Μεγάλες αλλαγές στα στατιστικά των Windows Phones

Ανακατατάξεις παρουσιάζει ο χάρτης των Windows Phone smartphones με τη Nokia φυσικά να παίρνει τη μερίδα του λέοντος καθώς τα κινητά της κατέχουν πάνω από το 93% της αγοράς ενώ το Windows Phone 8 πάνω από το 80% σε σχέση με το Windows Phone 7.

Tο 47% των Windows Phone συσκευών χρησιμοποιεί το τελευταίο update GDR3 και το 41% το GDR2. Τα Nokia Lumia 520 και 521 έχουν σχεδόν τη μισή αγορά των ΗΠΑ με το Nokia Lumia 520 να βρίσκεται στο 37% και το Lumia 521 το 17% του συνόλου της αγοράς. Τα Lumia 920, Lumia 822 και το HTC 8X είναι ανάμεσα στα 5 καλύτερα μοντέλα στις ΗΠΑ.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, στις 5 κορυφαίες συσκευές συμπεριλαμβάνονται τα Nokia Lumia 520, 620, 920, 625, και Lumia 720, με εξαίρεση την Γαλλία και την Πολωνία όπου το HTC 8S παίρνει αρκετά μεγάλο μερίδιο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως το Lumia 1020 είναι στη 15η θέση, το Lumia 1520 στην 20η, το Lumia 1320 στην 23η και το Lumia Icon στην 38η θέση.

, Μεγάλες αλλαγές στα στατιστικά των  Windows Phones


Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

64 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Manos

Το ότι τοοοοσες εταιρίες κινητών τηλεφώνων μονο η nokia ουσιαστικά έχει windows phone δεν σας λέει κάτι κακό τοσο για τη νόκια όσο και για τα windows phones??

Τομ

Nokia+windows phones ειναι win win σε μεσαιο κινητο (αν και εχει αρχισει και ανεβαινει και το android εκει ενω παλια τα μεσαια android ηταν απλα ενα lag fest).

GiannisMix

@Manos
τι κακό να μας έρχεται στο μυαλό δηλαδή;

keysmith

δεν καταλαβαίνω την εμμονή στο θέμα “lag”. Εντάξει κάποιες στιγμές και αν τα παιδάκια (και εγώ παιδάκι είμαι :P) που έχουν android τα φορτώσουν με ότι σαβούρα υπάρχει να τρέχει στο υπόβαθρο ένα adnroid μπορεί να lag-άρει. E και; Είναι αυτός λόγος να προτιμήσει ένας ένα απλό λειψό λειτουργικό όπως το WP γιατί απλά δεν lagάρει; Το ότι δεν έχει εφαρμογές αυτό το λειτουργικό (και αφού δεν έχει με τι να το φορτώσεις να lag-αρει) το ότι έχει τόσα κλειδώματα και περιορισμούς (ακόμα και παρά τις προόδους) δεν μετράει; Οι άλλοι κατασκευαστές γιατί δεν έχουν κανένα κινητό wp? Έστω κάποιοι έχουν ένα (ένα!), γιατί; Ωραίο το 520 σε specs και μου αρέσει που είναι τεσσάρι αλλά το αδικεί το λειτουργικό. Και επιτέλους γιατί δεν βάζουν LED. Πόσο κάνει ένα led. Κινητό που δεν lag-άρει αλλα δεν κάνει και πολλά (ένας power user δεν μπορεί να ζήσει με wp πιστεύω) και αμα σβήσει το φως στις σκάλες δεν έχει led!! Έλεος βρε νόκια, βρήκες να κόψεις χαρακτηριστικό. Ευχαριστώ δεν θα πάρω (ακόμα τουλάχιστον περιμένω updates στο λειτουργικό, ίσως η έκδοση 9) Και εννοείται η nokia θα τα πήγαινε καλύτερα αν νωρίς επέλεγε android… Αλλά αυτά είναι ΑΝ και η ιστορία δε… Συνέχεια »

Tom

Keysmith πρεπει να καταλαβεις οτι υπαρχουν ανθρωποι, πολλοι περισσοτεροι απο οτι νομιζεις που δεν χρειαζονται το κινητο τους για πολλα πραγματα. Και οχι μονο ειναι διατεθιμενοι να ξοδεψουν μια μεσαια τιμη για αυτο (οπως το νοκια) αλλα παιρνουν και high end κινητα (iphone). Και τα ios και τα windows phone ειναι καπως περιορισμενα αυτο ειναι η αληθεια. Σε σχεση με το android. Γιατι γενικα μιλωντας με ενα κινητο ios η windows μπορεις να κανεις πρακτικα τα παντα και παλι. Απλα το android ειναι πιο λειτουργικο στο ν κανεις πολλα πραγματα μαζι. Μην φτασουμε στο ακρο να λεμε ενα πληρως λειτουργικο οπως το windows phone λειψο. Καθολου λειψο. Οτι χρειαζεσαι να κανεις με ενα κινητο το κανεις απλα ισως οχι τοσο ανετα οσο ενα android. Τα ιδια και με ios που ωστοσο εχει πολυ περισσοτερες εφαρμογες απο το windows.

Εγω θα παιρνα windows phone αλλα οχι για το λειτουργικο, για την nokia που υπερσυμπαθω σαν εταιρια και την θεωρω μια απο τις πιο σοβαρες στον χωρο. Πολυ πιο σοβαρη απο πολλες εταιριες που χρησιμοποιουν android.

Manoss

Ενα τεράστιο +1 στον keysmith, και να προσθέσω οτι το lag στα android υπάρχει στις mid-low range συσκευές, οι ναυαρχίδες lags δεν έχουν.

Μιχάλης

Ειμαι κάτοχος και των τριών λειτουργικών . Με τα android μου αρεσει να τα πειράζω custom roms και τέτοια να τα παραμετροποιω με launchers και γενικά η ελευθερία του. Με τα ios μου αρεσουν οι ποιοτικές εφαρμογές που έχει αλλα μόνο αυτο . Με τα wp8 που χρησιμοποιώ ως κύριο κινητό μου παρόλο την έλλειψη εφαρμογών ( αν και έχει τις απαραίτητες ) δεν έχω τόσο μεγάλο πρόβλημα . Αυτο που με τραβάει κάθε φορά στα wp8 είναι η ομορφιά και η ταχύτητα του ακόμα και στις low end συσκευές . Περιμένω πως και πως τα 8.1 σε καμια βδομαδα να τα εγκαταστήσω και να δω τις μεγάλες αλλαγές που πιστεύω θα τραβήξουν κόσμο . Και κάτι τελευταίο εγώ πριν πάρω κινητό με wp8 έλεγα σε όλους να μην πάρουμε για θα τα βαρεθούν είναι χάλια και τέτοια . Όμως απο τότε που απόκτησα ποτέ δεν έχω αινσταθεθ κάτι τέτοιο

Panos

@ Μιχαλης…επειδη ειμαι και εγω κατοχος και των τριων λειτουργικων θα συμφωνησω απολυτα μαζι σου….εχω φαει και εγω κολλημα με wp 8 για καθημερινη χρηση για κυριο κινητο….αυτη η απλοτητα και η γρηγοραδα τα σπαει….οσο για εφαρμογες εγω εχω βρει σχεδον τα παντα…αν οχι οfficial third party γιατι οχι καμια φορα ειναι καλυτερες απο τις official

Tom

Ειναι ωραιο το windows UI και γω οταν χαζευω καμια lumia με ωραια οθονη εντυπωσιαζομαι. Καλο το android αλλα οταν θες κατι απλο και γρηγορο ειναι καλο και κατι αλλο.

momo

@Keysmith,μην μας κοροιδευεις,εχω περασει απο bada σε droid και μετα σε wp και αυτη η καραμελα με τις εφαρμογες εχει καταντησει σπαστικη,το οτι εχει 250.000+ με το 80% το δημοφηλεστερων απο ios+droid σου λεει τιποτα;Και οσο για το 520 και το flash,φιλε ειναι low end κινητο με 100€.Θυμησου το πρωτο galaxy που βγηκε 600€ και δεν ειχε flash ενω το wave 1 που βγηκε ταυτοχρονα ειχε…αντε

Manoss

@mom Έχω και τα δυο λειτουργικά και παρα πολλά απο τα παιχνίδια και τις εφαρμογές π έχω στο ανδροιδ δεν τις βρίσκω στο wp. 😉

Darth

Το μόνο που κατάλαβα από όλα αυτά αν η Microsoft με το ζόρι δεν θα είχε χωθεί στην Nokia και αργότερα την εξαγόρασε όλο και όλο θα είχαμε 2 3 Windows Phone συσκευές με συνολικό μερίδιο αγοράς κάτω από 1%

momo

@manos,εφαρμογες οχι games.Και παρολα αυτα εγω παω να παιξω Fifa 14 που ειναι και δωρεαν…(xbox) ειναι νομιζεις οτι δεν θα το αξιοποιησουν σωστα,σκεψου το ντροιντ πως ηταν στα 3 χρονια….

Manos Vs

@momo, ΚΑΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ πολλά δεν έχει. Το λέω εκ πείρας. Μην κοιτάς μονο τα γνωστά παιχνίδια π είναι σε κάθε OS.

Panos7GR

“Αξίζει να σημειωθεί ότι παγκοσμίως το Lumia 1020 είναι στη 15η θέση, το Lumia 1520 στην 20η, το Lumia 1320 στην 23η και το Lumia Icon στην 38η θέση.” Ενώ το Lumia 520 είναι μακράν πρώτο σε πωλήσεις WP σε όλες τις αγορές που βρίσκεται. Αυτό λέει πολλά, αλλά δεν θέλουν να το παραδεχθούν εκεί στην Nokia και Microsoft. Τα Windows Phones βρήκαν την αγορά που έχουν πέραση και τους ταιριάζει γάντι. Υπήρχε μεγάλη τρύπα στην αγορά των low-end και το 520 με τα WP το εκμεταλλεύτηκε πλήρως! Γιατί ταα καμάρια των Windows Phones τα βλέπουμε σε ποια θέση βρίσκονται… Τα έχουν πάρει μόνο οι “καμεραδες” και οι πορωμενοι Nokia-δες. Προσωπικά hi-end WP ακόμα να δω μπροστά μου στο δρόμο και όχι στα καταστήματα. Εντάξει δεν ζω και σε μεγάλο αστικό κέντρο, όμως έστω κι αυτό επίσης λέει πολλά.

kostasb16b

όπως ειπατε πιο πανω στα 250.000 υπαρχουν όλα απο αυτά που θελουμε οποτε αυτό πρεπει να σταματησει… μονο καποια παιχνίδια λοιπουν.. δεν πιστευω και κανενας με android να ειδε διαφορα απο 600.000 με 1.000.000 που εχει τωρα.. αλλα οι αριθμοι μετα απο καποιον αριθμο δεν παιζουν τοσο ρολο..

με το directX 12 που είναι και για κινητα θα δουμε φοβερα γραφικα..

εδώ είναι το γραφιμα για την ελλαδα
https://blog.adduplex.com/2014/03/adduplex-windows-phone-statistics.html

φυρω στα 30% εχουν WP7

momo

@manos,ναι μπερδευτηκες αυτο λεω games λειπουν οχι εφαρμογες…και για πολλες υπαρχουν client του γνωστου rudy που ειναι και καλυτερες απο τις official(εφσρμογεςολα αυτα)

keer

+1 ΜΙΧΑΛΗΣ
+1 ΠΑΝΟΣ
ΕΧΩ Κ ΤΑ ΤΡΙΑ OS ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥΣ..ΚΑΙ ΠΡΟΤΙΜΩ ΤΑ WP ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ!!
Και ειμαι τοσο power user οσο δεν πάει αλλο…
Αναμένουμε 8.1 beta for developers se 25 μερες
cheers😃

tasos

Λοιπόν ….@manos το είπες και μόνος σου “το lag στα android υπάρχει στις mid-low range συσκευές” δηλαδή γιατί να πρέπει να δώσω 350+ για να πάρω ένα κινητό χωρίς LAG όταν το smooth Nokia lumia 520 κάνει μόλις 110 και με σίγουρη αναβάθμιση στα windows phone 8.1 Επίσης είπες πώς τα παιδάκια “που έχουν android τα φορτώσουν με ότι σαβούρα υπάρχει να τρέχει στο υπόβαθρο ένα adnroid μπορεί να lag-άρει” έχω πάνω από 120 apps που οι 22 από αυτές τρέχουν μόνμα στο background και το κινητό πάει σφαίρα. Μετά το store των Windows phone έχει πάνω από 350.000 apps και αυξάνονται καθημερινά. Προσωπικά πήγα από android σε iPhone και τώρα έχω το Nokia lumia 920 και δε μου έχει λείψει καμιά εφαρμογή από αυτές που είχα..

Μιχάλης

@keer που διαβασες ότι σε 25 μέρες θα έρθει η dev.preview . Εγώ από ότι έχω ακουσει θα την ανακοινώσουν στο build της Microsoft 2 Απριλίου και κάπου εκεί θα είναι διαθέσιμη

Rr

Όλα είναι θεμα επιλογων.Κ γω χρησιμοποιω κ τα δυο λειτουργικα αν κ με τα win είμαι πιο ηρεμος δε μπορω να το εξηγησω αυτό κ ωρες ωρες με εκνευριζει αφανταστα το droid παρολο που είναι παραμετροποιησημο.Αναμενουμε με χαρα την 8.1 κ την 8.5 εως τελη του ετους αφου είναι on the Works right now.

keet

@Μιχαλης
Σορρυ φίλος.. Σε 15 ήθελα να γραψω..
2 Απριλη το BUILD και λογικά αμεσως μετά διαθέσιμη η beta…

ed

Εγώ έχω android και ο αδερφός μου το 925. Η αλήθεια είναι ότι τα WP έχουν σοβαρές ελλείψεις λόγω πολιτικής της Microsoft και της Google. Αλλά αυτό είναι προσωπικό γιατί πολλοί δεν χρησιμοποιούν Google services. Σοβαρή έλλειψη για μένα είναι το ότι δε μπορώ να συγχρονίζω τις επαφές μου με WP όπως έκανα με τόσα άλλα κινητά, ακόμα και με Symbian out of the box. Τώρα όσον αφορά τις εφαρμογές που έχει το android και το wp, πραγματικά πλέον δεν μπαίνω καν στο google play γιατί έχω βαρεθεί τη σαβούρα. Είναι απίστευτο το πως έχουν καταφέρει και έχουν γ*****σει τελείως το κατάστημα λόγω απουσίας ελέγχου. 1.000.000 εφαρμογές? Αμ δε… με βάση αυτό που βλέπω εγώ, όχι οι 200.000, αλλά οι 900.000 και βάλε είναι σαβούρα, και πολλές φορές επικίνδυνη σαβούρα. Το ίδιο συμβαίνει και στο wp, αλλά επειδή οι περισσότερες βασικές εφαρμογές υπάρχουν και εκεί, λόγω μεγέθους του καταστήματος, έχει μικρότερο ποσοστό σαβούρας.

ed

Και κάτι πάνω στη κουβέντα από πάνω: αν είσαι αντικειμενικός και έχεις χρησιμοποιήσει όλα τα λειτουργικά, θα καταλάβαινες ότι το android κολλάει περισσότερο απ’όλα, και η διαφορά lag στο android σε σχέση με τα άλλα είναι τεράστια. Κ ακόμα και οι ναυαρχίδες του android κολλάνε. Απαράδεκτο κατ’εμέ να κάνει επανεκκίνηση συσκευή των 200 ευρώ, πόσο μάλλον των 600 και των 700.

JohnWave

1) Δεν έχω αντιμετωπίσει lag τα 2 τελευταία χρόνια στα 2 android κινητά μου ( 300 ευρώ το καθένα από το skroutz με αρχική τιμή 600 το πρώτο και 500 το δεύτερο ).

2) Αν έπαιζα βαριά παιχνίδια πιθανόν να είχα αντιμετωπίσει lag και στα δύο αλλά δεν είμαι gamer.

3) Moυ αρέσει μέσω των launchers να διαμορφώνω όπως θέλω εγώ το κινητό μου.

4) Είμαι τρελός οπαδός του Swype της Nuance και δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να αλλάξω μέθοδο πληκτρολόγησης. Ακούγεται ότι η Μicrosoft θα εισάγει αυτή τη μέθοδο πληκτρολόγησης στο μέλλον αλλά και πάλι αμφιβάλλω αν θα μπορέσει να φτάσει τη Nuance.

5) Όπως στο PC μου χρησιμοποιώ Firefox αντί ΙΕ γιατί με βολεύουν οι διάφορες λειτουργίες του, έτσι και στο smartphone θέλω να κάνω το ίδιο. Βάσει εμπειρίας από φίλους μου κατόχους Windows phone, δεν υπάρχουν σοβαροί browsers στο windows marketplace.

Συμπέρασμα : Δεν πρόκειται να γίνω κάτοχος Windows κινητού. Lags δεν έχω στο android ( ίσως γιατί δεν παίζω παιχνίδια ) και δεν θεωρώ χαζοεφαρμογές τα πληκτρολόγια , τους launchers και τους browsers.

obi

Μερικοί browsers διαθέσιμοι στα Windows Phone …

Microsoft Internet explorer
UC browser
Maxthon
Nokia Xpress
Kaspersky safe browser
Incognito
κά.

χμ…

Μιχάλης

Lag δεν έχουν τόσο αλλά λίγοι καθυστερήσεις όταν πας από μια εφαρμογή στην άλλη μέσω του multitasking υπάρχει και στα android και στα ios . Όσον αφορά το πληκτρολόγιο κάτι έχει ακουστεί ότι θα βάλουν swipe για να δούμε . @johnwave πρέπει να δοκιμασίες το swift key άμα σου αρέσει το swipe . Είναι το μόνο πληκτρολόγιο που έχω βρει που μπορείς να γράψεις ολόκληρο κείμενο χωρίς να σηκώσεις δάκτυλο . Δηλαδή όταν θες να βάλεις κενό απλά περνάς το δάκτυλο από πάνω από το space . Μακάρι να το βάλουν στα wp8.1 έτσι ακριβώς και δεν νομίζω να πάω σε αντροιντ ξανά

Μιχάλης

Συγνώμη για το διπλό πόστο αλλά μόλις τώρα είδα την ανάρτηση του obi . Αυτοί οι browsers που αναφέρεις ειναι ακριβώς το ίδιο με τον ie απλώς έχουν παραπάνω δυνατότητες . Δηλαδή χρησιμοποιούν την ίδια μηχανή με τον ie και όχι διαφορετική όπως στα αντροιντ και ios

ed

1) Όποιον γνωρίζω προσωπικά με android έχει προβλήματα με lag. Άλλοι περισσότερο άλλοι λιγότερο ανάλογα τη χρήση και τη συσκευή, εκτός των nexus και 1-2 συσκευές ακόμα τις πρώτες μέρες αγοράς. Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και φωτιά… Η φήμη ότι το android κολλάει έχει βγει για κάποιο λόγο. Σίγουρα είναι πολύ πιο εξελιγμένο από τα άλλα, με τίμημα στην αξιοπιστία όμως. 2) Ούτε εγώ παίζω παιχνίδια, εκτός του plague, που το έχω για περιπτώσεις απίστευτης βαριεμάρας. 3) Δεν αναφέρθηκα στους launchers, τα πληκτρολόγια και τους browsers. (χρήστης apex pro και swiftkey). Πρέπει να αποτελούν όλες μαζί το (200+200+200)/1.000.000=0,06% με πολύ ευνοϊκούς αριθμούς. Υπάρχουν όμως τόνοι από σκουπίδια. Παραλαγές original εφαρμογών, εφαρμογές που προσβάλουν με την ύπαρξή τους την έννοια της τεχνολογικής εξέλιξης και της ανθρώπινης νοημοσύνης (π.χ. “πάτα το κουμπί για να βελάξει το κινητό σου”), εφαρμογές με σκοπό την εξαπάτηση. 4) Προσωπικά έχω το Galaxy Sadvance με αρχική τιμή 450 και αγοράς 180. Δε πρόκειται να δώσω ποτέ πάνω από 200 ευρώ για κινητό, και ποτέ δεν έχω δώσει γιατί θεωρώ ότι μία συσκευή πρέπει να είναι αρκετά φθηνή ώστε να μπορείς να πέρνεις καινούργια στα ίδια χρηματα σε περίπτωση που χαλάσει κάθε μήνα ανάλογα με την οικονομική σου… Συνέχεια »

el_mac

Λοιπον για να ειμαστε και αντικειμενικοι το android ακομη και σημερα αντιμετωπιζει αρκετα προβληματα lag… συγκρινα το s4 ενως φιλου με το ativ s μου και σε ταχυτητα απλα ηταν αλλου το δικο μου… Ποσο μαλλον το lumia 1520 που χρησιμοποιει τον 800αρη… Οντως το android εχει περισσοτερες δυνατοτητες αλλα αυτοι που τις χρειαζονται ειναι αποιροελαχιστοι, σαν το κατω του 1% των wp που πεταξε καποιος “power user” πιο πανω που μας εχει τρελανει με την χολη για τα wp… Το swipe θα εισαχθει ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΑΤΑ στην 8.1 και μπορειτε να κανετε μια αναζητηση βιντεο στο youtube για του λογου το αληθες… Τελος επειδη εχω android tablet και windows phone κινητο μπορω να πω με σιγουρα οτι η διαφορα που εντοπιζεται στα apps εχει να κανει με τα google services και την κοντρα των δυο εταιριων… Φυσικα υπαρχουν απιστευτες λυσεις απο τριτους developers που εχουν φτιαξει ανωτερες εφαρμογες απο τις official της google… Αυτα απο μενα σορυ για το μεγαλο post

tech21man

Ενω στο android ios που χρησιμοποιουν (ουσαν?) τοσο καιρο το dolphin με αλλα καπακια ειναι διαφορετικα ε? Για τους browsers μιλαω. Παρεμπιπτοντως μετα απο αρκετο καιρο χρησης με wp, αχρηστα πραγματα: Notification center (ναι το ειπα, ειναι παντελως αχρηστο και ηδη απο πανω κατεβαιναν στα wp για οσους χρησιμοποιουν ξερουν). Swype (τοσο responsive πληκτρολογιο δεν εχει πουθενα αλλα οσο μεγαλωνει η οθονη το swype με δυσκολευει). Παιδικα animations και weather clocks στην κεντρικη οθονη!!! Και ομως ο κοσμος τα ζηταει τοσο πολυ επειδη υπαρχουν στα αλλα που λογικα η microsoft θα τα προσθεσει. Το lag ειναι κατι που δεν με ενοχλει στο android και οποιος πει οτι συσκευες σα τα καλα galaxy (εστω google edition) η το g2 δεν ειναι ευχρηστα ειναι κολλημενος μεχρι παρεξηγησεως, μια χαρα ειναι. Ωστοσο οπως λεει και φιλος πιο πανω, για οποιον χρησιμοποιει παραλληλα η εστω εχει χρησιμοποιησει σε παραπλησιες συσκευες (μη μου συγκρινετε android των 120 ευρω με το iphone 4s μωρε) τα τρια λειτουργικα το android ειναι πισω, το πιο ενοχλητικο και lag-αριστο χωρις πλεον να ειναι και τραγικο. Συγκριτικα παντα. Λιγα συγεκριμενα πραγματα με τσατιζουν στο android και δεν υπαρχει περιπτωση να ξαναπαρω πλεον αλλα ως τωρα παραμενει και το εξης: το… Συνέχεια »

Tom

ΕΙναι και το τι αντιλαμβανεται ο καθενας ως lag παιδια ετσι να το εχουμε και αυτο υποψιν. Αντικειμενικα το android πασχει λιγο απο συνεχεια στην αποδοση του. Καποιες στιγμες οτι συσκευη και να εχεις θα κολησει εστω και για 1-2 sec. Κρασαρισματα και επανεκιησεις προσωπικα με το galaxy s3 μου τοσο καιρο δεν εχω νιωσει. Αλλα τυχαια λαγκ που και που υπαρχουν παιδια και θα υπαρχουν για πολυ καιρο ακομα. Ισως με το το ART runtime να φτιαξουν τα πραγματα καπως θα δουμε. Επισης αν το android δεν ειχε αυτα τα lag τα αλλα λειτουργικα δεν θα ειχαν λογω υπαρξης. Με αλλα λογια το καθενα με τις δυναμεις του. Με το android ειναι σαν να εχεις υπολογιστη μαζι σου αλλα καποιες στιγμες θα λαγκαρει, στα πιο τελευταια κινητα για πολυ λιγο και πιο σπανια. Μεε το ios κανεις πιο λιγο αλλα εισαι συνεχεια γρηγορος. Με τα windows ακομα πιο λιγα αλλα το λειτουργικο ειναι μοναδικο σε ομορφια καθως με μια μεγαλη και καλη οθονη τα Live tiles και η ομαλοτητα του λειτουργικου ειναι απολαυστικα. Αν μη τι αλλο τρεις σοβαρες εταιριες οπως η ms η google και η apple θα ειχα οπωσδηποτε κατι καλο να προσφερουν και καταλαβαινετε οτι λεγοντας… Συνέχεια »

sott

Έχετε καταλάβει όλοι σας ότι μιλάμε μόνο για Αμερικανικές εταιρείες???
Google, Apple, Microsoft.
Εγώ θα χερόμουν να έβλεπα κάποιο Ευρωπαϊκό λειτουργικό να ανεβαίνει.!

JohnWave

@obi, δεν είπα ότι δεν υπάρχουν άλλοι browsers πέραν του IE στο windows marketplace. Είπα ότι δεν υπάρχουν “σοβαροί” εναλλακτικοί browsers. Ακόμα κι αυτοί που υπάρχουν στο android και έχουν φτιαχτεί μετέπειτα για τα windows δεν λειτουργούν το ίδιο καλά όπως στο android. @Μιχάλης, έχω δουλέψει και το Swiftkey το οποίο είναι τρομερό στην πρόβλεψη επόμενης λέξης αλλά εμένα δεν με ενδιαφέρει τόσο η ικανότητα πρόβλεψης όσο η ικανότητα του πληκτρολογίου να καταλαβαίνει ποια λέξη γράφω με το σύρσιμο κι ας μην πέφτει το δάχτυλο ακριβώς σε όλα τα γράμματα.Σε αυτόν τον τομέα το Swype είναι ανώτερο.Και τα δύο πληκτρολόγια είναι εξαιρετικά, το καθένα στον τομέα του. @ed, δεν διαφωνώ ότι το android έχει μπόλικη σαβούρα και ότι οι κύριες εφαρμογές που θέλω αποτελούν ένα πολύ μικρό ποσοστό. Το θέμα είναι ότι αυτές οι 10 πχ σοβαρές εφαρμογές που θέλω υπάρχουν στο android και δεν υπάρχουν στα Windows. @el_mac, όπως είπα , το ξέρω ότι θα εισαχθεί το swipe σύμφωνα με ανακοίνωση της Microsoft αλλά όπως πάλι είπα αμφιβάλλω αν θα γίνει τόσο ικανό στην κατανόηση του τι γράφεις όσο το Swype της Nuance . Μακάρι να γίνει το ίδιο εξαιρετικό. Εκτιμώ τα Windows για την ικανότητά τους να είναι… Συνέχεια »

Dimitrinho

Σαν το safari δεν ειναι κανενα

Tom

Δεν ειναι τοσο ο safari οσο το ios. Το safari πχ στα windows ειναι μαπα

George

Τα windows phones,είναι πανέμορφα και πραγματικά γρήγορα κινητά.Ειδικά τα wp8 που παίρνουν άμεσα αναβαθμίσεις λειτουργικού απο την Nokia (αν παρεις WP παρε nokia).Οι εφαρμογές που υπάρχουν στο windows phone store μπορεί να είναι λιγότερες απ’οτι σε android&ios αλλα ειναι καλές,όχι σαν του android που οι μισές εφαρμογές έχουν malware.Ο περισσότερος κόσμος γνώρισε τα wp 7.5 τα οποία ήταν πραγματική αποτυχία( τα έχω δοκιμάσει :/ ) και δεν ξαναπήρε wp.Όμως τα wp8 έχουν πολύ περισσότερες δυνατότητες και περισσότερες εφαρμογές.Αν κάποιος θέλει να μπει στον κόσμο των smartphones του προτείνω ένα φτηνό android.Αν κάποιος θέλει να δοκιμάσει ένα καλό κινητό με καλή κάμερα + 4g (τα περισσότερα wp8 είναι 4g)του προτείνω Windows Phone.Aν όμως καποιος σκοπευει να κρατησει το κινητο για πολυ καιρο (πχ 3 χρονια)ας παρει καποιο nexus ή το moto g/x τα οποία για τουλαχιστον 1μιση χρονο θα παιρνουν αμεσα αναβαθμισεις android..

obi

Εγώ απλά βλέπω ότι πολύ περισσότεροι είναι εκείνοι που δοκιμάζουν τα Windows Phone 8 και ενθουσιάζονται στην πορεία
από εκείνους που τα δοκιμάζουν και απογοητεύονται.

Πέραν από την εύκολη απάντηση από το παραπάνω,
μάλλον συμπεραίνει κανείς ότι στο θέμα WP πέφτει πολύ ράδιο αρβύλα
κυρίως από ανθρώπους που δεν το κατέχουν το συγκεκριμένο θέμα …

Τομ

Εγω ημουν πολυ κοντα στο να παρω windows phone πριν παρω το galaxy. Η νοκια μου αρεσει παρα πολυ και πιστευω οτι μαζι με την apple φτιαχνει τις πιο ολοκληρωμενες συσκευες απο θεμα hardware. Τα windows ok εχουν ελλειψεις σε apps αλλα ειναι διαφορετικα ομορφα και ομαλα. Ακομα και το ios με το android μοιαζει καπως πχ τα windows ξεφευγουν.

Μπορει ομως να ειναι θεμα συνηθειας δηλαδη αν ειχα windows phone να εφτανα να τα βαριεμαι τελικα. Προς το παρον ειμαι πολυ ανοιχτος σε καποια δοκιμη.

Μιχάλης

Επιτέλους ένα θέμα που μπορούμε να ζήτημα χωρίς να πετάγονται και να τσακώνονται οι φανατισμένοι :P.
Τα wp8 έχουν φάει πολύ κράξιμο απο ατομα που δεν τα έχουν δοκιμασει καν . Ειμαι power user και ήμουν και εγώ ένας απο αυτιυς που έλεγα πριν τα δοκιμάσω ότι είναι βαρετά δεν έχουν εφαρμογές καθόλου και γενικώς είναι χάλια . Μέχρι που είπα να τσιμπήσω το Nokia Lumia 820 με 129€(την προσφορά της Vodafone ) και όσο περνάει ο καιρός μου αρεσουν και περισσότερο . Τομ αμα βρεις κανένα κινητό όπως και εγώ σε καλή προσφορά και έχεις την οικονομική άνεση σου προτιμώ να το τσιμπησης

Manoss

@Tasos το δευτερο δεν το ειπα εγω, συγνωμη π στην χαλαω. Οσον αφορα ο πρωτο, αναφερομαι σε μικροκολληματακια π δεν ειναι αξιοπροσεκτα. Οχι σε κολληματα τυπου να κλεινει η συσκευη και ετσι. Οποτε εισαι λαθος.

Parastas

Καλά ρε σεις από πάνω… ΠΑΤΕ ΚΑΛΑ;;;;;;; Δεν lagάρει το android;;; Που βλέπω την γυναίκα μου με το galaxy την αδελφή μου με το Xperia και την κουνιάδα μου με το note και κάνουν 5sec για να ανοίξει η εφαρμογή για τι; Γ Ι Α Ν Α Π Α Ρ Ο Υ Ν Τ Η Λ Ε Φ Ω Ν Ο ! ! ! Θυμάμαι και εμένα με το mini pro τι τραβούσα … Τώρα τις βλέπω και τις λυπάμαι. Και μην μου πείτε για τις άχρηστες εγκατεστημένες εφαρμογές και τέτοια χαζά γιατί ελάχιστοι από τους μέσους χρήστες (όπως οι κοπέλες) ξέρουν να κάνουν έστω ένα task kill. Ένα smartPHONE πρέπει να μπορεί να κάνει κλήση απροβλημάτιστα. Εσάς που δεν lagάρει το high end android σας αφήστε το κινητό σας 5 μέρες χωρίς reboot και αν καταφέρετε να κάνετε κλήση (μου φαίνεται γελοίο) σε 5 sec να γίνω και εγώ roudolf το ελαφάκι. Έχω το 920 (το οποίο είναι για καμεράδες και πορωμένους nokia-δες @Panos7GR) και έχω να το κάνω boot 1 μήνα και rollάρει άψογα! Με τον ίδιο τρόπο τρέχει και το low end 520. Δεν έχω πρόβλημα ούτε με το android ούτε με το μήλο. Έχω όμως πρόβλημα… Συνέχεια »

nikos

@parastas +1

Μιχάλης

Όμως μην βγάζουμε και απέξω τα wp8 απο το lag . Σπάνιο μεν αλλα μια φορά στο τόσο περιμένω κάπου στα 5 δευτερολεπτα για να μπω στις ρυθμίσεις .(κάτοχος Lumia 820) . Αλλα γενικα το multitasking είναι αμεσο . Δηλαδη μπορώ να πατήσω να πάω 8 εφαρμογές πίσω και να ανοιξει κατευθείαν

Go

+1 στο parasta. @panos7gr συμφωνω γενικοτερα στα σχολια σου σε πολλα θεματακια αλλα αποψε εκανες φαουλ για τα καμεραδες κλπ, κ μη ξεχνας τους τελευταίους κυριως μηνες ανεβαινουν τα wp με συνεχη ταση ανοδου αφου είναι κ σε φαση αναπτηξης το λειτουργικο αλλα κ οι νεες αξιολογες συσκευες που τωρα ξεκινουν να ερχονται περαν του 1020 που είναι καιρο στην αγορα.Οσο το ότι δε βλέπεις 1520 μπροστα σου εκτος μεγαλων προαστιων νταξει τι να πω..

obi

@Μιχάλης
“Σπάνιο μεν αλλα μια φορά στο τόσο περιμένω κάπου στα 5 δευτερολεπτα για να μπω στις ρυθμίσεις .”

Μιχάλη αυτό που αναφέρεις δεν είναι lag του λειτουργικού.
Θα σου πω γιατί το λέω.

Υπάρχουν επιλογές στις ρυθμίσεις που είναι στην πραγματικότητα εφαρμογές του update της Nokia των οποίων το γραφικό περιβάλλον είναι ενσωματωμένο στο λειτουργικό και εν προκειμένω στις ρυθμίσεις του λειτουργικού.

Οι εφαρμογές αυτές της Nokia θέλουν 1-2 δευτερόλεπτα για να φορτώσουν και δεν πρόκειται για το κλασικό lag που οφείλεται πχ σε πλήρη ram, multitasking, κακή διαχείριση ram κλπ.
Όπως όλες οι εφαρμογές άλλες λιγότερο κι άλλες περισσότερο, θέλουν χρόνο να φορτώσουν, έτσι κι οι εφαρμογές της Nokia.

Παρατήρησε αυτό που σου λέω,
πως συμβαίνουν ταυτόχρονα όλα τα παρακάτω με το υποτιθέμενο lag
-συμβαίνει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις μόνο
-συμβαίνει σε συγκεκριμένες ρυθμίσεις που συμπτωματικά σχετίζονται με τα updates της Nokia
-συμβαίνει κάθε φορά με τις συγκεκριμένες ρυθμίσεις
-συμβαίνει ακόμα και μετά από reboot δηλαδή άδειασμα της προσωρινής μνήμης

Νικ

@μιχαλη μου κανει εντυπωση αυτό που λες πραγματικα για τα 5sec εστω κ σπανια και δεν εχω λογο να το αμφισβιτω.Κ το λεω αυτό διοτι με ένα 1020 που εχω δουλευει αψογα, πεντε μηνες δεν εχω δει τη παραμικρη καθυστερηση παρα μονο μια δυο φορες να με πεταξει εξω από μια δυο εφαρμογες με το που εκανα να μπω σε αυτές.Τεσπα κουβεντα να γινετε.

tasos

@Νικ Το αν σε πετάει μια εφαρμογή έξω έχι να κάνει με το πόσο καλά την έφτιαξε ο developer και όχι με το λειτουργικό. Εγώ δε είχα ποτέ lag Nokia lumia 920 που έχω, ούτε έκανα ποτέ επανεκίνηση παρά μόνο όταν το έκανα update….και κάτι ακόμα, να κλείνουμε και κανά background task που και που δε θα γίνει και τίποτα.

JohnWave

@Parastas, 1 δευτερόλεπτο ακριβώς κάνει να ανοίξει η εφαρμογή κλήσεων στο android κινητό μου και μιλάω για το 1ο άνοιγμα. Αν τρέχει στο background τότε κάνει δέκατα του δευτερολέπτου. Την ίδια γρήγορη απόκριση είχα και στο προηγούμενο κινητό μου ( LG ). Αντίθετα το Xperia Ray ενός φίλου και το S3 ενός άλλου καθυστερούν.

Συμπέρασμα : Όσοι έχετε κάνει λάθος επιλογές android κινητών στο παρελθόν μη θεωρείτε ότι το android είναι μόνο έτσι όπως το είδατε στις λάθος επιλογές σας. Υπάρχουν android κινητά που λαγκάρουν και σε απλά πράγματα και android κινητά που δεν λαγκάρουν και δεν καθυστερούν. Παίζει ρόλο η rom που φοράει το κάθε κινητό.

Προσωπικά θα πρότεινα σε όσους έχετε πέσει σε κακές android συσκευές να πάρετε ένα LG Optimus G ή ένα LG G2 ή ένα Nexus 5 και να δείτε πως τρέχει το android σε αυτές τις συσκευές. Δεν εργάζομαι στην LG αλλά την εκτιμώ πάρα πολύ όσο αφορά τις rom που βάζει στις ναυαρχίδες της τα 2-3 τελευταία χρόνια.

Tony Cool

Parastas ισχυει οτι τα samsung android κινητα λογω του touchwiz δε μπορεις να πεις οτι πηγαινουν και σφαιρα. Και οντως μπορει και να καθυστερησουν να ανοιξουν και απλες εφαρμογες αν οπως ειπε και ο johnwave δεν τρεχουν στο background.Οταν μαλιστα ο χρηστης δεν ειναι και expert και εχει περασει και ψιλοσαβουρα μεσα τα πραγματα μπορει να γινουν λιγο ζορικα. Ομως μη φτανουμε και σε υπερβολες,αν ειναι σωστα σεταρισμενο το κινητο δε κολλαει για κανενα λογο!Στο τωρινο μου κινητο 3 μηνες που το εχω δεν εχω δει ακομα κολλημα και το προηγουμενο μου στα 2 χρονια που το ειχα αντε να κολλησε 10 φορες συνολο! Για αυτο παροτι ειμαι λατρης του android δε θα σταματησω να το λεω:οποιος δεν την πολυπαλευει με τα κινητα και δεν εχει τη γνωση και τη διαθεση να ασχοληθει δεν εχει ΚΑΜΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ να παρει android.Ειναι μακραν το καλυτερο και πληρεστερο λειτουργικο αλλα δεν κανει για ολους,πως να το κανουμε δηλαδη.Να ειναι καλα η nokia η οποια εχει βγαλει αξιοπρεπεστατα wp κινητα που τα βρισκεις σε εξαιρετικες τιμες και τα προτεινω συνεχως σε οσους φιλους μου δεν εχουν και πολυ μεγαλες απαιτησεις η τις απαραιτητες γνωσεις.Πες στις συγγενεις σου να πουλησουν τα κινητα και να παρουν… Συνέχεια »

bgfd5

johnwave ποιες δεκα εφαρμογες δεν υπαρχουν στα wp και υπαρχουν στο android απο περιεργεια?

Αλέξανδρος

Ρε παιδιά τα θέλετε και τα λέτε ή σας ξεφεύγουν; 5 sec λέει ο άλλος για να μπει στις κλήσεις, ok, και ένα χρόνο-έτος να ανοίξει ο browser. Με την ίδια λογική και i7 με 10gb ram αν τα ανοίξεις όλα στο pc πάλι θα κολλήσει. Δεν κακό να κλείνουμε και μια εφαρμογή, λέω εγώ τώρα. @Parasta για Μπάστα λίγο ρε παλικάρι, αν δεν ξέρετε να το δουλεύετε δεν σας φταίει το λειτουργικό και ειδικά στο Xperia x10 mini που το έχω ακόμη όπως είπες με ένα task killer καθάρισες στην 2.1. Επίσης Reboot; Έλα στο g pro που έχω και στο g pad να μου πεις. Τι θα δω άλλο, ΤΙ; Το android είναι πολύ κοντά στη λογική του pc και όχι στον απλό χρήστη που δεν θέλει να μάθει πώς λειτουργεί η συσκευή του και τον ενδιαφέρει να παίρνει τηλέφωνο-κλήσεις και να μπαίνει και λίγο στο internet. Όποιος θέλει κάτι απλό χωρίς να ασχοληθεί υπάρχουν τα ios και Windows phone. Αλλά μην γελιέστε άλλο multitasking και άλλο πάω πίσω-μπροστά σε μια εφαρμογή που είναι αποθηκευμένη στην προσωρινή μνήμη. Όταν στο background δουλεύει μόνο ένας music player και τίποτα άλλο αυτό δεν είναι multitasking= πολλαπλό έργο. Αληθινό multitasking είναι… Συνέχεια »

Panos7GR

Go, εγώ είπα απλά την άποψή μου. Και βάση ακόμα και στατιστικών βλεπω πως αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα. Τα Windows Phone βρήκαν την αγορά που τα έκαναν διάσημα και απέκτησαν τόσο μερίδιο. Πιστεύω πως εκεί πρέπει να ρίξει όλο το βάρος η Microsoft. Γιατί το ξαναλέω δεν είναι καθόλου τυχαίο που το 520 ρίχνει πολλές μονάδες στα hi-end. Εξάλλου πιστεύω πως και τα hi-end της Nokia είναι λάθος. Απορώ γιατί η Microsoft δίνει τέτοια χαρακτηριστικά. Snapdragon 800 + 2 RAM; Μα ποιά εφαρμογή υπάρχει στο Windows Store που να απαιτεί τέτοια ισχύς; Marketing, marketing και πάλι marketing! Αλλά έτσι η τιμή εκτοξεύεται στα ύψη, όμως. Ασε που τα Windows Phone δεν έχουν ούτε κατά διάνοια την ανάγκη για τέτοια specs, εν αντίθεση με το Android. Γι αυτό προτιμότερο είναι να δουν την άλλη πλευρά. Εκείνη που ο καταναλωτής θέλει χαμηλές τιμές με άριστη ποιότητα, καλή ώρα 520! Επίσης συμφωνώ με τον Tony Cool. Καλώς η κακώς το Android δεν είναι για όλους. Είναι ένα ανοιχτό λειτουργικό και όπως είναι όλα τα ανοιχτά λειτουργικά θέλουν να το κατέχεις. Όπως και να το κανουμε είναι ένα σχεδόν ολοκληρωμένο λειτουργικό σύστημα που έχεις στην τσέπη σου, αλλά θέλει κάποια ενασχόληση. Μπορείς, βέβαια, να κάνεις… Συνέχεια »

Γιαννης

Ρε παιδια μπορει να μου απαντησει καποιος ειλικρινα.διαβαζω συχνα όπως καi σημερα το android είναι ανοιχτο θελει γνωσεις να το εκμεταλλευτείς μεχρι κ pc είναι σχεδόν,αν δε το ξερεις
αστο παρε καλυτερα wp η iPhone,ειναι για γνωστες κ.α. ΤΙ μπορει να κανει παραπανω ΠΡΑΚΤΙΚΑ από τα υπολοιπα λειτουργικα κ δεν λεω για laouncher rom, διπλες οθονες ,κ τετοια που βεβαίως μπορεις να αλλαξεις.ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ του πραγματος δηλαδη.Χωρις διαθεση ειρωνείας κ παντα φιλικα αφου ολοι εδώ το ιδιο χομπι εχουμε..θα ηθελα να ακουσω τους προλαλλησαντες που αναφερθηκαν πριν σε αυτό αλλα κ όχι μονο αυτους.

JohnWave

@bgfd5

1.Swype
2.Launchers ( Nova, Apex, Next, Βuzz κτλ )
3.Boat Browser ( desktop interface )
4.Wifi File transfer ή Airdroid ( πλήρης ασύρματος έλεγχος των περιεχομένων του κινητού )
5.Wind F2G ( έλεγχος υπολοίπων, ανανέωση χρόνου ομιλίας, αγορά πακέτων )
6.YouTube που να δουλεύει σωστά όπως στο android
7.Facebook που να δουλεύει σωστά όπως στο android

Aκόμα και αν έλειπαν μόνο οι 1,4,5, τότε πάλι δεν θα έπαιρνα Windows κινητό.

Και όπως είπα lag/καθυστερήσεις/παγώματα δεν έχω οπότε το προτέρημα των Windows έναντι ορισμένων συσκευών Android δεν υπάρχει για μένα. Γενικά δεν έχω λοιπόν κανένα λόγο να περάσω στα Windows. Πριν πάρω ένα android κινητό , πάντα ρωτώ τους κατόχους του αν λαγκάρει και σε τι λαγκάρει. Το επόμενο πχ κινητό μου θα είναι το G2 ή το Nexus 5 και θα έχω και τις εφαρμογές μου και αλαγκάριστη λειτουργία.

Αλέξανδρος

@Γιάννης διαφέρει από τα άλλα κατ’αρχήν γιατί είναι κοντά στην φιλοσοφία και λογική του Pc ενώ τα άλλα (ios,wp) είναι για απλούς χρήστες λέγοντας ότι δεν έχουν πρόσβαση στο σύστημα ή αληθινό multitasking όπως είπα παραπάνω αν και για το τελευταίο είναι και καλό και κακό για τον απλό χρήστη ( κακό λέγοντας ότι δεν μπορεί να ανοίξει δύο εφαρμογές ταυτόχρονα και να λειτουργούν ταυτόχρονα στην ίδια οθόνη). Για να δούμε όμως τι δυνατότητες έχουμε με το android σε σχέση με τις άλλες mobile πλατφόρμες: 1) όπως είπε και ο JohnWave, file manager. Είτε Bluetooth είτε wifi έχεις πλήρη έλεγχο τις συσκευής σου είτε άλλης android συσκευής (Για Bluetooth, μέσο WiFi έχεις πλήρη έλεγχο και του υπολογιστή). Αυτό σημαίνει αφαιρείς-δημιουργείς φακέλους υποφακέλους κ.τ. λ βάζεις-βγάζεις αρχεία και γενικά κανείς ότι θες στο σύστημα σου όπως το pc χωρίς να οργανώσουν οι εφαρμογές το σύστημα σου και για να βρεις μια φωτογραφία να παρακαλάς. 2) Δεν χρειάζεται υπολογιστής για μεταφορά δεδομένων ή συγχρονισμό αρχείων ή εγκατάσταση εφαρμογών ή οτιδήποτε άλλο έχεις σε ένα σκληρό δίσκο ή usb stick γιατί τα υποστηρίζει και έτσι δεν χρειάζεται υπολογιστής για το παραμικρό ( π.χ μια ταινία 4 gb αν πεις να την μεταφέρεις ota… Συνέχεια »

Γιαννης

@Φιλε Αλεξανδρε νομιζω η πρωτη κ τελευταια παραγραφος σου με καλυψε για την ουσια του πραγματος που ρωτησα κ όλα είναι θεμα επιλογων κ αναγκων.
Χαιρομαι που υπαρχουν κ παιδια μη φανατισμένα ώστε να ανταλλασουμε αποψεις αποριες κ γενικοτερα οτιδήποτε ενδιαφερων πανω στο χομπι της τεχνολογιας k στο κομματι smartphones.

tech21man

Johnwave 1: Αχρηστο σε μεγαλα κινητα οπως και να το δεις αλλα τελος παντων. Ερχεται τετοιο πραγμα απο οσο ξερω. 2: Launchers χρησιμοποιουσα επι καιρο στο android και το μονο που εχω να πω ειναι οτι ηταν χασομεριτζιδικοι και τρωγαν την μπαταρια. Στην πυρα και καλα κανει η microsoft και η apple που δεν αφηνει τετοια πραγματα…Περι ορεξεως. Ωστοσο εχεις δικιο δεν υπαρχουν. 3: Δεν καταλαβαινω καν γιατι θελεις το boat browser, αλλα δε βαριεσαι. Σα να λεει καποιος οτι αμαν, δεν τρεχει το opera δεν παιρνω το ταδε…Σιγα το desktop interface. 4: Βαλε ενα teamviewer να ησυχασεις. DJ σε club των 5 στρεμματων εισαι και θες να ελεγχεις το music player αφηνοντας το κινητο στην κονσολα? 5: Wind? Πραγματικα? 6: Το youtube με HTML 5 δουλευει καλυτερα και οποιος δεν το παραδεχεται, καλυτερα να δουλευει win me για μια ζωη!!! Και αλλα “site” παλι καλυτερα με HTML5 τρεχουν. 7: Υποθετω οτι δεν δουλευεις windows αλλα μια χαρα τρεχει το facebook. Αν εισαι ολη τη μερα σε αυτο, ε τι να πω, παρε ενα facebook κινητο να ησυχασεις… Κοιταξε καταλαβαινω τη λογικη σου, αλλα μηπως και εγω να λεω οτι επειδη δεν εχει comicana, guitar toolkit, moliplayer pro και κατι… Συνέχεια »

philip

Φίλοι μου, Ειμαι επαγγελματιας ηλεκτρολογος μηχανικος πωλησεων εδω και 18 χρονια. Η εμπειρια μου με τα κινητα ειναι απο τοτε που η telestet ηρθε στην Ελλαδα. Ειμαι απο τους πρωτους που πιασανε κινητο στα χερια τους. Και θα μιλησω μονο για τη χρηση και τη λειτουργικοτητα. A N R O I D. Τιποτε άλλο δεν μπορει να εξυπηρετησει επαγγελματιες που θελουν να αρχειοθετησουν τα αρχεια τους(pdf, word excel CAD κα) σε φακελους σε υποφακελους , να στειλουν απο ένα φακελο που θα αναζητησουν πολυ έυκολα οπως και σε PC και να επιλεξουν μονο αυτα που θελουν και οχι ενα ενα με διαδιακασιες πιθηκου οπως σε WP8.(ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΛΕΓΕΤΑΙ FILEMANAGER) To office αν και microsoft ειναι για νεατερνταλ ενω σε android ειναι ιδιο και ισως καλυτερο απο pc.Εφτιαξα εφαρμογη σε excel με μακροεντολες και pulldown menu και στο adroid(NOTE 2) παιζει απιστευτα αλλα σε WP8 lumia 620 δεν ανοιγει καν βγαζει σφαλμα. Μη μιλαω για τα δικα μου μονο τα εχει πει και ο φιλος πιο κατω ο Αλεξανδρος. Το OTG με σωζει. Σιγουρα δε ξερετε τι ειναι αυτο οσοι ειστε αλλου. Tα WP8 τουλαχιστον μεχρι τωρα είναι για παιδακια που και γι αυτα δεν ειναι γιατι απο οσο ξερω το… Συνέχεια »

Αλέξανδρος

@philip, με δύο κουβέντες εγώ το κινητό μου( lg g pro ) το έχω κάνει υπολογιστή γραφείου. Επίσης και ‘γώ είμαι επαγγελματίας και έχω γραφείο ανελκυστήρων άρα καταλαβαίνεις ότι το θέλω αυστηρά για επαγγελματική χρήση. Θα συμφωνήσω στα λεγόμενα σου πλην όμως για το office. Το Kingoffice που δουλεύω εγώ είναι ότι καλύτερο έχω βρει στο android και έχει σχεδόν τις δυνατότητες του professional office της Microsoft αλλά υστερεί ακόμη. Ναι μεν δυνατότητες μακροεντολών, συγχώνευση και άλλες δυνατότητες αλλά ένα απλό copy paste μιας ιστοσελίδας σε word με τις εικόνες δεν μπορεί να το κάνει ακόμη απολύτως σωστά. Φυσικά έχει σχεδόν όλες τις δυνατότητες για να δουλέψεις και όπως καταλαβαίνεις το Word και excel είναι κάτι που χρησιμοποιώ συνέχεια. Πάντως για τις δυνατότητες του android ακόμη και σε κινητά καλό θα ήταν να προστεθεί ακόμη μια micro usb ( μόνο για φόρτιση χωρίς να τρέχει κάποιος “δαίμονας” και να καταναλώνει μπαταρία) και μια hdmi. Εκεί να δεις δυνατότητες και να το συνδέεις με την οθόνη χωρίς να καταφεύγεις σε πατέντες. Στο θέμα μας όμως σκέφτομαι να πάρω ένα Windows phone Nokia για τους χάρτες και την πολύ καλή φωτογραφική και να το έχω σαν δεύτερο τηλέφωνο και όχι για πολλά… Συνέχεια »

philip

@αλεξανδρε

Πάρε το nokia x με Android. Αυτό θα αγοράσω πουλώντας το lumia. Όσο για το NOTE 2 μου. Το συνδέω με hdmi αψογα

Αλέξανδρος

@philip λεω να πάρω ενα wp nokia για καθαρή εμπειρία wp μόνο, απο εκει και πέρα θέλω να δω αυτά που λένε ότι δεν κολλάει ή είναι γρήγορο και τέτοια. Εκει κολλάει και το “δεν θα ενθουσιαστώ”. Αποκλείεται να είναι πιο γρήγορα απο το κινητό μου g pro και εξάλλου μόνο για δοκιμή. Λίγο που τα δούλεψα τα βαρέθηκα απο τα 10 πρώτα λεπτά αλλα κυρίως το θέλω για τους λόγους που ανέφερα. Επίσης οι πατέντες για την hdmi που σου είπα Φίλιππε είναι για την σύνδεση πολυμέσων, δηλαδή επειδή τα κινητά έχουν μια m-usb δεν μπορείς να δώσεις και σήμα για εικόνα και σύνδεση με ένα σκληρό δίσκο π.χ . Άρα την m-usb την έχεις ή για σύνδεση με την τηλεόραση ( MHL αντάπτορα έσυ-εσείς που έχετε Samsung, Slimport αντάπτορα για εμάς που έχουμε Lg το οποίο δίνει πολύ καλή ποιότητα εικόνας-ήχου επίσης) ή για πολυμέσα ( δηλαδή ένα hub με εξωτερική τροφοδοσία και φόρτωσε ότι μπορείς να φανταστείς δεν κολλώνουν τα εργαλεία μας με τίποτα και επειδή και ‘σύ έχεις το Note2 αν τώρα λες τι κινητάρα έχω όταν το συνδέσεις με το monitor-tv εκεί να δεις, δεν θα θες να ανοίξεις το pc). Έγω στο γραφείο έχω… Συνέχεια »

philip

@αλεξανδρος
Συμφωνώ απόλυτα φίλε μου. Αν θέλεις να πετάξεις τα λεφτά σου όμως πάρε wp8. Έγω με τη φθηνοσυσκευη lumia 620 που πριν 9 μήνες την πλήρωσα 260€ είμαι απλά εκνευρισμενος. Αργεί να ανοίξει τις εφαρμογές. Θα κουραστείς να βλέπεις τις χάντρες να πηγαινοερχονται. Αν δώσεις χρήμα και πάρεις κάτι ακριβό την επόμενη θα καταλάβεις ότι πήρες ένα πολύ ακριβό τηλέφωνο. Ένας να μου πει μια εφαρμογή που τρέχει καλύτερα αλλά και είναι σχεδιασμένη καλύτερα σε wp8. Αυτός ο ένας όμως να μιλήσει με επιχειρήματα εργασίας πάνω στην εφαρμογή. Για μένα δε θα έπρεπε να υπάρχει αυτό το λειτουργικό με αυτές τις περιορισμενες δυνατότητες. ΚΑΛΉ ΑΝΆΣΤΑΣΗ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Nikolas

+1 στον Αλεξανδρο γιατι εδω ειπες τις κρυφες δυνατοτητες του αντροιντ.Αμα θες wp παρε ενα lumia 520 που ειναι και φτηνο ή παρε και κατι καλυτερο. Εγω εχω galaxy s duos 2 ( samsung,touchwiz…) Επιανε ολη την ram σχεδον (768Mb ολη με 717 διαθεσιμα) 500/717 επιανε και μετα απο αφαιρεση αχρηστων εφαρμογων εφτασε 400 και μια φορα 320… Παντως σε σχεση με το galaxy s duos ειναι αρκετα πιο γρηγορο. Οι περισσοτεροι τα ξερετε τα μοντελα και εχει γινει γνωστο το s duos λαγκαρει κλπ…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones HMD Global Nokia

HMD: Επανακυκλοφορεί τα κλασικά τηλέφωνα Nokia 6310, Nokia 5310 και Nokia 230

Η HMD μόλις κυκλοφόρησε τρία νέα τηλέφωνα, όλα μια μοντέρνα έκδοση των κλασικών Nokia, τα Nokia 6310 (2024), 5310 (2024) και 230 (2024).

Smartphones Nokia

Τέλος εποχής για τα smartphone της Nokia

Aν πήρατε το πρώτο σας κινητό τηλέφωνο κατά τη δεκαετία του 90, τότε πιθανότατα θα ήταν ένα μοντέλο της Nokia.

Business Apple featured Nokia

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Η Nokia ανακοίνωσε ότι υπέγραψε μια νέα μακροπρόθεσμη συμφωνία πολλαπλών αδειών ευρεσιτεχνίας με την Apple.

Business Nokia vivo

vivo: Εκτός γερμανικής αγοράς – Έκλεισε το ηλεκτρονικό της κατάστημα

Η vivo δεν πουλά πλέον smartphone στη Γερμανία από το ηλεκτρονικό της κατάστημα, όπως αναφέρει η εταιρεία σε μήνυμα στον ιστότοπό της.