ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo

Τα smartphones της ZUK λογικά τα ακούτε για πρώτη φορά. Πρόκειται για θυγατρική της Lenovo και κάνει ντεμπούτο σήμερα με το μοντέλο ZUK Z1 στην Ευρώπη με Cyanogen 12.1 και αναγνώστη ψηγιακών αποτυπωμάτων. Θα το βρείτε αποκλειστικά μέσα από το eBay Ισπανίας, Γαλλίας με τιμή 280 ευρώ.

Το ZUK Z1 έρχεται με οθόνη 5.5 ιντσών LCD IPS με ανάλυση 1920×1080 pixels, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 801 (MSM8974AB) χρονισμένο στα 2.5GHz, μνήμη RAM 3GB, ενσωματωμένη μνήμη 64GB (δεν δέχεται κάρτες μνήμης micro SD), κάμερα 13 Megapixel με διπλό LED flash και μπροστινή κάμερα 8 Megapixel.

Ενσωματώνει αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων, είναι δίκαρτο 4G, έχει θύρα USBV Type-C, μπαταρία 4100 mAh (μη αποσπώμενη) και τρέχει Cyanogen OS 12.1 (βασίζεται στο Android 5.1.1).

ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo, ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo

ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo, ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo

ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo, ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo

ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo, ZUK Z1: Με Cyanogen 12.1 και τις ευλογίες της Lenovo

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
mpougatsagiannis

ΦΟ-ΒΕ-ΡΟ
Σουπερ τουμπανο με τιμη χωμα ! ΔΕΝ θα παει απατο

tech21man

Το design ρε φιλε. Εχουν εθνικη τους σημαια την κοπια. Ντροπη. Παρε δρομο zuk. Και 32bit επεξεργαστης. Γιατι να μη παρω καποιο καποιας αλλης εξισου και πιο επωνυμης χωρις crap rom (για μενα η cyanogen ειναι για πεταμα) με snapdragon 615 που αποδιδει πανω κατω το ιδιο με 801 χωρις το boost των 64 bit?

trololo

@tech21man
θελω πολυ να ακουσω τι ειναι το μπουστ των 64 μπιτ
αλλα απτην αλλη φοβαμαι τι θα ακουσω

Solon

Απίστευτη σχέση εξοπλισμού-τιμής.
Μια ερώτηση σε όσους ξέρουν: Το Cyangen έχει Google play ή πρέπει να του το περάσεις εσύ;

DIM

@Solon
Nαι έχει κανονικά

Ευάγγελος

Από Ελλάδα μεριά;

Νίκος Z3c

Καταρχήν. Ο snapdragon 801 είναι 2,3 ghz στην έκδοση AB και 2,5 ghz στην έκδοση AC. Όσο αφορά τη σύγκριση μεταξύ του 801 και του 615 πραγματικά ο 615 δεν έχει καμία τύχη. Ένα παράδειγμα είναι τα benchmark scores που μπορείτε να βρείτε όπως ας πούμε μεταξύ των Z3 compact (801 AC) και του M4 aqua(615) με ίδια ram και ίδια ανάλυση οθόνης. 45000 το Z3 compact 35000 το M4 aqua στο antutu.

keysmith

ουφφφ. οι 5.5΄΄ τείνουν να γίνουν στανταράκι. Που θα πάει αυτή η δουλειά? Τις 4.7΄΄ λέγαμε μεγάλες και σήμερα δεν μπορούμε να βρούμε ένα..

Ήμαρτον.. phablet όλα γίνανε..

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Lenovo ZUK

Η Lenovo βάζει λουκέτο στην ZUK Mobile

H Lenovo ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θέλει να αλλάξει την στρατηγική της όσον αφορά στα smartphones, ή τουλάχιστον ως προς την ονομασία τους. Αυτή τη στιγμή κυκλοφορεί μοντέλα υπό τα brand: Moto, Lenovo, και ZUK Mobile. Όμως, αποφάσισε να βάλει τέλος στα ZUK smartphones.

Smartphones ZUK ZUK android smartphones ZUK smartphones

ZUK Edge: Επίσημο με οθόνη 5.5″, Snapdragon 821, 6GB RAM

Έπειτα από πολλές διαρροές και πληροφορίες, όπως ήταν προγραμματισμένο, το ZUK Edge ανακοινώθηκε σήμερα επίσημα (ένα brand που ανήκει στη Lenovo). Πρόκειται για ένα high-end κινητό με αρκετά καλή τιμή.

Smartphones ZUK ZUK android smartphones ZUK smartphones

ZUK Edge: Πήρε πιστοποίηση στην Κίνα και αποκαλύφθηκε

Η κινεζική ZUK από ότι φαίνεται σκοπεύει να κυκλοφορήσει άλλη μια νέα συσκευή, με την ονομασία ZUK Edge, που μόλις σήμερα πήρε πιστοποίηση από την Tenna. Φυσικά από το όνομα καταλαβαίνει κανείς ότι πρόκειται για μια συσκευή η οποία έχει κυρτή οθόνη και στις δύο πλευρές.

Smartphones ZUK ZUK android smartphones ZUK smartphones

ZUK Z2: Οικονομικό με Snapdragon 820 και μνήμη RAM 4GB

Έναν μήνα και κάτι από την επίσημη ανακοίνωση του ZUK Z2 Pro, σήμερα έρχεται το ZUK Z2 με μεταλλικό frame, Android 6.0 Marshmallow, τετραπύρηνο επεξεργαστή Snapdragon 820 και όλα αυτά με τιμή περίπου στα 245 ευρώ (CNY 1800).