Windows Phone Tango, Θα είναι συμβατά και με κινητά που έχουν RAM 256MB

Η επόμενη έκδοση του λειτουργικού συστήματος Windows Phone θα ονομάζεται Tango και πρόσφατες πληροφορίες κάνουν λόγο ότι σχεδιάζεται για να μπορεί να τρέξει και σε κινητά με μόλις 256MB RAM με σκοπό όπως είναι πασιφανές όλο και περισσότερα οικονομικά Windows Phone smartphones να διεισδύσουν στην αγορά. Να σημειώσουμε ότι σήμερα όλα όσα μοντέλα έχουν κυκλοφορήσει με Windows Phone έχουν μνήμη RAM 512MB.

Ελπίζουμε να μην πέσει πολύ ο πήχης και ξεκινήσει η σαβούρα στα Windows Phone κινητά. Ήδη το Nokia Lumia 710 δεν με έχει άφησει ευχαριστημένο.

, Windows Phone Tango, Θα είναι συμβατά και με κινητά που έχουν RAM 256MB

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Βύρωνας

Σε καλό δρόμο βρίσκεται η MS !

md03582

τα windows phone μου αρεσουν απιστευτα οπως ακριβως ειναι, ελπιζω να μην δουμε το φαινομενο του android που ο καθε πικραμενος περναει και μια έκδοσή του… αντι να ριξουν τις απαιτησεις του λειτουργικου, ας κοιταξουν να ριξουν τις τιμες. τα htc trophy και lg optimus 7 (1ghz επεξεργαστη, 576 και 512 ram αντιστοιχα) εγιναν ανάρπαστα στα 200 ευρω..

WP7DF

τα minimus specs ειναι εδω και καιρο στα 256MΒ οποτε η συγκεκριμενη ειδηση ειναι λαθος

Νίκος

Αυτά να τα κοιτάνε κάποιοι άλλοι που νομίζουν πως θα σωθούνε με τα χαρακτηριστικά.Μακάρι να μπορούν να βγάλουν και υποστήριξη για 100 Mb.Όσο για το Nokia lumia 710 από κοντά που το είδα μια χαρά είναι το κινητό .

dimitris7

το θεμα ειναι αν θα ειναι συμβατα με παραπανω απο 512 κ οχι με 256.εκτως και αν νομιζουν οτι θα κοστολογουν 500E+ κινητα με περσινο hardware και θα τρεχει ο κοσμος να τ αγορασει

makis88

Μια χαρά είναι το lumia 710. Αν δεν είχε και μονο 8GB αποθηκευτικό χώρο θα ήταν ιδανικό.

ASDF

Σωστή κίνηση από MS. Ελπίζω να ισχύσει το ίδιο και για το Apollo μιας και κάτι τέτοιο θα βοηθούσε ακόμα πιο πολύ τις πωλήσεις των νέων WP7 συσκευών.

Cons

Η σωστή ερώτηση εδώ είναι οι κάτοχοι πρώτης γενιάς WP7, θα πάρουν Tango.

Ως κάτοχος LG Optimus 7 (ναι κύριοι, αγορασμένο στα 187 ευρώ!) με ενδιαφέρει απόλυτα.
Μέχρι τώρα, απο τις καλύτερες αγορές μου! Έχω πάρει 2 μεγάλα updates (No-Do, Mango) και άλλα 3-4 ενδιαμέσα μικρότερα και δηλώνω πως το κινητό είναι speed deamon!

Τα χαρακτηριστικά δε κάνουν το κινητό τούμπανο, το λειτουργικό αναδεικνύει το κινητό!!!
Ας το καταλάβουν μερικοί του Android που με διπύρηνους και ΧΧΧ-core cpu βλέπω Android κινητά να κολλάνε σε εφαρμογές.

Laskaris

Σωστός ο Cons και πλέον ας γίνουμε λίγο πιο έξυπνοι αγοραστές να ξέρουμε της ανάγκες μας.Έχω και εγώ το lg e900 και το επέλεξα διαβάζωντας μέσα απο εδώ και τη θεωρώ τη καλύτερη επιλογή μου απο παλιότερες πανάκριβες επιλογές μου eten x500 και samsung omnia

enigma

Αναφέρεστε σε 2 κινητά (trophy & E900) που μόνο εδώ είχαν 200euro, από μια αλυσίδα και για ένα διάστημα (όχι από την αρχή της διάθεσής) όπου η κανονική τους τιμή ήταν 500+euro…αν είναι να κάνετε συγκρίσεις κάντε με τα αντίστοιχης τιμής android, symbian. Στην αγορά ο κυριότερος νόμος είναι της προσφοράς και της ζήτησης…Και τα πρώτα windows phones δεν είχαν ζήτηση μιας και είχαν σοβαρές ελλείψεις (βλ. μη υποστήριξη Ελληνικών για mainstream διανομή, άρα το meego εξαιρείται). Συνεπώς μην μου συγκρίνετε αυτά τα τηλέφωνα με άλλα αξίας 200euro αλλά με τον κανονικό τότε ανταγωνισμό των 500euro….

Επίσης το κόλλημα σε εφαρμογή μπορεί να οφείλεται και στον χρήστη και στο είδος της εφαρμογής και όχι απαραιτήτως στο λειτουργικό….Και συσκευή με τα χαρακτηριστικά που αναφέρθηκαν για παράδειγμα, δεν κολλάνε….

Panagiotis

Η σαβούρα στα Android δεν σας ενοχλεί, τα WP σας ενόχλησαν..

Cons

Και το Optimus 7 / Trophy από 500+++ ευρώ ξεκίνησαν φίλε μου. Μη λέμε ότι θέλουμε. Δεκέμβριο του 2010 το Optimus είχε πάνω από 500 ευρώ. Άσχετα που μετά τα έφερε η αλυσίδα όπως λες σε άκρως καλή τιμή. Δες το ιστορικό τιμών του και θα καταλάβεις.

Και όπως κάθε καταναλωτικό προϊόν που μπαίνει στην αγορά, ξεκίνησε σε υψηλή τιμή και με το καιρό έπεσε. Δε λέγεται προσφορά – ζήτηση αυτό αλλά ΚΥΚΛΟΣ ΖΩΗΣ προϊόντος.

Δεν έχει ιδιαίτερο νόημα για εμένα η σύγκριση (τυχαία το ανέφερα). Έχω δει πολλά Android κινητά και το συμπερασμα μου δεν αλλάζει για αυτά. Εκτός του ότι πολλές εφαρμογές είναι κακογραμμένες (ευτυχώς το πήρε είδηση η Google και έχει δώσει σχετικές οδηγίες), η (επίσημη) υποστήριξη είναι πιο αργή και από τη καθυστέρηση Όταν η LG έδωσε πριν λίγο καιρό το 2.3.4 update για το Optimus 2X, να μου λείπει. Είναι σαν να αγοράζω κινητό χωρίς βλέψεις μελλοντικών αναβαθμίσεων.

enigma

Λέγεται προσφορά ζήτησης όταν πέφτει η τιμή τόσο πολύ και τόσο σύντομα…Στον κύκλο ζωής πέφτει πιο σταδιακά η τιμή…Τα tablet από hp έφτασαν να έχουν 99$ γιατί ήταν ο κύκλος ζωής;;;Όχι,απλώς δεν πούλαγαν….

Όσο για το 2x εδώ φταίει η ίδια η lg μιας και δεν υποστήριξε τις συσκευές της….Οι samsung, se (τώρα πια) και η htc (αν και για ένα διάστημα έκανε κάποια κόλπα) μια χαρά τις υποστηρίζουν σε σχέση με την lg. Αν και ακόμη και αυτή δεσμεύτηκε ότι θα πάρει την ics το 2x.

Και στην τελική το κινητό το παίρνω γιατί με καλύπτει τώρα και όχι με την προϋπόθεση να πάρει 5 αναβαθμίσεις κουτσουρεμένες από ένα σημείο και μετά και να επιβαρύνει το κινητό…

Άλλωστε αν το πάμε έτσι το mango σαν αναβάθμιση έφερε πράγματα που άλλοι τα είχαν ήδη καιρό (symbian, android, ακόμη και ios).

enigma

Πάντως θέλω να δω πόσο πιο οικονομικά θα ναι τα κινητά με τις προδιαγραφές του tango μιας και ως τώρα οι τιμές των mango είναι από 400euro και πάνω, χονδρικά η τιμολόγησή τους….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.