To AI επιστρατεύουν ερευνητές για να βρουν ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ

AI Άννα Φρανκ, To AI επιστρατεύουν ερευνητές για να βρουν ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ

Πρώην πράκτορας του FBI χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη για να βρει ποιος πρόδωσε την Άννα Φρανκ και την οικογένειά της, οι οποίοι συνελήφθησαν το 1944 από την Γκεστάπο.

Ο λόγος για τον συνταξιούχο ντετέκτιβ Vincent Pankoke, και την ομάδα του από ερευνητές (η οποία αποτελείται από ιατροδικαστές και μέλη της ολλανδικής αστυνομίας) οι οποίοι συνεργάζονται με την εταιρεία δεδομένων Xomnia προκειμένου να λύσουν την υπόθεση.

Στο πλαίσιο της έρευνας που ξεκίνησε πρόσφατα, ένας προηγμένος αλγόριθμος θα αναλύσει αναφορές και έγγραφα από την περίοδο. Η κύρια βάση δεδομένων των πληροφοριών που δίνονται στο AI περιλαμβάνει καταλόγους με συνεργάτες των ναζί, πληροφοριοδότες, ιστορικά έγγραφα, αστυνομικά αρχεία και προηγούμενη έρευνα.

Ο Pankoke δήλωσε ότι το λογισμικό θα παρέχει νέες ιδές και συσχετισμούς με βάση τα δεδομένα, τα οποία οι άνθρωποι ίσως δεν θα μπορούσαν να μελετήσουν ούτε σε μια ολόκληρη ζωή.

Ο επικεφαλής data scientist της Xomnia δήλωσε ότι το λογισμικό τους επιτρέπει στην ομάδα να αναζητήσει και να οπτικοποιήσει δεδομένα με νέους τρόπους, κάτι που έχει οδηγήσει σε νέα ίχνη.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι στο μέλλον σκοπεύουν να κάνουν τα συστήματα πιο έξυπνα, ώστε να μπορούν να συνδέουν αυτόματα άτομα, συμβάντα και μέρη.

Για δεκαετίες οι υποψίες συνέκλιναν στο ότι ο Βίλχεμ Βαν Μάαρεν, που εργαζόταν στην αποθήκη δίπλα στην κρυψώνα της οικογένειας Φρανκ ήταν αυτός που τους πρόδωσε, αλλά καμία έρευνα δεν έχει καταλήξει με βεβαιότητα σε αυτό. Ο ίδιος ο Βαν Μάαρεν μέχρι τον θάνατό του το 1971 ισχυριζόταν ότι δεν ήταν αυτός.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosAr

Ε τότε να αντικαταστήσουμε τα δικαστήρια και όλο το νομικό σύστημα βρε αδερφέ …αφού βρέθηκε αυτή η μέθοδος που μπορεί να βρει την αλήθεια και αφού δεν υπάρχουν ζωντανοί οι άνθρωποι που εμπλέκονται …. μόνο ως ανέκδοτο το εκλαμβάνω …

Tasoulisk

NikosAr ειναι η ίδια λογική με το matlab, autocad κλπ… σκέψου έναν μηχανικό να θέλει να σχεδιασει έναν ουρανοξύστη… έτσι ειναι και εδώ, σε μια περίπλοκη περίπτωση χρησιμοποιούν έναν αλγόριθμο για να βγάλουν μια άκρη… ο μηχανικές θα ελέγξει τα αποτελέσματα του υπολογιστή πριν αποφανθεί το ίδιο και αυτοί…

bezilys

Ότι να ναι

theo

Τι σκέφτονται οι “περιούσιοι”, για να συνεχίσουν τα βγάζουν χρήμα με το “ημερολόγιο”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Internet AI Apple safari

iOS 18: Η Apple θέλει να βάλει browsing assistant με χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης στο Safari

H Αpple θέλει να κάνει κάτι για να ξεχωρίσει το Safari από το Chrome, το Arc, το Edge, το Opera, τον Firefox και τους άλλους ανταγωνιστές.

Software AI featured Google

Google Photos: Τα εργαλεία επεξεργασίας με τεχνητή νοημοσύνη διαθέσιμα σε όλους τους χρήστες χωρίς συνδρομή

Η Google ανακοίνωσε ότι τα εργαλεία που υποστηρίζονται από AI στο Google Photos θα είναι διαθέσιμα σε οποιονδήποτε χρησιμοποιεί την εφαρμογή.