Νέα φορητά media players από τη Sony

, Νέα φορητά media players από τη SonyΤα νέα αυτά ψηφιακά Sony Walkman media players (NWZ-A810 & NWZ-S610/S510) θα υποστηρίζουν ανοικτή πλατφόρμα και θα περιλαμβάνουν υποστήριξη για την τεχνολογία Windows Media, προσφέροντας ακόμα περισσότερες επιλογές για τη λήψη και τη διαχείριση συλλογών μουσικής, video και φωτογραφιών.

Οι νέες συσκευές υποστηρίζουν το διευρυμένο ασφαλές format Microsoft Windows Media Audio (WMA), καθώς και τα μη ασφαλή format αρχείων μουσικής AAC και MP3, ενώ υποστηρίζουν και αρχεία φωτογραφιών JPEG. Υποστηρίζονται επίσης, το AVC (H.264/AVC) Baseline Profile καθώς και τα MPEG-4 video codecs.

Μπορείτε να πραγματοποιήσετε λήψη trailers ταινιών, μουσικών video, podcasts και clips από ποικίλα websites. Εφόσον τα αρχεία video είναι συμπιεσμένα με το κατάλληλο codec και την κατάλληλη ανάλυση και μέγεθος, μπορούν να χρησιμοποιηθούν στα νέα WALKMAN players.

Με τις νέες συσκευές WALKMAN, η Sony διευρύνει το περιβάλλον της ψηφιακής μουσικής υποστηρίζοντας την τεχνολογία Windows Media. Η εταιρία θα κινηθεί προς ένα πιο ανοικτό σύστημα το οποίο προσφέρει στους καταναλωτές ευελιξία στην επιλογή λογισμικού μουσικής και θα καταργήσει, ως αποτέλεσμα αυτής της κίνησης, την υπηρεσία μουσικής CONNECT, η οποία βασίζεται στο format ήχου Sony ATRAC, στην Ευρώπη. Ο συγκεκριμένος χρόνος κατάργησης θα διαφέρει ανά περιοχή ανάλογα με τη ζήτηση της αγοράς, η ενέργεια όμως αυτή δεν θα πραγματοποιηθεί πριν από το Μάρτιο του 2008.

Όλες οι νέες συσκευές είναι συμβατές με το διευρυμένο με γνωρίσματα ασφαλείας πρότυπο Windows Media Audio και υποστηρίζουν τις περισσότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής. Οι νέες συσκευές βρίσκονται, επίσης, μεταξύ των πρώτων που θα φέρουν το λογότυπο Certified for Windows Vista (επίσης γνωστό ως “PlaysForSure”).

Για να βοηθήσει τους χρήστες να διαχειρίζονται τις βιβλιοθήκες ψηφιακής μουσικής τους, τα νέα WALKMAN players είναι εξοπλισμένα με το λογισμικό Microsoft Windows Media Player 11. Το οικείο αυτό interface κάνει πραγματικά απλή τη διαδικασία μεταφοράς μουσικής.

Το user interface των συσκευών είναι τυποποιημένο και διευκολύνει την αναπαραγωγή μουσικής, video ή την προβολή εικόνων. Όλα τα νέα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με μεγάλη οθόνη LCD QVGA (Quarter Video Graphics Array), με ανάλυση 320×240 pixels, η οποία προβάλλει video με ρυθμό 30 καρέ ανά δευτερόλεπτο και εξασφαλίζει κρυστάλλινη διαύγεια εικόνας.

Όπως και με όλα τα προϊόντα WALKMAN, η ποιότητα του ήχου είναι απαράμιλλη. Η ονομασία WALKMAN έχει συνδεθεί από καιρό με την υψηλότερη δυνατή ποιότητα αναπαραγωγής ήχου και τα νέα αυτά μοντέλα συνεχίζουν να διατηρούν ψηλά τη φήμη αυτή χάρη στις τεχνολογίες Clear Audio της Sony.

Οι νέες συσκευές WALKMAN διατίθενται σε τρία μεγέθη μνήμης: 2GB, 4GB και 8GB, καθώς και σε μια μεγάλη ποικιλία χρωμάτων, όπως κόκκινο, ασημί, βιολετί, μαύρο, λευκό και ροζ (παρακαλούμε ανατρέξτε στον πίνακα προϊόντων παρακάτω για λεπτομερείς προδιαγραφές).

Sony NWZ-A810
Sony NWZ-S610
Sony NWZ-S510

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.