Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;

Η παρουσίαση του Galaxy S6 με κατασκευή από μέταλλο και το γυαλί ήταν μια μεγάλη σχεδιαστική αλλαγή για τη σειρά Galaxy. Στροφή στη σχεδίαση είχε πραγματοποιήσει και η HTC με τον ερχομό του πρώτου One. Παρακάτω παραθέτουμε εικόνες με τις διαφορές στον σχεδιασμό, από το Galaxy S5 στο S6 και από το One X στο One (M7).

Ποια σχεδιαστική αλλαγή θεωρείτε ότι ήταν πιο σημαντική;

Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;, Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;

Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;, Galaxy vs One: Ποια σχεδιαστική αλλαγή ήταν πιο σημαντική;

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

19 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bottox

Γνώμη μου (και μην πέσετε να με φάτε)
θεωρώ ότι η σύγκριση είναι άκυρη γιατί θα έπρεπε να γίνει ανάμεσα στο S5-S6 και στο M8-M9
αυτή είναι η σωστή σύγκριση

Enzo

Και στις 2 περιπτώσεις οι 2 εταιρίες έκαναν στροφή σε premium υλικά κατασκευής. Επομένως και οι 2 αλλαγές ήταν εξίσου σημαντικές.

Προσωπικά επειδή είμαι φίλος της samsung, η αλλαγή που έγινε στο galaxy με αφορά πολύ περισσότερο.

Φωτης

η συγκριση στην htc τι ειναι?? one m9 με One m8 δεν επρεπε να ηταν?? τι κουλο ειναι αυτο το αρθρο?

Enzo

Και το Μ8 και το Μ9 ειναι μεταλλικά. Την αλλαγή από πλαστικο σε μέταλλο η Htc την έκανε από το Χ στο Μ7.

VasilisA3

Η σύγκριση αφορά την στροφή στην σχεδίαση σε κάθε εταιρεία. Και το δείγμα είναι αντιπροσωπευτικο. Εσείς τι σχεδιαστική αλλαγή βλέπετε μεταξύ M8 με M9….καμια;;;

ανδρεας

Πιστευω και οι 2 εχουν κανει ριζικες αλλαγες!!

Μάριος

Καλησπέρα! Αν και έχω στην κατοχή μου το htc one m7 και επιπλέον δε μου αρέσουν τα samsung, θεωρώ πως το s6 από το s5 έχει τεράστια διαφορά σε κατασκευαστική ποιότητα (σε αίσθηση δεν ξέρω), ενώ ταυτοχρόνως αν και τα υλικά στο m7 είναι πιο premium (οπότε και ανώτερη αίσθηση) η κατασκευαστική ποιότητα και στο one x ήτανε κορυφαία.

enigma

H μεγαλύτερη αλλαγή είναι στην σειρά της htc μιας και εκτός από υλικά άλλαξε και η σχεδίαση. Η htc πάντως την δοκιμή την είχε κάνει με τα one s (χώρια ότι και τα desire ήταν μεταλλικά).

Πέτρος Π

1) Όσον αφορά την Samsung, δεν ξέρω τι λέτε, πάντως προσωπικά η διαφορά μεταξύ S6 και S5 μου φαίνεται απειροελάχιστη… Η μπροστινή μεριά είναι ακριβώς η ίδια, ενώ και το πίσω μέρος σχεδιασικά δεν έχει μεγάλη διαφορά.. Απλά από πλαστικό έγινε γυαλί, και έφυγε το pattern με τις τελίτσες.. Πρακτικά δηλαδή, σιγά τη μεγάλη αλλαγη… Εδώ και 4-5 χρόνια η Sammy βγάζει ακριβώς το ίδιο κινητό…

2) Όσον αφορά την HTC, εκεί έχουμε όντως τεράστια αλλαγή στο design, αφού έχουν αλλάξει ουσιαστικά όλες οι γραμμές του κινητού… Το βλέπω όμως σαν πισογύρισμα, αφού σχεδιαστικά το HTC ONE S παραμένει για μένα το πιο όμορφο κινητό της HTC… Τη σειρά M τη βλέπω υπερβολικά φορτωμένη, πολλές γραμμές, πολλές τελείες και μεγάλο περιθώριο κάτω…

GVlialis

Αν είναι να πάμε ποιο πίσω λέω εγώ αφού πάτε αρκετά χρόνια πίσω ας δούμε το htc sensation με το galaxy της εποχής του και πες μου για τα υλικά ότι θες μετά.Όταν μιλάς για τεχνολογία οπού αναπτύσσεται ανά έτος 2 με 3 φορές δεν μπορείς να μου δείχνεις ένα μοντέλο 3 χρόνων άσχετα που είναι σύγκριση εξωτερικών υλικών δείχνεις το ένα με το προηγούμενο του μοντέλο και το άλλο με 2 μοντέλα πίσω είναι σαν να μου λες η samsung είναι 2 χρόνια τουλάχιστον πίσω στο σχεδιαστικό και το υλικό των προϊόντων της.

gkoutsos

απ’ ο,τι καταλαβα πολλοι δεν εχουν καταλαβει το σκεπτικο της συγκρισης. η συγκριση γινεται πανω στις γενιες ναυαρχιδων που η καθε εταιρεια εκανε στροφη σε premium υλικα…
η samsung το εκανε με στο s6, η htc το ειχε κανει στο one m7.

και οι δυο αλλαγες ηταν πολυ σημαντικες. η αλλαγη της samsung ειναι πιο πολυ στα υλικα, αφου η ολη γραμμη της συσκευης αλλαξε ελαχιστα και ειναι κατι που επρεπε να ειχε γινει νωριτερα. ομως, θεωρω οτι η αλλαγη της htc με το one m7 ηταν πιο σημαντικη για εκεινη, αφου το design και τα υλικα του one m7 εγιναν το σημα κατατεθεν της σειρας one της htc, το οποιο και βελτιωσε απο γενια σε γενια με μικρες στοχευμενες αλλαγες και εκανε πολλους να τη θεωρουν απο τις ομορφοτερες συσκευες android.

Panos7GR

Νομίζω δεν τίθεται θέμα. Φυσικά της HTC! Εκτός από μεταλλική κατασκευή, τόλμησε και άλλαξε και το design. Η Samsung από την άλλη δεν κοπιασε καθόλου. Είχε ένα πλαστικό μοντέλο της σειράς S και το έβγαλε με μεταλλικό-γυαλινι unibody. Σιγά τα ωά!

Στα συν υπέρ της HTC ας βαλουμε και τα μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία, που από τότε ξύπνησε την αγορά (βλέπε τα νέα Moto, Nexus 6 και ακούγεται το Z4).

Impressive-Instant

Σίγουρα της HTC ήταν μεγαλύτερη η αλλαγή και πιο ουσιαστική…
Τα στερεοφωνικά ηχεία υπάρχουν και στα Sony από το Xperia Z2.

nikos7

@Impressive-Instant μονο που το ζ2 βγηκε απριλιο του 14 και το μ7 απριλιο του 13..οποτε το πιο πανω σχολιο οτι πρατουν σαν την htc αυτες οι εταιριες στεκει..

nick

για μενα η samsung εκανε ριζικη αλλαγη με το s6 γιατι εφτιαξε καποια πραγματα που ζητούσαν οι πελατες της οπως η εμφανιση.επιτελους εβαλε μεταλλικο πλαίσιο στα ακριβα κινητα της γιατι οσο να ειναι δινεις καποια λεφτα.τουλάχιστον να μην πανε χαμενα.στα θετικα λοιπον:το πλαισιο,η πισω οψη,η θυρα ακουστικων και το ηχειο που βρισκεται απο κατω.

Βαλάντης Καραγ

Ρε παιδία σοβαρά σύγκριση. Samsung Galaxy s6 s5 με HTC One m9 m8 δεν θα έπρεπε να συγκρίνουμε κανονικά.

mkv

Προτιμουσα πολυ περισσοτερο το καπακι με την αποσπωμενη μπαταρια και την επεκταση μνημης με micro sd εως 128 gb 🙁 Τωρα πρεπει να σκασεις ενα σωρο λεφτα για να πας απευθείας 64 η 128 gb!!!. Επισης η μπαταρια σε κανενα χρονο θα χρειαζεται αλλαγη. Εχω το s3 και μεσα σε 1.5 χρονο αλλαξα μπαταρια γιατι δεν κρατουσε ουτε μιση μερα. Και αν εχει παρατηρησει καποιος οτι η μπαταρια του κινητου του εξεχει ελαφρως και το καπακι κλεινει με το ζορι. Παρακαλω να μου απαντησει γιατι θελω να μαθω εαν ειναι κατι “πρωτοτυπο” αυτο που μου έτυχε

mkv

Επισης να ρωτήσω. Εχει παρατηρησει κανενας εαν εχει καποιος απο δω s3 εαν κολλαει, σε σημειο δηλαδή να θες να το πεταξεις απ την ταρατσα. Ειδικα ο google chrome σερνεται και οταν βγαινεις απ το chrome να κανει redraw (δηλαδη επαναφορτωση του TouchWiz, ακομα πιο λιανα της αρχικης οθονης.) Για μερικα δευτερόλεπτα εως και 10 να περιμενεις να σου εμφανισει τις εφαρμογες. Του εκανα και format τον δεκεμβριο του 14 κ παλι σερνεται. Εχω σβησει οτι περιττη εφαρμογη εχω. Τιποτα!!!!! Και παιδια ΟΧΙ root δεν σκοπευω να κανω γιατι ετσι και γινει μπαρουφα (ποτε δεν ξερεις τι μπορει να γινει) δεν εχω προχειρο κινητο να κανω την δουλεια μου. Και επίσης με καλυπτει ακομα η εγγυηση μεχρι τον Ιούλιο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Galaxy Samsung Samsung Galaxy Z

Samsung Galaxy Z Fold 6: Leak αποκαλύπτει πιθανές επιλογές αποθήκευσης και χρώματος

Σε λίγους μήνες, αναμένουμε την κυκλοφορία των νέων Samsung Galaxy Z Fold 6 και Galaxy Z Flip 6 και οι φήμες για τα αναδιπλούμενα πληθαίνουν.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Πότε θα κυκλοφορήσει τελικά;

Το Samsung Galaxy S24 FE ακούγεται εδώ και πολύ καιρό ότι θα κυκλοφορήσει τους επόμενους μήνες ωστόσο μια νέα πηγή υποστηρίζει κάτι άλλο.