Google Chromebooks, Θα πάρουν αναβάθμιση με Ivy Bridge; [φήμες]

Τα Chromebooks της Google έχουν μεγάλη διάρκεια μπαταρίας και μικρούς χρόνους εκκίνησης, αλλά γίνονται αργά καθώς tabs και παράθυρα αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται στην οθόνη μας. Τελευταίες φήμες, βασισμένες σε αντίστοιχα open source projects, θέλουν τη νέα γενιά Chromebooks να εξοπλίζονται με τα chipsets Sandy και Ivy Bridge της Intel.

Tα Chromebooks αντιμετωπίζουν σκληρό ανταγωνισμό από τα tablets, εν μέρει λόγω των διαφορετικών αναγκών των χρηστών και εν μέρει λόγω μειωμένης απόδοσης. Οι απαιτητικές σε γραφικά web apps, ειδικότερα αυτές που δεν εντάσσονται στο οικοσύστημα της Google, «υποφέρουν» με τον Atom επεξεργαστή των Chromebooks.

Συνεπώς, η προοπτική χρήσης των Sandy Bridge ή Ivy Bridge θα μπορούσε να οφελήσει τα μηχανάκια της Google στον απαιτητικό τομέα των γραφικών, για παράδειγμα. Φυσικά αυτή η προοπτική δεν αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά τις επιδόσεις αυτονομίας, αλλά και πάλι δεν θα επαρκεί για πολύ απαιτητικές εφαρμογές (gaming, photo editing, video editing). Οπότε το ουσιαστικό κέρδος είναι ένα γρηγορότερο Chromebook με καλύτερη διάρκεια μπαταρίας.

, Google Chromebooks, Θα πάρουν αναβάθμιση με Ivy Bridge; [φήμες]

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Νίκος

Ποιο ανταγωνισμό βρε,αφου τα chromebook έχουν πάει άπατα .

Ανώνυμος

“Χάθηκαν” τα Chrome Books.Από το λίγα πράγματα που έκανε η Google και δεν έγινε επιτυχία.

Haduuken!

Στο χρωματοβυθό του ωκεανού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Google Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το σε νέα, υψηλότερης ποιότητας renders

Aπό ότι φαίνεται, κάθε μέρα θα έχουμε και ένα leak για το Google Pixel 8a μέχρι την αναμενόμενη επίσημη αποκάλυψη στις 14 Μαΐου.

Smartphones Google Google Pixel Pixel

Pixel Fold 2: Η Google θα το μετονομάσει σε Pixel 9 Pro Fold

Η Google, μετά το περυσινό Pixel Fold, περιμένουμε να φέρει το Pixel Fold 2, αλλά ένα νέο δημοσίευμα υποστηρίζει ότι δεν θα ονομάζεται έτσι.

Smartphones featured Google Pixel

Google Pixel 8a: Δείτε το και στα τέσσερα χρώματα που θα κυκλοφορήσει

Για το επερχόμενο Pixel 8a της Google ακούμε και κάτι καινούργιο κάθε μέρα, με τα leaks να το αποκαλύπτουν πλήρως πριν την κυκλοφορία.

Software Google

Google One: Τέλος η υπηρεσία VPN αργότερα φέτος

Η Google κυκλοφόρησε τη δική της υπηρεσία VPN τον Οκτώβριο του 2020, αρχικά συνδυάζοντάς την με premium προγράμματα Google One 2 TB+.