Τρίτη
13/09/2011

Μπαταρίες από gel, Ισχυρότερες και πιο οικονομικές [επιστήμη]

Οι φορητές μας συσκευές καταπίνουν στην κυριολεξία την ενέργεια της μπαταρία και τις περισσότερες φορές δεν βγάζουν σε χρήση ούτε μια ολόκληρη μέρα. Ας μην μιλήσουμε για τους φορητούς υπολογιστές που στο μέσο όρο τους διαρκούν 3-4 ώρες. Ερευνητές ανακοίνωσαν ότι το μέλλον στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες ίσως να είναι το υγρό gel ηλεκτρολυτών.

Οι νέες μπαταρίες θα είναι πιο ασφαλείς από τις σημερινές, θα διαρκούν περισσότερο με μια μόνο φόρτιση, θα είναι πιο οικονομικές ενώ θα μπορούν να κατασκευαστούν σε διάφορα σχήματα.

Μπαταρίες από gel, Ισχυρότερες και πιο οικονομικές [επιστήμη]

Πηγή

Συντάκτης: .


6 Σχόλια

 1. Ο/Η Spiros M. λέει:

  Άντε μακάρι…!! Εδώ που τα λέμε αυτό που ζητάμε είναι, χαμηλή καμπύλη φόρτισης και μεγάλη καμπύλη αποφόρτισης :) πολλά ζητάω :D

 2. Ο/Η Iphonias λέει:

  παρα πολυ καλο απο ολες τι πλευρες

 3. Ο/Η vasilis λέει:

  πρέπει να βρούνε τρόπο οι εταιρίες ηλεκτρονικών να κατασκευάζουν προϊόντα που καταναλώνουν απειροελάχιστη ενέργεια και να φορτίζουν με άλλους τροπους. Αυτή είναι εξέλιξη.

 4. Ο/Η mixtri λέει:

  πες τα βασίλη…
  ο σκοπός είναι να φτιαχτούν συστήματα τα οποία καταναλώνουν χαμηλά ποσά ενέργειας.
  όμως ένα σύστημα δε καταναλώνει μόνο εξαιτίας του hardware που χρησιμοποιεί. το software που φορούν οι συσκευές είναι ίσως το πιο σημαντικό όσον αφορά τη διαχείριση πόρων.
  Έχω netbook 3 ετίας με Intel Atom N270! το χρησιμοποιώ ακόμα και σήμερα γιατί με έχει βολέψει απίστευτα… Η κατανάλωση του Ν270 είναι πολύ χαμηλή αρκεί να χρησιμοποιείται…αποδοτικά. Ως τώρα χρησιμοποιούσα Windows XP/7 στο netbook και είχα 6 ώρες μπαταρία/αναμονή. Με το MeeGo που χρησιμοποιώ η χρήση του netbook έχει ξεπεράσει τις 6 ώρες. Και όταν λέω χρήση…το εννοώ! Ταινίες,ιντερνετ κτλ!
  Πλέον το hardware έχει πλησιάσει στα όριά του σε θέματα κατανάλωσης/χωρητικότητας! Καιρός για καλύτερο software…

 5. Ο/Η jimmy1992 λέει:

  Τώρα που βγαίνουν και πολλά ηλεκτρικά αυτοκίνητα πιστεύω πως θα καταφέρουν να φτιάξουν μπαταρίες με μεγάλη χωρητικότητα!

 6. Ο/Η Someone λέει:

  Αντε επιτελους εως ποτε θα καταστρέφουμε το περιβάλλον με μη ανακυκλώσιμες μπαταρίες, θελουμε κατι πιο φιλικό και να διαρκεί να διαρκεί.

Η γνώμη σας

Παρακαλούμε σχολιάστε με ελληνικούς πεζούς χαρακτήρες, όχι greeklish.

Πατώντας "Αποστολή" αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης.