Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Η Google ανακοίνωσε τον πρώτο δικό της φορητό υπολογιστή, το Chromebook Pixel με οθόνη αφής 12.85 ιντσών ανάλυσης 2560×1700 pixels (239 ppi) και λειτουργικό σύστημα Chrome OS. Εσωτερικά υπάρχει ένας επεξεργαστής Intel Core i5 με γραφικά Intel HD 4000, μνήμη RAM 4GB και μνήμη flash 32GB το σώμα είναι από αλουμίνιο και το πληκτρολόγιο υποφωτιζόμενο.

Από πλευράς συνδεσιμότητας το Pixel διαθέτει δύο θύρες USB 2.0, Mini DisplayPort, υποδοχή για κάρτες μνήμη SD, Bluetooth και επίσης στερεοφωνικά ηχεία και webcam 720p.

Το Chromebook Pixel διατίθεται μέσα από το Google Play Αμερικής με τιμή 1.299$ (περίπου 985 ευρώ) και από τον Απρίλιο θα είναι διαθέσιμη η έκδοση με Wi-Fi + 4G/ LTE και τιμή 1.449$ (1.100 ευρώ).

Chromebook Pixel, Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Chromebook Pixel, Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Chromebook Pixel, Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Chromebook Pixel, Chromebook Pixel, Με οθόνη 13″ 2560×1700 pixels αφής 239 ppi

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

18 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Πολύ όμορφο κατά την άποψή μου…

Γιάννης

Ξέρεις κανείς αν μπορεί να σηκώσει βαριά προγράμματα όπως πχ της Adobe (Photoshop, Indesign, Illustrator, Flash κλπ). Αν όχι (πολύ πιθανό όχι…) ξέρει κανείς αν πάει προς τα εκεί το πράγμα; Δηλαδή μπορεί το Chrome OS να αποτελέσει μια αξιόλογη εναλλακτική των Windows η OS X ; Και αν όχι τώρα τότε μελλοντικά; Ενδιαφέρον πάντως το laptop. Πολύ ενδιαφέρον!

Teodore88

Ποσοο?? σ αυτην την τιμη προτιμω Macbook 13 Retina! Τουλαχιστον θα χω κανονικο os και οχι chrome os…!

lorentzos

Ωραία τα spec. Από θέμα υποστήριξης τι γίνεται προγράμματα συνδεσιμότητα κλπ.

Alan

Εμένα η ένσταση μου είναι στο ότι έχει USB 2.0 και όχι 3.0

telnet05

Τρεχει μονο Google Apps, απο οτι ειδα. Mega Fail!!!!!

spyros

Να δωσεις 1000€ και να μην εχεις ενα tera να του βαλεις windows να κανεις δουλεια σου; Ελεος! Απο αποψη σχεδιαστικη και διαφημιστικη (γιατι ειμαι subscriber του google chrome στο youtube και το ειδα πριν κανα δυωρο που βγηκε) μοιαζει διστυχω με την Apple. Προφανως θελει και η Google να αποκτησει τα δικα της προβατα, η θα επρεπε να πω “να αυξησει”;

digekas

Ta chromebooks προορίζονταν για χρήση ως thin client https://en.wikipedia.org/wiki/Thin_client και για αυτό χρειαζόντουσαν ένα απλό λιτό και ασφαλές λειτουργικό ώστε να περιορίζονται τα κενά ασφάλειας από την πλευρά του χρήστη (pebkac).

Σε αυτή την τιμή με αυτό το hardware απευθύνονται σε υψηλόβαθμα στελέχη και με αυτή την λογική θα έχουν μειωμένο όγκο πωλήσεων.

Πάντα σε εταιρικό επίπεδο, δεν απευθύνονται στον μέσο χρήστη, τουλάχιστον όχι με αυτό το λειτουργικό ή σωστότερα όχι όπως το έχουν προωθήσει, με ένα cloud να βρίσκεται ακόμα προσγειωμένο ή ακόμα χειρότερα γειωμένο!!!

Γιάννης

Αν καταφέρει μελλοντικά να “σηκώσει” βαριά προγράμματα… (που πιστεύω είναι θέμα χρόνου), τότε ίσως να μιλάμε για μια νέα εποχή. Για να δούμε…

keysmith

Μια χαρά η οθόνη, άψογο το σχέδιο. Το Google OS δεν τον έχω δουλέψει θέλει δουλειά καταλαβαίνω. Ομως βλέπω επενδύουν πολύ στο σύννεφο, περισσότερο από ότι πρέπει. Βγάζουν λαπτοπ με “μικρούς” δίκσους γιατί θα έχεις σύννεφο. Είναι δυνατόν? Γνωστά τα πλεονεκτήματα και χρήσιμο αλλα η απόσταση σε ταχύτητα και χωρητικότητα που μας χωρίζει το κάνει τόσο μακρινό, χώρια το θέμα προσωπικά δεδομένα. Δεν είναι απλά email εδώ, μιλάμε για τεράστιο όγκο δεδομένων. Αν όντως έχε usb2 αντι 3 μου περνάει η πονηρή σκέψη ότι ίσως υπάρχει σκοπιμότητα στο χρήστη να δείχνει σε σύγκριση με το σύννεφο μικρότερη η διαφορά ταχύτητας μεταφοράς δεδομένων από ότι με έναν εξωτερικό δίσκο.
Δεν ξέρω, θα δούμε..

Dimos

Η Sony (και η Toshiba θα ελεγα) βγαζει απειρως καλυτερα συστηματα απο αυτο εδω, χρονια τωρα

Και λεπτα, και πανισχυρα και υπερ-φορητα και με κανονικο λειτουργικο

Κοροϊδια

AnakinSkywalker

Εμένα μου φαίνεται πανάκριβο και χωρίς ουσιαστική χρησιμότητα.

Manos

Χηλές φορες καλύτερα να παρεις το αυθεντικό macbook pro με retina παρα να παρεις την απομίμηση chromebook ..!!! Έχει πολύ παραπάνω δυνατότητες και τέλειο λογισμικό(macbook) ..!!! Το chomebook μου θυμίζει το goophone i5 retina που είναι ένα ακριβές αντίγραφο του iphone 5..!!

George

Μανο οκ καταλαβαμε οτι εισαι τρελο apple funboy και καλα θα ηταν να μην γραφεις σχολεια σε τετοια topic!!

DJ radical

Έχει να πέσει πολύ μήνυση απο apple!
Αν και πανέμορφο είναι ΤΡΑΓΙΚΗ η τιμή του!

emm

>1.100 ευρώ για να μπαίνεις μόνο στο ίντερνετ! Υπέροχο! ..Τσιρκολίκι!

Γιώργος

Μοιάζει υπερβολικά σε macbook pro…
Καλό θα ήταν να διαφοροποιούνταν στο σχεδιασμό.

Cyb

Λοιπόν:

1) Τρέχει ένα λειτουργικό με ελάχιστες δυνατότητες.

2) Βασίζεται στο cloud και έχει μικρό αποθηκευτικό χώρο.

3) Νομίζω ότι έχει κλειδώματα και δεν γίνεται να περάσεις Windows ή Linux.

Οπότε η τιμή είναι αρκετά τσουχτερή γι αυτά που προσφέρει! Με τα ίδια λεφτά υπάρχουν πολύ πιο πλήρη συστήματα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.