HP Mini-Note 2133 | Mini review

, HP Mini-Note 2133 | Mini reviewΧθες είχα την ευκαιρία να δω και να δουλέψω από κοντά το πρώτο Mini-Laptop της HP. Πρόκειται για το HP Mini-Note 2133 με επεξεργαστή στα 1,2GHz, μνήμη RAM 2GB και σκληρό 160GB. Βλέποντας αρχικά το 2133 εντυπωσιάζεσαι από την ποιοτική του κατασκευή και από την όμορφη σχεδίαση. Είναι αρκετά πιο όμορφο από ένα Eee Pc και διαθέτει εξωτερικά μέρη από αλουμίνιο και πλαστικό.

, HP Mini-Note 2133 | Mini reviewΤο δεύτερο πράγμα που μου έκανε εντύπωση ήταν ότι μόλις άνοιξα το καπάκι παρατήρησα το σηματάκι που έγραφε Windows Vista Basic και μου δημιουργήθηκε η απορία πως ένα τέτοιο μηχάνημα μπορεί να τρέχει Vista. Πατώντας λοιπόν το κουμπί και περιμένοντας λίγη ώρα φορτώνει το λειτουργικό. Όταν λοιπόν φορτώσουν τα Windows αντιλαμβάνεσαι ότι η HP έχει προχωρήσει ένα βήμα παραπάνω από ότι η Asus στο θέμα οθόνη, αφού το HP διαθέτει μια πολύ ζωντανή οθόνη όσον αφορά τα χρώματα με αρκετά μεγαλύτερη ανάλυση (1280×768).

, HP Mini-Note 2133 | Mini reviewΑς επιστρέψουμε όμως στο θέμα τον επιδόσεων του επεξεργαστή του HP 2133. Η HP δεν ξέρω για ποιον λόγο αλλά δεν χρησιμοποιεί κανέναν από τους επεξεργαστές που διαθέτουν τα άλλα Mini-Laptop των υπόλοιπων εταιριών. Χρησιμοποιεί τον Via C7-M ULV με ταχύτητες από 1.0GHz έως 1.6GHz (1.2GHz στην δική μας περίπτωση). Δεν μπορώ να πω ότι είναι πιο γρήγορος η πιο αργός από του Asus Eee PC 900 γιατί τα δύο Laptop είχαν διαφορετικό λειτουργικό. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι η έλλειψη ισχύος όσον αφορά τα Vista ήταν εμφανής σε μερικά σημεία κυρίως όταν πήγαινες να φορτώσεις κάποια πιο βαριά εφαρμογή.

, HP Mini-Note 2133 | Mini reviewΘετικότατη εντύπωση αφήνει το πληκτρολόγιο με το μέγεθος τον πλήκτρων να είναι αρκετά μεγάλο και να διευκολύνει πολύ την πληκτρολόγηση κειμένων. Σε αντίθεση όμως με το πληκτρολόγιο το touchpad δεν θα το έλεγα εργονομικό αφού εκτός από το μικρό του μέγεθος δεν έχει τα δυο κουμπιά ακριβώς από κάτω του αλλά στις δυο πλαϊνές πλευρές με αποτέλεσμα να μπερδεύει τον χρήστη και να δημιουργεί δυσκολία στο πάτημα.

, HP Mini-Note 2133 | Mini reviewΤέλος μιας και το δούλεψα σχεδόν όλη μέρα θα αναφερθώ στην μπαταρία του η οποία με σερφάρισμα στο ιντερνετ και γράψιμο στο Word έβγαλε περίπου 3 ώρες.

HP Mini-Note 2133

87
317

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

14 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
alkal.gr

Όντας ήδη χρήστης του ενός και tester του άλλου, Asus Eee Pc ή Mini-Note 2133 τελικά;

tasosvel

Το hp μπορεί να είναι λοίγο ακριβότερο αλλά πιστεύω οτι είναι ανώτερο από το Eee pc. Έχει καλύτερη οθόνη, πολύ ποιοτική κατασκευή, επεκτάσιμη μνήμη ram και αρκετά μεγάλο σκληρό δίσκο. Είναι μια πολύ καλή επιλογή.

nikitas

απο τιμή τι λέει; τα vista σβήνονται; :P:P

tasosvel

Σβήνονται τα Vista:) Κυκλοφορούν και εκδόσεις με XP και Linux. Οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με την έκδοση΄( από 499$ και πάνω) Το συγκεκριμένο που δουλέψαμε κόστιζε 520 ευρώ.

Κώστας Βλαχάκης

Μην κακολογείτε το eeePC μου, σας ακούω!…
Πολύ μικρό, πολύ ελαφρύ και Asus. 160άρης σκληρός… τι τον χρειάζεσαι; Τα netbook δεν είναι desktop replacement.

(Το σχολιάκι αυτό το έγραψα από το τραπέζι του γάμου του φίλου μου Ιάσονα με το eeePC 900 και το Cosmote internet on the go)
😉

gorgonitsa

@costas: φαντάζομαι τι θα έλεγαν οι γύρω σου στο τραπέζι που θα σε έβλεπαν!!

tasosvel

Πάντως χθές το μεσημέρι που πήγαμε για καφέ και δουλέψαμε το eee pc με το ιντερνετ της Cosmote δεν είδα κανένα να παραξενευτεί. Μόνο ένας σκύλος ταράχτηκε που βρισκόταν κάτω από το τραπέζι 🙂

Κώστας Βλαχάκης

Το HP 2133 θα είναι διαθέσιμο πλέον και στην ελληνική αγορά απο τον Σεπτέμβριο σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση της HP Hellas.
Η τιμή δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα.

PCtrela

Ξεκινάω με τα δικά μου επιχειρήματα λοιπόν:
1) Η Glare οθόνη δεν μου επιτρέπει να δω καλά όταν υπάρχει εξωτερικό φως, διότι αντανακλά και σε τυφλώνει άρα για έξω στο μπαλκόνι forget it.
2) Ξέχνα την προσαρμογή touch screen
3) Το γεγονός ότι είναι πιο ποιοτική κατασκευή σημαίνει αύξηση κόστους και σιγά μην το πουλήσουν 400 €, με τα λεφτά που θα δώσεις παίρνεις άλλο pc
4) 160 GB δίσκο, καλό ακούγεται, αλλά είναι φορητός και εκεί που θα τον κρατάς στα χέρια και θα κάνεις sofa surfing, θες SSD δίσκο, ο ΕΕΕ είναι πραγματικά φορητός ακριβώς λόγο του SSD
5) Δεν τον λες και πολύ μικρό…οι μερικοί πόντοι είναι αυτοί που κάνουν την διαφορά στο μέγεθος και στην ευκολία μεταφοράς, είναι πολύ μεγάλος για UMPC
6) Βρείτε μου Laptop UMPC στη ρεαλιστική τιμή 400 €, μόνο ένα είναι.
7) Φιλάκια!

tasosvel

Δεν νομίζω να οτι θα κοστίζει πάνω από 400 ευρώ. Για τον απλούστατο λόγο οτι δεν θα είναι ανταγωνιστικό σε σχέση με τα άλλα λαπτοπ αυτής της κατηγορίας. Αν κοστίζει παραπάνω πραγματικά δεν αξίζει να το αγοράσεις, μπορείς να πάρεις ένα κανονικό Laptop. Τόσο το MSI Wind όσο και το Asus 701 που κυκλοφορούν στην Ελλάδα έχουν τιμές κάτω από 400 ευρώ.

PCtrela

Κοίταξα γρήγορα τις τιμές και έχεις δίκιο! Υπάρχει ανταγωνιστική οικονομική πολιτική, βέβαια η χαμηλότερη πάντα 399€ και η υψηλότερη έως 200€ πάνω. Οπότε θέλει ιδιαίτερη προσοχή από τους καταναλωτές, πάντα να κάνουν έρευνα αγοράς πριν αποφασίσουν να αγοράσουν κάτι. Κάποτε είχα γράψει ένα άρθρο που υποστήριζα ότι οι διάφοροι έμποροι, εκμεταλλεύονται τις διάφορες τιμολογιακές πολιτικές, με την άγνοια των πελατών, για τις πραγματικές τιμές αυτών των συσκευών, αλλά τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά προς το καλύτερο και πάντα προς το όφελος των καταναλωτών.

Κώστας Βλαχάκης

Το HP δεν είναι netbook. Το HP 2133 είναι “τεράστιο” για υπέρ-φορητός υπολογιστής. Το έχω δει σε φωτογραφία δίπλα στο EeePC 900 και φαίνεται γιγάντιο.

Ας περιμένουμε να δούμε και τα πρώτα μοντέλα MID (Mobile Internet Devices) και ας αποφασίσουμε για το μέλλον της φορητότητας.

Πάνω από 1 κιλό υπολογιστής δεν αξίζει να λέγεται ultra mobile.

Το βασικότερο χαρακτηριστικό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι η ανάλυση 1280×768.
Επειδή διάβασα πάρα πολλά reviews για netbooks, οι περισσότεροι χρήστες τους τονίζουν πως το μέγιστο ύψος που δίνουν τα περισσότερα notebooks που είναι 600pixels, τους δυσκολεύουν αρκετά στην ανάγνωση κειμένων και στο σερφάρισμα, ακόμα και στο gaming.
Οπότε πιστεύω πως η ανάλυση του, είναι αυτή που κάνει το HP Mini-Note να ξεχωρίζει.

Κώστας Βλαχάκης

Η δική μου εμπερία με το ASUS EeePC 900 και την 8,9 ιντσών οθόνη με τα 1024×600 pixels, δείχνει ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με την εμφάνιση των ιστοσελίδων. Και αυτό στο λέω έχοντας βάλει και Windows και Linux Xandros και Ubuntu eee. Κανένα απολύτως πρόβλημα με την οθόνη σε αυτή την ανάλυση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business HP

Η HP μπλοκάρει ξανά το μελάνι εκτυπωτή τρίτων κατασκευαστών

Η HP εμποδίζει περισσότερους πελάτες να χρησιμοποιούν μελάνι τρίτων κατασκευαστών με τους εκτυπωτές τους, με πολυάριθμες αναφορές διάσπαρτες στο Reddit, στο Twitter και στο κοινοτικό φόρουμ.

Business HP

HP: Πτώση κερδών για το τελευταίο τρίμηνο

Πτώση κερδών ανακοίνωσε η HP Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με την εταιρεία υπολογιστών να ξεπερνά τις εκτιμήσεις των αναλυτών για την κερδοφορία της.

Business HP

Hewlett – Packard: Σχεδιάζει να απολύσει πάνω από 4.000 εργαζομένους

Η αμερικανική κατασκευάστρια ηλεκτρονικών υπολογιστών και εκτυπωτών Hewlett – Packard (HP) ανακοίνωσε ότι θα απολύσει από 4.000 ως 6.000 υπαλλήλους της μέχρι το 2025.

Gear Apple HP macOS

H HP χρησιμοποίησε screenshot macOS σε διαφήμιση για Windows laptop

Η HP είναι κατασκευαστής υπολογιστών με Windows, ωστόσο φαίνεται να πιστεύει πως το “τέλειο laptop” είναι αυτό που τρέχει macOS.