Intel Classmate PC, 2η γενιά

Η Intel Corporation παρουσίασε μια νέα πλατφόρμα αναφοράς (reference design) για την κατασκευή classmate PC. Εξοπλισμένη με επεξεργαστή Intel Atom και οθόνη 10.1 ιντσών, χαρακτηρίζεται ως η πιο ανθεκτική κι ευέλικτη πλατφόρμα που έχει παρουσιαστεί μέχρι σήμερα. Έχει την υποστήριξη των κατασκευαστών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Intel Learning Series, κι επιτρέπει την παραγωγή μαθητικών φορητών που συνδυάζουν εμπλουτισμένες δυνατότητες e-learning και τις βελτιωμένες επιδόσεις.

, Intel Classmate PC, 2η γενιά

Πατώντας στην επιτυχία που σημείωσαν οι προηγούμενες πλατφόρμες για clamshell και convertible μαθητικούς υπολογιστές, η Intel και τα μέλη του Learning Series φέρνουν στις σχολικές τάξεις σε ολόκληρο τον κόσμο, έναν υπολογιστή ειδικά σχεδιασμένο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το νέο convertible classmate PC διαθέτει μεγαλύτερη μνήμη και περισσότερο αποθηκευτικό χώρο, και βοηθά τους μαθητές να διακριθούν και να αποκτήσουν τις απαραίτητες για το μέλλον δεξιότητες, μέσα από κατάλληλες εκπαιδευτικές εφαρμογές.

Φτιαγμένο για να αντέχει να συνοδεύει τα παιδιά όπου κι αν βρίσκονται, το νέο convertible classmate PC της Intel διαθέτει αδιάβροχη οθόνη αφής, λειτουργικό περιβάλλον που έχει βελτιστοποιηθεί για ανάγνωση ηλεκτρονικών βιβλίων, αδιάβροχο πληκτρολόγιο και touchpad, αυξημένη αντοχή σε πτώσεις από το ύψος ενός θρανίου, ανθεκτικές επιφάνειες που δεν γδέρνονται και δεν παραμορφώνονται, ενώ, προαιρετικά, μπορεί να εξοπλιστεί και με πληκτρολόγιο ειδικής αντι-μικροβιακής επεξεργασίας. Όταν βρίσκεται σε λειτουργία tablet, μπορεί να αγνοεί αγγίγματα της οθόνης που γίνονται κατά λάθος με την παλάμη (“palm rejection”), επιτρέποντας στους μαθητές να γράφουν ή να ζωγραφίζουν, με τρόπο φυσικό και χωρίς καμία δυσκολία. Εξοπλισμένο με επεξεργαστή Intel Atom χαμηλής κατανάλωσης, το νέο μαθητικό PC διαθέτει επαναφορτιζόμενη μπαταρία που διαρκεί έως και 8.5 ώρες, ώστε οι μαθητές κι οι δάσκαλοί τους να μην πρέπει να ανησυχούν για τη φόρτισή του. Επίσης, μπορεί να συνδεθεί ασύρματα σε δίκτυα WiFi, ενώ προαιρετικά υποστηρίζονται και οι τεχνολογίες 3G, GPRS και WiMAX , για εύκολη πρόσβαση σε τοπικά δίκτυα και στο Ίντερνετ.

Μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος Intel Learning Series, περισσότεροι από 300 κατασκευαστές από το χώρο του hardware, των λειτουργικών συστημάτων, του λογισμικού, και των επιχειρηματικών εφαρμογών, εξελίσσουν περιφερειακά προϊόντα, υπηρεσίες κι εφαρμογές ώστε να εξασφαλίσουν τη βέλτιστη συνεργασία των προϊόντων τους με το μαθητικό PC της Intel.
H προσιτή κι ολοκληρωμένη αυτή πρόταση θα φτάσει στους μαθητές μέσα από ένα εκτεταμένο δίκτυο τοπικών κατασκευαστών OEM, μεταξύ των οποίων η CTL, η Equus και η M&A στις ΗΠΑ, η MDG στον Καναδά, καθώς και διάφορες τοπικές εταιρείες στην Αυστραλία, την Αργεντινή, την Κίνα, τη Γερμανία, την Ινδία, το Μεξικό, την Πορτογαλία, την Ισπανία, τη Μ. Βρετανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία και το Λουξεμβούργο.

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ghanis

απο τα netbooks που δινουν εδω χιλιες φορες καλυτερο…:(

Δημήτρης

Να υπενθυμίσω, προσθέτοντας στα παραπάνω, ότι η 1η γενιά των υπολογιστών αυτών είχε κυκλοφορήσει (και κυκλοφορεί, νομίζω, ακόμα) και στην Ελλάδα, από το Πλαίσιο… Πρόκειται για το Turbo-X Touchnote, του οποίου είμαι και κάτοχος και είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος! Να εξηγήσω ότι τα netbook αυτά τα σχεδιάζει μεν η Intel, παρέχει και διάφορα τμήματα του εξοπλισμού τους (π.χ. επεξεργαστής, κάρτα γραφικών, κ.τ.λ.) αλλά δεν τα κατασκευάζει η ίδια… Δίνει τα σχέδια σε διάφορες εταιρείες, που τ κατασκευάζουν με το δικό τους Brand Name… Τέλος, να προσθέσω ότι στους στόχους αυτών των convertible netbooks είναι και η αύξηση της “προσβασιμότητας” των παιδιών του 3ου κόσμου στις νέες τεχνολογίες… Στο πλαίσιο αυτό, για να μην επιβαρύνονται τα παιδιά αυτά με την αγορά ακριβού λογισμικού, η Intel ξεκίνησε, όταν κυκλοφορούσε η 1η γενιά αυτών των υπολογιστών, μία συνεργασία με την Canonical, και έφτιαξαν μία special έκδοση του Ubuntu (edubuntu, για την ακρίβεια), ειδικά για το συγκεκριμένο netbook! Να αναφέρω λοιπόν, ότι χρησιμοποιώ, στο δικό μου, μαζί με τα προεγκατεστημένα Windows, την τελευταία έκδοση του Ubuntu, που δουλεύει πάρα πολύ καλά και χωρίς κανένα πρόβλημα! Αφού λοιπόν πρόκειται για ένα “φιλανθρωπικού” τύπου netbook, κρίμα είναι να μη γίνει και μια αναφορά στο δωρεάν open-source… Συνέχεια »

Δημήτρης

…και κάτι ακόμα…

Ας μην ξεχνάμε ότι τη στιγμή που η Apple λανσάρει το i-pad ως το απόλυτο super-trendy gadget… Η Intel σχεδιάζει όχι tablet, αλλά convertible pc (κατά τη γνώμη μου μακράν πιο βολικό), σε αντιστοίχως μικρό μέγεθος (OK, λίγο πιο παχύ και πιο βαρύ, αλλά είναι λογικό καθώς μιλάμε για convertible), με αντίστοιχο μέγεθος οθόνης, παρόμοια τεχνικά χαρακτηριστικά, και με πολύ περισσότερες δυνατότητες (κανονικό λειτουργικό σύστημα, Windows ή Ubuntu Linux), και μάλιστα το σχεδιάζει με στόχο τη μαζική παραγωγή ενός low-cost υπολογιστή, απευθυνόμενου στα παιδιά των αναπτυσσόμενων χωρών όλου του κόσμου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.