Anti-Chromebook διαφήμιση από τη Microsoft [video]

Τι εργασίες πραγματοποιείτε με το laptop σας για τη δουλειά ή τη διασκέδασή σας; Photoshop, Illustrator, Powerpoint, Word; Αν δεν έχετε πρόσβαση στο ίντερνετ, δεν μπορείτε να λειτουργήσετε το laptop σας. Η Microsoft trollάρει το λειτουργικό σύστημα Chrome OS της Google και αντιπροτείνει το δικό της Windows 8 μέσα από το προσιτό ASUS Transformer Book T100. Δείτε το βίντεο.

Μάθε: 5 λόγοι που όλοι θα το χρησιμοποιούν Chrome OS σε 3 χρόνια από σήμερα.

Anti-Chromebook ad, Anti-Chromebook διαφήμιση από τη Microsoft [video]

Anti-Chromebook ad, Anti-Chromebook διαφήμιση από τη Microsoft [video]

Anti-Chromebook ad, Anti-Chromebook διαφήμιση από τη Microsoft [video]

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

22 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Antonis

Και ολα αυτα η microsoft τα αναιβαζει στο youtube. Βρε παιδια μου διαφευγει το ονομα της εταιριας που εχει το youtube…για βοηθηστε λιγο!!!

JEK

Περιμένω απάντηση απο την google, android vs windows phone. 😛

sakis

Το έχει παρακάνει η microsoft τώρα τελευταια.Αν δεν μπορείς να παραδεχτεις την επιτυχία του εχθρού σου κάθεσαι και φτιαχνεις τέτοια διαφημιστικά.
Ημαρτον.

Sotiris

Για να μιλάμε σοβαρά τώρα η αλήθεια ειναι η Microsoft το εχει παρακάνει αλλά επιτυχία εχει κάνει το chrome os ;; Κακά τα ψέματα ειναι τελείως άχρηστο το chrome book…

theo

@sotiris εγω εχω λιγο αντίθετη άποψη. ναι μεν την σήμερον ημέρα είναι ψιλοάχριστο το chromebook αλλά αναμφισβήτητα είναι το μέλλον που οραματίζουνται όλοι στην εξέλιξη των λειτουργικών. γιαυτό ολέαν και περισσότερες υπηρεσίες γίνονται cloud based. το θέμα είναι ότι η google τόλμησε και το έφερε απο τώρα και αν έχει χασούρα απο αυτό με το να μένει στο εμπόριο και να εξελίσσεται γίνεται ολοένα και πιο γνωστό έτσι όταν τα λέιτουργικά αρχίζουν και γυρίζουν σε cloud based αυτή θα έχει ένα πολυ ισχυρό λειτουργικό αν όχι το καλύτερο τέτοιου είδους. η google δεν κάνει τίποτα τυχαίο και έχει σχεδιάσει τα βήματα τις πολύ προσεχτικά…

Μαινόμενος

@ Sotiris Πραγματικά άχρηστο το chrome book.
@ sakis Αν παραδεχτείς την επιτυχία του εχθρού σου στην αγορά… ξόφλησες.
@ JEK Τα WP πλέον δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν αν κάνεις ένα update τις γνώσεις σου περι WP, γιατί εκτός των high end android όλα τα υπόλοιπα παρακαλάς μη κολλήσουν.
@Antonis Ναι Google λέγεται, η οποία δεν δίνει youtube στα WP πεισματωδώς, άρα καλά κάνει η MS και χτυπά και εκείνη κάτω από τη μέση.

Και τέλος πάντων δεν βλέπω να λέει σε κάτι ψέμματα το διαφημιστικό.. Google -Yahoo υπέκλεπταν δεδομένα και αυτό είναι πια επίσημο. Δεν λέω ότι η MS θα ήταν αγία.. αλλά δεν ακούστηκε.. Αντίθετα πιέζει -επισήμως- για μεγαλύτερη προστασία των προσωπικών δεδομένων. Είμαι υπέρ της παρακολούθησης γιατί όποιος την φοβάται έχει κάτι να κρύψει. Κανέναν δεν ενδιαφέρει αν βλέπω καρτούν ή ερωτικά βίντεο στο pc μου. Αλλά εφόσον κυρά Google παρακολουθείς και απ την άλλη το παίζεις free λειτουργικό και ελευθερίες στον κόσμο και projects για τον τρίτο κόσμο…υποκρισία..

Sotiris

@theo και βέβαια στο μέλλον μπορεί να ειναι ένα πολύ χρήσιμο εργαλείο δεν αντιλέγω ειδικά αν το υποστηρίξουν και βρεθούν developers να φτιάξουν εφαρμογές. Αλλο προς το παρόν ειναι τελείως διαφορετικό αυτο που ζητάει ο κόσμος απο ένα λάπτοπ. Να φανταστείς εγώ πήρα καινούριο λάπτοπ με windows 8 και έβαλα τα 7!

theo

αυτό που μου λές δεν έχει καμία σημασία. σου πούλησαν τα windows 8 τότε ότι και να χρησιμοποιείς δεν τουσ νοιάζει. το θέμα είναι η προώθηση αυτου που θέλουν αυτοί. δεν στηρίζονται οι εταιρείες σε ανθρώπους “γνώστες” που ψάχνουν τα πράματα. στηρίζονται στην άγνοια της πλεοψηφίας και στο marketing τους. έτσι θα πλασάρουν ότι θέλουν αυτοί. κάπως έτσι έχασε την μάχη στα smartphones η microsoft πο ττην apple (windows 6 -6.5 καιροί) έτσι ανέβηκε το android και έγινε ότι έγινε. markerting και παλι marketing και καθοδήγηση τοων πληθών. και τους υπόλοιπους που αντιστέλονται στις μόδες των εποχών γιατι ξέρουν δυο πράματα παραπάνω θα του παρασήρει το κύμμα όταν δεν θα μπορούν να κάνουν την δουλειά τους με αυτό που έχουν.

Veritas

Σε λιγα χρονια τα opareting system θα ειναι στο cloud.Σε λιγα χρονια ολοι θα αντιγραψουν το chrome os.Και θα τρεχουν να προλαβουν…Να γιατι τρεχει με anti-chromebook διαφημισεις η microsoft…

Sotiris

Μαινόμενος τους περισσότερους δεν ενδιαφέρει για το τι θα βρουν στο PC τους αλλά είπαμε μην γίνουμε και big brother !!!

Αποστόλης Ρόδος

Πέρα από το τι κάνει και τι λέει η κάθε εταιρεία … ποιος θα αγόραζε ένα εργαλείο που θα δουλεύει τις περισσότερες εφαρμογές μόνο με online σύνδεση ιντερνετ?

Sotiris

Theo συμφωνώ απόλυτα!
Veritas το πήρε μήνυμα η Microsoft θα τα δεις τα windows 9 full στο cloud για μην μείνουν πίσω όπως έγινε με το windows phone 7. Όλοι πια ξέρουν ότι την μόδα την ξεκινάει η Apple(πολύ κακώς βέβαια) και εμφανίζουν αμέσως κάτι αντίστοιχο για να ειναι μέσα στην “μόδα”…

Μαινόμενος

@ Αποστόλης Ρόδος. Σωστός. Και εκτός του ότι δεν μπορείς να έχεις πάντα δίκτυο, τι θέματα ασφαλείας εγείρει αυτό; Γιατί υπάρχουν και εταιρίες που διαχειρίζονται απόρρητα – διαβαθμισμένα έγγραφα και απόρρητα projects. Και επίσης Ελλάδα κάθε καφέ και ξενοδοχείο έχουν ένα wifi, κάπου θα βρεις. Δεν είναι σε όλες τις χώρες έτσι όμως..Εκτός αν πρέπει να πληρώνω 4G στην κάθε εταιρία, γιατί; για να έχω πρόσβαση στο εργαλείο της δουλειάς μου..

paris1

Εντωμεταξύ στην ίδια της την διαφήμιση η microsoft λέει ψέματα ότι δεν μπορείς να τρέξεις office στα chromebook.. Πετάμε ότι να’ναι και ότι μείνει σου λέει.
Όχι ότι τα chromebooks έχουν πολλά να προσφέρουν την δεδομένη στιγμή, αλλά άσε μας ρε microsoft, εσένα περιμέναμε να μας πεις τι μας χρησιμεύει και τι όχι, στο και καλά “real world” διαφημιστικό σου..
Και μία πρόκληση για τον κύριο με το Asus, δοκίμασε να τρέξεις το photoshop, που τόσο χρειάζονται οι τυχαίοι άνθρωποι που συνάντησες, σε αυτό το μηχάνημα, να δούμε τη θα καταφέρεις…

Darth

κοιτάξτε δεν λέει και ψέμματα……. όσο επιτυχημένα είναι τα wp τόσο είναι και το chrome os………

από την άλλη όσο επιτυχημένα είναι τα κανονικά windows τα ίδια είναι και τα android

κάθε εταιρεία βγαζει και σκα……….. και διαμάντια

το περίεργο που είναι?

Zόρζ

Θα συμφωνήσω με τον theo, η Google δεν κάνει τυχαία βήματα. Ας σκεφτούμε και το Project Loon που ετοιμάζει, δωρεάν ίντερνετ για να προωθήσει τις δωρεάν υπηρεσίες της. Έτσι δεν θα λειτουργούμε άνετα έναν υπολογιστή που θα είναι συνέχεια συνδεδεμένος;

Trooper

Το Project Loon έχει πολύ δρόμο μπροστά του και αφορά αποκλειστικά τον 3ο Κόσμο και όχι δυτικές χώρες με υποδομές. Και εύχομαι να μην καταλήξει σε διαφημιστικό τρικ όπως τα octocopter της Amazon.. γιατί ο τρίτος κόσμος έχει ανάγκη αυτό project. Εύχομαι στην google και death star.. χαχα!!

Δημητρης

πετυχημενη διαφημιση.εξυνο και δυστυχως για την “γοογλε” αληθινη..το δικο της λαπτοπ ειναι αχρηστο,ενω τα 8 (αν και δεν ειμαι φαν)σε σχεση με αυτο σκιζουν…δεν μιλαω για το μηλαρακι μην παρεξηγηθω απο τους φανς..πρεπει και αυτο να παρατησει τις βλακειες με τα κινητα και να ασχοληθει με υπολογιστες…γιατι αλλιως θα αναγκαστουμε ολοι στο επομενο λαπτοπ να παρουμε 8…και δεν νομιζω να σας αρεσει η ιδεα…εκτος αν προτιματε το ρομποτακι…….

Vaggelis

Έξυπνη διαφήμιση από την MS. Το ζητούμενο δεν είναι ότι συγκρίνει μήλα με αχλάδια, το ζητούμενο είναι ότι παίρνει την οπτική του πελάτη που με τα ίδια χρήματα προφανώς και τον συμφέρει να αγοράσει το ASUS. Έτσι πλήττει το brand του ChromeOS που μοιραία μια μέρα θα παίζει στο ίδιο γήπεδο με την πρόταση της MS. Το ίδιο ακριβώς κάνει και η Google όταν βγάζει ανακοίνωση ότι δεν θα κάνει ανάπτυξη apps σε πλατφόρμες με insignificant number of users. Προφανώς και τα windows με τον καιρό θα γίνονται πιο cloud based όπως επίσης και ενσωματώνουν apps αλλά αυτό δεν είναι κακό ή δεν σημαίνει ότι είναι “μίμηση”. Προφανώς και όταν μια εταιρία βγάζει άπειρα με ένα προϊόν δν θα το σκοτώσει για να περάσει άμεσα στην επόμενη τεχνολογία. Σκεφτείτε μόνο τι κακός χαμός έγινε με τα Win 8 (αξιοπρεπέστατο λειτουργικό που έφαγε άδικα άπειρο hating) που προωθούν το touch interface. Το μεγαλύτερο πρόβλημα για την MS (και γενικά για όλες τι εταιρίες λογισμικού) είναι ότι η Google βρήκε ένα επιχειρηματικό μοντέλο που σκοτώνει το παραδοσιακό πρότυπο της πώλησης software. Από την άλλη βεβαία το μοντέλο της Google δεν μπορεί να έχει την ίδια απήχηση στον εταιρικό κλάδο όπου η προστασία… Συνέχεια »

Nickolas

Αν και δε συμφωνώ με τέτοιες είδους διαφημίσεις, κάτι το οποίο συνηθίζεται στις ΗΠΑ από όλες τις εταιρείες, η αλήθεια είναι οτι δεν είναι και πολύ πρακτικό να πάρει κάποιος αυτή την περίοδο ένα chromebook εκτός και αν θέλει να το δοκιμάσει σαν κάτι νέο.
Από εκεί και πέρα το Asus T100 είναι ένα πολύ καλό μηχάνημα με το νέο τετραπήρυνο atom bay trail της intel, έξτρα το πληκτρολόγιο, δωρεάν το Office 2013 και με πολύ καλή τιμή, αυτή τη στιγμή στη χώρα μας το έχουν στα 369 ευρώ. Και μιας και το ανέφερε ένα παιδί πιο πάνω μπορεί να τρέξει και photoshop άνετα, ρίξτε μια ματιά σε video στο youtube έχουν γίνει αρκετά reviews για τη συσκευή.

Gus

Οκ εγω που ο μονος λογος που θα σκασω λεφτα για λαπτοπ ειναι να κουβαλαω μαζι μου την εμπορικη εφαρμογη της δουλειας, δεν προκειται να κοιταξω καν το chromebook !!

Techfan

No office without wi-fi? seriously? WTF google.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Android Microsoft Windows 11

Windows 11: Τέλος η υποστήριξη για εφαρμογές Android

Η Microsoft θα σταματήσει να υποστηρίζει τις εφαρμογές Android στα Windows αλλά οι υπάρχοντες χρήστες θα πάρουν μια παράταση ενός χρόνου.

Business AI Microsoft

Mistral AI: Συνεργασία με τη Microsoft για τη γαλλική startup – Αποκάλυψε τον ανταγωνιστή του ChatGPT, Mistral Large

 Η γαλλική startup Mistral AI αποκάλυψε ένα νέο μεγάλο γλωσσικό μοντέλο (LLM) που θα ανταγωνιστεί το ChatGPT της OpenAI.

Games Microsoft Xbox

Xbox: 4 αποκλειστικά παιχνίδια έρχονται σε PS5 και Nintendo Switch

H Μicrosoft ανακοίνωσε επίσημα πως τέσσερα αποκλειστικά παιχνίδια του Xbox θα γίνουν διαθέσιμα και σε άλλες κονσόλες.

Software featured Microsoft

Microsoft Mesh: Η virtual πλατφόρμα συσκέψεων στο Teams

Έναν νέο τύπο “υβριδικής” εργασίας προτείνει η Microsoft, συστήνοντας το Mesh που επιτρέπει στα avatar των εργαζομένων να συναντώνται.