Intel Ivy Bridge, Νέα chips διπλού πυρήνα και Ultra Low Voltage

Μετά την παρουσίαση των πιο ισχυρών εκπροσώπων της τρίτης γενιάς των επεξεργαστών της οικογένειας Ivy Bridge της Intel, σειρά έχουν και οι λιγότερο ισχυροί και πιο προσιτοί να κάνουν την επίσημη εμφάνισή τους. Έτσι, η Intel ανακοίνωσε τους επεξεργαστές διπλού πυρήνα και Ultra Low Voltage, οι οποίοι προορίζονται για laptops λεπτού προφίλ.

Αναμένονται τέσσερα 17W ULV chips από τα 2GHz Core i7-3667U και τέσσερα standard voltage 35W chips, από τα 2.9GHz μέχρι τα 3.6GHz. Οι μέχρι στιγμής πληροφορίες λένε ότι οι Core i3 δεν θα πάρουν το update σε Ivy Bridge ακόμα, αλλά αυτό θα γίνει αργότερα, ενώ οι Celeron θα διατηρήσουν την τεχνολογία Sandy Bridge.

Η Intel ανακοίνωσε ότι περίπου 110 μοντέλα ultrabooks ετοιμάζονται να κάνουν την εμφάνισή τους με τα νέα chips, με τα 30 από αυτά να έχουν εξοπλιστεί με τεχνολογία αφής στην οθόνη τους και τα 10 να έχουν αναδιπλούμενο σχεδιασμό, όπως το Dell XPS 12. Με την παρουσίαση των νέων επεξεργαστών θα πρέπει να αναμένουμε και πτώση τιμών στα επερχόμενα ultabooks. Καιρός ήταν!

Παράλληλα, η Intel έκανε μια ανανέωση στις προϋποθέσεις που πρέπει να καλύπτονται προκειμένου να ορίζεται ένα νέο μοντέλο ως ultrabook. Αναλυτικά τα χαρακτηριστικά αυτά είναι τα ακόλουθα:
– Πάχος μικρότερο από 18 mm εάν η οθόνη είναι μικρότερη από τις 14 ίντσες
– Πάχος μικρότερο από 21 mm εάν η οθόνη είναι από 14 ίντσες και πάνω
– Έναρξη λειτουργίας σε λιγότερο από 7 δευτερόλεπτα
– Τουλάχιστον 5 ώρες αυτονομία
– Ταχεία φόρτωση και εκτέλεση εφαρμογών
– Θύρα USB 3.0 ή Thunderbolt
– Intel Identity Protection και Intel Anti Theft
– Επεξεργαστής Intel Core
– Προαιρετική χρήση τεχνολογίας αφής, WiDi, Smart Connect, GPS, accelerometer, proximity sensor και ambient light sensor.

, Intel Ivy Bridge, Νέα chips διπλού πυρήνα και Ultra Low Voltage

Πηγή

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

2 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
PaCmAn30

<>???? Λίγο υπερβολικό δεν ακούγεται? Περίπου 4 με 5 δευτερόλεπτα απεικονίζεται η μάρκα του Laptop και τα πλήκτρα για να μπεις στο Bios. Αλλα και να μην γίνεται αυτο 7 δευτερόλεπτα? Βέβαια δεν έχω υπολογίσει τον παράγοντα Windows 8 που σε βίντεο στο YouTube κάνουν boot-up σε χρόνο DT…

George

@PaCmAn30 τι σε πείραζει;;; αφού ούτως ή άλλος θα πέσουν οι τιμές και αν μπαίνεις ακόμα πιο γρήγορα στον υπολογιστή σου είσαι μια χαρά ..αν μπορούν να το κάνουν χαλάλι τους!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Intel

Δύο από τα παλιότερα desktop PC στον κόσμο ανακαλύφθηκαν σε καθάρισμα σπιτιού

Σε μια εποχή που ό,τι ψάχνεις μπορείς να το βρεις στο e-bay, γίνονται ακόμα ανακαλύψεις που μπορούν να σε εκπλήξουν ευχάριστά.

Business Chip Intel

Η Intel ζητά 5 δισ. ευρώ από τη Γερμανία για την παραγωγή τσιπ

Η Intel ζήτησε επιπλέον επιδοτήσεις 4 έως 5 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη γερμανική κυβέρνηση, προκειμένου να προχωρήσει σε ένα συγκρότημα κατασκευής Chip στην χώρα.

Computers Intel Microsoft

Τα Windows 12 μόλις εμφανίστηκαν σε έγγραφα Intel που διέρρευσαν

Tα Windows 11 δεν έχουν κυκλοφορήσει εδώ και πολύ καιρό ωστόσο φαίνεται πως η Microsoft ετοιμάζει ήδη το επόμενο βήμα της.

Business Intel

Intel: “Μαχαίρι” στον μισθό του CEO – Μείωση κατά 25%

Η ύφεση στην αγορά υπολογιστών οδηγεί την Intel στην απόφαση να περικόψει κατά 25% τον μισθό του CEO, Pat Gelsinger.