Amazon: Ξεκινά τις δοκιμαστικές παραδόσεις με drones στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Amazon ανακοίνωσε ότι ξεκινάει συνεργασία με την κυβέρνηση του Ην. Βασιλείου και την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας για να δοκιμάσει τις παραδόσεις με drones σε τρεις βασικούς τομείς.

Η υπηρεσία Amazon Prime Air έχει ανακοινωθεί ήδη από το 2013, όμως το πρώτο drone που θα κάνει τις παραδόσεις το είδαμε για πρώτη φορά τον περασμένο Νοέμβριο. Η Amazon εν τω μεταξύ φαίνεται πως εργάζεται εντατικά για να ενεργοποιήσει αυτή την υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Amazon στόχος της συνεργασίας της με την κυβέρνηση στο Ην. Βασίλειο και την Βρετανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας θα δοκιμάσει τις πτήσεις με drones σε τρεις βασικούς τομείς. Πτήσεις σε αγροτικές περιοχές χωρίς να υπάρχει οπτική επαφή, δοκιμή αισθητήρα για την αποφυγή κινδύνου και λειτουργία πολλών drones από ένα χειριστή.

Ο Paul Misener της Amazon δήλωσε: “Χρησιμοποιώντας μικρά drones για τις παραδόσεις δεμάτων βελτιώνει την εμπειρία του πελάτη, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας σε μια βιομηχανία που αναπτύσσεται γρήγορα και βέβαια πρωτοπορεί στις νέες μεθόδους βιώσιμης παράδοσης για να καλύψει τη μελλοντική ζήτηση. Το Ηνωμένο Βασίλειο χαράσσει ένα νέο δρόμο στην τεχνολογία των Drones από τον οποίο θα επωφεληθούν οι καταναλωτές, η βιομηχανία και η κοινωνία.”

Σύμφωνα με το πλάνο που είχε παρουσιάσει η Amazon για την υπηρεσία Prime Air νωρίτερα μέσα στο έτος έχει θέσει χρονικό όριο τα 30 λεπτά στις παραδόσεις των drones και μέγιστο όριο στο βάρος τα 25 κιλά.

Amazon, Amazon: Ξεκινά τις δοκιμαστικές παραδόσεις με drones στο Ηνωμένο Βασίλειο

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kapios

Η πηγή δεν έχει υπερσύνδεση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Alexa Amazon

Alexa Plus: Η επί πληρωμή έκδοση της Alexa έφτασε από την Amazon

Πριν από μερικές ημέρες, η Microsoft κυκλοφόρησε το Copilot Pro, μια επί πληρωμή έκδοση του Copilot με πρόσθετες δυνατότητες.

Business Amazon Twitch

Twitch: Αποχωρεί από την Κορέα λόγω «απαγορευτικά ακριβών» χρεώσεων δικτύου

Το Twitch ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να τερματίσει τις δραστηριότητές του στη Νότια Κορέα στις 27 Φεβρουαρίου 2024.

Business Amazon Apple Google

Η Αυστραλία επιβάλλει νέους Νόμους Ανταγωνισμού σε ψηφιακές πλατφόρμες

Σε πολλές χώρες, οι ψηφιακές πλατφόρμες αντιμετωπίζουν αυξημένους περιορισμούς και εμπόδια λόγω των νέων νόμων και κανονισμών.

Business Alexa Amazon featured

Η Amazon θα πουλάει και αυτοκίνητα – Πρώτος συνεργάτης η Hyundai

Η Amazon, η οποία ξεκίνησε πουλώντας βιβλία, εισέρχεται επίσημα στον κλάδο των αυτοκινήτων και ποδαρικό θα κάνει η Hyundai.