Το Windows Phone είναι καλύτερο από το Android επειδή ανεβάζει πιο γρήγορα φωτογραφίες στο Facebook

Σας έπεσε το σαγόνι διαβάζοντας τον τίτλο του άρθρου μας; Και όμως, σε viral videos που ανέβηκαν στο ίντερνετ (δεν γνωρίζω αν από πίσω βρίσκεται επίσημα η ίδια η Microsoft) δείχνουν ένα τύπο με Windows Phone κινητό να προκαλεί υπαλλήλους καταστημάτων κινητής τηλεφωνίας με Android, να κοντράρουν ποιος μπορεί να ανεβάσει πιο γρήγορα φωτογραφία στο Facebook. Για γέλια!

update: Τα βίντεο δεν είναι πια διαθέσιμα!

, Το Windows Phone είναι καλύτερο από το Android επειδή ανεβάζει πιο γρήγορα φωτογραφίες στο Facebook

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

33 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PiXel

Καταρχήν δε βλέπουμε αν είναι όντως αυτό αλήθεια. Κι αν είναι, δε σημαίνει τίποτα για τις επιδόσεις του Android. Κατά δεύτερον, μπορεί να είναι γνωστό πως σε ίδιο hardware (μονοπύρηνους και 512MB RAM) τα WP7 είναι λιγότερο ενεργοβόρα απ’ ό,τι τα αντίστοιχα Android Phones -με άλλα λόγια τα WP7 Phones είναι πιο γρήγορα απ’ τα Android σε παλιό hardware- αλλά μένουν πολύ πίσω σε 2πύρηνα Android με 1GB RAM. Όταν με το καλό η MS βγάλει την Apollo, όπου απ’ ό,τι φαίνεται θα υπάρχει πολυπύρηνη υποστήριξη, τότε να κάνουν τα tests τους.

johnny

οριστε ακομα ενας σοβαρος λογος για να παρω windows phone! τελος θα το πεταξω αυτο που εχω…

npapanikolaou

Δεν θα σχολιάσω την κόντρα ανάμεσα σε android και WP αλλά
θα γράψω ένα μπουαχαχαχα για το δεύτερο βίντεο γιατί ο τρόπος που κάνει
Την κόντρα είναι γελοίος…

hayatevo9

Καλά στο πρώτο βίντεο ο τυπος έχει ήδη τραβήξει την φωτό κι αρχίζει να την ποστάρει τη στιγμή που η κοπέλα τότε πάει να την τραβήξει! Fake!!

Παπαδάκης Ιωάννης

Τα WP 7 έχουν hardware button για φωτό και δεν απαιτείται ξεκλείδωμα της συσκευής. Fake δεν είναι με τίποτα τα WP βγάζουν πολύ γρήγορα φωτό. Τώρα αν είναι σοβαρό αυτό το VS είναι άλλο θέμα

eleonora

xaxaxaxaxaxa πιο βλακεια βιντεο δεν εχω ξαναδει….O τυπος εκτος απο γελειος,ειναι και ερασιτεχνης,γτ δεν βλεπουμε αν οντως γινεται Post κτλ…Εντωμεταξυ,οι αλλοι 2 χελωνες…10 ωρες να βγαλουν φωτο…Αλλα και παλι ποιος χ#%$κε ποιο κινητο ανεβαζει πιο γρηγορα φωτο στο facebook?Μου θυμιζουν λιγο τα product test video που ειχε κανει η sony ericsson,για το xperia x10,με τη μονη διαφορα οτι αυτα ηταν πραγματικα αστεια..και πολυ καλυτερα γυρισμενα.

eleonora

edit:ο καμμενος τα κατεβασε τα βιντεο,γτ καταλαβε ποσο χαλια ηταν..χαχαχαχαα..κριμα να μην τα κατεβασω και να τα ξανανεβασω εγω να γελαμε…

fotis

Ειλικρινά δεν μπορείς να ενημερωθείς πρώτα από κάποια άλλα sites τουλάχιστον και μετά να γράψεις το άρθρο. Ήσουν εξωτερικό όταν γινόταν η CES, οκ, αλλά μπορείς να ενημερωθείς από αλλού όπως και εμείς για να καταλάβεις για πιο λόγο υπάρχουν αυτά τα βίντεο.

syngi

Φυσικα και τα windows phone ειναι καλυτερα απο το android. Ειχε βγει για μια περιοδο ενα promotion για τα windows phone που το εδειχνε πως μπορεις να κανεις σχεδον τα παντα πιο γρηγορα με ενα windows phone σε σχεση με αλλα λειτουργικα.

giorgio

Δεν μπορώ να δω τα βίντεο αλλά πριν λίγες μέρες στην έκθεση που είχε γίνει, ήταν ένας τύπος από την Microsoft που έκανε τέτοιου τύπου “διαγωνισμούς”. Όχι μόνο με Android αλλά και iPhone, Blackberry, κτλ. Αν έχανε το Windows Phone του, τους έδινε 100€. Αν κέρδιζε, οι χαμένοι έλεγαν στην κάμερα, “my phone just got smoked by Windows Phone!”

Είχε πολλή πλάκα και τα WPhone κέρδιζαν σχεδόν συνέχεια.

Μπορεί να ακούγεται κάπως αυτός ο διαγωνισμός -συναγωνισμός αλλά στην τελική δείχνει το πόσο σίγουροι είναι για το προϊόν τους.

Nik0s

γιατι για γελια?εσεις οι bloggers πως κανετε συγκρισεις?σιγκρισεις ποσο γρηγορα ανοιγει μια σελιδα στο ενα κ στο αλλο, ποσο γρηγορα ανοιγει ενα game στο ενα και στο αλλο…τελικα μονο αυτος ειναι για γελια?

omnia7user

Ο διαγωνισμός στην CES ήταν 100% αληθινός και λογικό είναι πάει καλα σε κάτι που φτιάχτηκε να πηγαίνει καλα στο fb & twitter και φωτο από κλειδωμένο δεν κάναν καν bench που θα περνάν κεφάλι τα δυπυρηνα
Πχ encoding video

Δημητρης

Μου αρεσει να βλεπω ολα τα παιδια με τα android αρχιζουν τα τρελα τους σχολια…Ναι παιδια..Ειναι πιο ΓΡΗΓΟΡΟ.Σχεδον σε ολα…Παρτε λοιπον τις κινεζικες πατεντες με 1Gb ram και δυπυρηνους επεξεργαστες…Apple και Microsoft παιζουν σε αλλο γηπεδο…Το πρωτο βιντεο ειναι απο υπαλληλο της εταιριας T-Mobile..Και δεν ξεκιναν απο το μενου πριν πατησουν την καμερα αλλα κλειδωμενα…Φιλικα παντα..

Tony Cool

Κριμα που κατεβηκανε τα βιντεο,ητανε ξεκαρδιστικα!!!Και ακομα πιο αστειο ειναι οτι καποιοι τα πιστευουνε κιολας!

nektarios

τα wp7 δεν υποστιριζουν πολιπιρινους ???

Michael

Δεν πρόλαβα να δω το συγκεκριμένο βίντεο αλλά αυτό που έχω να πω είναι ότι στη CES είχε στηθεί ολόκληρος διαγωνισμός με έπαθλο 100$, για το νικητή που θα μπορέσει να ξεπεράσει σε ταχύτητα τα wp 7.5( και όχι μόνο σε θέμα ανεβάσματος φωτογραφίας στο fb που αναφέρετε στο κάπως “αρνητικό” άρθρο!)
https://www.youtube.com/watch?v=z96Sd2byYwY&feature=relmfu

Maelko

Παιδιά ηρεμήστε… Φτάνει πια αυτό το θέμα με τους πολυπυρηνους επεξεργαστές. Τα windows phone δεν τους χρειάζονται τέτοιου είδους επεξεργαστές. Λειτουργούν μια χαρά σε μονοπυρηνους, επειδή δεν είναι eye candy όπως το android και χρησιμοποιούν ελάχιστους πόρους. Η Microsoft το κατάλαβε το λάθος της με τα windows mobile

Solon

Η Microsoft δεν έχει πάρει πρέφα τίποτα!!! Έχει κάνει του κόσμου τα λάθη με τα winphone 7 και έχει πιάσει πάτo στις πωλήσεις. Αν και τα στοιχεία για τις αγορές της περιόδου των εορτών ακόμα δεν έχουν δημοσιευτεί εντούτοις από ειδήσεις που ψαρεύω από εδώ κι από εκεί οι πωλήσεις των winphones ήταν και πάλι απογοητευτικές. Η Νοκια καθυστερεί επίτηδες της ανακοινώσεις για τις πωλήσεις των Lumnia και έχει αναγκαστεί να προβεί σε μειώσεις τιμών, ενώ σε κάποιο site είδα πως στο τελευταίο τρίμηνο το ποσοστό ενεργοποιήσεων των winphones ήταν στο 1% των συνολικών πωλήσεων. Μπορεί να μην είναι αλήθεια και το μεταφέρω με κάθε επιφύλαξη αλλά δείχνει πως η πλατφόρμα δεν τα πάει καθόλου καλά. Δυστυχώς αντί τα winphone 7 να γίνουν ένα Android χωρίς τα προβλήματα του Android έγιναν ένα iOS με τους περιορισμούς του iOS! Για αυτό και ενώ είναι ένα πραγματικά καλό λειτουργικό δεν πρόκειτε να τραβήξει στην αγορά ούτε με Lumnia, ούτε με τα Mango, ούτε με σφαίρες!!!

Nik0s

Φιλε σολον αν εγιναν ios τοτε ειναι καλυτερα απο αντροιντ…και λογικα θα φτασουν σε πωλησεις το ios…οπως λες..εγω παντως αν αλλαζα απο ΒΒ θα πηγαινα σε wp7

Tony Cool

Πλακα πλακα ειδικα στην αρχη ηταν σαν να σκεφτηκαν οι δημιουργοι των wp: ”θελουμε να χτυπησουμε το ios,ποια ειναι τα κυρια γνωρισματα του;δε παιρνει καρτες μνημης,δεν εχει bluetooth file transfer,δεν εχει file manager,θελει προγραμμα για να το συγχρονισεις με το pc σου και φυσικα περιορισμους στα αρχεια που περνας,δεν εχει flash player,multitasking και customisation σε πολυ μικρο βαθμο και προγραμματα μπορεις να του εγκαταστησεις μονο απο το market και μονο αμα τα εγκρινει η εταιρια.Οποτε τι κανουμε για να πετυχουμε και εμεις;Μα φυσικα κανουμε και εμεις τα ιδια!!!”.Επειδη ειναι νωρις ακομα ελπιζω στο μελλον να αποβαλλουνε απο το λογισμικο καποιες απο τις παραπανω ”παιδικες ασθενειες” γιατι ειναι ελπιδοφορο κατα τα αλλα και οσο περισσοτερος ανταγωνισμος τοσο καλυτερα για εμας.Ασε που μου φαινεται περιεργο microsoft και να εχει 2-3% της αγορας,οποτε κατα τη γνωμη μου ειναι θεμα χρονου να δουμε αλλαγες προς το καλυτερο.

johnny

ο αλλος εβγαλε και το πορισμα ! ΄’η μικροσοφτ δεν εχει παρει χαμπαρι” λεει ! στειλτους το σε e-mail μπας και σε ακουσουν και παρατησουν τα λειτουργικα για κινητα μην ξοδευουν τζαμπα χρηματα! δεν παιρνω το μερος της αλλα εχω μαθει να μην ειμαι απολυτος στην ζωη μου! το μελλον θα δειξει ποιος εχει την δυναμη και ποιος οχι για να επιβιωσει…! και το νοκια λεγεται L-U-M-I-A!!!!

Αντώνης

Προς απαντες κολλημενους με εναν συγκεκριμενο τυπο λειτουργικου. Μιλω σαν ενας μεσος χρηστης smartphone(που ειναι κατα κυριο λογο ΤΗΛΕΦΩΝΟ) δηλαδη browsing,gaming κλπ. Δεν χαθηκε ο κοσμος αν στο κινητο φορτωσει λιγο αργοτερα η σελιδα ή ανεβει λιγο πιο μετα η φωτο. Οσο μιλαμε για φορητες συσκευες, κοιταξτε παιδακια τησ Microsoft να αποκτησετε καποια παραμετροποιηση στα τηλεφωνα σας και τοτε μιλαμε για ολα τα υπολοιπα. Για παραδειγμα να βαλετε εστω φοντο την φωτο που ανεβαζετε πιο γρηγορα στο Fb…

teo

@Αντωνης +1

Haduuken!

Μαπα ολα τα υπερλειτουργικα , πηρα ενα Nοκια με Symbian και βρηκα την υγεια μου .

Ceron

Το Windows Phone είναι καλύτερο από το Android επειδή τρεχει απροβληματιστα σε οτι hardware και να ειναι.

Tony Cool

Το symbian s40 ειναι καλυτερο απο ios,wp και android επειδη τρεχει απροβληματιστα σε οτι hardware και να ειναι.

Kostas

Πραγματικά λυπάμαι για τη Microsoft… Έκανε τα πάντα για να χάσει τους πελάτες της από τα παλιότερα WM (και τα κατάφερε σε πολύ μεγάλο βαθμό) και τώρα αυτό που βλέπω είναι ότι κάνει τα πάντα να χάσει πελάτες και από τα Windows (βλ. metro ui σε PC κλπ).

Ήμουν μεγάλος fan των WM συσκευών και είμαι ακόμη fan των Windows 7. Μακάρι να με διαψεύσουν

Παπαδόπουλος Σωτήρης

@Haduuken! Συμφωνώ και επαυξάνω.

panos13

Τo windows phone ειναι ενα απιστευτο λειτουργικο.Εχω android αλλα ο τροπος που ρολλαρουν τα windows phones ειναι απιστευτος και σου δινουν μια αισθηση πολυτελειας οπως και το iphone.Με το καταληλο promotion πιστευω οτι τα lumia της Νokia αλλα και τα μελλοντικα μοντελα θα πανε πολυ καλα.Ηδη πιστευω οτι απο τις πωλησεις υπαρχουν θετικα δειγματα.

Tony Cool

@Kostas
Φιλε οπως και εσυ ειχα wm κινητο και εχω win 7.Δεν πιστευεις οτι ειχε ερθει η ωρα των wm να μας αποχαιρετησουνε;Δεν πηγαινε αλλο κατα τη γνωμη μου.Προς θεου,οχι πως τα windows phone ειναι καμμια σημαντικη αναβαθμιση για την ωρα(ισα ισα για πολλους απαιτητικους χρηστες ειναι…υποβαθμιση!) αλλα πιστευω πως χρειαζοτανε μια καινουρια αρχη.Οσο για τα win 7,παλι καλα που βρεθηκε η google και τους πηρε τα σωβρακα δειχνοντας τους παραλληλα πως να φτιαξεις σοβαρο λειτουργικο,γιατι αλλιως στα win 8 η ms θα μας πασαρε παλι τεχνολογια 20ετιας.

pilotsd

Ε να ένας “σοβαρός λόγος” να αγοράσεις windows phone.xaxaxaxaxaxaxa.

Κώστας Λιάπης

Αγόρασα το HTC Radar με windows phone 7.5…Η μεγαλύτερη βλκακεία του αιώνα…ΔΕΝ συγχρονίζεται με άλλα κινητά με το bluetooth, ΔΕΝ παίζει ringtones με μέγεθος μεγαλύτερο από 40 δευτερόλεπτα, ΔΕΝ δουλεύει σωστά το TANGO για βιντεοκλήσεις, ΔΕΝ κάνει βιντεοκλήσεις όπω όλα τα κινητά του κόσμου που διαθέτουν δεύτερη κάμερα, ΔΕΝ…ΔΕΝ…ΔΕΝ…το χειρότερο λειτουργικό της microsoft και η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ βλακεία των εταιριών που την εμπιστεύτηκαν!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Windows 10 Mobile Windows Phone

Windows Phone: Ο τρίτος παίκτης smartphone OS που τα παράτησε [Fails]

Αυτή την εβδομάδα θα μιλήσουμε για τα Windows Phone, μία χαμένη προσπάθεια της Microsoft να μείνει στο χώρο των mobile λειτουργικών.

Smartphones featured Microsoft Windows Phone

Η Microsoft προτιμά το Android και δεν θα επαναφέρει τα Windows Phone

Στελέχη της Microsoft δήλωσαν ότι το Windows Phone OS δεν είναι προτεραιότητα και ότι για μικρές συσκευές θα χρησιμοποιούν το Android.

Smartphones Microsoft Windows Phone

Windows Phones: Το τέλος τους ήρθε λόγω των κατασκευαστών και των παρόχων κινητής

Ο Brandon Watson, πρώην Senior Director για τα Windows Phones, αρνείται τον ισχυρισμό των χρηστών πως για το τέλος της πλατφόρμας και των smartphone φταίνε οι εφαρμογές που δεν υπήρχαν στο store. Ο ίδιος εργάστηκε στη θέση αυτή από το 2010 μέχρι το 2012 και έχει μια διαφορετική άποψη πάνω στο τι φταίει για το […]

Software Microsoft Windows Phone Windows Phone 7.5

Σταδιακό τέλος υποστήριξης για τα Windows Phone 7 και 8

Ήταν γνωστό από καιρό πως οι ημέρες του Windows Phone λειτουργικού είναι μετρημένες. Η Microsoft έχει γνωστοποιήσει πως δεν θα ασχοληθεί περαιτέρω με την συγκεκριμένη πλατφόρμα και πλέον όλες οι εκδόσεις της απλώς περιμένουν να… καταλήξουν στην λήθη.