Νέο Apple MacBook, Το είδαμε από κοντά

H νέα έκδοση του MacBook, κληρονόμησε διάφορα χαρακτηριστικά από την σειρά MacBook Pro. Απέκτησε ένα νέο πιο ανθεκτικό και παράλληλα ελαφρύτερο πολυκαρβονικό περίβλημα, κάνοντας το πολύ εύκολο στη μεταφορά, ιδανικό για ευρεία χρήση. Διαθέτει οθόνη LED, γυάλινο trackpad πολλαπλής αφής καθώς και ενσωματωμένη μπαταρία μεγάλης διάρκειας (σχεδόν τρεις φορές μεγαλύτερη διάρκεια από τις κοινές μπαταρίες).

, Νέο Apple MacBook, Το είδαμε από κοντά

, Νέο Apple MacBook, Το είδαμε από κοντά

, Νέο Apple MacBook, Το είδαμε από κοντά

, Νέο Apple MacBook, Το είδαμε από κοντά

Το νέο MacBook διατίθεται στη βασική του έκδοση με επεξεργαστή 2.26 GHz Intel Core 2 Duo, 2GB RAM, σκληρό δίσκο 250GB, και την NVIDIA GeForce 9400M κάρτα γραφικών. Τιμή: από 959 ευρώ με το ΦΠΑ.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

30 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Spiros

Αυτός ο χώρος είναι κάποιο κατάστημα ή έκθεση. Και αν ναι μπορείς από εκεί να αγοράσεις;

Andreas Bourakis

Ορισμένες σειρές παραγωγής Macbook κιτρίνιζαν στο πληκτρολόγιο εξαιτίας μακροχρόνιας χρήσης. Το υλικό εαν παραμένει το ίδιο τότε υπάρχει πρόβλημα.

John Karakatsanis - xblog.gr

Πολύ όμορφο φαίνεται!

isidorosr20595

Και τώρα έγιναν ίδιοι με τους Pro…
Μήπως ξέρεις πότε θα βγούν οι Pro;

isidorosr20595

Για το πλαστικό το ξέρω, για το πάχος όχι. Δεν μπορώ να τα συγκρίνω.
Οι θύρες, το Mouse Pad και η είσοδος για DVD / CD είναι στην ίδια θέση.
Για 200 ευρώ παραπάνω αξίζει ο Pro.

Πίτσιλλος

καλό το νέο MacBook το ιδιο και η νέα τους τιμή αφού η Apple απο οσο ξέρω προσπάθησε να κρατήσει τις τιμές “χαμηλές” σε σύγκριση με προηγούμενα versions… Πάντως παιδιά, δεν συγκρίνονται με τους Pro, μην τρελλαθούμε.

isidorosr20595

Σου αρέσει περισσότερο από τους Pro; 😉
Αυτοί έχουν φωτιζόμενα πλήκτρα όπως οι Pro;

customer

Παιδιά τι λέτε ? Αν δώσεις 200 ευρώ παραπάνω για το (μικρό) Pro, τί ακριβώς κερδίζεις ? Τίποτα το ουσιώδες, απλά άλλο χρώμα, μια θύρα firewire, τα φωτιζόμενα πλήκτρα και 0.33 cm σε πάχος. Ε δε νομίζω πως αυτές οι μικροδιαφορές αξίζουν 200 ευρώ. Αν με έκαιγε, μόνο 50-80 ευρώ θα έδινα παραπάνω για αυτές τις διαφορές στα χαρακτηριστικά, σαν hardware κατά τα άλλα είναι ολόιδια.

Εγώ σκόπευα να αγοράσω το 13άρι το pro με τον 2.53 επεξεργαστή, αλλά στο μεταξύ βγήκε το καινούριο ασπρούλι και μαζί με την αναβάθμιση της μνήμης του στα 4 GB έχει διαφορά περίπου
450 ευρώ σε σχέση με το Pro. Ε, τελικά αποφάσισα να μην τα δώσω και παρήγγειλα το ασπρούλι! Μόνο για τη CPU το σκεφτόμουν να δώσω κάτι παραπάνω, κατά τα άλλα είναι ίδια! Βέβαια, από την άλλη, περί ορέξεως είναι αυτά.

isidorosr20595

Το άσπρο έχει πλαστικό και το Pro έχει αλουμίνιο.
Ο Pro είναι πιο “αρχοντικός”, πιο ακριβώς…

customer

Σύμφωνοι, κι εγώ τον Pro λιγουρευόμουν, αλλά πριν βγεί το καινούριο Macbook (και μάλιστα 50 ευρώ φτηνότερο!) έδινες 150 – 400 ευρώ παραπάνω για το Pro και είχες μεγάλες και χτυπητές διαφορές: στο Hardware (σαν επιδόσεις), στη μπαταρία (που είναι το πιο σημαντικό πράγμα όταν μιλάμε για φορητά), στην οθόνη (που είναι το 2ο πιο σημαντικό πράγμα στα φορητά) και γενικά σε κάθε χαρακτηριστικό τους, δηλαδή όλο το “πακέτο” είχε όντως μια διαφορά κλάσης. Τώρα δεν υπάρχει πια αυτή η διαφορά κλάσης. Φωτιζόμενα πλήκτρα, 1 firewire, ελάχιστα ελαφρύτερο και ελάχιστα λεπτότερο, δεν είναι διαφορά κλάσης!! Ξέρεις τί θα ήτανε διαφορά κλάσης ? Να ανανέωνε και τη σειρά των pro και να τους έβαζε να φοράνε κάτι σε quad core (κατά προτίμηση i5/i7). ΤΟΤΕ μόνο ναι, θα καρα-άξιζε η διαφορά στην τιμή και ήδη θα είχα σκάσει 1500 ευρώ για ένα 13άρι pro 🙂 Εγώ ήθελα να αγοράσω ένα φορητό apple από τις αρχές Σεπτέμβρη, αλλά περίμενα λίγο γιατί πάντα η Apple βγάζει καινούρια πράγματα το φθινόπωρο και να πω την αλήθεια ονειρευόμουν ένα macbook pro με quad core CPU. Τελικά, δεν έγινε, οπότε υπάρχει κι αυτό που λένε best value for money στις αγορές και αυτή τη στιγμή, το best… Συνέχεια »

isidorosr20595

1500 ευρώ για ένα 13άρι pro ;;;τι λες καλέ; αυτόν θέλω να πάρω! όχι και 1500 για έναν Η/Υ! το παρατράβηξες! 😛 ο άσπρος έπρεπε να έκανε 900 και ο Pro όσο κάνει τώρα! Αν έκαναν τόσο όλοι οι άλλοι οι καλύτεροι έπρεπε να έκαναν πολύ περισσότερο! 1500 κάνει ο Αέρας. Πόσο και άλλο θα ανέβαινε;
Ας περιμένουμε τους νέους Προ και μετά να κάνουμε σύγκριση.

Πίτσιλλος

το αλουμίνιο φίλε είναι πιο ακριβό σαν υλικό και χρησιμοποιήτε όχι μόνο για αισθητικούς σκοπούς αλλά και για λόγους αποβολής της ζέστης απο τον υπολογιστή, γι αυτό είναι λίγο πιο ακριβό…

όπως είπα και πριν η Apple φαίνετε να έχει νέα στρατηγική όσο αφορά τις τιμές των υπολογιστών της.

Πίτσιλλος

to best value φίλε το έχει ο pro 17″ χωρίς αμφιβολία ! !
έχω ένα pro 17″ 2 χρόνων και γ#$%@

ST.

ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΔΙΛΛΗΜΑ! Windows7 H’ Mac O.S. X Snow Leopard? ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΩ ΠΙΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΡΩ LAPTOP ΜΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ Microsoft H’ ΤΗΣ Apple? ΒΟΗΘΕΙΑ! ! !

isidorosr20595

Ακριβώς αυτή την απάντηση περίμενα! 🙂
Ας κάνω και εγώ τώρα την δικιά μου ερώτηση. MacBook ή MacBook Pro;

ST.

ΕΣΥ ΤΑ ΧΡΗΣΗΜΟΠΟΙΕΙΣ ΜΕ Windows7 H’ ΜΕ ΤΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ ΤΗΣ ΑPPLE?

isidorosr20595

Και τα δυο έχει. Θα δώσει τόσα λεφτά και θα βάλει το Mac OS; Δεν γινεται κιόλας! Όπως λέει και ο Κωστας αν πάρεις Mac και δεν σε βολεύει το λογισμικό βάλε και τα 7. Αποκλείεται να μην σου αρέσει αλλά λέμε μήπως.
Once you go Mac you will never go back να θυμάσαι!

ST.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ!!! ΤΩΡΑ ΘΑ ΑΠΟΚΤΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΤΥΨΕΙΣ ΤΟΝ MacBook ΠΟΥ ΗΘΕΛΑ!!!

isidorosr20595

Και εμένα ο Pro μου αρέσει αλλά δεν είναι και λίγα 230€ και με αυτές τις λίγες διάφορες…
Συγκριση με iMac δεν συζητάμε βέβαια.
Μήπως ξέρεις ποτέ θα βγουν οι νέοι Pro;

ST.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΗΜΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΕ SONY VAIO VPC-CW1S1 KAI ΣΕ APPLE MacBook MC207. TO VAIO KANEI 999E ΕΝΩ ΤΟ MacBook 959E.ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ ΟΠΟΤΕ ΒΓΑΙΝΩ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΣ!

ST.

Α! ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΑ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ… (ΣΥΓΧΩΡΕΣΤΕ ΜΕ ΑΝ ΠΩ ΒΛΑΚΕΙΑ ΑΛΛΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΙ ΛΙΓΟ ΑΣΧΕΤΟΣ)! ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ MOZILA FIREFOX ΣΤΟ MacBook? ΚΑΙ ΚΑΤΟΙ ΑΚΟΜΑ, Ο SAFARI ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΕΙ FLASH?

ST.

ΩΣ Mr. ΠΕΡΙΕΡΓΟΣ ΕΧΩ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ!!! ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΕ ΣΥΜΒΑΤΟΤΗΤΑ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΑΡΧΕΙΑ ΣΤΟ McBook? ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΧΩ ΕΞΑΝΤΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΥΠΟΜΟΝΗ ΣΑΣ ΑΛΛΑ ΟΙ ΑΠΟΡΡΙΕΣ ΜΟΥ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΠΟΤΕ!!!

isidorosr20595

Αξίζουν τα 260 ευρώ παραπάνω που κάνει το MacBook Pro;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.