Dell XPS 12, Ultrabook με διττό χαρακτήρα και οθόνη αφής [φήμες]

Η Dell φέρεται να δείχνει ενδιαφέρον στο να δημιουργήσει ένα ultrabook με διπλό χαρακτήρα, κάνοντας μία ανανέωση της παλαιότερης ιδέας του Inspiron Duo netbook, συνδυάζοντας την ισχύ ενός ultrabook, με το λεπτό μέγεθος και το απτικό interface μίας ταμπλέτας. Η οθόνη θα περιστρέφεται γύρω από τη θέση της και θα γυρνά προς τα έξω για να μπορεί κανείς να το χρησιμοποιεί μόνο με την οθόνη αφής.

Το νέο μοντέλο προφανώς και θα βασίζεται στην ιδέα που έχει παρουσιάσει στο παρελθόν η Dell και είχε κάνει και την εμφάνισή του στην Ελλάδα, ενώ θα έχει Windows 8 ως λειτουργικό σύστημα. Σύμφωνα με ένα slide μίας παρουσίασης της Dell που έχει διαρρεύσει, το Dell XPS 12 θα κάνει την εμφάνισή του στα τέλη του 2012 και θα έχει μία αναδιπλούμενη οθόνη 12.5 ιντσών, Full HD ανάλυσης. Το πάχος του στο πιο λεπτό σημείο θα είναι 8 mm και στο πιο παχύ 20 mm. To βάρος δεν θα ξεπερνά το 1.4 Kg, ενώ τα υλικά του πλαισίου είναι αλουμίνιο και ανθρακονήματα, ενώ η οθόνη θα είναι από gorilla glass.

, Dell XPS 12, Ultrabook με διττό χαρακτήρα και οθόνη αφής [φήμες]

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ωραιο αλλα απο τιμη το κοβω να κανει οσο τρια ι5 λαπτοπ..

Geo

Μπράβο για τη σχεδίαση. Τεχνολογικό κατόρθωμα.
Αλλά από πρακτική χρησιμότητα… μηδέν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business Dell

Η Dell καταργεί περίπου 6.650 θέσεις εργασίας

Η κατασκευάστρια υπολογιστών Dell Technologies Inc θα καταργήσει 6.650 θέσεις απασχόλησης, αριθμό που αναλογεί σε περίπου 5% του παγκόσμιου εργατικού δυναμικού της, καθώς πλήττεται από μείωση της ζήτησης για τα προϊόντα της, αναφέρει σημερινό ρεπορτάζ.

Gear Dell

H Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με νέα μοντέλα servers

Η Dell επεκτείνει την σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers, σχεδιασμένους για κορυφαίες επιδόσεις computing, επιταχύνοντας την απόδοση και αξιοπιστία στο σύγχρονο Data Center, στο public cloud και στο edge.

Business Dell

Dell PowerEdge: Servers επόμενης γενιάς με προηγμένες επιδόσεις και ενεργειακά αποδοτικότεροι

Η Dell Technologies επεκτείνει την κορυφαία εμπορικά σειρά Dell PowerEdge με επιπλέον 13 νέα μοντέλα επόμενης γενιάς servers.

Business Dell

Dell: Καλείται να πληρώσει 1 δισ. δολάρια σε συμβιβασμό αγωγής

Η Dell αναμένεται να καταβάλει το ποσό του 1 δισ. δολαρίων σε συμβιβασμό για τη διευθέτηση αγωγής που είχαν υποβάλει μέτοχοι της εταιρείας.