Xiaomi Mi4: Windows 10 σε Android smartphone [video]

Μέχρι στιγμής η Microsoft δεν έχει καταφέρει πολλά με το λειτουργικό της σύστημα για smartphones, αλλά με τον ερχομό των Windows 10 το καλοκαίρι, φαίνεται ότι έχει βάλει στόχο να ανέβει. Η Microsoft κατά κάποιον τρόπο έχει κηρύξει “πόλεμο” στο Android προσπαθώντας να εισέλθει σε αυτό.

Πριν από λίγες εβδομάδες ξεκίνησε να διαθέτει Windows 10 Technical Preview ROMs για Android smartphones, η αρχή έγινε με το Xiaomi Mi4 και αναμένεται να ακολουθήσουν κι άλλα. Αυτό που θέλει να κάνει η Microsoft είναι να δώσει μια γεύση από Windows 10 for Phones στους χρήστες του Android για να μπορέσει να τους πείσει να πάνε στη δική της πλατφόρμα.

Αν και η Xiaomi έχει ξεκαθαρίσει ότι παραμένει πιστή στο Android έχει ενδιαφέρον να δούμε μέχρι που θα φτάσει η Microsoft, ειδικά όσον αφορά στους Κινέζους κατασκευαστές.

Όσο για το Windows 10 for Phones στο παρακάτω video, πρέπει να πούμε ότι αν και δεν είναι η τελική έκδοση τρέχει αρκετά καλά στο Xiaomi Mi4.

xiaomi mi4 windows 10, Xiaomi Mi4: Windows 10 σε Android smartphone [video]

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

12 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αποστόλης Ρόδος

Μια τρύπα στο νερό θα κάνει…. όποιος θέλει να νιώσει λίγο από το UI των windows phone, υπάρχουν 2-3 καλοί Launchers στο Play Store που το κάνουν αυτό.
Ετσι έχεις το UI των Windows phone, απολαμβάνοντας ταυτόχρονα και όλες τις δυνατότητες του κορυφαίου λογισμικού του κόσμου…. 😉

Android και πάλι Android.

manolis

@Αποστόλης Ρόδος ναι οκ μια χαρά κι αυτό με τους launchers αλλά πιστεύω για μια πιο καλή εμπειρία καλύτερα ROM!!!! 😉

Με αυτό το τρόπο πάντως θα γλυτώσει πολύ κόσμος τα χρήματα του από μια αγορά WP συσκευής που μετά θα ξενερώσει λόγω έλλειψης εφαρμογών!!! (δεν εννοώ τις βασικές αλλά την τρελή ποικιλία που βλέπεις σε android και iOS κατά τη γνώμη μου!)

Genesis

Αποστόλης Ρόδος

καμιά σχέση το ένα με το άλλο αλλά τεσπα… εμένα μου αρέσει το android αλλά δεν μου αρέσει το ότι πρέπει να τα σκίσεις γερά για να το απολαύσεις για αυτό τον λόγο είμαι στα wp αλλά και φυσικά επειδή μου αρέσουν αλλά εντάξει τα android ανώτερό δεν το συζητώ. αλλά είναι ωραίο να έχουμε επιλογές 🙂

δεν θα έχει το store του android με τα windows 10 αλλά το store των windows το λέω για να μην μπερδεύεστε κάποιοι το ότι βάζεις rom δεν σημαίνει ότι θα τρέχει και της εφαρμογές του android μην τα μπερδεύεστε…τώρα αν στο μέλλον κάποτε γίνει άλλο θέμα αυτό.

tolkien

Τι σχεση εχει ενας launcher που δειχνει “και καλα” πως ειναι τα Windows κινητα με μια original rom ρε συ Αποστολε? ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ρε συ.

johnnys

Τα windows Phone ειναι πολυ καλα και σταθερά απο τα κινητά των 60 € που το Αndroid έχει τρομερό πρόβλημα μετα απο 3 μήνες περίπου. Θεωρώ πως ειναι πιο καλοστημένα αλλα δεν εχουν ακομα πολλα Apps

Νίκος 31

Άντε πάλι, έκανα να μπώ 10 ημέρες στο Blog γιατί είχα βαρεθεί να διαβάζω τα ίδια και τα ίδια. Μπήκα σήμερα και τι βλέπω; Άλλον ένα ξερόλα που ισχυρίζεται ότι τα WP δεν έχουνε εφαρμογές. Τι να κάτσεις τώρα να ασχοληθείς και να του απαντήσεις…

koutsis

“Αποστόλης Ρόδος” τι σχέση έχει ρε αγόρι μου ενας launcher με look windows με το κανονοκό λειτουργικό ?
Δηλαδή αν βάλω εγω στο PC με windows 7 ενα look απο MAC θα ειναι σαν να εχω MAC ??

JohnWave

Eγώ ακόμα δεν έχω καταλάβει γιατί κάποιος που έχει ένα smooth android κινητό να περάσει σε windows mobile OS. Άντε πες παλιότερα σε αρκετά android κινητά υπήρχε lag. Πλέον που το android τρέχει smoothly σε πολλά κινητά, ποιος ο λόγος να το αφήσει κάποιος και να περάσει σε Windows; Δεν ρωτώ τι θα χάσει αν περάσει στα Windows. Αυτό το γνωρίζω. Ρωτώ τι θα κερδίσει και θα ήθελα μια σοβαρή απάντηση.

Antonis

Απλά πράγματα παιδιά. Για low και mid range συσκευές το windows OS ειναι πιο smooth τρέχει τέλεια είναι πιο ελαφρύ. Το Android θέλει δυνατά specs και πιο ακριβό κινητο. Αν εγώ θέλω ενα κινητό με 80 ευρώ είναι μονοδρομος το windows

Nick Greek

Το άκουσα με κι αυτό το καλύτερο λογισμικό το Android!Καλό αλλά όλοι την ώρα κολλάει…το λέω από προσωπική χρήση το HTC one μου χάλασε και πήρα το s3 mini πάλι και δεν αντέχω άλλο!Τα Windows Phone παντός δε κολλάνε με τίποτα!

tolkien

@Nick Greek
Ε ενταξει μην υπερβαλουμε. Κι εγω γενικα γουσταρω Windows κινητο γι αυτο και αγορασα (πηρα το Microsoft Lumia 535 και η αληθεια ειναι οτι δεν κολλαει καθολου και με τις αναβαθμισεις που βγηκανε δεν εχει κανενα προβλημα μπορω να πω) ΑΛΛΑ εχω σαν πρωτο κινητο το HTC One M8 και δεν αντιμετωπιζω κανενα προβλημα. Δεν ξερω ισως φαινεται σε καποιους που εχουν καποιο φθηνο κινητο android ή με 1 gb ram (για μενα ΜΕΧΡΙ 1gb RAM τα Windows κινητα ειναι μονοδρομος).
Το οτι σχεδον ολοι οι κατασκευαστες υποστηριζουν android και πολλες εταιρειες σταματανε την υποστηριξει των Windows phone αυτο ειναι κριμα. Μακαρι να αλλαξουν τα πραματα με τα Windows 10. Θα δειξει.
Παντως πραγματικα αν καποιος θελει φθηνο κινητο πρεπει να αγορασει σιγουρα το Microsoft Lumia 535 guys γιατι απλα ειναι τρομερο κινητο (σε τετοια κατηγορια ναι Nick Greek, εχεις δικιο αν καποιος παρει lagdroid γιατι θα κλαιει τα λεφτα του).

nikolas

τα Windows κινητα εχουν εφαρμογες, καθημερινα μπαινουν και αλλες, μην συνεχιζεται η καραμελα οτι δεν υπαρχουν εφαρμογες, ελεος, επισης με 512ram δεν κολλαει ΚΑΝ,υποστηριξη απο Microsoft φουλ για κινητο πχ 80€ νταξει απλα μονοδρομος πλεον.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T & Xiaomi 14T Pro: Leak δίνει βασικές λεπτομέρειες – Ποιες θα είναι οι αναβαθμίσεις

Κάθε φθινόπωρο, η Xiaomi φέρνει στην αγορά μερικά νέα μοντέλα “Τ”, τα οποία είναι μεν premium αλλά όχι στην κορυφή.

Gear Black Shark Xiaomi

Black Shark: Έφτιαξε smart ring με διάρκεια μπαταρίας 180 ημερών

Η Black Shark, ο βραχίονας παιχνιδιών της Xiaomi, βρίσκεται στα προχωρημένα στάδια της ανάπτυξης ενός smart ring.

Smartphones Redmi Xiaomi

Redmi Turbo 3: Τeardown βίντεο αποκαλύπτει τα πάντα στο εσωτερικό του

Το Redmi Turbo 3 επισημοποιήθηκε ως η πιο high-end προσφορά που έχει δώσει η υπο-μάρκα Xiaomi, με επεξεργαστή Snapdragon 8s Gen 3 SoC.

Gear Apple featured MacBook Air

Η Microsoft λέει ότι τα Windows laptop με Snapdragon X Elite θα είναι πιο γρήγορα από το M3 MacBook Air

Η Microsoft θα υποστηρίξει ότι τα επερχόμενα Windows laptop με τον Snapdragon X Elite της Qualcomm είναι ταχύτερα από το Μ3 MacBook Air.