Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

Το mobile τμήμα της Sony το τελευταίο διάστημα δυσκολεύεται με τις πωλήσεις, αλλά οι αριθμοί δείχνουν ότι η εταιρεία βγάζει τα περισσότερα κέρδη ανά κινητό που πουλά. Η πρωτιά της ανήκει όσον αφορά στο Android ενώ στην γενική κατηγορία, η Apple τους αφήνει όλους πίσω.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2014, η LG έχασε χρήματα από το κομμάτι των κινητών, ενώ η Sony είχε πολύ μικρά κέρδη. H Μέση Τιμή Πώλησης (ASP) των Xperia είναι διπλάσια από εκείνη των LG smartphones και το χάσμα μεγαλώνει στα τελευταία τρίμηνα.

sony asp, Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

Tο ASP (Μέση Τιμή Πώλησης) είναι μια μίξη της σειράς των προϊόντων και ποιες συσκευές πουλάνε. Το ASP της Apple είναι το υψηλότερο, αλλά η εταιρεία δεν έχει mid-range συσκευές (εκτός από κάποια παλαιότερα iPhones που διαθέτει ακόμη στην αγορά). H μεση τιμή της Sony είναι μεταξύ της Apple και της HTC που είναι τρίτη. Στην αγορά διαθέτει Xperia Z, M και C, ενώ έχουμε πάνω από έναν χρόνο να δούμε Xperia E.

sony asp, Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

Η μετάβαση της Sony προς την πιο premium αγορά, φαίνεται να έχει αποτέλεσμα και τα κέρδη της από κάθε συσκευή εκτιμώνται κατά μέσο όρο στα 26 δολ. ενώ η Samsung είναι στα 23 δολ. Η Apple ξεφεύγει κατά πολύ βάζοντας στην τσέπη της κατά μέσο όρο 184 δολ., ενώ άλλα μεγάλα ονόματα χάνουν χρήματα.

sony asp, Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

H Sony είναι ο μόνος Android κατασκευαστής του οποίου το ASP ανεβαίνει συνεχώς ενώ της Apple παραμένει σταθερή στα 700 δολ.

sony asp, Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει το παρακάτω σχεδιάγραμμα, το οποίο δείχνει από που παίρνουν και από που χάνουν πελάτες οι κατασκευαστές. Για παράδειγμα, η HTC χάνει τους περισσότερους από τη Samsung, η Samsung από την Hhuawei, την BQ και την Alcatel.

sony asp, Sony: Βγάζει τα περισσότερα χρήματα για κάθε κινητό που πουλά

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

23 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
George

Κοιτα ποσο χαμηλο μεσo ορο εχει η sammy πραγματικα πρεπει να δινει μονο low end αντε κ καμια σειρα Α περσινης χρονιας,αλλα δινει πολλα.απο την αλλα η lg ειναι η πιο τιμια εταιρεια για μενα αλλα δεν υπαρχει στην συνηδηση του κοσμου.ας πουμε θες καλο τηλ αυτη την στιγμη κ δε τσιμπας gflex;εγκλημα.θες φθηνο κ δε τσιμπας zero;επισης εγκλημα.η sony πουλα μοναχα σειρα z αντε κ κανα m κ την εχει καταβρει λιγα αλλα με κερδος οχι ζημεια τουλαχιστον.οσο για htc ας μη μιλαμε για την εταιρεια που βρισκετε σε ολικο κομμα.να δουμε μηπως η google με τα nexus της κανει καμια τεχνιτη αναπνοη.

Κώστας Ζ.

παιδια συγνώμη για το off-topic αλλα σκέφτομαι να αγοράσω Ζ3 compact ή Ζ5 compact. ..είναι τρελεε οι διαφορές για να παω στο 5; να κανω υπομονή να μαζεψω περισσότερα ή να παω για το 3;
Ευχαριστώ.

dimz

Στις ΗΠΑ πάντως οι περισσότεροι παίρνουν τα sony ξεκλείδωτα, γιατί δεν έχει τόσες συμφωνίες με παρόχους απ’ όσο θυμάμαι, οπότε μάλλον έχει κι αυτό σχέση.

George

Το ενα εχει 280 κ το αλλο 340 προκειται να αγορασεις κατι πολυ καλο κ πας σε ολιγον τι αρκετα λεφτα (κ καλα κανεις να εχεις κατι να το χαρεις) οποτε χωρις να γνωριζω απο προσωπικη εμπειρια τα 2 τηλ αλλα απο το τι θα εκανα εγω θα επερνα το 5αρι καθαρα κ μονο για τις αναβαθμισεις που σιγουρα θα παρει κ ισως για την αποδοση κ την cpu gpu που σιγουρα θα ειναι πιο δυνατες.

Κώστας Ζ.

@George , δεν τα εχω ακόμη τα λεφτά για κανένα απο τα 2…το μόνο που με προβλημάτισε ηταν κατι βίντεο συγκριτικά και το 3 πήγαινε πολυ πιο γρήγορα (!)

george

Καλα ενταξη ασε τα βιντεο με speedtest του youtube αυτα τα 0,5 sec πανω κατω σε εφαρμογες δε λενε τιποτα στην καθημερινη ζωη.σου λεω λιγη υπομονη να παρεις ανωτερα specs κ σιγουρα μια με δυο αναβαθμισεις.βλεπεις τι γινετε με το τρυπιο android κ γενικα ολα τα λειτουργικα οποτε ας εισαι κ κανα χρονο παραπανω up to date.

Panos7GR

Η Sony πάει για κλείσιμο φέτος! (Μου το είπε ο Nakamura χθες που παίζαμε 5χ5)

Albantech

Πες του nakamura οπου τον βρω την εχει ασχημα.μου χρωστα λεφτα απο κατι μερεμετια.

Ανακιν

Τι κέρδος να βγάλει μωρέ μόνο στην Ελλάδα έχουνε ακόμα Sony και νοκια κινητά

Neos

@Κωστας Ζ Και τα 2 κινητα ειναι πολυ καλα,απλα το z5 compact εχει καλυτερη καμερα για σελφι και αισθητηρα δακτυλικων αποτυπωματων και λιιιιγο καλυτερο επεξεργαστη,αλλα για καθημερινη χρηση δεν θα καταλαβεις και κατι σημαντικο.Σε ολα τα υπολοιπα πανω κατω ειναι τα ιδια.Αν νομιζεις οτι αυτες οι διαφορες αξιζουν τα παραπανω λεφτα…
Παντως αν θελεις sony και δεν σε νοιαζει τοσο να ειναι μαζεμενο σε διαστασεις και τo m5 ειναι κινηταρα(αν και θεωρειται upper midrange ενω αυτα τα 2 που κοιτας θεωρουνται flagship).Εχει 3 gb ραμ αντι για 2 που εχουν τα z3c και z5c,καλο επεξεργαστη,full hd οθονη,καμερα σελφι 13 mp.Και ειναι και πιο φτηνο απο το z5 compact(333 ευρω)

Nik

Panos 7GR έγραψες! Χαχα

vladimiros

Θετικα πραγματα για την Sony,τα παει καλυτερα και απο LG ,για την Lg τι να πω εχει κατεβασει τοσο τις τιμες τις που δεν παει αλλο και μπραβο τις..π.χ το G4 το παιρνεις τζαμπα.. απο ιντερνετ μιλαω ετσι..γιατι πλεον ζουμε στον κοσμο του ιντερνετ..και δεν ειμαστε κοροιδα να περνουμε το ιδιο κινητο 200 ευρω παραπανο..
Και ελπιζω να τα παει η Sony ακομα καλυτερα με την σειρα Χ,και κακος που θα βγαλει το performance το καλοκαιρι,τα χουμε πει αυτα μην τα ξαναλεμε!
Καλα για τα iphone να μην μιλησω..εχουν κανει συμφωνια με τον θεο αυτοι..

Κώστας Ζ.

@Neos ναι φίλε θελω να ειναι μαζεμενο οπως το’πες…καμερα δηλαδή του Ζ5c ιδια πράγματα με το Z3 compact?

Nick

Όποιος έχει στα χέρια του έστω και το Ζ2 θα καταλάβει γιατί πολλοί μισούν την Sony.

djfapples

Πες τα ρε άρχοντα z2 ενάμιση χρόνο παίρνει σώβρακα

panosz75

Δεν καταλάβαινα γιατί πολλοί είχαν κακή άποψη για τα Sοny, μέχρι που τα έφτυσε η μπαταρία του σούπερ-ντούπερ-γουάου αδιάβροχου Sοny μου (το γνωστό πλέον πρόβλημα με τα αναπάντεχα battery drains/percentage dives), και έπρεπε να μπλέξω με τους απατεώνες της arvato για να αλλάξω μια μπαταρία που δεν άντεξε παραπάνω από ενάμισι χρόνο.

Neffely

Κακή γνώμη για τα Sony έχουνε από ζήλια κυρίως. Τα ίδια και με τα Vaio κάποτε. Ζήλια και φθόνος γιατί μερικοί δεν μπορούνε να καταλάβουνε πως ότι δίνεις πέρνεις. Μετά από 3 χρόνια Xperia Z είμαι ΑΠΟΛΥΤΑ ικανοποιημένος για την χρήση που κάνω. Διαθέτει μία από τις καλύτερες σε ανάλυση οθόνες (441ppi 1920×1080) και άντε κλάψε apple fan boy. Και επειδή κάποιος θα πεταχτεί και θα αρχίσει τα ψευτοκουλτουριάρικα για τις οθόνες ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ. Όποιος δεν έχει τα χρήματα για τα end lvl flagship της Sony απλά flamarei και χάνει όποιο ελάχιστο δίκαιο και να έχει. Χωρίς να λέω ότι δεν έχει προβλήματα σαν εταιρία όπως και όλες άλλωστε. Απλά προσέχει τη βγάζει και απευθύνεται σε λίγους. Πλέον το ifail συγνώμη το iphone ήθελα να πω έχει παραγίνει mainstream και έχει και ο μπακάλης της γειτονίας μου χωρίς να έχει internet.

Gpapa

Δεν υπάρχει απολύτως κανένας λόγος να αγοράσει κάποιος κινητό Sony , σε κάμερα κορυφαίες είναι η Samsung και η LG , σε οθόνη κορυφαία είναι η Samsung (AMOLED) , σε διάρκεια μπαταρίας κάποτε ήταν καλή αλλά έχει πέσει αρκετές θέσεις με το Z5 που ήταν μέτριο. Άσε που κάθε 3-4 μήνες βγάζει νεα ναυρχίδα γιατί η προηγούμενη βγήκε προβληματική με αποτέλεσμα σε μεταπώληση να χάνουν πολύ (σε αυτό παίζει ρόλο έχει βγάλει και κακό όνομα με τα προβλήματα υπερθερμανσης στα Ζ2 και Ζ3).
Όπως έγραψε και κάποιος πιο πάνω μόνο στην Ελλάδα ασχολούνται ακόμη κάποιοι με εταιρείες που σε πωλήσεις έχουν πατώσει όπως την Sony και την Microsoft (πρώην Nokia).
ΥΓ. Είμαι κάτοχος ηχοσυστήματος Sony και PS4 πριν αρχίσετε να κράζετε αλλά πρέπει να λέμε την αλήθεια.

panosz75

@Gpapa:
Αφού οι Son-άκηδες λένε ότι κατηγορούμε τα Sοny επειδή ζηλεύουμε, δε μπορεί, δίκιο θα έχουν.

Sav

Εννοείται πως αγοράζεις Sony συσκευή διότι έχει ότι καλύτερο σε χαρακτηριστικά και υλικά κατασκευής σε αντίθεση με αλλες εταιρίες.. Δείτε skroutzomagaza.. Όσο για την κάμερα είναι μια χαρά ικανοποιητικές και αν δεν σου κάνει παίξε και μια καμία ρύθμιση Μην τα περινενετε όλα έτοιμα.. Ιδίως στη z5 σειρά η κάμερα είναι κορυφή σε κάθε τομέα μέχρι τώρα! Όσο για τις τιμές είναι τα πιο τίμια με αυτά που προσφέρει σε αντίθεση με άλλα ..

Nick

“Άσε που κάθε 3-4 μήνες βγάζει νεα ναυρχίδα γιατί η προηγούμενη βγήκε προβληματική με αποτέλεσμα σε μεταπώληση να χάνουν πολύ (σε αυτό παίζει ρόλο έχει βγάλει και κακό όνομα με τα προβλήματα υπερθερμανσης στα Ζ2 και Ζ3).” @Gpapa, καλο θα ήταν να προσέχεις και να σκέφτεσαι και λίγο προτού γράψεις κάτι, να σκέφτεσαι δηλαδή το κατά πόσο λογικό ή μη είναι προτού το γράψεις. Το συγκεκριμένο που ισχυριστηκες είναι από τα πλέον αστεία πράγματα που χω διαβάσει εδώ πέρα στα σχόλια του techblog, και πίστεψέ με, είναι πολλά. Δηλαδή ούτε λίγο ούτε πολύ θέλεις να μας πεις πως τα Xperia από το Z1 ως και το Ζ5 που έβγαιναν ανά εξάμηνο πάνω κάτω, κάθε φορά τα έβγαζε στην αγορά γρήγορα γρήγορα για να διορθώσει την προηγούμενη προβληματική; Και μόνο που το επανελαβα σαν σκέψη γράφοντάς το γέλασα. Αν θέλεις μια μικρή επαφή με την διόλου περίεργη και συνομωσιολογικη πραγματικότητα, το “πρόβλημα” με την Sony είναι ακριβώς το ότι είναι ο τεράστιος Ιάπωνας κατασκευαστής, για τον οποίο είναι ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ να μην διαθέτει το πιο δυνατό και σύγχρονο hardware κλπ στην αγορά ανά πάσα ώρα και στιγμή. Σκέφτεται με όρους Ιαπωνίας στην οποία πάει πολύ καλά, ενώ θα έπρεπε να κοιτάζει περισσότερο… Συνέχεια »

Neos

@Κωστας Ζ Ειναι καλυτερη και η πισω και η μπροστα.Γενικα το z5 compact ειναι καλυτερο απο το z3 compact(πιο καινουριος επεξεργαστης,μεγαλυτερη μπαταρια,αισθητηρας δακτυλικων αποτυπωματων,1 χρονο πιο καινουριο-αρα θα εχεις περισσοτερες αναβαθμισεις στο μελλον ως νεοτερο μοντελο),αλλα δεν ειναι και τεραστια αναβαθμιση οπως πχ ηταν το s6 σε σχεση με το s5.
Απλα πιστευω σε 2 -3 μηνες η τιμη του z5c θα εχει πεσει στα 300 ευρω οποτε αξιζει η αναμονη(γνωμη μου παντα)

Ιωάννης jb

@Gpapa.. Μια φορα ρε φίλε να γράψεις κάτι σωστό, εστω μια…
Μα είναι δυνατόν να κράζουμε μια εταιρία που μας δίνει επιλογές και μάλιστα κορυφαίες κάθε εξάμηνο????
Μα συγνώμη δηλαδή η samsung αυτό δε κάνει τα τελευταία 4-5 χρόνια??
Τη μια με τα galaxy s και την άλλη με τα galaxy note…
Εκει όμως δε μας πειράζει ε??

Και τώρα εσένα θέλεις να σε πάρουμε στα σοβαρά που μας λες και οτι η sony ειναι πίσω στον ανταγωνισμό σε οθόνες και κάμερες…. που είναι η μοναδική εκει έξω με 4k panel και η μοναδική με φακούς που τους ζητάνε όλοι….

Η lg τη έκανε?? μέσα σε 10 μήνες έβγαλε 3 ναυαρχίδες.. g4, v10, g5.. και παλαιότερα εβγαζε περισσότερες απο μια το χρόνο..
αλλά ούτε αυτά μας πειράζουν.. μόνο sony κράζουμε!!

Επι του θέματος το να βγάζει καλά κερδη η sony είναι αναμενόμενο και ετσι πρέπει να γίνεται απο εδω και στο εξής… Εχει τις καλύτερες συσκευες στην αγορά…
Η κάμερες είναι δικές τις, τα κινητά τις δεν είναι φτηνιάρικα, λογικό να βγάζει περισσότερα λεφτά ανα συσκευή απο άλλες εταιρίες…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear PlayStation VR Sony

Sony PS VR2: Σταματά προσωρινά η παραγωγή λόγω αποθέματος

H Sony ξεκίνησε την κυκλοφορία του headset PS VR2 το Φεβρουάριο του 2023, έχοντας μεγάλη εμπιστοσύνη στο προϊόν και στην απήχηση που θα είχε.

Gear featured PlayStation 5 Sony

Sony Playstation 5 Pro: Με έως και τρεις φορές ταχύτερη GPU, έρχεται στα τέλη του 2024

Η Sony φέρεται να εργάζεται σε ένα μοντέλο PlayStation 5 Pro που μπορεί να περιλαμβάνει μια πολύ πιο ισχυρή GPU.

Smartphones PlayStation 5 Sony

Sony PS5: Δεν έπιασε τον στόχο πωλήσεων – Μπαίνει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του

H Sony περιμένει να πουλήσει 4 εκατομμύρια λιγότερες κονσόλες PS5 το οικονομικό έτος 2023 που λήγει στις 31 Μαρτίου.

Gear features PlayStation 5 Sony

Sony DualSense V2: Διέρρευσε το χειριστήριο και έχει διπλάσια διάρκεια ζωής της μπαταρίας

Ένα χειριστήριο DualSense V2 από τη Sony εμφανίστηκε πριν την ώρα του στο επίσημο υποκατάστημα του Best Buy στον Καναδά.