Bill Moggridge, O σχεδιαστής του πρώτου Laptop μας εγκατέλειψε

Κανείς δεν χαίρεται να διαβάζει ειδήσεις για το θάνατο κάποιου, όταν όμως το πρόσωπο που μας αφήνει είναι ο δημιουργός μίας συσκευής οροσήμου για τη φορητή τεχνολογία, όπως είναι ο σχεδιαστής του πρώτου laptop στον κόσμο, τότε δεν μπορούμε παρά να κάνουμε μια αναφορά σε αυτόν.

Ο Bill Moggridge, θεωρείται ο πατέρας του πρώτου laptop στον κόσμο, του Grid Compass Computer, που είχε παρουσιαστεί το 1982, θέτοντας τις βασικές προδιαγραφές που ακολουθούν έκτοτε οι φορητοί υπολογιστές κάθε είδους. Το πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με την επίπεδη αναδιπλούμενη οθόνη είναι δικής του έμπνευσης καινοτομίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά πλέον. Η συσκευή του είχε στρατιωτική χρήση και συντρόφευε τις διαστημικές πτήσεις της NASA, προτού να μετουσιωθεί στο κοινό μας laptop.

O μεγάλος αυτός δημιουργός έφυγε στα 69 του χρόνια, όπως ανακοίνωσε το Μουσείο Design Smithsonian Cooper-Hewitt, το οποίο διηύθυνε.

, Bill Moggridge, O σχεδιαστής του πρώτου Laptop μας εγκατέλειψε

, Bill Moggridge, O σχεδιαστής του πρώτου Laptop μας εγκατέλειψε

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

7 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vasilis

Ευτυχώς που δεν δούλευε στην apple για να κατοχυρώσει Το πληκτρολόγιο σε συνδυασμό με την επίπεδη αναδιπλούμενη οθόνη γιατί πιος ξέρει τι σχήμα θα είχαν τα λάπτοπ…
Άκουσα πως η apple στο iphone 5 θα κατοχυρώσει και τα γραμμάρια για να μην ξαναβγεί smartphone στο ίδιο βάρος…
Anyway κρίμα όταν φεύγουν καινοτόμοι απο την ζωή και να πώ και την αλήθεια δεν τον ήξερα καν.

manolis tsagkarakis

αυτά τα άτομα πραγματικά έκαναν την διαφορά στη τεχνολογία που απολαμβάνουμε ΟΛΟΙ μας σήμερα και όχι κάτι μούφες που το παίζουν πρωτοπόροι!!!

greeceandroid

Ντρέπομαι που δεν τον ήξερα, μόνο αυτό θα πω.

Πανος.Λαστ

@manolis tsagkarakis να γιασει το στομα σου αντε γιατι σημερα εχουμε μπερδεψει την ΠΑΤΕΝΤΑ με την ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ

Ravisher34

@Vasilis Αντι να περιοριστεις στο γεγονος οτι εφυγε αυτος ο σπουδαιος ανθρωπος κοιτας να βγαλεις την χολη σου για μια εταιρεια..Εδω ταιριαζει αυτο που λεμε ο κλασσικος …… Ελληνας.

Τεσπα…Κριμα που εφυγε,δεν ηταν και ιδιαιτερα μεγαλος σε ηλικια και τον ευχαριστουμε για αυτα που μας προσεφερε με τις καινοτομες ιδεες του.

PAOK -4-

Ρε παιδιά γιατί κουβαλάτε τόσο μεγάλο κόμπλεξ με την Apple? Δηλαδή την επόμενη φορά που θα βγάλει ένα προϊόν να ζητήσει τη γνώμη σας!!! Το άρθρο αναφέρεται σε έναν συγκεκριμένο άνθρωπο και ο άλλος καταπιάνεται με την Αpple… μακάρι να συνεχίσουν κάποιοι άνθρωποι αυτό τον δρόμο…

Yiannis H.

κριμα που εφυγε..ενα μεγαλο μπραβο και ευχαριστο απο μενα για οτι εκανε

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.