ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο

Για δύο ολόκληρες ημέρες είχα στα χέρια μου και δούλεψα το smartphone ZTE Skate με λειτουργικό σύστημα Android 2.3 Gingerbread και μεγάλη οθόνη 4,3 ιντσών. Πρόκειται για τον πρώτο εκπρόσωπο Κινέζου κατασκευαστή σε αυτό το ιντσάζ και αναμένουμε με αγωνία την τιμή του για να μπορέσουμε να εκτιμήσουμε και την πορεία του στην ελληνική αγορά.

, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο

Η ποιότητα κατασκευής είναι πάνω από το μέσο όρο, με το πλαστικό κάλυμμα να δείχνει ποιοτικό και η επιφάνεια της οθόνης να καλύπτεται από γυαλί. Αρνητική εντύπωση μου έκαναν τα τρία πλήκτρα hard-keys. Αυτά δεν είναι capacitive – αφής και έτριζαν κατά την πίεση. Επίσης η γυάλινη επιφάνεια της οθόνης δεν είναι αψεγάδιαστη. Δηλαδή το δάχτυλό μου κόλλαγε κατά κάποιο τρόπο όταν το έσερνα πάνω της. Έβρισκε αντίσταση, δεν γλίστραγε.

Το κινητό που είχα εγώ στα χέρια μου ήταν προ-προπαραγωγής! Μάλιστα μου αναφέρθηκε ότι ήταν ένα από τα 2-3 που κυκλοφορούν στην Ευρώπη σήμερα. Και όταν λέω προ-προπαραγωγής το εννοώ γιατι σύμφωνα με πληροφορίες του Techblog, το ZTE Skate δεν αναμένεται νωρίτερα από τα τέλη του τρέχοντος έτους στην ελληνική αγορά. Συγκεκριμένα το υπολογίζω από Νοέμβριο μεριά.

Σε ότι αφορά το λειτουργικό σύστημα, η συσκευή που είχα στα χέρια μου έτρεχε Android 2.3 Gingerbread και ήταν stock. Δηλαδή χωρίς κάποιο ξεχωριστό μενού ή user interface. Την 5άρα κάμερα του κινητού δεν πρόλαβα να τη δοκιμάσω παρατήρησα όμως ότι βίντεο τραβούσε έως και 640×480 pixels και εύχομαι αυτό να αλλάξει μέχρι να κυκλοφορήσει το κινητό γιατι πραγματικά είναι πολύ χαμηλή.

Το μοντέλο που δοκίμασα είχε 600άρι επεξεργαστή όμως γνωρίζουμε ότι τελικά θα κυκλοφορήσει κανονικά με τον 800άρι όπως έχει ανακοινώσει και η ίδια η ZTE στα επίσημα τεχνικά χαρακτηριστικά του Skate. Ο browser δεν υποστήριζε flash player και ευχόμαστε να αλλάξει και αυτό με κάποιο update όταν το κινητό διατεθεί στην ελληνική αγορά.

Σε γενικές γραμμές το κινητό μου άφησε χλιαρές εντυπώσεις έχοντας βέβαια πάντα στο μυαλό μου ότι δοκίμασα ένα πολύ πρώιμο μοντέλο και πιστεύοντας ότι τα πράγματα θα είναι πολύ βελτιωμένα όταν κυκλοφορήσει. Συγκεκριμένα θα ήθελα να το δω το πολύ στα 299 ευρώ, 249 ευρώ θα ήταν μια χαρά. Η 4.3 ίντσες οθόνη είναι δέλεαρ για όσους αγαπάνε τα μεγάλα κινητά, Hummer phones όπως τα λένε και στην Αμερική 🙂

ZTE Skate
Λειτουργικό σύστημα: Android 2.3 Gingerbread
Επεξεργαστής: 800 MHz
Μνήμη RAM: 512MB
Οθόνη: 4,3 ίντσες, capacitive, multi-touch, 800×480 pixels, LCD
Κάμερα: 5 Megapixel, LED flash
Ενσωματωμένη μνήμη: ?
Κάρτα μνήμης: micro SD
Wi-Fi, GPS, Bluetooth, micro USB
Μπαταρία: 1500 mAh
Διαστάσεις: ?
Βάρος: 120 γρ.

, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο
, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο
, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο
, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο

Πλάι-πλάι με το ZTE Blade
, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο

Πλάι-πλάι με το Samsung Galaxy S II
, ZTE Skate, Μια πρώτη επαφή με το κινέζικο τούμπανο

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

34 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis

απογοητεύτηκα πάρα πολύ με την πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας και ειδικά αν πρόκειται να κοστίσει 300 ευρώ.. σίγουρη παγκόσμια αποτυχία κατά τη γνώμη μου!!! 🙁

nakos

αυτο διπλα στο skate τι ειναι κωστακη???

Giannis K

Εγώ πάλι είμαι αρκετά ικανοποιημένος με το ZTE Blade και δεν το αλλαζω,ειδικά για ένα ακόμη μονοπύρηρινο.Το πολύ να πάρω ένα ngp ή κάποιο tablet και είμαι κομπλέ

ΠΑΥΛΟς

Γιαυτο το κινητό γινόταν τοσος λογος?Τι να πω δεν με ενθουσιαζει καθολου…..

Spiros

παχυσαρκο,πληκτρα hard που χαλανε την αισθητικη και τελος γιατι αυτες οι εταιριες (huawei και ZTE) μενουν στον 800αρη επεξεργαστη δν το καταλαβενω καθολου(ουτε συνενοημενες να ηταν!)……Κατα τα αλλα καλο μ φανηκε…. :/

symmetryboy

Αν εχει adreno 200 gpu, huawei και παλι huawei…

el_mac

ναι κι εγω για το διπλα θελω να ακουω 😛

Στο θεμα μας… πολυ ακριβο ρε παιδια για κινεζικο αν τελικα κοστιαει 300 !!! τοσο δεν κανει το omnia7 μου… πολυ ελιτ την ειδαν οι κινεζοι η μου φαινεται ??? 🙂

teodore88

1350 μπαταρια ε? μικρουλα.. μια μερουλα και πολυ! περα απο αβολα ειναι και ασχημα τα hard keys.. μηπως γνωριζουμε πιανης εταιριας ειναι ο cpu?

στελακοσ

ντα3ει καλιτερα να το περιμενουμε και να το κρινουμε αναλογως οταν φτασει στιν τελικι παραγωγη και ερ8ει στιν ελλαδα οπως λεει και ο κωστας τον νοεμβρη και μετα οπου σιγουρα το κινιτο 8α ειναι πλ βελτιωμενο

alex

Κωστα, ποιο κινητο σου αφησε καλητερη εντυπωση το ιντεος χ5 η αυτο? Ευχαριστω

REDODIN7

Αν θελει να πετυχει θα πρεπει να εχει κατω απο 200 ευρω !

Γιώργος

Ουτε καν 1000 φορες το Χ6 που θα βγει καποια στιγμη φετος παρα αυτο

Γιώργος Στείρος

Τι μπαταρία είναι αυτή? Πολύ μακρόστενη. Hands on δεν θα έχουμε?

nakos

Εεε εεε ερχεται!!!θελω full-hands on galaxy s ii στο esc!!θα κανετε 40αρια στην τηλεθεαση!!!

Γιωργος

Aν εξαιρέσεις τις 4,3 ιντσες στα ιδια λεφτα με τα ιδια χαρακτηριστικα παιρνεις το galaxy ace τωρα και οχι τον νοεμβρη!!!!!! Θα παρει και αναβαθμηση στο 2.3!!!!!!

steve

δεν αξιζει να το παρεις εχει επεξεργαστη ARM V6vfp και adreno 200 gpu δεν υποστιριζει flash player
επισης οι κλεφτες wind vodafone cosmote germanos θα το πανε γυρω στα 250-300 ευρω οποτε δεν αξιζει σε ενα κινεζικο κινητο.

fred

δεν ενθουσιαστηκα,να δουμε κ τιμη βεβαια

υγ.το διπλα κωστα,το διπλα!!!

Κώστας

σιγά το τούμπανο… Με τα λεφτά που το δίνουν για μένα είναι για πέταμα… άσε που έχει 700mHz επεξεργαστή…

Γιώργος Στείρος

Παιδιά το κινητό το έβγαλαν οι Κινέζοι για αυτούς που τους αρέσει η μεγάλη οθόνη, δεν τους νοιάζουν τα χαρακτηριστικά και δεν θέλουν να δώσουν 600€ για κινητό. Μην το κατακρίνουμε.Δεν έχουμε όλοι τα ίδια γούστα.

Χρήστος Στάμος

Απογοητευτικό. Έχει επεξεργαστή arm v6, που σημαίνει ότι δεν θα υποστηρίξει ποτέ το adobe flash, θα κυκλοφορήσει αργά, δεν έχει να προσφέρει τίποτα πρωτοποριακό, έστω για την χαμηλή του τιμή… Η ΖΤΕ έκλεψε την παράσταση από την Huawei με το Blade, αλλά στον δεύτερο γύρο φαίνεται ότι θα χάσει πανηγυρικά. Το Huawei Ideos X5, αν και με ελαφρώς μικρότερη οθόνη, είναι καλύτερο σε όλους ανεξαιρέτως τους τομείς.

Solon

Αν δεν αλλάξει επεξεργαστή δεν έχει καμιά ελπίδα! Ποιος θέλει να κουβαλάει ένα κινητό παντόφλα αν δεν είναι σε θέση να παίξει ένα βιντεάκι από το youtube; Τι να την κάνει τόσο μεγάλη οθόνη αν δεν παίζει flash video;

konstantine

Ideos x5 και απο μενα. Περα απο τις 4.3 ιντσες δεν εχει να προσφερει τιποτε καλυτερο…χειροτερα μαλιστα. Το εχασε το παιχνιδι zte.

alexpen

Καμμια τυχη απεναντι στο Ideos X5….( πραγματικα αυτο το ideos ηταν game changer )

nikos

που ειναι το βιντεο;

Rikos

Στην τελευταια foto ,το διπλανο του ποτε θα το δουμε ? {GSII} {βιντεο}

Γιαννης

samsung omonia 7 η τιμη του ειναι εκει κοντα

Epameinondas Livanis

Καλημέρα.

Αν και κάποιους μήνες μετά το review, αναρωτιέμαι αν θα μπορούσαμε να μάθουμε το sar του. Έχω ψάξει να βρω πληροφορίες αλλά τίποτα. Στη συσκευασία/βιβλιαράκι λέει κάτι?

Epameinondas Livanis

Eυχαριστώ πάρα πολύ για την αμεσότατη απάντηση.

george lg optimus one

ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΟΘΟΝΗ ΚΑΙ ΚΑΜΕΡΑ ΠΟΥ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΑΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΜΟΝΤΕΛΑ ΤΩΝ 500-600 ΕΥΡΩ. ΑΞΙΖΕΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΙΣΗ. ΜΟΝΟ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ “ΚΟΛΛΗΜΑ” ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΚΑ, ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ “ΕΠΩΝΥΜΟ” ΚΙΝΗΤΟ, ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΙΠΛΑΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΝ ΜΕΣΩ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ. Η ΜΟΝΗ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ZTE SKATE ΜΕ ΕΝΑ ΜΟΝΤΕΛΟ ΤΩΝ 500-600 ΕΥΡΩ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΩΣ ΠΙΟ ΑΡΓΟΣ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΚΑΠΟΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, ΠΑΡΑ ΙΣΩΣ ΜΟΝΟ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΠΑΙΤΗΤΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ. BEST VALUE FOR MONEY. BY FAR….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.