SamsungOne: Το custom font που σχεδίασε η Samsung

Οι κατά παραγγελία γραμματοσειρές είναι κάτι συνηθισμένο στη Silicon Valley, μιας και όπως φαίνεται οι εταιρείες τεχνολογίας – και όχι μόνο – επιλέγουν μια custom λύση για να δώσουν ταυτότητα.

Η Google έχει τη δική της οικογένεια fonts, Roboto, η Apple το επίσης δικό της font, San Fransisco η οποία έγινε πρόσφατα και η default γραμματοσειρά σε όλα τα προϊόντα της, ενώ ακόμα και η Microsoft μπορεί να μην χρησιμοποιεί τη δική της Segoe, είναι όμως μια γραμματοσειρά που έχει σχεδιάσει η ίδια η εταιρεία.

Τώρα φαίνεται πως ήρθε η ώρα των Νοτιο Κορεατών και βέβαια ποιου άλλου από τη Samsung η οποία και σχεδίασε την δική γραμματοσειρά με το “εμπνευσμένο” όνομα SamsungOne. Με αυτή τη γραμματοσειρά η Samsung σκοπεύει να δώσει ταυτότητα σε όλη τη γκάμα των προϊόντων της, από τα smartphone της μέχρι τις smart TV και τα ψυγεία της. Το font που ετοίμασε η Samsung υποστηρίζει 400 διαφορετικές γλώσσες και περιέχει περισσότερους από 25.000 χαρακτήρες και θα χρησιμοποιηθεί ακόμα και στις διαφημιστικές καταχωρήσεις της εταιρείας.

SamsungOne, SamsungOne: Το custom font που σχεδίασε η Samsung

Παραπάνω μπορείτε να δείτε και μια σύγκριση της γραμματοσειράς SamsungOne και της Roboto, μιας από τις γραμματοσειρές που φαίνεται να έχουν επηρεάσει το σχεδιασμό της. Αν και δεν έδωσε η Samsung κάποιο χρονικό ορίζοντα για το πότε θα δούμε τη νέα γραμματοσειρά στα προϊόντα της, εικάζουμε ότι το πρώτο προϊόν που θα κάνει χρήση της νέας γραμματοσειράς θα είναι το Galaxy Note 7, το οποίο αναμένεται να δούμε στις 2 Αυγούστου.

SamsungOne, SamsungOne: Το custom font που σχεδίασε η Samsung

Πηγή

Technology editor, gadget freak, electronics engineer, hardware/software reviewer, web developer, amateur astronomer, physics & math lover, trekkie, beekeeper.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ioannis

Μου αρέσει… Αρκετά καλή.

Techskepticon

Πολύ ωραία γραμματοσειρά χωρίς να μπορώ να προσδιορίσω τί διαφέρει. Αυτό δείχνει ενδιαφέροντ. Διάβασα και το σχετικό αφιέρωμα για το sanfrancisco της apple.

https://medium.com/@mach/the-secret-of-san-francisco-fonts-4b5295d9a745#.t0ql9dwr8

αυτό είναι καινοτομία. Συγχαρητήρια και στις δύο ή μάλλον στους ανθρώπους πίσω από αυτά

Solon

Πολύ ουδέτερη γραμματοσειρά, δεν μπορεί να δώσει καμιά ταυτότητα, θυμίζει πολλές άλλες νερόβραστες γραμματοσειρές. Από τους κορεάτες που η γραφή τους έχει και διακοσμητικό χαρακτήρα περίμενα κάτι πολύ καλύτερο.

Techskepticon

Δεν νομίζω πως ο χαρακτήρας είναι αισθητικός αλλά όσο πρακτικός. Η γλώσσα δεν δημιουργήθηκε για ομορφιά αλλά για να αξιοποιήσει και να αναδείξει όσα έχει να προσφέρει η επικοινωνία.

Η ουσία είναι πως πάμε σε μικρές και μεγάλες οθόνες… και ακόμα και η χαρακτήρες έχουν σημασία στην αυτονομία και στην ανάγνωση

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

News Apple featured Samsung

Η Apple είναι και πάλι ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων

Η Apple είναι για άλλη μία φορά ο δεύτερος μεγαλύτερος κατασκευαστής τηλεφώνων στον κόσμο. Σύμφωνα με τα στοιχεία της idc η εταιρεία από το cupertino απέστειλε 50,4 εκατομμύρια iPhone το πρώτο τρίμηνο του 2021.

News Instagram

Αυτές είναι οι νέες λειτουργίες του Instagram

Το Instagram ξεκινά μια βδομάδα αποκάλυψης προϊόντων με την ανακοίνωση του “Collabs.”

News SpaceX

SpaceX: Πόσο θα κοστίζει το εισιτήριο για το ταξίδι στον Άρη;

Για όσους θέλουν να ταξιδέψουν στον Άρη, ήρθε η ώρα να ξεκινήσουν να αποταμιεύουν για το απαιτούμενο εισιτήριο. Μπορεί ο πύραυλος της SpaceX που θα πραγματοποιήσει το ταξίδι να μην είναι ακόμα έτοιμος αλλά ο Elon Musk ξεκίνησε να κάνει εικασίες για… το κόστος της μετακίνησης.

News

Ρομπότ λύνει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,38 δεύτερα σπάζοντας το ρεκόρ

Το ρεκόρ επίλυσης του κύβου του Rubik έσπασε το ρομπότ Sub1 καταφέρνοντας να λύσει το παζλ σε 0,38 δευτερόλεπτα. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το ίδιο ρομπότ, το οποίο προηγουμένως είχε επιλύσει τον κύβο του Ρούμπικ σε 0,637 δευτερόλεπτα που ήταν ήδη αρκετά γρήγορα.