ASUS X101, 10άρι Netbook με MeeGo OS και τιμή 169 ευρώ

Το λειτουργικό σύστημα MeeGo ζει και βασιλεύει και το ASUS X101 φέρνει το εν λόγω OS στους φορητούς υπολογιστές και συγκεκριμένα στα μικρά netbooks. Με οθόνη 10.1 ίντσες, Intel Atom 1.33GHz, 1GB RAM, 8GB SSD, δύο θύρες USB, Wi-Fi, Web camera και μπαταρία του διαρκεί έως και 4 ώρες με μια φόρτιση, μπορείτε να το παραγγείλετε από το Amazon Γερμανίας με τιμή 169 ευρώ.

Δείτε το στο Amazon Γερμανίας εδώ.

, ASUS X101, 10άρι Netbook με MeeGo OS και τιμή 169 ευρώ

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

9 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
sofoklas

usb modem αναγνωριζει το meego? Γιατι περασα στο δικο μου και δεν μπορεσα να το κανω να δουλεψει.

Dimitris

παιδια να κανω μια ερωτηση λιγο ασχετη με το θεμα αλλα ασχετος κ εγω με το Meego…
μορω να περασω το Meego στο netbook μου κ να κρατησω κ τα xp?κ τι διαδικασια χρειαζεται?ειναι δυσκολη?
η δωστε μου καποιο link που θα απανταει σε ολα αυτα!
ευχαριστω..

fnsgr

Στην Ελλάδα το βρίσκεις με 250 ευρώ πάντως…

Salih Emin

@sofoklas Ναι, το meego είναι στην ουσία Linux λειτουργικό σύστημα (όπως το Ubuntu, Android, WebOS κλπ.) οπότε οι drivers είναι “ενσωματωμένοι” στον πυρήνα του λειτουργικού και δεν χρειάζεται ο χρήστης να κάνει εγκατάσταση drivers.

@Dimitris Η διαδικασία εγκατάστασης του meego είναι πανεύκολη. Μόλις ξεκινήσεις το Live περιβάλλον του εκεί θα δεις και την επιλογή εγκατάστασης. Ο εγκαταστάτης του MeeGo αναγνωρίζει αυτόματα το Windows και προσθέτει ενα μενού απο το οποίο όταν ανοίγεις τον υπολογιστή σου επιλέγεις αν θα μπεις σε Windows ή MeeGO

Ben

Είναι απαράδεκτοι σε αυτή τη χώρα που ζούμε!!!! Εϊναι εξοργιστικό!
Στο US έχει $200. Ευρώπη, όπως είναι φυσικό, €170. Εδώ πώς τους ήρθε να το βάλουν €250???
ΕΛΕΟΣ!

Όσο για το USB modem, έχει να κάνει υποθέτω με τους drivers για linux (αν υπάρχουν) του συγκεκριμένου modem. Θα πρέπει ο φίλος να ψάξει στο website της κατασκευάστριας εταιρείας, για να δει αν βγάζουν και drivers για linux, και να τους κατεβάσει.

sofoklas

@ Salih Emin
Το γνωριζω, ubuntu τρεχω στο λαπτοπ αλλα εχω ενα netbook και του περασα το meego ομως δεν εχει καποια εφαρμογη αντιστοιχη του connection manager του ubuntu ωστε να “δει” το usb modem και ουτε βρηκα καποια λυση ψαχνωντας στι ιντερνετ. Μαλλον παει για format το netbookακι και θα περιμενω να ωριμασει λιγο ακομα το meego.

babis!!

Ωραιο φαίνεται και πολύ οικονομικό αλλα ποιά να ιναι τα μειωνεκτηματα του λειτουργικού? βασικα δεν καταλαβαίνω γιατι ειναι τοσο φθηνό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones ASUS Asus ZenFone

Asus Zenfone 11 Ultra: SD 8 Gen 3 και σύστημα τριπλής κάμερας για πρώτη φορά από το 2021

Το Asus Zenfone 11 Ultra έκανε το επίσημο ντεμπούτο του σηματοδοτώντας μια σημαντική αλλαγή κατεύθυνσης για την κύρια σειρά Zenfone της εταιρείας.

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8: Με SD 8 Gen 3, κάμερα τηλεφακού και IP68

Η Asus είχε αποφασίσει να κυκλοφορήσει ένα τηλέφωνο που να μην είναι μόνο το καλύτερο για gaming αλλά και μια ολοκληρωμένη ναυαρχίδα.

Smartphones ASUS featured

Asus ROG Phone 8 Pro: Νέα render δείχνουν το smartphone από όλες τις πλευρές

H Αsus έχει ήδη ανακοινώσει επίσημα πως θα παρουσιάσει τη νέα της σειρά ROG Phone 8 στην Κίνα στις 16 Ιανουαρίου,

Smartphones ASUS ASUS Android Smartphones

Asus ROG Phone 8 & 8 Pro: Διέρρευσαν επίσημα render

Η Asus θα ανακοινώσει τη σειρά ROG του 2024, αποτελούμενη από τα Phone 8 και 8 Pro, στις 8 Ιανουαρίου στην CES στο Λας Βέγκας.