AnTuTu Top 10: O Snapdragon 820 πάνω από Apple A9 και Exynos 8890

Οι κατασκευαστές όπως η Apple ή και πιο πρόσφατα η Samsung, προσπαθούν να πάρουν την προσοχή από τους αριθμούς των specs και να πείσουν τους χρήστες να κοιτάζουν την συνολική απόδοση και τις εφαρμογές.

Ωστόσο ειδικά όσον αφορά σε CPU και GPU benchmarks, πάντα θα υπάρχει ένα ενδιαφέρον. Το AnTuTu είναι μια από τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες, που μας δίνει τέτοιους αριθμούς μόλις κυκλοφορήσει μια νέα συσκευή. Σήμερα δημοσίευσε τη λίστα με τις top 10 mobile CPUs της αγοράς, σύμφωνα πάντα με τα σκορ που δίνουν στην πλατφόρμα του. Να πούμε ότι αυτός είναι ο μέσος όρος και όχι το υψηλότερο σκορ

Η Qualcomm μπορεί να πέρασε μια δύσκολη χρονιά πέρσι με τον Snapdragon 810, όμως ο Snapdragon 820 της δίνει την πρωτιά φέτος. Ο Snapdragon 820 έχει μπει σε κορυφαίες ναυαρχίδες όπως Samsung Galaxy S7, LG G5, Sony Xperia X Performance, Vivo Xplay 5 και Xiaomi Mi 5. Το σκορ του είναι 136383 πόντοι.

Στη δεύτερη θέση είναι η Apple με το Apple A9 Chip των iPhone 6s και iPhone 6s Plus, ενώ είχε την πρωτιά την οποία τελικά έδωσε στον Snapdragon 820. Το σκορ του είναι 132657. Φυσικά απουσιάζει το πιο δυνατό Apple A9X, καθώς βρίσκεται μόνο στο iPad Pro.

Ο Exynos 8890 της Samsung, που είναι κατασκευασμένος με τη διαδικασία των 14 nm FinFET, είναι στην τρίτη θέση κάτω από τον Apple A9. Ο Exynos 8890 βρίσκεται επίσης στα Samsung Galaxy S7 και Galaxy S7 edge, ενώ το σκορ του είναι 129865 πόντοι. Ο Kirin 950 και Samsung Exynos 7420 συμπληρώνουν την πεντάδα.

Όσον αφορά στην απόδοση των γραφικών, στο top 3 παραμένουν ακριβώς τα ίδια ονόματα με την ίδια σειρά. Ο Snapdragon 820 (Adreno 530 GPU) δίνει 55098 πόντους, ο Apple A9 (PowerVR GT7600) στη δεύτερη θέση δίνει 39104 πόντους και ο Exynos 8890 (Mali-T880 MP12) ακολουθεί με 37545 πόντους. Ο Kirin 950 (Mali-T880 MP4) κατρακυλά στην 8η θέση, κάτω από Snapdragon 810, Exynos 7420, Apple A8 και Snapdragon 805.

antutu top 10 chips, AnTuTu Top 10: O Snapdragon 820 πάνω από Apple A9 και Exynos 8890

antutu top 10 chips, AnTuTu Top 10: O Snapdragon 820 πάνω από Apple A9 και Exynos 8890

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
nikopoup

Νουμερα.. Αχρηστα νουμερα..

KostasB

Ναι άχρηστα νούμερα αλλά για να βγουν και στην πράξη άχρηστα θα πρέπει να είναι το λογισμικό μάπα.
Πάντως για φέτος φαίνεται η qualcomm να έχει κάνει παρά πολύ καλή δουλειά παρόλο την διάταξη 2+2 cores. Βοήθησε και η τεχνολογία της samsung στα εργοστάσια κατασκευής της…
Θετικό για τον ανταγωνισμό γιατί απ’ ότι φάνηκε η samsung μάλλον εφησυχάστηκε με τον exynos πέρυσι και φέτος έκανε μικρότερη πρόοδο.

tech21man

Οχι και τοσο οταν φορτωνεις παιχνιδια η οπου χρησιμοποιειται η gpu.

Μη ξεχνας οτι τα περισσοτερα απο αυτα (οχι το xperia και το iphone) σπρωχνουν qhd συνεχεια.

Δες π.χ. ποσο καλα τα ειχε παει ο snap 808 οταν αντι για την qhd του g4 (μπλιαχ!) εσπρωχνε “μονο” 1080 στο nexus 5X. Σκοτωνε και 810 μερικες φορες.

Παντελής

Τούμπανο ο 820 , πρώτος και στο ανταγωνισμό σε σχέση με τον 810 πέρσι που ήταν δεύτερος και που είχε και προβλήματα υπερθερμανσης .

Ιωάννης jb

Ειχαμε διαβάσει εδω στο techblog μέχρι και το..
εντάξει μωρέ για μεσαίας κατηγορίας chipset ο sd 820 καλός θα είναι..
Τωρα να δω τι θα βγουν να πουν, γιατί οταν τους τα έλεγα πριν λίγο καιρό, με ειρωνευόταν και απο πάνω!
Ειδικα για το πολύ σημαντικό τομέα gpu, όπου είναι χαοτική η διαφορά…

Αλέξανδρος

Παιδιά πως μπορεί ένας 4πυρηνος να είναι πιο δυνατός από έναν 8πυρηνο; Στην προκειμένη ο SD820 από τον 8890. Δεν γνωριζω πολλά πράγματα.

Στυλιανός Βασίλης

αχρηστα νουμερα φυσικα ο SNAPDRAGON 820 ειναι πρωτος σε ολα και σε CPUGPU στην πραξη να δουμε ετσι λεγαμεγιατον οκταπυριονο 810 προβληματαλογω θερμοκρασιας αμα δεν το δουμε στην πραξη LG G5 τοτε μονο στην πραξη κατααβαινουμε το TURBO SNAPDRAGON 820

Max91

Εγώ προσωπικά ελπίζω να έχει γίνει αυτό που λέμε, από τα λάθη μαθαίνουμε, έτσι και η qualcomm να μας έφερε όντως ένα καλό chipset

NickOS

@Αλέξανδρος Το πλήθος των πυρήνων δεν έχει τόση σημασία όση έχει η δύναμη του κάθε πυρήνα. Οι οκταπύρηνοι επεξεργαστές των SoC των τηλεφωνων είναι ουσιαστικά 2 ομάδες από τετραπύρηνους όπου η μια ομάδα είναι πιο δυνατή (και ενεργοποιείται μόνο για τις βαριές εργασίες επειδή καταναλώνει περισσότερη μπαταρια) και η άλλη λιγότερο δυνατή (για τις απλές εργασίες ώστε να εξοικονομείται μπαταρία). Αν οι πυρήνες ενός τετραπυρηνου είναι π.χ. 50% πιο δυνατοί από τους πυρήνες ενός οκταπύρηνου, τότε ο τετραπύρηνος θα αποδίδει καλύτερα κι ας έχει τους μισούς πυρήνες. Επίσης, στο benchmark παίζει ρόλο και ο GPU (κάρτα γραφικών) όπου ο SD 820 είναι καλύτερος από κάθε αλλο SoC στην αγορά, οπότε παίρνει σημαντική διαφορά και λόγω αυτού.
Δες π.χ. τη διαφορά ανάμεσα σε ένα Intel Core i5 (τετραπύρηνο) και σε ένα AMD FX 8350 (οκταπύρηνο). Ο i5 είναι περισσότερο από 40% πιο αποδοτικός, κι ας έχει τους μίσους πυρήνες αλλά και χαμηλότερο χρονισμό. Ή ένας διπύρηνος i3 θα είναι πιο αποδοτικός από έναν τετραπύρηνο Pentium.
Εν τέλει δεν παίζει ρόλο ούτε το πληθος των πυρήνων, ούτε ο χρονισμος. Ο μόνος λόγος που τα τονίζουν τόσο ολοι είναι καθαρά και μόνο το Marketing.

Γιάννης

Προτιμώ να δω αποτελέσματα απο benchmark όπως το Geekbench , οι Κινέζοι τα έκαναν χάλια στο Antutu 6.
ΥΓ. Μια χαρά είναι ο Snapdragon 820 για Hiend κινητά , αρκεί να συμβαδίζει και η οθόνη και να μην είναι mid range (βλέπε IPS FullHD) όπως συμβαίνει με κάποιες εταιρείες που έχουν μείνει πίσω.

Agnostos13

Τι έγινε τώρα; Μετά τον 2-πύρινο A9 και ο 4-πύρινος (πρακτικά 2-πύρινος) Snapdragon 820 τρέχει καλύτερα από τον “ultimate killer” 8-πύρινο (πρακτικά 4-πύρινος) Exynos 8890; Δηλαδή δεν κάνουν οι πυρήνες τη διαφορά;
Και που να μην τους κατασκεύαζε και η ίδια εταιρεία!

Ιωάννης jb

Γιάννης.. Καταλαβαίνει ευκολα κανείς το επίπεδο των γνώσεων σου, τέτοια ακυρα συμπεράσματα κράτα τα για τον εαυτό σου.. γελοιοποιήσαι όταν τα γράφεις δημοσίως..
Φιλικά στα λέω, βαλε μυαλό

Aργυρης

Να δω ποσες φορες θα εξακολουθησουμε να λεμε οτι τα νουμερα δεν λενε τιποτα αν δεν χρησιμοποιηθει το τηλεφωνο στην πραξη.Ειναι απλα μια ενδειξη και τιποτα παραπανω!Παρ’ολα αυτα το memory leak παραμενει οποτε εχεις στα χερια σου ενα κινητο με μηδενικο multitasking!
https://www.youtube.com/watch?v=D8V1XOdlDo4

ChrisG

μερικοί παραθέτουν βίντεο για memory leak και δεν γνωρίζουν καν τι είναι αυτό.στο βίντεο δεν υπάρχει memory leak αφου δεν ξαναφορτώνει εφαρμογές.το memory leak εχει φτιαχτεί και φαίνεται άνετα σε σχεση με το lollipop.δουλέυει μια χαρά και δεν είναι καθόλου μηδενικό.έπίσης το s7 είναι πιο γρήγορο πρακτικά(θερίζει) απο το Iphone λόγω το οτι έχει QHD οθόνη(και 534ppi έναντι 1080p και 401ppi) και γιάυτο αργέι κλάσματα του δευτερολέπτου να ανοίξει το game.αυτά είναι γνωστά.βάλτε καμιά οθόνη της προκοπής στο Iphone και ελάτε να συγκρίνεται ξανά.

ChrisG

τέλος για αυτούς που λένε για 2,4,8 πυρήνες μάθετε πρώτα οτι στους 8 πυρήνες οι 4 είναι γρήγοροι και αποδοτικοί και οι υπόλοιποι 4 χαμηλής ισχύος για εξοικονόμηση και λιγότερες θερμοκρασίες(πότε δουλέυουν 4 ισχυροί πότε 4 ασθενείς και πότε όλοι μαζί).είναι λογικό και φυσιολογικό όσο λιγότεροι πυρήνες υπάρχουν να δουλέυουν καλύτερα σε single core.στους 4 και στους 2 η δύναμη είναι ισομερής σχεδόν.και στους Intel υπάρχουν 2,4,6,12,20 cores κ.ο.κ.σημασία έχει το γενικό αποτέλεσμα και δεν νομίζω οτι όποιον και να πάρει κάποιος είτε 820 είτε 8890 θα έχει ποτέ κάποιο πρόβλημα.στο Geekbench 3 o 8890 έχει 2171 single και multi 6472.o επεξεργαστής είναι ισχυρότατος και με ακόμη 1-2 αναβαθμίσεις στο marshmallow και ο 820 και ο 8890 θα κάνουν χαμηλές πτήσεις.που το πρόβλημα δεν μπορώ να καταλάβω;στο Antutu 6 πρέπει κάποιος να δεί τα επιμέρους στοιχεία για να έχει μία εικόνα και όχι το σύνολο.προσωπικά λόγω 4k βίντεο encoding-decoding θα έπαιρνα 8890.υποστηρίζει περισσότερες λειτουργίες.

speed

προτιμω full hd κ να πεταει το κινητο… και παράλληλα με τον sanpdragon 820 2+2 τετραπύρηνο χαμηλης ενεργειας είναι ότι καλύτερο, κ με τι θηριωδης gpu adreno 530 τσακίζει κόκαλα και αντε πιαστε το σε αποδοσεις….

ChrisG

άλλο τι προτιμάμε και άλλο τι ΥΠΑΡΧΕΙ σε 2 συσκευές σύγκρισης.όταν συγκρίνουμε συγκρίνουμε όμοια πράγματα.εκτός των άλλων ο 820 είναι λίγο ταχύτερος στο single core και λίγο πιο αργός στο multi core.ανάμεσα σε 2 s7 με διαφορετικό επεξεργαστή κανείς δεν θα δεί διαφορές εκτός κλασμάτων των δευτερολέπτων και αυτό για τους λόγους που εξηγήσαμε.πόσο κοστίζει αυτό σε χρόνο και χρήμα για κάποιους το θεωρώ αστείο τουλάχιστον.και φέτος 820 και 8890 θα είναι σε υψηλές θέσεις.προσωπικά λόγω εγγραφής βίντεο 4κ και υποστήριξη σε εφαρμογές μελλοντικά θα προτιμούσα 8890.4Κ 60fps,1080p 240fps κ.α o 8890 είναι μονόδρομος.ο 820 υποστηρίζει 30fps σε 4k κ.α.

Chris_BMW

ChrisG@ ΕΣΥ σταματα την παραπληροφόρηση εδώ μέσα .Για εξήγησε μου λοιπόν εφόσον επιβαρύνει τόσο πολυ η ανάλυση της οθόνης γιατί το απλό 6s σε σχέση με το full HD PLUS δίνει ακριβώς το ίδιο σκορ;;; Επίσης τι έγινε τα πήρε από την Samsung το Antutu τωρα;;Εμένα ο παραπάνω πίνακας ένα πράγμα μου δείχνει .. Κ αυτό είναι το ποσο δύναμη έχει το “περσινό” 6s…

Tsikalos

ChrisG είναι σίγουρο αυτό με τα παραπάνω fps στον exynos 8890;
Ψάχνω αλλά δεν βρίσκω σχετικές πληροφορίες.

george

Περα απο το οτι σε λιγο θα κρατατε στα χερια σας ferrari για δρομους σαν τους ελληνικους,hardware στον θεο software πλην λιγων παιχνιδιων κ χρηση vr αρκετα πισω θα ηθελα να δω τα δυο s7 αν εχουν διαφορα στην αποδοση αφου θα βγουν κ με snap k exynos.γιατι αν εχουν κ μαλιστα αρκετα οφθαλμοφανη θα ειναι μεγα φαουλ για τους κατοχους των υποδυεστερων galaxy.

Agnostos13

Για ριχτε μια ματια -> https://youtu.be/MQ8pTGCcW7A

@george: Νομίζω πως ευρώπη το s7 θα έρθει με snapdragon…

Γιάννης

@Ioannis jb
Για να μαθαίνεις τι θα πει top οθόνη και όχι midrange 1080p IPS που την βάζουν οι Κινέζοι ακόμη και σε κινητά των 150 ευρώ…

https://techblog.gr/mobile/samsung-galaxy-s7-and-s7-edge-best-performing-display-6543/

ChrisG

@Tsikalos απόσα έχω διαβάσει αυτό ισχύει.και στο wikipedia αναφερεται μόνο σε 4k 60fps decoding.δεν σε παίρνω και στο λαιμό μου αλλά αυτό διαβάζω έως τώρα ακόμη και σε ξένα sites και σχόλια. Chris_BMW εγώ παραπληροφορώ λέγοντας τα αυτονόητα;εχεις πλάκα.τι μπαταρία έχει το 6s και το 6s plus;1715 και 2750 αντίστοιχα.ναί ή οχι;διαφορά χαώδης.για ποιό λόγο;επειδή δεν παίζει ρόλο η ανάλυση και τα ppi;;ένας επεξεργαστής ζορίζεται περισσότερο αναλόγως της ανάλυσης και της πυκνότητας των Pixels.διάβασε και ξένα sites.δεν τα λέω μόνο εγώ.εσύ θέλεις να μας πείς οτι 750p,1080p,2k,4k και αναλόγως των ppi όλα είναι το ίδιο;για την απόδοση να ρωτήσεις την apple και τον κλειστό κώδικο της.είδαμε και Antutu 5 να τρέχει Iphone 6 και Iphone 6 plus σε ίδια ανάλυση 750*1334.πως διαχειρίζεται την ανάλυση το ios και με τι κώδικα,απευθύνσου εκεί που πρέπει.αυτά που προσπαθείτε να μας πείτε μερικοί μόνο με το marketing της apple στέκει.εγώ πάντως σε 1-2(διότι όλως τυχαίως δεν υπάρχει παραπάνω)τεστς ανάμεσα σε non s Και s Iphone διαφορά είδα αναλόγως εφαρμογής και game.όλα δεν είναι μονολιθικά μάυρο άσπρο. https://www.youtube.com/watch?v=vFT8E5W3fsU εξήγησε μου τώρα εσύ πως γίνεται ένας A9 με 2564 single και 4462 multi έχει κλάσματα διαφορά απο τον Α8 με 1611 single και 2914 multi.ξέρω ξέρω…λόγω… Συνέχεια »

George

Agnostos 13 με βαση το βιντεακι τουλαχιστον σε αυτα τα ανουσια μεν αλλα εχουν πλακα speedtest παλι το iphone σπερνει κ αν δεν ειναι ο a9 τοτε σιγουρα ειναι το ios που ειναι τρομερα ταχυ.παντως η ηττα που εφαγε μετα το galaxy κ δεν εδειχνε τον χρονο θα δειξει τι πατατα κανανε παλι αυτοι οι κορεατες.παντως φετος δειχνει να κραταει κ κατι ζωντανο στην μνημη κ να μη τα killaρει ολα.

Ιωάννης jb

Γιάννης.. Δλδ τώρα εσυ νομίζεις οτι μου είπες κάτι ε?? Μήπως με τάπωσες κιόλας??
Εγώ φταίω που ασχολούμαι

Dimitris

Ψεματα!!!!!Που ειναι ο nvidia tegra x1.Ο snapdragon 820 ποιανει 55.000 ποντους στο 3d και ο nvidia tegra x1 70.000.Το antutu ειναι πουλημενο.Βαζει αδικα πρωτον το snapdragon.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Samsung Samsung Galaxy S23

Galaxy AI: Ορισμένες δυνατότητες δεν θα υποστηρίζονται από όλες τις συσκευές

Η Samsung ανακοίνωσε επίσημα την κυκλοφορία των χαρακτηριστικών Galaxy AI σε παλαιότερες συσκευές Galaxy, πέραν της σειράς Galaxy S24.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Smartphones Samsung Samsung Galaxy

Galaxy S25 Ultra: Τα τέσσερα σχέδια που φέρεται να εξετάζει η Samsung

Ο σχεδιασμός έχει οριστικοποιηθεί για τα Galaxy Z Flip 6 και Galaxy Z Fold 6, με την προσοχή να έχει στραφεί τώρα στη σειρά Galaxy S25.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.