλάσεις πιο σταθερό λειτουργικό σε όλες τις συσκευές που διαθέτουν. και άντε να συγκρίνετε το 720 με το ace 3, το F7. Από skroutz, το 820 με το xperia p. Ότι και να λέμε, άσχετα που το android είναι πιο ωραίο (κατ’εμέ), πιο ανεπτυγμένο, πιο παραμετροποιήσημο, είναι και ταυτόχρονα πολύ πιο ασταθές σε αντιστάθμηση των προηγουμένων. @JohnWave Ότι και αν λένε τα samboys, προσωπικά είμαι πλήρως απογοητευμένος από την εταιρεία… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Chip Japan USA

Ιαπωνία: Περιορισμός στις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε την πρόθεσή της να προχωρήσει στην επιβολή περιορισμών ως προς τις εξαγωγές εξοπλισμού για την κατασκευή chip.

Gear China Chip Japan

ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά των κινέζικων τσιπ

Μεγάλες παγκόσμιες δυνάμεις στην βιομηχανία της τεχνολογίας, όπως οι ΗΠΑ, Ολλανδία και Ιαπωνία βάζουν περιορισμό των εξαγωγών ορισμένων προηγμένων μηχανημάτων κατασκευής τσιπ στην Κίνα.

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.