Dell Precision M6600, Τώρα και με SSD χωρητικότητας 1TB

Τα laptops της Dell που ανακοινώθηκαν τον Μάϊο, Precision M6600 και Precision Μ4600 χαρακτηρίζονται ώς “φορητοί σταθμοί εργασίας” (mobile workstations), και για να λέμε την αλήθεια είναι, λόγω των εξαιρετικών τεχνικών χαρακτηριστικών τους. Η Dell που παρέχει ήδη την δυνατότητα πολύ αξιόλογου customization (διαμόρφωσης) στα συγκεκριμένα δύο laptops, έρχεται τώρα να προσφέρει μία ακόμη επιλογή όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο τους.

, Dell Precision M6600, Τώρα και με SSD χωρητικότητας 1TB

Συγκεκριμένα το Dell Precision M6600 μπορεί να διαμορφωθεί με 2 SATA3 SSD δίσκους 512 GB ο καθένας και έναν ακόμη της τάξης των 128GB (μέσω mini slot). Αν αθροίσουμε λοιπόν η συνολική χωρητικότητα του Μ6600 θα φτάνει το 1.1TΒ με SSD δίσκους. Φυσικά μια τέτοια διαμόρφωση δεν είναι καθόλου οικονομική, αφού κάθε SSD δίσκος των 512 GB κοστίζει ούτε λίγο ούτε πολύ 820 ευρώ (ή 1.120 δολάρια Αμερικής).

Η DELL έκανε επίσης διαθέσιμη και μια έξτρα επιλογή για την κάρτα γραφικών. Πρόκειται για την NVIDIA Quadro 5010M με αποκλειστική μνήμη 4 GB GDDR5, της οποίας το κόστος ανέρχεται στο ποσό των 1200 ευρώ (ή 1640 δολάρια Αμερικής).

Πραγματικά έχουμε να κάνουμε με πολύ αξιόλογα μηχανήματα που τα διαμορφώνεις όπως θέλεις, αλλά σίγουρα απευθύνονται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία πελατών-χρηστών, αφού το κόστος τους για τον μέσο χρήστη είναι κατά την ταπεινή μου γνώμη απλησίαστο.

, Dell Precision M6600, Τώρα και με SSD χωρητικότητας 1TB

Πηγή

Marios1508

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιάννης

παιδιά το μέλλον είναι mobile! Οι σταθμοί εργασίας στην τσάντα!

τα laptop “καταργούν” desktop
τα tablet “καταργούν” laptop
τα κινητά “καταργούν” tablet
(τονίζω τα εισαγωγικά στο καταργούν) ένα σκαλί κάτω δηλαδή

Εναλλακτικά τα desktop του μέλλοντος θα μπορούσαν να είναι αποκλειστικά “κουτάκια” a la mac mini/dell κτλ SSD σε πλακέτα, μεγαλύτερη ανάπτυξη του thunderbold για pcix κτλ. CD καταργούνται, το cloud ανεβαίνει!!!

Θεός ξέρει τι θα δούμε τα επόμενα χρόνια!

teodore88

εδω και 2 χρονια εχω mobile workstation, ενα HP Elitebook, και πραγματικα ειναι αξιος αντικαταστατης του desktop..!

Solon

Εχω δουλέψει precision και πραγματικά η ποιότητά τους είναι αξεπέραστη. Αλλά είναι προκλητικά ακριβά τα αφιλότημα και όχι μόνο στους ssd. Π.χ. για να του βάλεις bluray θες 400 ευρώ ενώ θα μπρούσες με 150 να του βάλεις ένα read only και να είσαι μια χαρά.

Alessio

@Γιανννης αλλη περιπτωση επσης που βιωσα & πραγματικα με “ψαρωσε”πηρε γνωστος μου προσφτως το new Μac mini *Server με Custom built & specs :
+ 2.0GHz Quad-Core Intel Core i7
+ 8GB 1333MHz DDR3 SDRAM – 2x4GB
+ 750GB Serial ATA Drive @ 7200 rpm + 256GB Solid State Drive
….& ok το παλικαρι εχει εταιρια & ειχε “ακρη ” μεν γιατι το εφερε απο USA (κοινως ΠΑΡΑ πολυ φθηνοτερα απο την Ελλαδα της ΒΑΡΙΑΣ φορολογιας +οχι μονο!) αλλα επιστρεφοντας στο θεμα μας μετα που το επεξεργστηκα λιγακι.. αυτο το “σκατ…λακι” αποδειχθηκε ΤΕΡΑΣ & με αποστομωσε κυριολεκτικα ΚΤΗΝΟΣ για τα κυβικα του +με τις καλυτερες εντυπωσεις!!!!
Υ.Σ cVlachacis ασχετο μεν αλλα χουμε καμια πληροφορια επι τις παρουσης για το Samsung tablet με Windows 8+Τετραπύρηνος ARM επεξεργαστής στο BUILD από την Microsoft;Aληθευει ,οτι θα το αποκτήσουν όσοι πάρουν μέρος στο BUILD conference;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.