Dell Precision M3800: Ανταγωνιστής του MacBook Pro

Εδώ και χρόνια επικρατεί μια μάχη ανάμεσα στη Hewlett Packard, τη Lenovo, την Acer, την Toshiba και μερικές ακόμα εταιρείες για το ποια είναι η καλύτερη μετά την Apple στην κατασκευή φορητών υπολογιστών επαγγελματικής χρήσης. Την απάντηση τη δίνει η Dell με το καινούργιο Precision M3800 το οποίο θεωρεί μακράν καλύτερο από το τελευταίο ΜacBook Prο Retina.

H Dell, μετά την ολοκληρωτική της εξαγορά από τον CEO της, Michael Dell και τη Silverlake Funds και την ολοκληρωτική της έξοδο από το χρηματιστήριο το Σεπτέμβριο του 2013, αποφάσισε πως δεν υπάρχει λόγος να ανταγωνίζεται τους απλούς κατασκευαστές φορητών υπολογιστών, αλλά τη μεγαλύτερη αντίπαλο, Apple.

Σύμφωνα με την παρουσίαση της Dell στο Φεστιβάλ Ταινιών του Sundance στη Γιούτα των Η.Π.Α., το M3800 προσφέρει πραγματικά περισσότερα από έναν MacBook Pro, αρχίζοντας από την μεγαλύτερη ανάλυση κατά 59% υψηλότερη, με 4k panel σε 15.6″ οθόνης αφής και προστασία από Corning Gorilla Glass. Η χαμηλότερη τιμή του (2000 ευρώ, έναντι 2200 του MacBook Pro Retina), η διπλάσια αποθηκευτική του ικανότητα, το βάρος του που είναι λιγότερο από 2kg, η κατά 25% μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας είναι λόγοι που ακόμα και η εικόνα να μην είναι το αντικείμενο, το καθιστούν μια σοβαρή αντιπρόταση για τον επαγγελματία.

, Dell Precision M3800: Ανταγωνιστής του MacBook Pro

Το Μ3800 έρχεται με τον τετραπύρηνο επεξεργαστή i7 4712ΗQ, με RAM DDR3 ως 16GB και κάρτα γραφικών την Nvidia Quadro K1100M με 2GB ξεχωριστής vRAM σε Windows 8.1 Pro x64 ή ακόμα και Ubuntu 14.04 SP1. Αυτό το setup, λοιπόν, προσφέρει ως και 30% υψηλότερο rendering στο πρόγραμμα δημιουργίας video και εφέ Premiere Pro της Adobe και 26% υψηλότερη ταχύτητα μετατροπής multimedia.

Η χρήση θυρών του είναι αντίστοιχη της Apple με Thunderbolt 2.0/ mini Displayport, HDMI, 2xUSB 3.0, 1xUSB 2.0, υποδοχή stereo jack για headsets, τυπικό card reader για multimedia storage, Intel Wireless Pro adapter και BlueTooth 4.0. Είναι εξοπλισμένο με ηχεία Stereo, δύο μικρόφωνα και HD Chat Camera.

Ο αποθηκευτικός του χώρος αποτελείται από έναν βασικό HDD των 2,5” ή SSD ή έναν υβριδικό δίσκο, όπως επίσης κι έναν msata του 1ΤΒ. Όσο κι αν είναι μεγαλύτερη η προσφορά σε γκάμα αποθηκευτικών μέσων, εδώ έρχεται η αδυναμία στο σχεδιασμό του συστήματος. Όλοι οι οδηγοί αποθήκευσης έχουν σαν μέγιστο όριο τα 400-500MB/s ταχύτητας ανάγνωσης, ενώ οι οδηγοί του MacBook Pro χρησιμοποιούν μια PCIe θύρα που φτάνει περίπου τα 800MB/s ταχύτητας ανάγνωσης.

Το αρνητικό όμως στην επιλογή αυτή είναι το μεγαλύτερο κόστος αναβάθμισης του αποθηκευτικού χώρου, καθώς after market εξαρτήματα για το συγκεκριμένο MacBook Pro έχει μόνον η ίδια η Apple, ενώ για το Dell μπορείτε να αγοράσετε από οποιοδήποτε κατάστημα, οποιαδήποτε φίρμα επιθυμείτε.

, Dell Precision M3800: Ανταγωνιστής του MacBook Pro

Σημειώσεις:
Render = η δημιουργία αντικειμένων 2D ή 3D
Μετατροπή Multimedia = το λεγόμενο transcoding
Μultimedia Storage = κάρτες sd κλπ από ψηφιακές κάμερες
Stereo Jack = το κλασικό καρφί 3,5mm για τα ακουστικά και το μικρόφωνο
msata = είναι τρόπος σύνδεσης στερεού τύπου αποθηκευτικού μέσου άμεσα πάνω στη μητρική, χωρίς καλώδια κι αντάπτορες.

Πηγή

Δημήτρης Μηλόπουλος

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

6 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Giannis

Γιατί όμως καταλήγουν όλοι σε Macbook Pro και βάζουν και windows πάνω; Τo dell xps 15 για παράδειγμα έχει σοβαρά θέματα με την θερμοκρασία με αποτέλεσμα στα support-help της dell να γίνονται κάποιες προσπάθειες αλλά εν τέλη το πρόβλημα να παραμένει για το καινούργιο που παρουσιάστηκε δεν μπορούμε να ξέρουμε αν βελτιώθηκε το θέμα. Η lenovo με το carbon x1 μέχρι πρότινος δεν έχει καλή ανάλυση σε σχέση με τον ανταγωνισμό στο καινούργιο παρόλα αυτά μάλλον βελτιώθηκε το θέμα.

Tom

Η dell φτιάχνει πολυ καλα high end laptop πάντως για μενα ειναι ισάξια με apple σχεδόν. Η τελευταια ειναι κορυφαία ομως απλά τα καλύτερα λαπτοπ. Για τον απλούστατο λογο ότι ειναι υπερπλήρη. Ότι και να κοιτάξεις μπαταρία ποιότητα κατασκευής οθονη κλπ κλπ ειναι ολα μια χαρα.

Πάντως οπως λεει και ο φίλος πιο πανω όντως τα xps γενικα αναπτύσσουν θερμοκρασία.

Merkouris

Ok για το hardware, ας πούμε ότι ειναι καλύτερος ο Dell! Όσον αναφορά το OS όμως δεν νομίζω ότι τα Windows ειναι σε θέσει να ανταγωνιστούν τα Mac OS!

naxxxman

Εμένα δεν μου αρέσει. Είναι προφανώς ενα laptop σχεδιασμένο για επαγγελματική χρηση, όπως AutoCAD κτλ, αλλά με μονο 15″οθόνη τι θα κανει ένας επαγγελματίας? Θα μπορούσε να χρησημοποιεί την σχεδιαστική γραμμή του XPS 13 (2015) στην μεριά της οθόνης τουλαχιστον, έτσι σε αυτό το μέγεθος θα χωρούσε μια 16.5″-17.3″ οθόνη.
Έτσι ναι.
Δεν είμαι κανένας ειδικός, αλλά πείτε μου και εσείς παιδιά, έχω άδικο?

Giorgos

Τι τιμές είναι αυτές ρε??Πάνε καλά ρε?Μια χαρά έχουν περάσει το marketing ότι πρέπει να δίνεις ένα σκασμό λεφτά για αναλώσιμα. σε παρακαλώ Xiaomi βγάλε ultrabook….

rafael

Θα ήθελα και εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω κάποια θέματα όχι ως ειδικός αλλά ως χρήστης των συγκεκριμένων λογισμικών και μηχανήματων…από τα χεριά μου έχουν την τύχη να περάσουν υπερμηχανήματα….ενδεικτικά αναφέρω alienware και mac….θα κρατήσω και εγώ το μότο που ισχύει σύμφωνα με εμένα(και για τον κοσμο)…το καλύτερο windows pc είναι το MacBook pro…. Το στήσιμο του καθώς και η ποιοητα κατασκευης είναι αυτή που κερδιζει. Θα πρεπει επιτελους οι εταιριες να καταλαβουν ότι τα mac κερδιζουν αρχικα λογω design (ενδεικτικα θα αναφερω το εξης…οι αυτοκινητοβιομηχανιες παραγουν ολες αυτοκινητα με 4 ροδες…αυτό δεν σημαινει ότι είναι όλα ιδια….η τεραστια διαφορα είναι παντα στο design…)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.