WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple

Το WWDC (Worldwide Developers Conference) της Apple ξεκινά σήμερα και θα υπάρχει και σε live streaming. Μπορεί τελικά το video που έδειχνε ότι κατά τη διάρκειά του θα δούμε και το iPhone 6 να μην είναι αληθινό, αλλά περιμένουμε να μας παρουσιάσει άλλα πράγματα η Apple από το Moscone West στο San Fransisco.

Πάμε λοιπόν να δούμε τι περιμένουμε σήμερα από την Apple, κάποια από αυτά είναι περισσότερο πιθανά να τα δούμε και κάποια λιγότερο:

WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple

iOS 8: Το νέο iOS 8 δεν περιμένουμε να έχει ριζικές αλλαγές αλλά αυτό που θα φέρει είναι το Healthbook το οποίο θα συλλέγει πληροφορίες για την υγεία του χρήστη όπως πίεση και καρδιακοί παλμοί και θα τις τοποθετεί σε κάρτες, θα είναι δηλαδή κάτι σαν το Passbook. Όσο για το πως θα συλλέγει τις πληροφορίες, λογικά οι σένσορες θα υπάρχουν στο νέο iPhone αλλά θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και αξεσουάρ όπως για παράδειγμα το πολυσυζητημένο iWatch.
WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple

Smart home: Πως θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να ανάψετε το φως, να βάλετε σε λειτουργία το κλιματιστικό και να ξεκλειδώσετε την πόρτα μέσω του iPhone; Σύμφωνα με πληροφορίες η Apple ετοιμάζεται να παρουσιάσει θα παρουσιάσει μια νέα πλατφόρμα για «Έξυπνο Σπίτι» η οποία θα επιτρέπει στους κατόχους iOS συσκευών να ελέγχουν τις εσωτερικές λειτουργίες του σπιτιού ενώ απουσιάζουν. Το iPhone και το iPad θα είναι ικανά να αλλάξουν τις ρυθμίσεις στις συνδεδεμένες συσκευές, να ενεργοποιήσουν ή να απενεργοποιήσουν τον συναγερμό και να ελέγχουν τον φωτισμό εντός και εκτός σπιτιού.

Νέα apps: Κάποια OS X built-in apps όπως το Preview app και το TextEdit app ίσως τα δούμε να έρχονται στο iOS 8 φέρνοντας πιο κοντά τις δυο πλατφόρμες όσον αφορά στα βασικά apps. Επίσης, ίσως δούμε και ξεχωριστό iTunes Radio app.

OS X: Το Mac λειτουργικό σύστημα μάλλον θα το δούμε να αλλάζει σημαντικά. Το design του OS X θα γίνει πιό φωτεινό και πιο απλό όπως το iOS 7. Αυτό θα ήταν και το αναμενόμενο άλλωστε μιας και τα δυο λειτουργικά συστήματα έρχονται πιο κοντά με κοινά apps θα μοιάζουν και στην εμφάνιση.

Siri: Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, η ψηφιακή βοηθός Siri θα μπορεί να ακούει αυτόματα τα τραγούδια που ακούτε και όταν της το ζητήσετε να σας πει ποιο είναι το τραγούδι. Για να μπορεί να γίνει αυτό η Apple αναμένεται να συνεργαστεί με το Shazam. Επιπλέον, πληροφορίες λένε ότι η Siri θα προστεθεί και στο OS X.
WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple
Apple Maps: Ουκ ολίγη κριτική έχει δεχτεί η Apple για τα λάθη που γίνονται στο Apple Maps και από το 2012 που απολογήθηκε δημόσια δεν έχει αναφερθεί ξανά στους χάρτες της. Όμως, όπως φαίνεται τελικά ήρθε η ώρα να κάνει τη μεγάλη αλλαγή στο Apple Maps. Μεταξύ άλλων θα αλλάξει το design και θα προστεθούν οδηγίες για τα μέσα μεταφοράς.

Split-screen iPad: Στα σχέδια της Apple είναι να φέρει με το iOS 8 το split-screen multitasking στα iPad. Το feature θα επιτρέψει (επιτέλους) στους χρήστες του iPad να χρησιμοποιούν δύο εφαρμογές ταυτόχρονα. Είναι βέβαιο ότι θα κάνει τη ζωή, ειδικά όσων χρησιμοποιούν τα iPad Air και iPad 4, πιο εύκολη. Σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, η αλλαγή αυτή θα επιτρέπει στα apps να αλληλεπιδρούν μεταξύ τους και οι χρήστες θα μπορούν να μεταφέρουν περιεχόμενο μεταξύ των δυο οθονών όπως κείμενο, video και φωτογραφίες.
WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple

MacBooks: Είναι θέμα χρόνου η Apple να φτιάξει ένα retina MacBook Air και σύμφωνα με αναφορές δουλεύει πάνω σε ένα λεπτότερο Macbook Air με 12 ιντσών retina οθόνη. Αν τελικά πραγματοποιηθεί θα ένα μεγάλο update για την συγκεκριμένη συσκευή και ο πρώτος πραγματικός επανασχεδιασμός της μετά από τέσσερα χρόνια Βεβαία, μάλλον δεν περιμένουμε να το δούμε σύντομα.

iPad: Ύστερα από το μεγάλο update της περασμένης χρονιάς, κανένας δεν αναμένει τεράστιες αλλαγές, αλλά θα μπορούσαν να κάνουν μια αξιοπρόσεκτη προσθήκη τοποθετώντας ID fingerprint sensor. Το Touch ID υπάρχει μόνο στο iPhone 5S αυτή τη στιγμή, αλλά η Apple φαίνεται ότι έχει και άλλα σχέδια για τον αισθητήρα. Δεν θα είναι έκπληξη λοιπόν να δούμε το Touch ID και στο iPad. Επιπλέον κάποιες αναφορές λένε ότι η Apple εργάζεται στην κατασκευή ενός tablet με 13 ίντσες οθόνη που θα ονομάζεται iPad pro, το οποίο όμως δεν είναι πολύ πιθανό προς το παρόν.

iWatch: Εδώ και καιρό η φήμες για το επερχόμενο βήμα της Apple να μπει στο παιχνίδι των smartwatches, δίνουν και παίρνουν. Αυτό που έχουμε συνηθίσει να αποκαλούμε iWatch φαίνεται πως είναι ένα σημαντικό project για την Apple και αυτό που θα κάνει είναι να συλλέγει πληροφορίες για την υγεία και το fitness. Οι τελευταίες πληροφορίες λένε ότι θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2014, οπότε διόλου απίθανο να το δούμε να παρουσιάζεται σήμερα.
WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple

Apple TV: Ο Tim Cook αναφέρει αρκετό καιρό τώρα ότι η Apple TV θα αναβαθμιστεί και αυτή με καινούργια προιόντα. Η Apple φαίνεται να θέλει να συνεργαστεί με παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης για να λαμβάνει live εικόνα και ήχο και να αντικαταστήσει το set-top box με κάτι πιο ισχυρό. Άλλες αναφορές λένε ότι θα έρθουν κάποιες αναβαθμίσεις κλειδί στο Apple TV software σύντομα, όπως η Siri αλλά και third-party apps, οι οποίες θα δώσουν στην μικρή αυτή συσκευή άλλη δυναμική. Το μόνο που είναι σίγουρο είναι ότι η Apple ενδιαφέρεται για την τηλεόραση και εξελίξεις θα έρθουν σύντομα.

Beats: Όταν ο Tim Cook ανέβει στη σκηνή του WWDC, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ενδιαφέρον θα είναι στραμμένο στην πρόσφατη εξαγορά της Beats για να ακούσουμε ποια είναι τα σχέδια της Apple και πως θέλει να χρησιμοποιήσει την Beats.
WWDC 2014, WWDC 2014, 12 πράγματα που περιμένουμε να δούμε σήμερα από την Apple
Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

16 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
wrangler10

Το IPad mini που πήρα μόλις περσυ δεν θα υποστηρίζει πολλες απο της λειτουργίες τοι ios 8 οπως το split screen.Συγχαρητηρια Apple και αντίο.

Χρήστος

δε νομίζω φίλε, ας περιμένουμε πρώτα να δούμε τις εξελίξεις για το iPad σήμερα και μετά ας κρίνουμε τα αποτελέσματα.

Ειδικά για το iPad, που έγινε μεγάλη αλλαγή στο 2013. Η apple συνηθίζει να υποστηρίζει στο φουλ για 24 μήνες τα προϊόντα της αν δε κάνω λάθος.

Dimitris G

Ελπίζω να κάνουν αναβάθμιση και για iPod touch 5g στο iOS 8.

Michael

Δηλαδή δεν θα δούμε τίποτα καινούργιο σε I mac ???

vasilis

wrangler10
κάτσε ρε παιδί….αντίο κιόλας!!!!! ποιος σου είπε εσένα ότι θα σε κρεμάσει με το iPad mini??

Αποστόλης Ρόδος

Για να δούμ τι θα δούμε… και εγώ δεν περιμένω κάτι WOW… αλλά όπως και να το κάνουμε “τα Events της Apple είναι κορυφαία” στο πως πλασσάρουν αυτό που θέλουν.
Το Marketing τουςείναι κορυφαίο. Κυριολεκτικά πουλάει φύκια για μεταξωτές κορδέλες και μάλιστα ξαναζεσταμένα φύκια… (Χωρίς δόση Ειρωνίας, είμαι κάτοχος 2 iOS συσκευών)
Αναμένουμε λοιπόν… 🙂

Panos7GR

@Χρήστος: Όχι και φουλ υποστήριξη… Φουλ υποστήριξη είναι τα πετσοκομμένα updates σε περσινές και προπέρσινες συσκευές; Το iPad 4 έχει τα ίδια features με το iPad Air;;
Δίκιο έχει ο wrangler10, δεν περιμένουμε split screen… Η δικαιολογία θα είναι marketingστικη τύπου “σε τόσο μικρή οθόνη δεν χρειάζεται” ή “στην μικρή οθόνη του Mini θα χάνεται η εμπειρία χρήσης”. Τα μάθαμε πλέον… Βέβαια ποτέ μην λες ποτέ! Ίδωμεν.

Σοκολατοβιομηχανος

Αν δε βγαλει iPhone με Kit Kat, Αντιο Ζωη…

ddr2

Για τον φίλο που είπε αντίο, χωρίς παρεξήγηση, με το καλό να πάει στην αντίπερα όχθη, να δεί τις εστί φυστίκι.
Να περιμένει μήνες ολόκληρους χωρίς καμία ενημέρωση για το αν θα πάρει και πότε θα πάρει update, να έχει πάρει το Update η πχ γαλλική συσκευή και αυτός να κάθετε με την ελληνική να περιμένει και διάφορα άλλα όμορφα.
Με το καλό και μόλις τα δεί, θα εκτιμήσει καλύτερα την υποστήριξη της άπλ και τον επαγγελματισμό της.

Άγγελος

Αυτό που όποτε έχουν παρουσίαση την επομένη ή θα αρχίζει η νέα σχολική χρονιά ή θα γράφουμε εξετάσεις ?

Jimis

Στον φιλο πιο πανω που λεει κατευθειαν αντίο…
Ειναι νομίζω απίστευτα φανερό ότι αποπ αυτά τα 12 μονο λίγα θα συμβούν ετσι;

Το split screen ειναι αρκετά φημολογούμενη προσθήκη στο iOS αλλά μην τα ισοπεδώνουμε όλα.
Αμέσως αντίο. Αν εσένα σε χαλάει τοοοοσο πολύ να εχεις ενα μηχάνημα που λειτουργεί μια χαρά και να μην εχει μια ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΗ δυνατότητα νμζ υπαρχουν πολλά ατομα που μπορείς να το πουλήσεις. Φιλικά πάντα. Και οπως λεει και καποιος πιο πανω,στην αντίπερα όχθη θα είχες ακομα λειτουργικό του 2012 με όσα άσχημα μαζί(bugs,κενά ασφαλείας κτλ).

Τάσος

Μου έδωσαν ipad air..Σε λιγες μερες πήρα nexus 10 και ανασανα..Απλα..και φαντασου οτι δεν μου αρέσουν και τα αντροιντ αλλά σε σχέση με ios είναι απείρως πιο βολικά κυρίως στο ίντερνετ..Σε κινητά ασυζητητεί windows..

Christos

Ωραια πολυ ωραια πραγματα απο την apple. Δεν θελω να σχολιασω κατι απλα θα ηθελα να μαθω τι ωρα θα γινει η μεταδοση του live event ?
Ωρα ελλαδος παιδια 🙂
Ευχαριστω

Mixalis

Το event είναι στις 20:00 ώρα Ελλάδος

KAFROS

IPad pro 12-13″ ούτε υπάρχει ούτε θα υπάρξει. Ανούσιο όταν προσφέρεται το MBAir.
Iwatch φέτος αποκλείεται, ίσως του χρόνου αν έχει ωριμάσει η αγορά των wearables (που δεν το βλεπω).

Οψόμεθα.

Τάσος ο Ν.

Η Foxconn ανακοίνωσε πριν λίγες ώρες οτι θα είναι έτοιμος ενας αρκετά μεγάλος αριθμός iPhone για άμεση προμήθεια στην αγορά στις 6 Ιουλίου. Οπότε μάλλον όπου νάναι σε λίγα λεπτά έχουμε το νέο κινητό..!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software featured Google Google AI

Google Maps: Θα οργανώνουν τα ταξίδια σου ευκολότερα χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη

Πολλές αλλαγές στην πλατφόρμα Google Maps ανακοίνωσε πως κάνει η εταιρεία, συμπεριλαμβανομένης μιας ενημέρωσης με τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones featured vivo vivo Android smartphones

vivo X Fold 3 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει το εσωτερικό του πιο λεπτού αναδιπλούμενου στην αγορά

Το ολοκαίνουργιο vivo X Fold 3 Pro είναι το πιο κομψό νέο αναδιπλούμενο που κυκλοφορεί στην Κίνα και πιθανώς να το δούμε και σε άλλες αγορές.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.