ZTE Blade ανεπίσημη αναβάθμιση σε Android 2.3.3 (custom ROM), Οδηγός βήμα-βήμα

Έχουν περάσει 2 μήνες από την την πρώτη επαφή με την ανεπίσημη rom CyanogenMod 7 for Blade και πλέον η rom έχει βελτιωθεί αρκετά. Έχει αναβαθμιστεί σε επίπεδο kernel και έχει φτάσει στην έκδοση Android 2.3.3. Σχεδόν το σύνολο των λειτουργικών προβλημάτων που είχε η αρχική έκδοση έχουν διορθωθεί και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή χρήση.

Τυχόν ελλείψεις/προβλήματα που δεν έχουν διορθωθεί ακόμα αναφέρονται εδώ. Ακολουθεί οδηγός εγκατάστασης της ROM. Σε κάθε περίπτωση δεν φέρουμε καμία ευθύνη αν συμβεί κάτι στο κινητό σας και αν προχωρήσετε θα πρέπει να το κάνετε με δική σας ευθύνη.

, ZTE Blade ανεπίσημη αναβάθμιση σε Android 2.3.3 (custom ROM), Οδηγός βήμα-βήμα

Πριν ξεκινήσουμε θα πρέπει να κάνετε rooted το κινητό σας. Κατεβάζετε την εφαρμογή UniversalAndroot. Το αρχείο της UniversalAndroot.apk θα το βρείτε εδώ (download). Αφού το κατεβάσετε, το μεταφέρετε στην κάρτα SD. Στη συνέχεια και από την εξερεύνηση αρχείων μέσα από το κινητό τρέχετε το αρχείο για να εγκατασταθεί. Αν δεν σας επιτραπεί η εγκατάσταση πηγαίνετε στο μενού ρυθμίσεις, εφαρμογές και μαρκάρετε το άγνωστες πηγές. Μόλις εγκατασταθεί και το τρέξετε θα εμφανιστεί μια απλή οθόνη με κουμπιά. Επιλέγετε το Superuser for Android 2.0 – 2.2 και πατάτε το κουμπί «Root :-)» και πλέον η συσκευή σας είναι rooted. Αν το κινητό σας ήταν ήδη rooted δεν υπάρχει πρόβλημα απλά θα εμφανίσει ένα ενημερωτικό μήνυμα το πρόγραμμα όταν πατήσετε το κουμπί.

Επειδή κάποιες νέες παρτίδες Blade δεν υποστηρίζουν την χειροκίνητη μέθοδο εγκατάστασης της rom προσθέσαμε και τη αυτόματη. Επιλέξτε όποια σας βολεύει.

Αυτόματη μέθοδος
1. Εγκαθιστούμε από το Android market την εφαρμογή RomManager.
2. Την τρέχουμε και επιλέγουμε την πρώτη επιλογή Flash ClockworkMod Recovery και στη συνέχεια από το Pop-up menu επιλέγουμε ZTE Blade. Αν δεν είναι εγκατεστημένη θα εγκατασταθεί η τελευταία έκδοση (3.0.1.4) του clockworkmod.
3. Από το αρχικό μενού επιλέγουμε Download ROM και μετά CyanogenMod και μετά την νεότερη rom και download. H πιο πρόσφατη κατά την δημιουργία ήταν η CyanogenMod 7.0.0-RC4 . Επίσης τσεκάρετε και την επιλογή Google Apps.
4. Μόλις κατέβει η rom επιλέγουμε Wipe Data and Cache και πατάμε ok για να επανεκκινήσει το κινητό και να αρχίσει η εγκατάσταση της rom. Αν ζητηθούν δικαιώματα υπερχρήστη επιλέγουμε να το θυμάται και επέτρεψε.
5. Αρχίζει αυτόματα η εγκατάσταση της rom και αφού τελειώσει θα μας ζητήσει να ρυθμίσουμε την γλώσσα του τηλεφώνου και τον Google λογαριασμό μας.

Χειροκίνητη μέθοδος
Απαραίτητα αρχεία για download. Θα χρειαστείτε:
1) Το recovery-clockwork-3.0.1.4-blade.img. Θα το βρείτε εδώ (download)
2) Το fastboot.zip. Θα το βρείτε εδώ (download)
3)Τους drivers για να αναγνωρίσουν την συσκευή τα Windows (ZTE Android USB Driver for Microsoft PC_5.2066.1.7.exe). Θα τους βρείτε εδώ (download)
4) Την πιο πρόσφατη έκδοση της custom android 2.3 rom. Θα τη βρείτε εδώ (download)
5) Και τo google apps από εδώ (download)

Ακολουθούμε τα εξής βήματα:
1. Κλείνουμε το τηλέφωνο, βγάζουμε μπαταρία και τυχόν συνδεδεμένο καλώδιο USB.
2. Βάζουμε μπαταρία και ανοίγουμε το τηλέφωνο πατώντας το πλήκτρο ενεργοποίησης και έχοντας ταυτόχρονα πατημένο το πλήκτρο volume up (ήχου +) πλάγια δεξιά στο κινητό. Θα εμφανιστεί το πράσινο «Android» και θα πρέπει να παραμείνει εκεί χωρίς να αλλάξει η εικόνα. Αν δεν παραμείνει σημαίνει ότι έχετε νεότερη παρτίδα BLADE που δεν υποστηρίζει τον παραπάνω συνδυασμό πλήκτρων οπότε δεν μπορείτε να κάνετε τη χειροκίνητη διαδικασία).
3. Συνδέουμε το κινητό στον υπολογιστή με καλώδιο USB. (Αν δεν το αναγνωρίσει το κινητό εγκαθιστούμε τους drivers που κατεβάσαμε με εκτέλεση του (ZTE Android USB Driver for Microsoft PC_5.2066.1.7.exe).
4. Εξάγουμε (unzip) τα αρχεία του fastboot.zip σε ένα φάκελο του υπολογιστή και στον ίδιο φάκελο βάζουμε και το αρχείο recovery-clockwork-3.0.1.4-blade.img.
5. Για υπολογιστές με Windows: Από την γραμμή εντολών command (CMD), μεταβαίνουμε στον φάκελο που δημιουργήσαμε πριν και γράφουμε «fastboot-windows flash recovery recovery-clockwork-3.0.1.4-blade.img» (χωρίς τα αποσιωπητικά « » ).
6. Όταν ολοκληρωθεί γράφουμε «fastboot-windows reboot» (χωρίς τα αποσιωπητικά » «) και κάνουμε άμεσα το επόμενο βήμα 7.
7. Μετά από αυτά το τηλέφωνο θα κάνει επανεκκίνηση οπότε αποσυνδέουμε το καλώδιο USB και αυτή τη φορά πατάμε συνεχόμενα το κουμπί volume down (ήχου -). Θα ξεκινήσει το ClockWorkMod.
8. Συνδέουμε το καλώδιο USB, επιλέγουμε «mounts and storage» και μετά «mount USB storage». Με αυτή την επιλογή (και όσο δεν φεύγουμε σε άλλο μενού του ClockWorkMod) βλέπουμε την κάρτα μνήμης του κινητού στον υπολογιστή για μεταφορά αρχείων.
9. Περνάμε την custom android 2.3 rom (η πιο πρόσφατη όταν έγραφα το άρθρο ήταν η tdud_blade_full-33.zip) και το gapps-gb-20110120-signed.zip στη κάρτα μνήμης του κινητού.
10. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επιστρέφουμε στο αρχικό μενού πατώντας διαδοχικά το πλήκτρο της επιστροφής (BACK button).
11. Από το μενού του επιλέγουμε την επιλογή Wipe data/factory reset και επιλέγουμε Yes — delete all user data στο επόμενο μενού.
12. Επιστρεφουμε στο αρχικό μενού και επιλέγουμε wipe cache partition και επιλέγουμε Yes — wipe cache στο επόμενο μενού.
13. Επιστρεφουμε στο αρχικό μενού και επιλέγουμε install zip from sdcard και μετά choose zip from sdcard, επιλέγουμε το tdud_blade_full-33.zip (η μελλοντικά το πιο πρόσφατο rom που θα κυκλοφορήσει) που κατεβάσαμε στην κάρτα μνήμης και πατάμε Yes.
14. Επιστρεφουμε στο αρχικό μενού και επιλέγουμε install zip from sdcard και μετά choose zip from sdcard και επιλέγουμε το gapps-gb-20110120-signed.zip από τη κάρτα μνήμης που το σώσαμε.
15. Μόλις τελειώσει η διαδικασία επιστρέφουμε στο αρχικό μενού και κάνουμε reboot.
16.Αρχίζει αυτόματα η εγκατάσταση της rom και αφού τελειώσει θα μας ζητήσει να ρυθμίσουμε την γλώσσα του τηλεφώνου και τον Google λογαριασμό μας.

Διαμιανός Καλανίδης

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

218 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΓΙΑΝΝΗΣ

Να ρωτησω?Πρεπει να εχω και το 2.2 για να το κανω ¨η και απευθεια ?

SonicYouth

Όταν κυκλοφορήσει η επίσημη αναβάθμιση τι κάνουμε όμως?

axel

επίσημη αναβάθμιση για 2.2 εννοείς. εδώ δείχνει την 2.3. Αμφιβάλω πως θα δεχτεί επίσημη 2.3 από την wind.

Κώστας Βλαχάκης

Παιδιά, επειδή αγανακτήσαμε και εμείς με τα θα και θα της WIND και επειδή μαθαίνω ότι έχουν προβλήματα με την επίσημη έκδοση Android 2.2 για το Blade και γιατό καθυστερούν, ετοιμάσαμε αυτόν τον οδηγό, ο οποίος όπως υποστηρίζει ο συντάκτης του άρθρου Δαμιανός, λειτουργεί κανονικά στο κινητό του.

sec

θελω ζτε blade:(. πουλαει κανεις ρε παιδια γιατι στην wind θα αργισουν να το φερουν

Ανδρέας

@ ΓΙΑΝΝΗΣ Φίλε μου όχι δεν είναι απαραίτητο να έχεις 2.2. Και από stock 2.1 μπορείς απευθείας. Απλά ακολούθησε τα βήματα από πάνω.

@ SonicYouth Όταν κυκλοφορήσει η επίσημη αναβάθμιση πρέπει να σκεφτείς τι θες. Αν θες εγγύηση τότε ή περνάς την original rom που έρχεται το blade της wind και το πας σε κάποιο κατάστημα να στο αναβαθμίσουν ή αν βγει η rom για update μέσο internet από το site της wind τότε δεν κάνεις τίποτα απλά κατεβάζεις το αρχείο και θα ακολουθήσεις τις οδηγίες που θα σου λέει. Αν όμως θέλεις ταχύτητα και δεν σε νοιάζει η εγγύηση τότε κρατάς την 2.3.3 από cyanogenmod 7.
Ελπίζω να βοήθησα. Αν θες οτιδήποτε άλλο ρώτα. 🙂

sdrakopo

Να ρωτησω κι εγω κατι…
Αν περασω την 2.3.3 από cyanogenmod 7, μετα θα μπορω να ξαναγυρισω στην εκδοση που ηταν προεγκατεστημενη (custom) 2.1 ?

Νικος

Μια χαρα η αυτοματη αναβαθμιση!!!

naxiand

απλά σουπερ….μ@λ@κια που περιμενα την wind τόσο καιρό.. συστήνεται ανεπιφύλακτα

Νικος

Δεν βρισκω το Google Maps και το Navigation!!! Ξερει κανεις?

nemo

@sdrakopo στο 4ο βήμα της αυτόματης εγκατάστασης εκτός από το Wipe Data and Cache τσέκαρε και το άλλο πεδίο, λογικά κρατά αντίγραφο της υπάρχουσας ROM.

Το παραπάνω από κινητό φίλου μου που πραγματοποιεί εγκατάσταση live by my side!

@Νικος γιατί δεν τα βρίσκεις στο Android Market;

Νικος

@nemo δεν μου τα βγαζει μεσα απο το blade

bAZIL

παιδες υπαρχει κάτι αντίστοιχο για το DEFY που σερνεται ακόμη με την 2.1?
παιζουν ορισμένες custom rom στο xda αλλα μήπως μπαίνει και αυτη για το blade?
Η Motorola μας έχει ξεχασει μαλλον…

Damianos Kalanidis

sdrakopo,
Αν μεταβείς στην 2.3 ναι μπορείς να επανέλθεις στην 2.1.

Νίκο,
Το Google Maps είναι συστατικό των google apps. Αν τις επιλέξεις να εγκατασταθούν , τότε κατα την ρύθμιση του google σου λογαριασμού του κινητού μετά την εγκατασταση της rom θα σου ζητηθεί να επιλέξεις ποια συστατικά των google apps θες να εγκατασταθούν.

Τέλος το wallpaper του Techblog.gr για το Blade όπως φαίνεται στη φωτό του άρθρου
https://www.megaupload.com/?d=32590QW4
😉

Jason Matsoukas

@sec Πουλάω εγώ zte blade. Δες εδώ https://techblog.gr/forum/showthread.php/863-ZTE-Blade

@άρθρο Καλή φάση η δυναότητα να έχεις 2.3 στο ZTE Blade αλλά σέρνεται σε σχέση με την Swedish Spring 2.2. Το έχω 10 μέρες τώρα το κινητό και τις έχω δοκιμάσει 2-3 φόρες και δεν μπορώ να κρατήσω με τίποτα την 2.3. Είναι πολύ αργή αν την συγκρίνεις με 2.2 swedish srping.

antonis

Με την μνήμη τι κάνει?
Την ξεκλειδώνει απο 256 στα 512ΜΒ?

Jim P

+1 antonis, παιδιά όσοι το έχετε κάνει πείτε μας αν ξεκλειδώνει και την μνήμη έτσι ώστε να πετύχουμε 2 σε 1 όσοι το έχουμε ακόμα μαμα…

Νικος

για το wifi που δεν ξανασυνδεεται ξανα εκτος reconnect του ρουτερ ,υπαρχει λυση?

Νικος

τη μνημη την ειχα ξεκλειδωσει ηδη…δεν γνωριζω αν το κανει..δεν νομιζω!!!
]Οσο για το google maps μου βγαζει το τηλεφωνο το εξης»!Δεν βρεθηκε . Δεν ηταν δυνατη η ευρεση του αντικειμενου για το οποιο πραγματοποιησατε αιτημα».
Εχω το Blade με τη παραπανω αναβαθμιση!!!

Jason Matsoukas

Για ξεκλείδωμα της μνήμης και ρουτ απλά δείτε εδώ https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=296442
μετά από αυτό περνάς πολύ εύκολα όποια ρομ θέλεις… 2.1, 2.2, 2.3…

3ftw

παιδια μην την βαλει κανεις γιατι ακομα ειναι σε beta μορφη..ακομα η stable δεν εχει ολοκληρωθει…αρκετα bugs εχει και κακως δημοσιευτηκε το θεμα γιατι μονο προβληματα προκαλει η συγκεκριμενη ρομ…καλυτερα καντε υπομονη να βγει η stable γιατι δοκιμασα αρκετες beta εκδοσεις της και μπορω να πω οτι ειναι πολυ γρηγορη..εδω ειναι και οι αναβαθμισεις που γινονται στις εκδοσεις beta καθε μερα σχεδον https://mirror.teamdouche.net/?device=blade

raf

πως επαναφερουμε το 2.1?

3ftw

αμα δεν εχεις παρει back up μεσω clockwork θα πρεπει να βρεις την stock rom που ειχες…

raf

δηλαδη?

Damianos Kalanidis

Νικο,
Η τελευταία rom Που βγήκε σημερα (cm_blade_full-35.zip) διορθώνει το reconnect bug του wifi.

antoni,
Όχι δεν ξεκλειδώνει τα 256 αυτή η έκδοση.

Νικος

Δαμιανε μπαινει η ρομ αυτη με την αυτοματη μεθοδο;

Damianos Kalanidis

Νικο,

Ναι. Την κατεβάζεις από το site https://mirror.teamdouche.net/?device=blade. (Είναι το λινκ που αναφερεται στο 4ο αρχείο για κατέβασμα της χειροκίνητης ). Την περνας στην κάρτα μνήμης του κινητού και από το rom manager επιλέγεις “Install rom from SD card” 😉

ntebis

μπορει καποιος να ξεκλειδωσει την μνημη με τον αυτοματο τροπο???

lefteris

παιδια την ταπετσαρια της εικονας γιατι δεν την κανετε κινοθμενη και να ανεβασετε tecblog live wallparer στο android market??? 😉 κι επισης η εφαρμογη του techblog ποτε ανεβαινει στο μαρκετ??

γιαννης

ξερει κανεις αν γινεται σε αυτη την εκδοση οταν παταμε το κουμπι για να μπουμε στις εφαρμογες γινεται να το βγαζει με τον κλασικο τροπο δηλαδη το μαυρο απο πισω κ οχι να εχει το φοντο που εχουμε στην οθονη μας ??

Νικος

Κανα δυο φορες απο χθες που εκανα την εγκατασταση μου εχει σβησει το κινητο…καποιο bug ισως???

3ftw

εγω σας το ειπα οτι εχει bugs…ας ενημερωσει ο cVlachakis οτι ειναι σε beta ακομα η εκδοση να ξερετε..ετσι οπως παρουσιαζετε το θεμα μοιαζει να ειναι καλη η ρομ…

Κώστας Βλαχάκης

Ο Δαμιανός Καλανίδης έχει αναλάβει το άρθρο και δοκιμάζει τις ROM στο ZTE Blade. Θα μας δώσει τις απαντήσεις αυτός, πάντως στο δικό του φοράει αυτή τη ROM και γιαυτό την προτείνει.

Έχουμε ετοιμάσει και άλλα άρθρα με οδηγούς αναβάθμισης custom ROM στο Blade. Δεν είπαμε ότι λύθηκε το πρόβλημά σας. Όρεξη να έχετε να περνάτε τις νέες εκδόσεις γιατί η WIND μάλλον μας “δουλεύει”…

Νικος

Όρεξη εχουμε αρκετη.
Οσο για το bug με το κλεισιμο το κανει οταν αφηνω ανοικτο το gps,ελπιζω να λυθει!!!

Damianos Kalanidis

lefteri,
Θα το έχουμε υπόψην μας 🙂

γιαννη,
Όχι δεν το έχουμε ψαξει αυτό ακόμα.

Νικο,
Ναι υπάρχει bug όταν μένει το GPS ανοικτο και το κινητο παραμένει idle για αρκετή ώρα.
Κλείνε το όταν δεν τρέχεις πρόγραμμα πλοηγησης να σώνεις και μπαταρία. 😉
Πάτα συνεχομενα το δάκτυλο στην αρχική οθόνη να σου εμφανιστει το μενου”Προσθήκη στην αρχική οθόνη”, επέλεξε γραφικά στοιχεία και “Έλεγχος ισχύος” για να εχεις αμεσο έλεγχο στην αρχική οθονη στο ανοιγόκλειμα του GPS,wi-fi κτλπ 😉

3ftw,
Δεν είπαμε ότι είναι τέλεια έκδοση αλλά ότι προσθέτει δυνατότητες/ευκολίες στο Blade. Και με λίγη προσοχή στα ελάχιστα bugs που έχουν απομείνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί για καθημερινή χρήση. Εξάλλου λέμε στην αρχή “Τυχόν ελλείψεις/προβλήματα που δεν έχουν διορθωθεί ακόμα αναφέρονται εδώ.” 🙂

Vasilis_G

Με την 2.3 λύνεται το θέμα με τα 512mb? ή πρέπει να γίνει ξεχωριστά? αυτή τη στιγμή έχω την μαμά 2.1

Damianos Kalanidis

Vasilis_G,

Οχι πρέπει ξεχωριστα.

hlias

αν και εφοσον βγαλει η γουιντ την 2,2 θα μπορω να βαλω την ρομ που ξεκλειδωνει στα 512ΜΒ???

Vasilis_G

Η Ουγγρική Rom που fixάρει τα 512MB μπορεί να περαστεί με τον αυτόματο τρόπο? γιατί μου φαίνεται way more easy απ’ τον χειροκίνητο….

efi

Παιδια, πατάω flash clockworkmod recovery , επιλέγω zte blade και μου βγάζει το μήνυμα “an error occured while attempting to run privileged commands”, τι πρέπει να κανω?

NikosVolos

Kατι ασχετο με την αναβαθμιση αλλα σχετικο με το Blade
ριξτε μια ματια εδω για την καμερα του στο 1’λεπτο ακριβως
https://www.youtube.com/watch?v=d6klU4NYyJk&feature=related
Παντως εαν ερχοταν και με 5ΜΡ εδω θα ηταν ακομα πιο ανταγωνιστικο,
δεν μπορω να καταλαβω γιατι μας ριχνουν ετσι παντα.

Vasilis_G

Ξέρει κανείς εαν μπορώ με GEN1 συσκευή να χρησιμοποιήσω τον αυτόματο τρόπο περάσματος rom? μπορώ να περάσω και την Ουγγρική με αυτόν τον εύκολο τρόπο?

George Fr

Καλησπερα παιδια.προσπαθησα να το κανω εγκατασταση με το clock work αλλα βγααζει σφαλμα status 7 leei error in /sdcard/cm_blade_full-35.zip, εκανα wipe k ta 2 κ φοραω την custom2.2 παλι απο εδω εγκατεστημενη.τι λετε? ευχαριστω εκ των προτερων

dr.Tzef

Τις τελευταιες 3 μερες ελυωσα να διαβαζω το site της modaco και εχω 2 αποριες που φανταζομαι ο φιλος Damianos Kalanidis θα μπορει ευκολα να μου τις λυσει.
Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΟΔΗΓΟΣ ΛΕEI ΟΠΩΣ τον καταλαβα:
1.βρισκουμε αν εχουμε gen1 η’ gen2 με το pigfish.
2.για gen1 πρωτα ακολουθουμε τη διαδικασια εγκαταστασης του clockwork
3.Mετα ακολουθουμε τη διαδικασια ξεκλειδωματος της ram εγκαθιστωντας την ουγγρικη ROM με τη μεθοδο TPT αφου δε γινεται με clockwork
4.Τελος εγκαθιστουμε μια clockwork η’ ΤΡΤ custom Rom.
*ερωτηση1 :στο βημα 4 αν δεν θελω να βαλω custom Rοm αλλα θελω να κρατησω την original 2.1 που ειχα κανει backup κατα τη διαρκεια του βηματος 2,τι πρεπει να κανω,δεν το βρηκα πουθενα να το λενε.Εννοω μπορω να χρησημοποιησω το backup για να γυρισω στην αρχικη κατασταση με 512mb πλεον,η’ πρεπει να ψαξω να βρω την rom της wind και να την εγκαταστησω σαν να ηταν custom?
**Ερωτηση 2: Aν θελησω να γυρισω το τηλ σε μαμα κατασταση διαβασα οτι αυτο γινεται μονο εγκαθιστωντας μια original ROM της Wind με ΤPT μεθοδο μονο,ισχυει?

thanasis

Μήπως μπορεί κάποιος να μας γράψει την διαδικασία για να γυρίσει το τηλέφωνο σε εργοστασιακή κατάσταση όπως αγοράστηκε από την Wind;

Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω:
Εχω κάνει την διασικασία του ξεκλειδώματος της ραμ και μετά με restore του backup που είχα κρατήσει μέσα από το clockwork επανέφερα το τηλέφωνο όπως ήταν πριν αρχίσω την διαδικασία.
Οταν πάω στον διαχειριστή έργου βλέπω ότι έχω συνολική μνήμη 414,79Μ και ελεύθερη 216,79Μ.
Οταν ανοίγω το πρόγραμμα accleaner για να καθαρίσω τα cached files, εκεί μου γράφει ότι έχω συνολική μνημη 208,12ΜΒ. Τελικά τη ισχύει;

Damianos Kalanidis

George Fr,
Πιθανότητα δεν κατέβηκε το αρχείο σωστά.
Μπές στο https://mirror.teamdouche.net/?device=blade και κατέβασε το νεότερο cm_blade_full-37.zip 😉

efi,
δεν εκανες rooted το κινητό σου. Είδες τη διαδικασία πάνω από την αυτόματη μέθοδο?

Vasilis_G,
Ναι μπορείς.
Αν δεν θες να κάνεις Back up δεν χρειάζεσαι το Clockwork για την ουγκρική.
Πας κατευθείαν στο patch https://techblog.gr/mobile/zte-blade-512mb-ram-0593/

dr.Tzef,
Δες το Link https://techblog.gr/mobile/zte-blade-512mb-ram-0593/ καθώς και τα σχόλια.

thanasis,
Τo πρώτο αναφέρεται στη RAM και το δευτερο στη ROM

dr.Tzef

Ok με καλυψες οσν αφορα τις αποριες μου,αλλα λεω να μην ακολουθησω την μεθοδο fastboot,ειναι η παλια οπως λεει στo site modaco στα links που μου ειχες δωσει.Ευχαριστω πολυ και παλι

hlias

εχει προσβαση σε εφαρμογες που απετουν ανδροιντ 2,2 και πανω??

Vasilis_G

Thx Δαμιανέ , έκανες καλή δουλειά να ξέρεις, του φόρεσα την RLS4b και ξεκλείδωσα και τα 512mb, και η συσκευή με τις υπερτριπλάσιες πλέον εφαρμογές τρέχει καλύτερα απο πρίν, Μόνο το θέμα της μπαταρίας έμεινε να λυθεί….
Μόλις βαρεθώ την sweedish μου θα περάσω την 2.3 που “λανσάρεις”… Ευχαριστώ.

Σταυρός

Γρηγόρη η cyanogen χωρίς πολλά bugs αν και δεν παίζει το ενσωματομενο ραδιόφωνο 🙁
Δοκίμασα το custom radio απο modaco κ ούτε αυτό λειτουργεί ας με βοηθήσει κάποιος που να ξέρει ευχαριστώ…

nik

απλα δεν γινεται η αναβαθμιση σε 2.3 σε μενα
ειτε στην αυτοματη ειτε στη χειροκινητη
στην αυτοματη μου βγαζει ερορ στο ρομμανατζερ και στη χειροκινητη δεν ανοιγει το κλοκγορκ

Ηλιας

αν βγει νεο χωρις τα μπαγκ θα μπορεσω να την περασω με τον ιδιο τροπο??? αυτόματο;

nick

παιδια εγκατεστησα το 2.3.3 λειτουργει καλα αλλα εχει χαθει το εικονιδιο τουandroid market. τι ν κανω?

Vasilis_G

@Nick Κατέβασε το androidApps

Ηλιας

παιδια κοιταξα σημερα και νομιζω βγηκε stable εκδοση να την περασο????
η να βγαλετε εσεις νεο αρθρο με τη νεα??

Νικος

Βγηκε ή οχι?

Jim P

Βγήκε η Stable χτες και την πέρασα, θετικότατες εντυπώσεις μέχρι τώρα, την συστήνω!!

Νικος

λινκ?

Jim P

Το λέει βέβαια και στην αρχή του κειμένου αλλά τεσπά…

https://mirror.teamdouche.net/get/update-cm-7.0.0-Blade-signed.zip

Ηλιας

δηλαδη να την περασω αερα???

Ηλιας

την περναω και θα γραψω εντυπωσεις ευχαριστω

steve

παιδια εχω την CyanogenMod τελευταια εκδοση σταθερη αλλα θελω ραδιοφωνο και δεν εχει ας με βοηθησει καποιοοοοοοοοοος

Νικος

Την περναω και γω,ελπιζω να μη σβηνει παλι!!!

Ηλιας

εχω μαλον προβλημα στο ρεμπουτ π παει να κανει για την εκγατασταση εχει μηνει στο λοκγο του ανδοιντ (ανθρωπακι) εδω και κανα μισαωρο τι μπορει να ειναι???? ειχα περασει πανο απο 60 μεγαλες εφαρμογες μπορει να φτεει αφτο??? για την σταθερη μιλαω (2,3,3) και ειχα ειδη την RC4 καποις να με βοηθησει please

Ηλιας

δεν το περασα απο εκει εγω το βρηκα απο το clockworkmod pro 3.0.1.0 και το εκανα απο το update που ειχε εκανα μ@λ@κια χελπ το Γ@μησα το κινιτο??

Labros

Ρε παιδια εχω προβλημα δεν αναγνωριζει το κινητο ο υπολογηστης εχω WIN 7 και οταν παταω νε ανοιξει με power + (+) δεν το αναγνωριζει τι κανω ??????????????????HELPPPPPPPPPPPPP!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Christos

Καλησπερα παιδια.Εγω θελω να πω ενα μεγαλο ευχαριστω στο Δαμιανο γιατι κανει οτι μπορει να μας βοηθησει ολους, ακολουθησα κατα γραμμα τις οδηγιες του και για το ξεκλειδωμα τις μνημης καθως και για την αναβαθμιση της ROM και τωρα μπορω να πω πως το κινητο φυσαει.

raf

καλησπερα παιδια…ρε σεις εχω προβημα με το google maps..δεν εγκαθίσταται ουτε απο το market του κινητου η του υ/π.μηπως υπαρχει καποια λυση?

Νικος

Δεν υπαρχει στο market.
Κανε εγκατασταση αυτο–> https://ul.to/fxbmvsbv

MitsosTheGreat

Παιδιά να ρωτήσω. Έκανα αυτή τη διαδικασία https://zteblade.info/?p=20 για να έχω 512MBMRAM. Πια μέθοδο ακολουθώ για την εγκατάσταση της 2,3 ? Η συσκευή μου είναι Gen1. Επίσης μετά την εγκατασταση της 2,3 θα ισχυούν τα 512MB Ram?

Χρήστος Στάμος

Τελειώνει και ο Απρίλιος και η Wind κοιμάται, ενώ η τύχη της αναβάθμισης αγνοείται. Εντελώς απαράδεκτη εταιρεία.

Geo

Δαμιανε μπραβο για το αρθρο σου!Εχω ομως ενα προβληματακι.Κανω την αυτοματη μεθοδο και στο βημα 3 μου λεει οτι δεν βρισκει τη λιστα με τις ρομ.τι γινεται?

Damianos Kalanidis

Geo,

Εχεις ανοικτο το internet?
Αν τελικα δεν τη βρισκει κατεβασε το αρχειο της rom στην SD και επελεξε απο το rom manager το install rom from Sd card

Lampro,

Ακολουθησε την αυτοματη μεθοδο.

MItsosthegreat

οποια μεθοδο σε βολευει. Κανουν και οι δυο για τη συσκευη σου. Τα 512 παραμενουν.

nick

Εγκατεστησα το 2.3.3 stable με την αυτοματη μεθοδο και το εργαλειο φυσαει. Οσο για το ξεκλειδωμα της 512 δισταζω ακομη. Θα το κανω οταν και αν βγει σε βιντεο. Παρακαλω πειτε μου αν υπαρχει καποιο link με βιντεο. Ευχαριστω.

george

ε παιδια φυσαει το εργαλειο κ με ξεκλειδωμενη μνημη αλλα βγαινουν τοσες εκδοσεις κ καθε φορα βαριεμαι να ξαναμπονταρω το κινητο με τις εφαρμογες μ.δ υπαρχει κατι σε μορφη Update χωρις να γινεται factory reset???

Vasilis_G

Έτσι είναι άλλοι παρακαλάνε να δούν μια αναβάθμιση στην συσκευή τους και εμείς έχουμε ένα τσουβάλι rom να διαλέξουμε και έχουμε βαρεθεί τα φλασαρίσματα… Θα μου πείς custom ? χαιρω πολύ καμιά επίσημη δεν βλέπουμε… βρε αν το κινητό πάει σφαίρα και είναι σταθερό τι να την κάνεις την επίσημη?
Το μόνο κακό που έχει το Blade μας είναι η μπαταρία… έπαιξα το Asphalt 5 HD της Gameloft για κανα 10λεπτο ,βέβαια το κινητό κυριολεκτικά πέταξε η οθόνη σαν να κόβεις ζεστό βούτυρο , λαγκάρισμα ούτε για αστείο… υπεράνω των προσδοκιών μου ήταν μόνο που μου ρούφηξε το 10% της μπαταρίας….
ϊσως τα πιο “έπιασαν τόπο” 160ε που έδωσα ποτέ … αν βγεί και καμιά μπαταρία 2000mah και ας γίνει γκουμούτσα, την χτυπάω άνετα…
Αν θέλετε παιχνιδάκια HD να τρέχουν νεράκι εγώ φοράω την RLS4b με 512mb και OC στα 724Mhz και όλα αυτά χάρη στον οδηγό του φίλου Δαμιανού…

Labros

ΝΑ ΣΕ ΚΑΛΑ ΑΓΟΡΙΝΑ ΕΙΣΑΙ MASTER ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΑΡΑΑΑΑΑ ΠΟΛΥΥΥΥΥ !!!!!!!!!!!!!!

efi

Όλα καλά με τις rom, άλλαξα κανα δυό και χάρηκα πολύ το blade.. έχω ένα θέμα όμως απο χτές.Η μπαταρία του μου φαίνεται είναι έτοιμη να βγεί off .Χτές όλο τ βραδυ το είχα κλειστό στη φόρτιση και το πρωί ήταν στο 20%…σήμερα όλη μέρα στη φόρτιση και δε λέει να γεμίσει με τίποτα. Έχει κανείς καμιά ιδέα ? calibration έκανα αλλά δε βοήθησε..ή έστω ξέρει κανείς απο που μπορώ να πάρω καινούρια μπαταρία?

hlias

μηπος εχει βρει καποιος προγραμμα για ραδιο οχι να θελει ιντερνετ σαν αυτο που ειχε με την 2,1???? ας μας πει χελπ!!

hlias

παρε στα γραφεια της ζτε μπορει να βρεις λυσει

ZTE HELLAS TELECOMMUNICATIONS S.A.
2nd floor, 197 Kifissias Ave, 151 24, Maroussi, Athens, Greece
Tel:+30-2-10614 6179
Fax:+30-2-10614 6178

efi

Ευχαριστώ πολύ για τις πληροφορίες Ηλία 🙂

3ftw

ebay efi

efi

Τελικά αφου πήρα στα κεντρικά της zte και με παρέπεμψαν στα καταστήματα wind , πήρα τηλέφωνο σε 5 στο κέντρο της θεσσαλονίκης και μόνο σε ένα μου είπαν οτι μπορούν να μου παραγγείλουν μπαταρία,οι υπόλοιποι άγνοια . κόστος 19,90 .
Προς ενημέρωση όσων χρειαστούν νέα μπαταρία.

Κώστας Βλαχάκης

efi, Σε ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση 🙂

thanasis

έγινε η αναβάθμιση και στο δικό μου zte blade.
Εχει ενδιαφέρον και πολλές ευκολίες.

Υπάρχει κάποιος που γνωρίζει την διαδικασία για να επαναφέρουμε το τηλέφωνο έτσι όπως το αγοράσαμε;
αν μπορεί ας την γράψει κάποιος.
ευχαριστώ εκ των προτέρων για τις όποιες πληροφορίες μου δώσετε.

toyboy

καλησπέρα… μήπως μπορώ να βρω τη rom της wind σε TPT γιατι κατι πηγε πολυ στραβα…..

hlias

efi εγω σε ευχαριστω για την πληροφορια (τιμη) και οταν την παρεις αν μπορεις πες μας και ποσα
μιλιαμπερ/ωρα βγαζει ελπιζω οχι οπως η παλια 1250 (εννοω μηπος την αναβαθμησανε).

Tελικα εχει βρει καποιος ραδιο χωρις στρεαμ για αφτη τη ρομ??

efi

Με ενημέρωσαν οτι υπάρχει διαθεσιμότητα και οτι τη Πέμπτη θα τη παραλάβω . Θα σας ενημερώσω για νεότερα. Και γώ ελπίζω να έχει αναβαθμιστεί η μπαταρία. Πάντως απο χτές που χρησιμοποιώ το juice defender , έχω δεί μεγάλη διαφορά στη διάρκεια της μπαταρίας μου.

Labros

Radio…radio…??????? καλε μια εφαρμογη για να ακουμε κανενα σταθμο υπαρχει????

παυλος

παιδια καλησπερα μια ερωτηση να κανω…στην αυτοματη αναβαθμιση μολις παω να εγκαταστησω την rom CyanogenMod 7.0.0-RC4 μου σταματαει στο πρωτο part στο 99 τοις εκατο..και δεν προχωραει…για το δευτερο part….καμια ιδεα κανεις γιατι συμβαινει αυτο……Οσο για την χειροκινητη μολις δωσω εντολη για fastboot-windows reboot….δεν κανει επανεκινηση και παραμενει στο πρασινο ανθρωπακι…Επισης αν κανω την αναβαθμιση αυτοματα μπορω να παρω back up για την wind μαμα???ευχαριστω πολυ…περιμενω απαντησεις..

Δαμιανός Καλανίδης

Labro,
Δεν υπάρχει ακόμα εφαρμογή ραδιο αν και υποστηρίζεται από τη rom.

παυλο,
Κατεβασε χειροκίνητα την rom και επέλεξε install rom from sd sto rom manager

παυλος

καλησπερα και παλι.στην χειροκινητη μεθοδο κανω extract τα αρχεια της rom χυμα με στην καρτα μνημης??η να κανω πρωτα εναν φακελο και μετα να τον ριξω μεσα στην καρτα μνημης??Και ποιο αρχριο θα διαλεξω στο instal from sd που πηγαινω?γιατι εχει πολαα..

παυλος

HELPPPP….την εκανα αλλα βλεπω οτι αναβει και σβηνει το ανθρωπακι….λες αν την επαιξε το τηλεφωνο??

παυλος

ενταξει το εφτιαξα…..ευτυχως……ερωτηση.. με την CM 7.0.0 ξεκλειδωσε και ημνημη σε 512??

Labros

krimaaa!!!!!??? ευχαριστω πολυ ομως να σε καλα το κινητο μου τα σπαει…χαχαχαχαχ
GOD BLESS DAMIANOS !!!!!!!

Damianos Kalanidis

παυλο,
Δεν επρεπε να κανεις εξαγωγή τα αρχεία του zip. Το πέρναγες όπως έιναι στην SD.
Οχι πρέπει να κάνεις την διαδικασία που αναφέρεται στο άρθρο ξεκλειδώνουμε τα 512 MB του techblog.

Labro,
Thanx. Δεν έκανα και τιποτα σπουδαίο. 🙂

παυλος

καλησπερα…εχω βαλει την 2,3 στo zte αλλα κατεβαζω εφαρμογες απο το adroid applications ενω μου λεει οτο εχουν εγκατασταθει δεν τις βρισκω πουθενα….ξερεις καμια λυση??

zorro

Ποια εγκατασταση ειναι καλυτερη η χειροκινητη ή η αυτόματη ( γιατι βλεπω οτι η αυτοματη ειναι πολυ πιο μικρη διαδικασια απ’ οτι η χειροκινητη )

Pigeonaras

Μαγκες…..την συγκεκριμενη ROM δεν την εχω δοκιμασει…
Έχω δοκιμάσει όμως πολλες άλλες…
Προσωπική μου αποψη….Swedish Spring RLS4b
Το μηχάνημα πάει σφαίρα…
Την συνιστω……!!!!!
(…αν και απο οτι ειδα πριν λιγο καιρο βγηκε η RLS5 την οποια δεν δοκιμασα ακομη)

μανος

ρε παιδια εγω εχω κανει ολη τη διαδικασια για να περασω τη δευτερη stable που βγικε αλλα οταν παταω για να κανει εππανεκινηση μου βγαζει το ρομποτ και μετα μου αναβει και σβινει. Οποις ξερει ασ βοηθησει. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΣΕ ΟΛΛΟΥΣ

Labros

ΝΑΑ ΜΕ ΠΑΛΙ ΕΡΩΤΗΣΗ ΟΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ..!!!! ΥΠΑΡΧΕΙ PC SUITE ΓΙΑ ΤΟ ΖΤΕ
??? ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΔΩ ΨΑΧΝΩ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΛΛΑ ΤΖΙΦΟΣ!!!

Νικος

για επαφες μεσω gmail μπορεις!!

thanasisk

@ Μανο
το ίδιο πρόβλημα είχα και εγώ με την δεύτερη stable εκδοση και αναγκάστικα και εκανα restore το τηλέφωνο με ενα backup που είχα κρατήσει.

μανος

δηλαδη δεν την περασες τη δευτερη stable; Πιο πανω καποιος αντιμετωπιζε το ιδιο προβλημα αλλα το εφτιαξε.Οποιος ξερει ας βοηθησει!!!!

μανος

η επισημη αναβαθμιση ποτε θα βγει επιτελους?Εγω εχω περασει την rls 5 και ειναι πολυ καλητερη σε σχεση με την μαμισια και την πρωτη stable, την δευτερη δεν την δοκιμασα γιατι εχω το προβλημα που ειπα παραπανω.

Mitsos_The_Great

Μακάρι οι φήμες που λένε ότι η Froyo θα βγει σήμερα η αύριο να επιβεβαιωθούν…

kostas

Swedish Spring RLS5 η πιο σταθερη 2.2 custom rom….την εχω περασμενη εδω και 2 βδομαδες και ειναι οτι καλυτερο εχω περασει….και εχω δοκιμασει πολλες…..η cm7 πολλα προβληματα εχει και κανει και ασχημα κολπακια με την μπαταρια…..

thanasisk

@ kostas
εχεις δίκιο για την μπαταρία.
εγώ εκείνο που παρατήρησα είναι ότι όταν το έβαζα για φόρτιση μετά από λίγο το κινητό έσβηνε τελείως και δεν ανοιγε. Επρεπε να βγάλω την μπαταρία για να ανοίξει μετά κανονικά.

Χαριτος Ηλιας

Παιδια εγω απο οτι διαβασα στο modaco φορουμ που ειναι οι πλεον ειδικοι για θεματα android και zte blade η συγκεκριμενη rom ειναι μονο για gen2 κινητα zte blade. Για να δεις τι gen ειναι το κινητο σου πρεπει να κατεβασεις το προγραμμα mr pigfish απο το market και θα σου πει. ΠΡΟΣΟΧΗ υπαρχει κινδυνος αν ειναι gen1 και πας να βαλεις gen2 να κανεις brick το κινητο σου… Εγω παντως ειμαι πληρως ευχαριστημενος απο την custom rom(2.2): japanese jellyfish RLS9 την οποια και χρησιμοποιω!!

ΠΑΥΛΟΣ

παιδια καλησπερα…εχω βαλει την rllss5 αλλα δεν εχω το εικονιδιο market εχω κατεβασει καποιες εφαρμογες που μου λεει οτι εγκατασταθηκαν…..αλλα δεν τις βρισκω….ενω εκανα κανονικα login το email μου στο android market…….καμια λυση??????
.

ALeX_blade

Xθες εκανα 2 αναβαθμισεις, το δικο μου απο stock σε tdud 2.3.3 και ενος φιλου απο 2.2 (512MB) σε cm36 (2.3.3). Για καποιο λογο δε μπορω να βαλω πιο νεα εκδοση. Αν ξερει καποιος ας μου πει με ποιο recovery θα εγκαταστησω την cm57 ή την cm7.0.2

Kαι τα 2 ειναι πλεον πολυ πιο γρηγορα και σε νορμαλ κατασταση ειναι λιγο κατωτερα του γαλαξια ενω στα 710MHz το δικο μου με 256ΜΒ ram βγαζει 864 στο quadrant!

Ολα λειτουργουν τελεια και πολυ γρηγορα και η αισθηση μου για το ndrive ειναι πως κλειδωσε πολυ γρηγορα ο δορυφορος!

παυλος

με το 3.0.14 clock….και θα βαλεις και universal converter μαζι με την ρομ cm57 ή την cm7.0.2 και μετα θα κανεις reboot στο κινητο…και αν ειναι το κινητο σου gen1 θα γινει gen2..

Labros

ΠΑΙΔΕΣ ΒΓΗΚΕ Η ΑΝΑΒΑΘΜΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ WIND ΤΗΝ ΒΑΖΩ ΚΑΙ ΣΑΣ ΛΕΩ…… https://goo.gl/DCGMG

Νικος

για να δουμε την αναβαθμιση της wind!!!

Νικος

Παιδες ,πως επαναφερουμε τη λειτουργια FTM στο blade ???

Labros

ΝΙΚΟ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΠΟΡΙΑ ΕΧΩ ΕΛΑ ΜΟΥ ΝΤΕ ….. ΔΑΜΙΑΝΕ?????HELLPPPPP!!!!!!!!!!
ΑΝΤΕ ΝΑ ΔΟΥΜΕ …..

sdrakopo

Παιδια, δοκιμασε κανενας την αναβαθμηση της wind ? Μας χαλαει τα 512 ? Μας κανει Gen2 ?
Οποιος γνωριζει ας μας πει…!

sdrakopo

Labros την δοκιμασες ? κι αν ναι πως σου φαινεται ?

panagiotis

Κανενα νέο σχολιο βρε παίδες; λύθηκαν τα προβλήματά, η συνεχιζουν; μιλάω πάντα για τις stable εκδόσεις. Για δώστε μου τα φωτα σας.

Spiros

Μέχρι τώρα δεν είχα καμία ανεπίσημη αναβάθμιση και το blade μου ήταν εκνευριστικά αργό, χώρια τα επιμέρους προβλήματα όπως απουσία ΄κατηγοριοποίησης των επαφών ανά γράμμα, λάθος πυξίδα (και μετα το calibration) κλπ. Πρώτη φορά το πείραξα εχθές με την επίσημη αναβάθμιση. Αν και η μνήμη παραμένει στα 256Mb είναι εντυπωσιακά πιο γρήγορο, τώρα θυμίζει android κινητό, καλύτερο το wifi, αμεση αντίδραση στο άγγιγμα, καλό και το πληκτρολόγιο (αν και μικρα τα πλήκτρα δύσκολα κάνω λάθη – το κραταω προς το παρόν και μετα θα βάλω το HTC…).
Γενικά, σε σχέση με τα προηγούμενα χάλια τώρα είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Οταν βρούμε και πώς αναβαθμίζεται και η μνήμη στα 512Mb θα είμαι ΟΚ !!!

Labros

Παιδια εχω φοβερο προβλημα το κινητο εχει κολλησει στην οθονη με το ανθρωπακι του android
δεν ειναι λογο της αναβαθμησης απο την WIND αλλα δεν καταλαβενω γιατι δεν κανει τιποτα ουτε αν πατησω power + (-) or (+) τι να κανω ????αν ξερει καποιος ας μου πει …??????

Jim P

έβγαλες μπαταρία για 10 δευτερόλεπτα και ξανα προσπάθησες;

ALeX_blade

Παύλο ευχαριστω για την αμεση απαντηση.
μηπως εννοεις universal androot?
το tdud το περασα με 3.0.2.8
ειναι καλο να γινει gen2? δεν το εχω καταλαβει αυτο!
για την ιστορια στο Quandrant αναβαθμισμενο 2.2 wind 384 και το δικο μου 2.3 με 512ΜΒ στα 600MHz 749.
στο ndrive το δικο μου κλειδωνει σε 30” και το αλλο σε 3′

Damianos Kalanidis

Μην αναβαθμίζετε στην rom της WIND όσοι έχετε πειράξει το κινητό!
Αν θέλετε 2.2 Android βάλτε Swedish Spring RLS5. Πρόκειται για official rom με κάποες εφαρμογές παραπάνω.

Νικος

Βγηκε η 7.0.2 stable που σε γυρναει απο gen1 σε gen2!!!

sdrakopo

Νικο που τη βρηκες αυτη τη stable ? εννοω σε ποιο site ? και αποδεδειγμενα σε κανει Gen2 ?

ALeX_blade

το site είναι αυτό https://mirror.teamdouche.net/?device=blade
αλλά θα ξαναρωτήσω, είναι καλό να γίνει gen2 το κινητό ή θα έχουμε πρόβλημα με άλλες αναβαθμίσεις;
επίσης διάβασα για universal converter αλλά λόγω περιορισμένου χρόνου δεν ασχολήθηκα.
μπορεί κάποιος να μας δώσει πληροφορίες;

Νικος

https://forum.cyanogenmod.com/topic/20137-cyanogenmod-7-for-the-zte-blade-v702-25-april-2011/

Εδω το βρηκα ,διαβαστε και πραξτε με καθε επιφυλαξη απο μενα!!!!

Εμενα μου δουλευει μια χαρα…μην επιχειρησετε μετα να βαλετε αλλη ROM για GEN1….θα το χαιρετησετε το κινητο!!!!

Υπαρχει απλη διαδικασια για επιστροφη σε GEN1 apo GEN2 στο λινκ.

Νικος

@alex_blade

ολες οι εκδοσεις στο λινκ αυτο ειναι nightly(πειραματικες)

μανος

εμενα ειναι gen1 πως θα βαλλω την δευτερη stable?

florin

@ Damianos Kalanidis πια custom rom προτηνεις? σε 2.2 γνησια? rls5 η …????

efi

πήγα να κάνω την εξής διαδικασια για να βαλω τη νεα ΄ρομ,
Update to Gen2 Radio

This is required for CyanogenMod support for version 7.0.2 and higher
Nandroid backup your current ROM (once applied, this process will erase all of your current data)
Download the Gen1-to-Gen2 converter file Link
Unzip this tpt image to your sd card
Power off, take the battery out
Replace the battery then power on with menu & vol+ held
It should take about a minute & then boot into a compatible version of recovery, you may now proceed to Flashing CyanogenMod.

κολλησε ομως κ δε προχωραει… βλέπω clockworkmod recovery 3.0.2.4 και απο κάτω τις επιλογές -reboot system now
– apply sd card
-wipe data/factory reset
-wipe cache partition
-install zip from sdcard
-back up and restore
-mounts and storage
-advanced
τα οποια μπορω να επιλέξω με τα vol keys. αλλα οτι κ ν επιλεξω δε προχωραει.
ξέρει κανεις τι μπορώ να κάνω? αν φυσικα δε το στειλα αδιαβαστο το κινητο!

efi

δουλευει με το home button , τωρα το επεξεργαζομαι ..κ ο θεος βοηθός

Alex_Blade

Δες το ποστ 112 μαλλον χρειαζεσαι την 3.0.1.4
Ειχα το ιδιο προβλημα

efi

Δε μπορω να κατεβασω εφαρμογες απτο μαρκετ.. καμια βοηθεια κανεις?

klimis

καλησπέρα,
ειχα περασει wind rom 2.2 κ μετα CyanogenMod 7 ελπιζωντας οτι θα ξεκλειδώσω τα 512. κατι που δεν έγινε. τι μπορω να κανω για να εχω 512. εστω κ με αλλη ROM. το κινητο μετα την wind einai gen 2

thnx!

Damianos Kalanidis

florin,

RLS5 gia 2.2
CM7 gia 2.3

florin

@Damianos Kalanidis

2.2 εχω . δοκιμασα μια Rls5 αλλα ηταν olobugaristh … κολουσε στο ασχετο το κινιτο και οταν το φορτιζα εκλεινε…….μηπως η συγκεκριμενη RLS5 που κατεβασα ειχε προβλημα???

florin

Βασικα εκανα την διαδικασια για 512ram και ετσι κρατησα για λιγο την rls5 για 2 μερες αλλα μου εκανε λαδιες 🙂 δωσε κανενα λινκ να κατεβασω παλι την rls5 na doume ti paizei kai me afth… an mporeis.

florin

@Damianos Kalanidis καποιο λινκ φιλε να κατεβασω Rls5 που να δουλεβει σωστα..?? 🙂

Damianos Kalanidis
florin

Damianos Kalanidis, λεω να κανω την διαδικασια για ραμ 512 για να περασω την rls5, η να κανω κατι αλλο????

George F

Φιλε Damiane εχω το εξης θεμα.εχω φορεμενη την update-cm-7.0.0-Blade-signed.zip . και clockworkmod 3,0,2,7 με room manager 4.2.1.0. προσπαθω να ξεκινησω το recovery mode αλλα δεν το κανει.χειροκινητα επισης αναβοσβηνει το ανθρωπακι.εχω ξεκλειδωμενη ραμ. τι πρεπει να κανω για να προχωρησω?ekana downgrade στο clockworkmod αλλα τπτ.αναμενω απαντηση σου φιλικα γιωργος

Αλέκος

Παίδες γειά χαρά,

μπορεί να μου πει κάποιος ή να παραθέσει κάποιο Link με το οποίο να μπορώ να κάνω root τη συσκευή; αγοράστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από WIND με φορεμένο το 2.2

ευχαριστώ

Aggelos

καλησπέρα να κάμω μια ερώτηση.

κατέβασα το rom manager και όταν πατάω να κάνω backup current rom μου λεει οτι πρέπει να εγκαταστήσω το “clockworkMod recovery” και μετα το install διαλέγω το zte blade και βγάζει μυν:
an erroe occurred while attempting to run privileged commands!
τι είναι αυτό?
και πως θα το εγκαταστήσω για να κάνω backup πριν βάλω άλλη rom????

fotis38

Παΐδια δεν ξέρω αν μπορεί καπιος να με βοηθήσει έχω κάνει αναβάθμιση σε 2,3,3 και όλα καλά, ώμος το τηλέφωνο δουλεύει καλά μονό με την έκδοση της custom android 2.3 rom 39 και όταν βάζω κόπια πιο νέα έκδοση το μονό που κάνει είναι να αναβοσβήνει το πράσινο ανθρωπάκι και μένη εκεί δεν κάνει τίποτα Άλο
Παρακαλώ βοήθεια όποιος μπορεί

ALeX_blade

@ fotis38 : πρεπει να το κανεις Gen2 και θα μπορεις να βαλεις την stable703
Η διαδικασια ειναι απλη για gen2 υπαχουν πολλες οδηγιες γενικα πχ https://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/337798/gen1-to-gen2-tpt-upgrade/

προσεχε μονο την version του clockworkmod recovery να ειναι 3.0.1.4

Στέφανος

Ξεκλειδώνει και την ram αυτόματα?

Damianos

Νέα έκδοση βασισμένη σε επίσημη rom 2.3.4 της ZTE για αντίστοιχο μοντέλο του Blade.

Κυριολεκτικά πετάει το Blade!!

https://android.modaco.com/content/zte-blade-roms-rom-customisation/342009/rom-gen2-zte-gingerbread-ginger-stir-fry/

Vin

ποια η διαφορα αναμεσα σε αυτοματο και χειροκινιτο ??? εχουμε κανενα οδηγο βημα βημα για το 2.3.4 ????

sdrakopo

”Νέα έκδοση βασισμένη σε επίσημη rom 2.3.4 της ZTE για αντίστοιχο μοντέλο του Blade.
Κυριολεκτικά πετάει το Blade!!”…

Ειναι beta? βλεπεις πλεονεκτηματα-μειονεκτηματα?
την stir fry ,η την light version?
please Damianos πες μας περισσοτερα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android WhatsApp

WhatsApp: Θα μπορείτε να στέλνετε αυτόματα πολυμέσα HD

Το WhatsApp παρουσίασε μια λειτουργία τον Αύγουστο που σας επιτρέπει να στέλνετε φωτογραφίες σε υψηλότερη ποιότητα.

Software Android iOS

Epic Games Store: Έρχεται σε iOS και Android αργότερα φέτος

Η Epic Games επιβεβαίωσε ότι το Games Store της θα κυκλοφορήσει τόσο σε iOS όσο και σε Android αργότερα φέτος.

Software Android Google Google Pixel

Find My Device της Google: Με Android 15, θα βρίσκεις τo Pixel σου ακόμα και όταν είναι κλειστό

Το δίκτυο Find My Device της Google θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες Android να έχουν ένα δίκτυο παρακολούθησης χαμένων συσκευών.

Software Android Twitter

Το X προετοιμάζει την υποστήριξη passkey στο Android

To X φέρεται να εργάζεται για να φέρει υποστήριξη για passkeys στην εφαρμογή Android της, μετά την κυκλοφορία του iOS.