Aspire One E100 netbook, Dual-boot με Windows 7 και Android

Το netbook Acer One E100 με dual-boot μπορεί να κάνει εκκίνηση είτε με Windows 7 είτε με μια έκδοση του Android για πολύ πιο γρήγορο ξεκίνημα και άμεση πρόσβαση π.χ. σε ιστοσελίδες. Έτσι με το πάτημα ενός πλήκτρου και σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπορείτε να σερφάρετε στο ίντερνετ χωρίς να περιμένετε να φορτώσουν τα Windows 7.

, Aspire One E100 netbook, Dual-boot με Windows 7 και Android

Το Aspire One E100, που έχει ήδη εισαχθεί σε σχολεία (και ελληνικά;) στο πειραματικό στάδιο της ευρωπαϊκής δράσης της Acer, σε συνεργασία με το European Schoolnet, δείχνει έτοιμο να κατακτήσει τη θέση των παραδοσιακών τετραδίων. Καλύπτει πλήρως τις απαιτήσεις επικοινωνίας και φορητότητας, επιτρέποντας στους μαθητές να δημιουργούν και να μοιράζονται περιεχόμενα, ακόμη και σε πραγματικό χρόνο, με τους φίλους και τους συμμαθητές τους.

Με διάρκεια ζωής μπαταρίας έως 8 ώρες, το netbook επιτρέπει ελευθερία, αποφεύγοντας την ανάγκη επαναφόρτισης μέσα στη σχολική αίθουσα, όπου υπάρχουν λίγες πρίζες, ή το πρόβλημα της απενεργοποίησης των υπολογιστών κατά τη διάρκεια του μαθήματος. Παρά το μικρό του μέγεθος, αυτό το netbook διαθέτει πληκτρολόγιο με μεγάλα πλήκτρα που καθιστούν πιο πρακτική και άνετη την πληκτρολόγηση.

Acer One E100
Windows 7 Starter Ελληνικά/ Αγγλικά
Οθόνη LED, WSVGA 10.1
Επεξεργαστής Intel Atom N455 1.66GHz
1GB RAM DDR3
250 GB HDD
Bluetooth, Webcam, Card Reader, Μπαταρία 6 Cells 4400 mAh, Ποντίκι
1,27 κιλά, 3 Χρόνια Εγγύηση
Ενδεικτική τιμή 359 ερώ

, Aspire One E100 netbook, Dual-boot με Windows 7 και Android

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
teodore88

τα android ειναι γραμμενα σε ARM, πως λειτουργουν στον x86 Atom?? :/

Κώστας Βλαχάκης

Έψαξα αρκετά αλλά δεν μπόρεσα να βρω λεπτομέριες για αυτο που ρωτάς.

teodore88

2 ειναι τα ενδεχομαι.. ειτε να χει και ARM cpu, ειτε να τρεχει τα android x86 της intel.. τωρα να ναι σε μνημη και να τρεχει καποιο ‘converter’ δε ξερω..

takis1994

Έχει και η μητερα μου laptop acer εδω και 1 χρονο με android και windows 7…δεν μπορω να πω οτι ειναι φοβερη εμπειρια..Οκ , πιο γρηγορα μεν , αλλα δεν δεχονται παρα ελαχιστες (λογω αναλυσεις 😉 εφαρμογες ..(branded android το laptop δεν περασα κατι εγω εχει και το αυτοκολλητακι να φανταστειτε..)
Απο επεξεργαστη παντως φορα εναν intel atom..σαν και του αρθρου,και τρεχει ενταξει το android..

νικος

και γιατι να μην ετρεχε chrome os????

johnaroc

γιατί το chrome OS είναι μια χαζομάρα!! θεωρητικά είναι πολύ ωραία ιδέα πρακτικά είναι μια απογοήτευση

Κυριάκος Μιχαήλ

και γιατι να μην έτρεχε ubuntu?! μισώ τα android. τόσο αχρείαστα!

Γιώργος Κ

και γιατί να μην του περάσεις εσύ την ubuntu; ή τη fedora;
όλα έτοιμα τα θέλουμε πια.. 😛

tasos

αυτο το ανδροιδ ειναι αρκετα παλιο, δυστυχως αν και φαν του, η εκδοση αυτη χαλαει το πισι

DarkPain

Θα συμφωνήσω και εγώ με τον tasos.
Πολύ μεγάλο λάθος τους που έβαλαν παλιά εκδοσή,είναι ανούσιο να βγάλεις καινούργιο netbook στην στιγμή που υπάρχουν σχεδόν τα ίδια(για να μην πω τα ίδια) netbooks, ACER ASPIRE ONE D255 και ACER ASPIRE ONE D260.

@teodore88
Δες λίγο εδώ https://www.android-x86.org/. Είναι open source και μπορείς να τα κατεβάσεις

tasos

για να καταλαβετε το λαθος τους, οχι μονο ειναι παλιο αυτο το ανδροιδ, αλλα επισης πριν 1,5 χρονια αγορασα ενα archos ταμπλετ με την ιδια ακριβως εκδοση. παιδια ειναι αισχρο!!!!! το εχω παρατησει απο την ημερα που το ανοιξα. το προσφερα 30 ε στον ξαδερφο μου κ δεν το δεχτηκε. το λογισμικο ανδροιδ σαφως και εχει μελλον, ομος σιγα σιγα θα πρεπει να γινει ανταγωνιστικο και να παρατησει τις αρχαιες εκδοσεις του. τα λεω ολα αυτα γτ ειμαι χρηστης αυτου του ανοιχτου λογισμικου, ομος η συγκεκριμενη εκδοση μονο να σε περιορισει μπορει σε σχεση με τα ουιντοουζ 7.

tasos

ωραιος ο συνδεσμος σου DarkPain. να ρωτησω, χρησιμοποιει κανεις linux εδω????????

kostis

android 2.2 σε λαπτοπ που δεν παιρνει τηλεφωνο ειναι ακυρο σχεδιαστικα. αν ηταν android 3.1 το συζηταγαμε. φυσικα και το πετας και βαζεις ubuntu. καμια σχεση

tasos

τι 2.2, αυτο σιγα μιν ειναι 2.2, ουτε donut δεν ειναι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Hackers Acer

Η Acer επιβεβαιώνει ότι δέχτηκε μεγάλη επίθεση από hackers

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση της Acer, οι hackers κατάφεραν να αποσπάσουν τα στοιχεία εκατομμυρίων χρηστών των προϊόντων της.

Games Acer

Acer Predator Helios 300: Το Gaming laptop που κάνει τη διαφορά

Η Acer με το Predator Helios 300 έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα και να αποδείξει πως το gaming δεν είναι μόνο προνόμιο των κονσολών και των σταθερών υπολογιστών.

Computers Acer Apple Dell

Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Οι αποστολές των υπολογιστών σημείωσαν σημαντική μείωση το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Gear Acer CES 2020: Έκθεση τεχνολογίας στο Las Vegas

Acer Predator CG552X, X32, X38: Νέα 4K OLED και mini LED gaming monitors [CES 2020]

Την έκθεση CES 2020 επέλεξε η Acer για να παρουσιάσει τα νέα gaming monitors Predator. Το κορυφαίο μοντέλο είναι το 55 ιντσών Acer Predator CG552X.