ZTE smartphone με λειτουργικό σύστημα Firefox OS [φήμες]

Τους πρώτους μήνες του 2013 αναμένεται να κυκλοφορήσουν τα πρώτα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Firefox OS. Ανάμεσα στους κατασκευαστές που έχουν ήδη δηλώσει ότι θα υποστηρίξουν το νέο λειτουργικό είναι η ZTE και η Alcatel ποτέ όμως μέχρι σήμερα δεν είχαμε μάθει για το ποια θα είναι τα τεχνικά χαρακτηριστικά των πρώτων μοντέλων smartphones που θα κυκλοφορήσουν.

Σήμερα, από την μακρινή Κίνα έρχονται κάποιες πρώτες πληροφορίες για το πρώτο μοντέλο ZTE με Firefox OS που έχει οθόνη 3.5 ίντσες ανάλυσης 800×480 pixels, μονοπύρνο επεξεργαστή στο 1.5GHz, μνήμη RAM 512MB και κάμερα 5 Megapixel.

Φυσικά και είναι πολύ νωρίς για να μπορούμε να εκτιμήσουμε πόσα μοντέλα και με τι τεχνικά χαρακτηριστικά θα κυκλοφορήσουν – αν πάνε όλα καλά – με το λειτουργικό σύστημα Firefox OS μπορούμε όμως να πούμε διαβάζοντας τα φημολογούμενα χαρακτηριστικά αυτού του ZTE ότι θα είναι προσιτά μοντέλα στη μεσοχαλημή κατηγορία τιμής;

, ZTE smartphone με λειτουργικό σύστημα Firefox OS [φήμες]

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

10 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
manolis tsagkarakis

για το 2013 αυτά τα χαρακτηριστικά γι’ αυτό το είδος της συσκευής δεν θα είναι καλά.. εκτός και αν μιλάμε για κόστος 100 ευρώ το πολύ….

JohnWave

Βάσει της άψογης δουλειάς που έχει κάνει ως τώρα η Mozilla ομάδα πιστεύω πως το λογισμικό αυτό θα είναι πολύ καλό.Έξυπνη κίνηση να δημιουργήσει ένα ελαφρύ OS για low level κινητά εκτός αν το android ελαφρύνει πολύ (δύσκολο το κόβω) ή εκτός αν το Tizen προκύψει ελαφρύ οπότε θα έχει ανταγωνιστή.

Vagelis

Η άποψη μου είναι πως η Mozilla με το νέο λειτουργικό στοχεύει στην αγορά των low end μοντέλων και μη απαιτητικών χρηστών και πως δεν έχει βλέψεις να χτυπήσει τα άλλα κυρίαρχα λειτουργικά στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον.

Stelios

@Vagelis Βλεψεις να χτυπησει αλλα μεγαλυτερα λειτουργικα εχει απλα πρεπει απο καπου να αρχησει….Και τι καλυτερο απο να παρει μεριδιο απο low ends κινητα, κατακταει το κοινο αυτο και μετα παει για το μεγαλυτερο.. Ειναι πολιτιη που την εφαρμοζουν ολες οι εταιριες που προσπαθουν να κανουν ενα βημα στην αγορα τον κινητων…οπως και η ΖΤΕ ετσι αρχησε και κοιτα τηνν τωρα:)

Theo Yo Bro

και τα μυαλά στα κάγγελα!!!!!!!!!!!

Vagelis

@Stelios Γι’ αυτό και εγώ έγραψα “στο άμεσο μέλλον τουλάχιστον”.

Πανος Σομπολος

Προσωπικά πιστεύω πως η φιλοσοφία και ο μη κερδοσκοπικός χαρακτήρας της Mozilla αρέσει και βολεύει τους Κινέζους κατασκευαστές και θα στηριχθεί με αρκετά κινεζικά μοντέλα!
το χαμηλό κόστος κατασκευής και οι αρκετοί λάτρεις της Mozilla(οπως ειμαι και εγω) εξασφαλίζουν ένα καλό αποτέλεσμα !
Το αδιάφορο όπως δείχνει UI δεν με ανησυχεί καθολου, όλα τα προϊόντα της Mozilla είναι πλήρως παραμετροποιησημα
Αισιόδοξος και περιμένω συσκευές λοιπόν

Πανος Σομπολος

edit:φανταστείτε οτι οποιαδήποτε μοντα ή rom θέλετε θα είναι διαθέσιμη σαν πρόσθετο χωρίς ιδιαίτερο ψάξιμο και αίσθηση παρανομίας και με τα λεφτουδάκια σας θα αγοράζεται ένα πραγματικά δικό σας smartphone οτι ποιο ελεύθερο μπορείς να βρεις στην αγορά και σαν ιδέα και σαν χρήση !

Αποστόλης

Το μόνο σίγουρο ειναι πως ο χάρτης των smart phone και των OS σε λίγα χρόνια θα ειναι εντελώς διαφορετικός. Αναφέρομαι στην πίτα και τα μερίδια αγοράς.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Nubia Nubia Red Magic

nubia Red Magic 9 Pro: Διαθέσιμο προς πώληση στις διεθνείς αγορές

Το nubia Red Magic 9 Pro παρουσιάστηκε στην Κίνα τον περασμένο Νοέμβριο και έκανε το παγκόσμιο ντεμπούτο του πριν από λίγες εβδομάδες.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Επίσημο με κάμερες 18mm, 35mm και 85mm

Το nubia Z60 Ultra παρουσιάστηκε επίσημα με ένα εντυπωσιακό σύστημα κάμερας και, για πρώτη φορά σε ΖΤΕ, με προστασία από νερό και σκόνη IP68.

Smartphones Nubia ZTE ZTE Nubia

nubia Z60 Ultra: Επίσημη πλήρης αποκάλυψη του σχεδιασμού

Το nubia Z60 Ultra έρχεται την Τρίτη και η μάρκα αποφάσισε να αποκαλύψει το νέο flagship μέσω πολλαπλών teaser στον λογαριασμό της στο Weibo.

Smartphones featured Nubia ZTE

nubia Z60 Ultra: Νέο teaser συγκρίνει την οθόνη του με του iPhone 15 Pro

To nubia Z60 Ultra πρόκειται να αποκαλυφθεί επίσημα στις 19 Δεκεμβρίου και όσο αυτή η ημερομηνία πλησιάζει τόσα περισσότερα θα μαθαίνουμε.