Fujitsu Lifebook leaf, Ηλιακό Laptop με οθόνη OLED

Οι Αμερικανοί σχεδιαστές Laura Karnath και Carl Burdick πιστεύουν ότι “οι σχεδιαστές δεν μπορούν πλέον να σχεδιάζουν προϊόντα τα οποία βασίζονται στην ενέργεια και τους πόρους”. Ο νέος σχεδιασμός του φορητού υπολογιστή τους που αποκαλείται “Lifebook Leaf” φαίνεται να είναι η προσπάθειά τους να δείξουν ότι η αγορά της τεχνολογίας έχει ανάγκη από μια ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης.

, Fujitsu Lifebook leaf, Ηλιακό Laptop με οθόνη OLED

Το έργο χρησιμοποιεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στις ηλιακές κυψέλες, με ευέλικτες ΟLED οθόνες και “προχωρημένα ανθεκτικά υλικά” δημιουργώντας ένα εξαιρετικά αποδοτικό, ηλιακά φορτιζόμενο laptop το οποίο δεν έχει καμία σχέση με τις υποδομές του παρελθόντος. Ο νέος σχεδιασμός του υπολογιστή, που δημιουργήθηκε για τη Fujitsu κέρδισε το βραβείο σχεδιασμού 2011.

Η μία πλευρά του laptop είναι σχεδιασμένη με OLED οθόνη που μπορεί να τοποθετείται σε οριζόντια θέση και να λειτουργεί ως μια μεγάλη οθόνη ή λυγισμένη στη μέση και να μιμείται έναν συμβατικό φορητό υπολογιστή. Σε αυτή την θέση, ένα μέρος της οθόνης θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως μια οθόνη, και η άλλη ως πληκτρολόγιο αφής. Η μία πλευρά της συσκευής είναι επενδεδυμένη με ηλιακά κύτταρα, τα οποία, όταν είναι σε επίπεδη θέση φορτίζουν την μπαταρία της συσκευής.

Οι σχεδιαστές λένε ότι ελπίζουν ότι οι εξελίξεις στην τεχνολογία CPU θα επιτρέψει σύντομα στο laptop να παράγει αρκετή πλεονάζουσα ενέργεια για να φορτίσει άλλες συσκευές μέσω USB. Ο υπολογιστής περιλαμβάνει επίσης έναν προσαρμογέα 4G για ασύρματη πρόσβαση στο Internet καθώς και τρεις κάμερες που βρίσκονται στο πάνω μέρος της οθόνης για 3D εικόνες.

Στα υπόλοιπα χαρακτηριστικά της σχεδίασης περιλαμβάνονται καουτσούκ για το εσωτερικό και για την πρόληψη από φθορές και γρατζουνιές στην οθόνη, πολυκαρβονικό υλικό για το εξωτερικό κέλυφος και ένα φερμουάρ.

, Fujitsu Lifebook leaf, Ηλιακό Laptop με οθόνη OLED

Πηγή: GreenBusiness.gr

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
kokour1986

Θα πάρω καμιά 10ριά τέτοια να τα βάλω στην στέγη και θα πουλάω ρέυμα στη ΔΕΗ….

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear

H πανδημία φέρνει άνοδο στη ζήτηση για Chromebooks

Τα στοιχεία της Canalys δείχνουν ότι η ανάγκη για τηλεργασία και τηλεκπαίδευση ήταν οι καθοριστικοί παράγοντες της ζήτησης σε Chromebooks.

Notebooks Samsung

Samsung Notebook Odyssey: Νέο gaming laptop με GeForce RTX 2080 GPU και 15.6’’ οθόνη (144Hz) [CES 2019]

Η Samsung στα πλαίσια της CES 2019 ανακοίνωσε το νεότερο Notebook Odyssey με μειωμένα bezels, ιδιαίτερη σχεδιαστική προσέγγιση, 15.6’’οθόνη και NVIDIA GeForce RTX 2080 GPU.

Games Alienware Dell

Η Dell ανακοίνωσε ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware gaming laptops [CES 2019]

Λέγεται πως το hot θέμα της φετινής έκθεσης τεχνολογίας, στο Las Vegas, θα είναι οι φορητοί υπολογιστές για gaming. Η Dell θα παρουσιάσει τα δύο νέα της μοντέλα, τα ελαφρύτερα και λεπτότερα Alienware που έφτιαξε ποτέ.

Notebooks Dell featuredtv

Επισκεφτήκαμε το Dell Exclusive Store στην Αθήνα [VLOG]

Την προηγούμενη εβδομάδα βρέθηκαμε στο κατάστημα Dell Exclusive Store που φιλοξενείται εδώ και δύο χρόνια στο 3ο επίπεδο του εμπορικού κέντρου The Mall Athens στο Μαρούσι. Σε ένα χώρο μοναδικής αισθητικής βρίσκονται συγκεντρωμένα όλα τα μοντέλα της Dell που είναι διαθέσιμα στην ελληνική αγορά από τον επίσημο διανομένα της εταιρείας στην Ελλάδα, την Oktabit.