Windows Phone κινητά, Θα αναβαθμιστούν ή όχι σε Windows 8;

Νωρίτερα εχθές η ιστοσελίδα WMPoweruser έφερε στη δημοσιότητα δηλώσεις υπαλλήλου της Microsoft που δήλωνε μπροστά στην κάμερα ότι όλα τα Windows Phone κινητά θα αναβαθμιστούν από Mango σε Apollo (Windows 8). Αργότερα μέσα στη μέρα το TheVerge επικαλούμενο δικές του πηγές ανέφερε ότι καμία συσκευή που τρέχει Windows Phone 7.5 Mango σήμερα δεν θα αναβαθμιστεί!

Η πρώτη φουρνιά των Windows Phone κινητών που κυκλοφόρησε τα Χριστούγεννα του 2010 όπως τa LG Optimus 7 και HTC Trophy 7 αναβαθμίστηκαν από Windows Phone 7 σε 7.5 Mango και όλοι μείναμε ευχαριστημένοι (σημαντική βέβαια η απουσία ελληνικού μενού).

Αν ισχύουν οι πληροφορίες του TheVerge σημαίνει ότι το αγαπημένο σας Nokia Lumia 800 αλλά και το αναμενόμενο και ακριβό Lumia 900 (599 ευρώ;) δεν θα αναβαθμιστούν! Δεν θέλω να το πιστέψω…

, Windows Phone κινητά, Θα αναβαθμιστούν ή όχι σε Windows 8;

Πηγές: 1, 2

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Diamantis

Αν πάρει το Optimus 7 μου Apollo, θα μιλάω για την καλύτερη value for money αγορά μου ever!
Αλλά έχουμε καιρό για τα Windows Phone 8…
Τουλάχιστον για το Tango update ξέρουμε τίποτα σίγουρο;

Panagiotis G.

δεν θα κάνει το λάθος να μην αναβαθμίσει τα κινητά. Άλλωστε η MS είχε πει ότι όλα τα wp θα έχουν υποστήριξη 18 μηνών τουλάχιστον και θα πάρουν τουλάχιστον ένα major update, οπότε εάν όχι όλα τουλάχιστον τα Lumia και Titan 2 θα αναβαθμιστούν

Leyteris

Εγώ πιστεύω θα ήταν ποιο σοφό να μην ενημερωθεί η πρώτη γενιά(συγνώμη trophy μου),για να μπορέσουν να λανσάρουν καινούργια προϊόντα και να σκοτώσουν ότι είναι παλιό για να κάνουν focus στο καινούργιο.

λουκάς

πάντως αν αναβαθμιστεί το αγαπημενο μου trophy θα είμαι υπερgadgetοετυχισμενος!!!!αν και χλωμό!

pavlos

@diamantis

Η Tango έκδοση του Windows Phone αφορά συσκευές που έχουν μικρή μνήμη και επεξεργαστή, συγκεκριμένα 256 RAM και 800Mhz επεξεργαστή τελευταίας γενιάς. Πρόκειται για low-end συσκευές και δεν αφορά τις πρώτης γενιάς Windows Phone συσκευές. 🙂

Giannis

Σε περιπτωση που η ms ακολουθησει τον δρομο της google στο θεμα update τοτε μαλλον θα χασει κι αυτα τα λιγα που εχει ως τωρα.Οι πωλησεις της ακομη βρισκονται σε πολυ χαμηλα επιπεδα και απο οτι βλεπω θα αργησουν λιγο ακομη να ανεβουν,οποτε δεν νομιζω οτι ειναι καιρος για τετοια κολπακια μονο και μονο να πουλησει συσκευες,ειδικα οταν δεν εχει κερδισει το λειτουργικο την εκτιμηση του κοσμου.Θα φανει…

antonis

ε μη μου πεις οτι δεν αξιζει το HD7 να παρει αυτην την αναβαθμιση…αν γινει δεν προκειται να αλλαξω κινητο για 1 χρονο ακομη..

Nickolas

Καλύτερα να περιμένουμε να δούμε τι θα ανακοινώσει η microsoft πάνω σε αυτό το θέμα. Η γνώμη μου πάντως είναι οτι και να μην αναβαθμιστούν σε Apollo, φαντάζομαι θα δώσουν μια πιο light έκδοσή τους για τις παλαιότερες συσκευές, όπως γίνεται και στα άλλα λειτουργικά.

Cons

Από το video και μόνο, καταλαβάινει κανείς ότι ΌΛΟΙ θα πάρουν Apollo. Και κρίνοντας επίσης ότι και ο άνθρωπος που μιλά είναι Microsoft Evangelist, είναι μία αρκετά αξιόπιστη πηγή για εμένα.

Το θεωρώ πολύ πολύ άσχημο κινητό της αξίας του Lumia 800/900 να μην πάρουν update.
Κάτοχος LG Optimus 7.

(btw, ελληνικό μενού υπάρχει στην έκδοση Mango, έπρεπε απλά να γίνει μία αλλαγή στη registry)

Georgios 21

Ετσι οπως το παει η nokia θα δωσει περισσοτερα update στο “παρατημενο” N9 παρα στο lumia 800!!!χι χι χι θα μας τρελανουν εντελως!

Tsabino

ΝΑΙ, ας βγει καποιος ομως απο την MS να ανακοινωσει κατι επισημο… θελω να αγορασω το OMNIA W.. και περιμενω να μαθω αν θα αναβαθμιστει…

ας πουνε κατι επισημο.. δεν καταλαβαινουν οτι χανουν πελατες??? λολ…

nikos

Τι θα γινι με τα ελενικα σε windows phone 7, θα γινι καπια αναβαθμισι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Software featured Windows

Windows 11: Τo Android smartphone σας γίνεται επίσημη web κάμερα του PC

To πρόγραμμα Windows Insider προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του τηλεφώνου ή του tablet Android ως web κάμερα.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.