Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Το Sony Xperia Z διαθέτει κάμερα 13.1 Megapixel με οπτικά μέρη Sony Exmor RS και η Sony Mobile δίνει ιδιαίτερη βάση σε αυτό το χαρακτηριστικό όπως και στην οθόνη Full HD με Mobile Bravia Engine 2. Παρακάτω ακολουθούν δείγματα φωτογραφιών του Xperia Z σε σύγκριση με αυτά από το iPhone 5 αλλά και το OPPO Find 5.

Sony Xperia Z τεχνικά χαρακτηριστικά
Κάμερα: 13.1 Megapixel, Sony Exmor RS
iPhone 5 τεχνικά χαρακτηριστικά
Κάμερα: 8 Megapixel, BSI
OPPO Find 5 τεχνικά χαρακτηριστικά
Κάμερα: 13 Megapixel

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Sony Xperia Z, Sony Xperia Z vs iPhone 5 vs OPPO Find 5, Δείγμα φωτογραφιών

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

36 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kotsios1998

η αληθεια ειναι οτι σε καποιες ειναι καλυτερο το xperia και σε αλλες το iphone 5..το oppo find 5 ειναι λιγη απογοητευση

Mike

Ήθελα να πιστεύω ότι το Z θα ήταν καλύτερο από το i5 αλλά δεν…

kostas

Ποιό πολύ μου αρέσει η καμερα του xperia z,εκτός την τελευταία φωτογραφία που τα χρώματα φαίνονται ποιο έντονα στο iphone 5 και την πρώτη που τα χρώματα μου φαίνονται ποιό ρεαλιστικά πάλi στο iphone5,όμως στη φωτογραφία με τον ήλιο απο πίσω το xperia z φαίνεται μακράν το καλύτερο αφού είναι το μόνο που διακρίνονται καθαρά τα κτήρια

Vairas

iphone 5 = Δηλαδη Galaxy S 3

κώστας

η κάμερα του σονυ με τεχνολογία HDR δίνει ρέστα στην τρίτη φωτογραφία όπου φαίνονται οι δυνατότητες στο έντονο φως. αλλά και πάλι το κατά πόσο είναι αληθινές οι φωτο και αντιστοιχούν όντως στο κάθε μοντέλο που αναφέρεται αυτό δεν το ξέρουμε. θα ήθελα να δω και ένα συγκριτικό από το techblog όταν θα έχετε τα παραπάνω smartphones στα χέρια σας.

Ιουστινιάνης

Το Xperia Z υπερτερέι σε low light performance σε σχέση με τα άλλα δύο.

thanos3

Κατα τη γνω μη μου το xperia z με exmor rs ειναι οριακα καλυτερο απο i5, το oppo find ειναι αρκετα πισω σε σχεση με τα αλλα δυο….

Makis

Sony is back……

nbilly

μου φαινεται περιεργο που στο oppo, ολες οι φωτογραφιες ειναι σε iso100, ειδικα στην 4η ειναι περιεργο κινητο σε iso 100 να βγαλει τοσο φωτεινη εικονα νυχτα

Panagiotis-Volos

To λογικό θα ήταν να ήταν και από τα 3 κινητά στα ίδια iso και όχι το ένα 800 και το άλλο 100.

MichalakisS

στις περισσοτερες το μηλοφωνο καλύτερο

Akis

4-sony xperia z, 2-iphone 5.. 0-oppo! Νταξει αναμενομενο

Darth

Καλα? Πλακα μας κανου? Τα τελειος διαφορετικα iso δεν τα προσεξε κανεις? Αυτο δεν ειναι συγκριση ειναι… μιν πω τι ειναι..

Kkouzinas

Το xperia έχει πολύ καλύτερη φενονται πιο ζωντανά το i5 είναι λες και το ζωγραφιζες και να μην μιλήσω για τις νυχτερινές που είναι κλάσης ανώτερο!

Stavros

Το Xperia Ζ πραγματικά βγάζει καταπληκτικές φώτο, το Iphone 5 απλά υποφερτές και το άλλο είναι για τα μπάζα

djfapples

Eφοσον το z βγαζει καλυτερες απο το iphone 5παει να πει οτι εχει την καλυτερη καμερα που εχει βγει σε κινητο εως τωρα

djfapples

στην δευτερη τριαδα των φωτο του z ειναι πολυ καλυτερη αρκει να δειτε το πρασινο χρωμα στα δεντρα

whatever

Ρε παιδιά τα ISO που λένε και οι από πάνω… Το ένα 100 το άλλο 800 τι σκάτα συγκριτικό κάνανε;

Αποστόλης Ρόδος

Εγώ δεν λαμβάνω ποτέ υπόψη μου τέτοια τεστ… την φωτογραφική μηχανή άλλωστε την ρυθμίζεις ανάλογα με την ώρα που τραβάς και τον φωτισμό που έχεις.
Αν επέμβεις λοιπόν στα settings σίγουρα θα μπορούσες να έχεις και καλύτερα αποτελέσματα και στις 3 συσκευές.

Solon

Δεν είμαι apple fanboy και δεν έχω αγοράσει ποτέ στη ζωή μου προϊόν της Apple αλλά σαν ερασιτέχνης φωτογράφος κρίνω από αυτά που βλέπω πως η κάμερα του iPhone αποδίδει σαφώς ποιο σωστά τα χρὠματα στις φωτογραφίες. Του sony “λερώνει” ἀσχημα με μπλε τους σκούρους τόνους ενώ του Oppo είναι πάμε να “φύγουμε”.

Mourlos

Καλα το xperia z τα εχει φάει ολα!!!!!!! Απλα….. 🙂

Panagiotis-Volos

Δεν μπορώ να βλέπω τέτοια. Ας ηταν στα 100 iso στις 2 πρώτες φωτογραφίες το sony και το iphone και μετά θα λέγαμε αν ήταν καλές η όχι και πόσο σκοτεινές. Επίσης στις 2 τελευταίες πάλι το Oppo χάνει σε χρώματα λόγω οτί έχουν χαμηλότερα iso τα άλλα 2 που συνεπάγετε ποιό σκοτεινές φώτο από το Oppo.

gregorykotsias

oppo->θελει λιγη δουλεια….iphone 5->τελιο!!…..sony xperia Z->ικανοποιητικο(μετριο).κατα την αποψη μου το καλυτερο ηταν το iphone 5 και δεν το λεω επειδη ειμαι FAN της apple,αλλα γιατι ετσι εναι η αληθεια….τωρα ο καθενας την αποψη του!

Γιώργος

Μήν ξεχνάμε οτι τα αλλά δύο τηλέφωνα έχουν 13megapixel και ειναι τελευταίας τεχνολογίας(μόλις βγήκαν). Οπότε η σύγκριση με το iphone είναι κάπως λάθος. Αλλά έστω και έτσι τα λιώνει. ..!

Γιώργος

Μήν ξεχνάμε οτι τα αλλά δύο τηλέφωνα έχουν 13megapixel και ειναι τελευταίας τεχνολογίας(μόλις βγήκαν). Οπότε η σύγκριση με το iphone είναι κάπως λάθος. Αλλά έστω και έτσι τα λιώνει. ..! *Δεν εχω iphone*

Stavros

Φίλε Γιώργο τα megapixel δεν έχουν και τόση σημασία στην ποιότητα της φωτογραφίας οπότε τα 8mp που έχει το Iphone δεν είναι μειονέκτημα, αντιθέτως αυτό που παίζει σημαντικό ρόλο είναι ο φακός και αυτό σηκώνει πολύ κουβέντα. Καλύτερο φακό έχει το Xperia Z από όλες τις πλευρές

djfapples

γιατι ρε παιδες καλυτερο το iphone απο το z για τεκμηριωστε να δουμε!

lorentzos

Ακομα δεν το ειδαμε αρχίσαμε ειναι το καλύτερο και κανει και διχνει και μιλαω για αυτους που φανατίζονται με την καθε εταιρεια οποια και να ειναι. Οπως λενε και αλλοι φιλοι ειναι άκυρο το τεστ . Ειναι σαν να εχεις τραβήξει με την ιδια καμερα 3 φωτο με διαφορετικες ISO. Ακριβώς αυτο το αποτέλεσμα θα βλέπαμε διαφορετικές φωτογραφίες. Τη τρελενεστε το ενα το αλλο ειναι καλυτερο? Ακριβώς τις ιδιες ρυθμίσεις και εκει βλέπεις τις διαφορές!!!!!

Darth

@lorentzos marketing των εταιριών είναι…….. περισσότεροι όπως είδες δεν πήραν χαμπάρι καν τπτ άμεσος έβγαλαν συμπέρασμα ποιο είναι καλύτερο (εδώ χωρίς να γράφει iso φαίνεται ότι κάθε camera έχει διαφορετικό iso…..)

περισσότεροι φέρονται σαν πρόβατά εταιρίες τους αντιμετωπίζουν σαν πρόβατα…… είναι απόλυτα λογικό………

εκτός και αν και τα 3 κινητά είναι σε auto mode………. τότε μπορούμε να πούμε οτι το sony έχει καλύτερο scene recognision mode από τα άλλα δυο….. όχι ποιο έχει καλύτερη camera και ποιο χειρότερη…….

lorentzos

Ο/Η Darth +1 Έτσι είναι ….

Γιώργος

(Προς σταυρό) εννοείται ότι ο φακός παίζει το μεγαλύτερο κομμάτι της κάμερας. αλλά.. .Εδώ μιλάμε για megapixel. οι κατασκευστες εκεί αναφέρονται οταν κάνουν promotion μια συσκευή συγκεκριμένα στα megapixel. Π.Χ ενας ενδιαφερομενος που θελει να αγοράσει μια συσκευή που δεν θα έχει (γνώση) απο το φακο της κάμερας δεν θα κοιταξει τα megapixel;;; αρα την πάτησε..

ναιναι

νομίζω ότι είναι ξεκάθαρο ότι η φωτογραφίες του xperia Z είναι πολύ πιο καθαρές και λεπτομερείς από τους ανταγωνιστές του!

ed

Τη στιγμή που μιλάμε για ψηφιακές φωτογραφικές, εκτός από φακό (όπου ισχύει: μεγαλύτερος=καλύτερος σχεδόν κατά κανόνα) πρέπει να κοιτάμε και λογισμικό, ο κύριος λόγος για τον οποίο το 4S έβγαζε καλύτερες φωτογραφίες από το xperia S, ενώ είχαν τον ίδιο αισθητήρα, καθώς και η επανάσταση της nokia με το pureview. Επίσης, επειδή γίνεται λόγος για τα ISO, αν προσέξετε το sony έχει και ISO 40, ενώ το iphone 50 και δεν πάει πιο κάτω (μια αναζήτηση χαρακτηριστικών αρκεί για να το επιβεβαιώσετε). Σε όλα τα τεστ, αυτό που μετράει πιο πολύ σε μια κάμερα κινητού, και εκεί δίνεται βάση από εταιρίες και καταναλωτές, είναι η απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού και λεπτομέρειας, και λιγότερο σε απόδοση χρωμάτων, καθώς έχουμε φτάσει στο σημείο τα χρώματα πολλές φορές να είναι υπερτονισμένα, λες και η φωτογραφία είναι από το star wars. Η sony αυτά ήθελε (μπορείτε να ελέγξετε και τα διαφημιστικά της και τα δελτία τύπου) και το πέτυχε με το παραπάνω. Ναι, σε κάποιες φωτογραφίες φαίνεται λίγο καλύτερο το iphone (και όχι καθαρός νικητής), αλλά δε παύει να χάνει κατά κράτος στη 2η φωτογραφία, οπότε και είναι φάουλ να θεωρεί κάποιος ότι είναι καλύτερο αφού δεν ανταπεξέρχεται σε όλες τις συνθήκες.

ed

λάθος μου, 3η φωτογραφία…

helpertrik

ρε παιδια ειμαι σχετικα πολυ ασχετος
τι ειναι το ISO????

Tom

Το ISO ειναι η ευαισθησια της της φωτοευαισθητης επιφανειας (του sony exmor RS στην περιπτωση του xperia Z). Πρακτικα μεγαλυτερο ISO οδηγει σε περισσοτερη ευαισθησια δηλαδη σε ποιο φωτεινες φωτογραφιες αλλα και με περισσοτερο θορυβο. Ειναι ενας απο τους τροπους να αυξησεις το ποσο φως μπαινει μεσα στην καμερα αλλα ο πιο προχειρος. Ομως σε compact μηχανες και σε μηχανες κινητων περα απο την επιλογη σκηνων για χαμηλο φωτισμο ειναι και ο μονος. Σε SLR και DSLR μπορεις να ρυθμισεις το ποσην ωρα μενει ανοιχτο το κλειστρο και το ποσο ανοιχτο ειναι το διαφραγμα, πραγματα που δεν πειραζονται στις φτηνες μηχανες. Αρα μενει να αυξησεις το ISO. Τις φωτογραφικες μηχανες του xperia Z τσαμπα την κραζουν ειναι οσο καλη μπορει να ειναι σημερα μια μηχανη κινητου, οδο του iphone και του galaxy. Το HTC One παει κατι να κανει αλλα με τετοιο μεγεθος σενσορα αν πας να βαλεις μεγαλα pixel θα βαλεις λιγα. Το LG optimus G και αυτο περιπου τα ιδια με τα αλλα κινητα της αγορας. Γενικα καλες φωτογραφικες εχουν τα κινητα αλλα μην περιμενετε κατι περισσοτερο. Αλλιως θα πρεπει να προστεθει παχος βαρος και γενικοτερο μεγεθος στα κινητα για να μεγαλωσουν οι σενσορες. Αυτο που εκανε το… Συνέχεια »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Samsung Smartphones

Η Samsung εργάζεται σε ένα οικονομικό τηλέφωνο – Οι πρώτες εικόνες

Η Samsung φέρεται να εργάζεται επάνω σε ένα οικονομικό τηλέφωνο, που θα χαρακτηρίζεται από τα χρώματα και αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο 2023, όπως αναφέρουν οι φήμες.

Gear LG Smartphones

LG: Tεχνολογία οπτικού zoom 4x-9x για κάμερες smartphone

H LG πλέον έχει στραφεί στη δημιουργία εξαρτημάτων για smartphone, με την LG Innotek να ανακοινώνει στην CES 2023 μια νέα μονάδα οπτικού ζουμ για smartphones που μπορεί να μετακινείται μεταξύ δύο σημείων.

Internet Smartphones Social Media WhatsApp

Έρχεται το τέλος του WhatsApp σε συγκεκριμένα smartphones από 31 Δεκεμβρίου

To WhatsApp πρόκειται να σταματήσει να λειτουργεί σε συγκεκριμένα κινητά τηλέφωνα, γεγονός που αναμένεται να επηρεάσει εκατομμύρια χρήστες σε ολόκληρο τον κόσμο.

Smartphones Samsung Smartphones

Samsung: Μείωσε κατά 70% τους στόχους για πωλήσεις των Galaxy A23 5G

H Samsung μείωσε κατακόρυφα τους στόχους της για τις πωλήσεις των Galaxy A23 5G, σε ποσοστό που “αγγίζει” ακόμη και το 70%.