Απελευθερώστε χώρο στον SSD των ASUS EeePC 900 και 901

Έχετε τα ASUS EeePC 900 ή 901 με τα WinXP και το δίσκο SSD των 12GB (συνολικά 16GB); Έχετε απογοητευτεί από τη μικρή χωρητικότητα και ψάχνετε τρόπους να την επεκτείνετε. Μια λύση είναι να ανοίξετε το EeePC, να χάσετε τη δωδεκάμηνη εγγύηση και να προσθέσετε μια μεγαλύτερη κάρτα SSD. Μια άλλη λύση, ποιο απλή και εντελώς δωρεάν είναι να χρησιμοποιήσετε τα δυο νέα utilities της ASUS και να απελευθερώσετε δεσμευμένο χώρο.

Με αυτά τα δυο utilities, στην πραγματικότητα δεν αυξάνεται το συνολικό μέγεθος του 12άρι SSD αλλά απελευθερώνεται χώρο από άχρηστα δεδομένα.

, Απελευθερώστε χώρο στον SSD των ASUS EeePC 900 και 901AutoC2D
Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να μεταφέρεται το φάκελο Program Files από το drive C (4GB) στο drive D (12GB). Πραγματοποιώντας αυτή τη μεταφορά και ορίζοντας το drive D ως το default για μελλοντικές εγκαταστάσεις προγραμμάτων, αφήνεται ελεύθερο περισσότερο χώρο στο drive C και τα udpates των Windows XP.
Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ https://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/EeePC/EeePC901/AutoC2D_3.zip

EeePC Shrinker
Κάποια προγράμματα αποθηκεύουν αυτόματα προσωρινά αρχεία (temporary) στο EeePC, όπως συμβαίνει και με όλους τους υπολογιστές (τουλάχιστον σε όσους έχουν Windows). Με αυτή την εφαρμογή μπορείτε να βρείτε και να καθαρίσετε αυτά τα προσωρινά αρχεία ενώ μπορείτε και να αφαιρέσετε τελείως προγράμματα τα οποία χρησιμοποιούνται για την ίδια δουλειά. Αποτέλεσμα αυτού είναι να απελευθερώσετε χώρο στο δίσκο και να σας φανούν τα 12GB αρκετά!
Κατεβάστε το δωρεάν από εδώ https://dlsvr.asus.com/pub/ASUS/EeePC/EeePC901/EeePC_Shrinker_new.zip

Στο δικό μου EeePC 900 δεν μπορώ να δοκιμάσω τις δύο αυτές εφαρμογές γιατί του έχω περάσει το λειτουργικό σύστημα Ubuntu eee 8.04. Η ASUS λέει ότι αυτές οι εφαρμογές έχουν τεσταριστεί με επιτυχία στα μοντέλα EeePC 900 και EeePC 901 στον 12GB SSD με Win XP. Αν τις δοκιμάσετε αφήστε σχόλιο με τα αποτελέσματα.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

17 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John Karakatsanis

Η μικρή χωρητικότητα των eee pc ήταν ένας από τους λόγους που περίμενα να βγει το LG X110 (160 gb σκληρό) 🙂

Tompap

Thanks 4 the tip file, exw spastei asxhma me to bubble pou vgenei synexws gia na kanw free up space sto c: drive.

savids

160 giga SSD όμως ?

savids

Savids παρακαλώ! Μerci!

Εμένα γιατί μου τα λες αυτά; Εννοείται ότι συμφωνώ. Αsus έχω και μάλιστα το 7αρι και είμαι απόλυτα ευχαριστημένος. Less is more² 🙂

savids

όχι γιατί έχω βάλει xp nlite έκδοση και έχω μειώσει πολύ το paging file (από 2GB ->400ΜΒ)
έτσι έχω βάλει τα πάντα και office κι έχω και 1GB χώρο. 🙂

ΥΓ. το 701 έχω με ένα 8αρι usb stick, μία 16αρα κάρτα SD κ 2GB RAM. LoL

varonos

Kai ego to LG phra meta apo posts pou diavasa se diavora blogs. Pragmatika grhgoro gia ta “kyvika” tou kai poly kalh o8onh

savids

@ cVlachakis

δεν θυμάμαι ακριβώς, γύρω στα 30 ευρώ.

Τζίμης

ωραίος!

Τζίμης

ωχ βλακεία, δεν παίζει ο shrinker… ;-(

Rem Grwthy

Diavaza paidia ta sxolia, alla de vlepw na anafereste sto Acer Aspire 1 a150x me ta 120GB k 1 GB ram….K varos less than 1 kg, synepws thewreite netbook…..to sygkekrimeno to exw egw k eimai ypereyxaristimenos!!! mexri k matlab t exw perasei, autocad, office 2007….dld to trexw mia xara!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.